Kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rachelito

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2023
47
56
3
31
Merhabalar. 30 yaşında, iş hayatında başarılı ve yeni evli bir kadınım. Klişe manada bir kaynana problemiyle karşı karşıya olduğuma inanamıyorum. Eşimden boşanmayı düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Şöyle ki;
Esasında evlenmeden evvel de eşimin annesi ile alakalı çok fazla problem vardı. Çok laf sokardı, işine gelmeyen bir konu olduğunda hasta taklidi yapardı. Evlendiğimiz andan itibaren alalade laf sokmalar düpedüz saygısızlığa döndü. Giydiğim kıyafetten kazandığım paraya, müvekkil görüşmelerimden kirli sepetimin doluluk oranına, tatile gitmemden içki içmeme her konuda eleştiriliyorum. Eşim inanılmaz anneci, kadın suratıma tükürse ne güzel tükürdün anneciğim diyebilecek kıvamda. Ben kadınla görüşmüyorum, eşim sağolsun yemeyip içmeyip attığım her adımı yetiştiriyor. Ben de duyuyorum çevreden sürekli hakkımda söylediklerini. Uzun olmaması için anlatmadığım yüzüme yapılmış çok saygısızlık da var. İstiyorum ki eşim “karım hakkında düzgün konuşun” desin ama maalesef bana kendime çekidüzen vermemi söylüyor. Ben boşanacağımı söylediğimde de sözler verip tabii ki tutmuyor. Bu konu hariç başka hiçbir sıkıntımız yok.
SORUYORUM, ANNECİ ERKEKLE ÖMÜR GEÇER Mİ?

Sizin kocanızin kumandası annesinde oldukça geçmez.
Ki kadın zaten size saygı duymuyor,yaptıklarınızı takdir etmiyor özetle sizi gelini olarak görmüyor.
Kocanız ise tam manasıyla bos bogaz ve kişiliksiz.
Hanesinde olanı annesine sürekli yetiştiren adamdan koca olmaz maalesef.
Bosanin,annesiyle Didem Arslan'i izlemeye devam etsin.

Esiniz muhtemelen annesine bagimli yetistirilmis ve kendini annesine "iyi ogul" olarak göstermek icin istedigi herseyi anlatıyor. Yatak odada bile durdugunu zannetmiyorum. Bence bir sans veriyim derseniz profesyonel destek alin beraber, aksi takdirde zor. Bastan böyle sorunlu bir aileye gelin gitmemeniz gerekirdi, cünkü esiniz de annesi kadar sorunlu

Öncelikle yeni kaydoldum doğru şekilde mi alıntıladım bilmiyorum yanıtınız için çok teşekkür ederim. Basiretsiz bir adamsın dediğim zaman avukat olduğundan boşanmak senin için çok kolay, bana zaman ver değiştiğimi göreceksin istemezsen görüşmem silerim onları (böyle bir talebim asla yok) diyerek 2-3 hafta yola geliyor. Sonra mevzuu sen abartıyorsuna dönüyor. Ya kadın evime teftişe geldim diyerek giriyor, eşim çok affedersiniz anıra anıra annem çok komik şaka yaptı diyor. Gerçekten akıl sağlığımı yitireceğim sitcom gibi olaylar

Gecmez. Evleri ayir bosanma adimı at ciddi bir pişmanlik ve duzelme olmazsa da boşan gec. İlerde cocuk olursa daha beter olur ustelik bosansan bile omür boyu bu insanlara maruz kalirsiniz

Hissetmiştim esasında ama başka hiçbir sıkıntımız olmadığı için mesafeyi ayarlayabileceğini de düşünmüştüm. Biliyorum bu kendi hatam. Çift terapisine gitmeyi teklif ettim, başka bir cephede daha benimle savaşmak istemediğini, anlayışlı olduğum takdirde hiçbir sıkıntı kalmayacağını söyleyerek reddetti

Gerçekten akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim çok teşekkür ederim yanıtınız için
Rica ederim ama yanıtınız beni üzdü. Kariyeri olan eğitimi olan bir kadınsınız. Yazım tarzınızdan belli bir duruşunuz olduğu belli. Bu dünyada hiçbir şey sizin ruh sağlığınızdan daha önemli değil. Lütfen herif için falan kendinizi yıpratmayın. Siz kendinize lazımsınız ömür boyu herif gider kaynana da defolur gider. Ama siz kalıcısınız kendinizde.

Gecmez. Evleri ayir bosanma adimı at ciddi bir pişmanlik ve duzelme olmazsa da boşan gec. İlerde cocuk olursa daha beter olur ustelik bosansan bile omür boyu bu insanlara maruz kalirsiniz
Çocuk asla düşünmüyorum, yüzüne de söyledim eskaza annene benzese çocuğumdan tiksinirim diye. Protokolüm hazır, esasen konuyu da biraz gaza gelmeye ihtiyacım olduğu için açtım

Abarmiyorsunuz,kocanız tam bir sünepe.
Ayrıca değişeceği de yok,sadece politikacılar gibi sizi oyalayarak zaman kazanma derdi.
Belki unutup kabul edermisiniz,vazgeçermisiniz diyerek sizin kararlarınızı otelemeye calisiyor.
Şöyle bir adamı ben koynuma alamazdim şahsen

Anne ve oğul gerçekten çok sorunlu ve hadsizler.Ben eşinizin değişeceği hiç düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için, ben de böyle düşünüyorum umarım hakkımda hayırlısı olsun. İçimde güç bulabilmek için konuyu açtım. Foruma yeni katılmış olmama rağmen herkes ilgilendi çok sağolun

Ben kadınla görüşmüyorum, eşim sağolsun yemeyip içmeyip attığım her adımı yetiştiriyor
Laf taşıyan erkek asla değişmez. Doğru bir eş olsaydı annesini susturmayı bilirdi. Sizin aldığınız paraya laf ediyormuş haspam çok merak ettim kıymetli sünepe oğlu ne iş yapıyor? Böyle bir aileyi sırtınızda yük taşımayın bir ömür çekilecek çile değiller.

Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum, tam olarak dediğiniz gibi bence de. Ben de almamalıyım, çok teşekkürler

Eşim inşaat mühendisi, ben avukatım. Denk kazanıyoruz fakat nedense benim oğluna yük olduğumu düşünüyor. Teyzem ev almak istediğinde “çocukları büyütüyorsun, el kızı gelip parasını yiyor bence alma ben çok pişmanım” demişliği var benim yanımda :) sanki onun evinin bana bir hayrı varmış ya da bir kuruşlarına ihtiyacım varmış gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…