- 3 Şubat 2018
- 25.787
- 110.936
- 598
Şöyle ki annesi de mini etek giyen, içki içen bir insan :) kıyafetime, içkime laf etmesi bu yüzden ekstra asabımı bozuyor. Aldığım şort etekten gidip kendine de almış örneğin, bana daha çok yakıştı falan diyor garip bir tip
Türk annelerinde muhafazakar da olsa seküler de olsa garip bir olay var ''Oğullarına aşık olma'' . Bu acaba kocalarından sevgi göremeyip çocuklarını eş yerine koyma dururumu mu yoksa bende kaynanamdan çektim gelinde çeksin durumumu çözemiyorum. Ayrı bir birey değilde parçaları gibi davranıyorlar. Eşin bu duruma izin vermemeli, o da yapmıyorsa sen cevap vermekten çekinme haddini bildir.Şöyle ki annesi de mini etek giyen, içki içen bir insan :) kıyafetime, içkime laf etmesi bu yüzden ekstra asabımı bozuyor. Aldığım şort etekten gidip kendine de almış örneğin, bana daha çok yakıştı falan diyor garip bir tip
Ne mutlu sizeSizinkinde sorun var. Eşiniz annem haksız demiyor. Annesinin abukluklarini onaylıyor. Birsuru kv konusuna yazıyorum
Bende düzeldi ama eşim annesinin ne olduğunu evliliğin başında hemen hemen anlamıştı. Tamamen anlayip, Tepki koyması geç oldu.
Ben de son tartışmamızda sizinle aynı cümleyi kurdum. “Ailen benim, ama sen benimle olamadın, psikolojik şiddet mağduruyum sayenizde” dedim. Çok haklısınızHa bir de yadirgamadigi bir yaşam - giyim tarzını eleştirip rekabet ediyor. Pesss. Ama sorun eşinizde biliyor musunuz.. sizinle aile olamamış gibi görünüyor. Aksi halde evinin ailesinin sınırlarını herkese karşı korur ya da korunmaya çalışırdı.
Oidipus kompleksi evet ben de böyle düşünmüştüm demek ki aklın yolu birAnnesi sizi kendinsinin ogluyla arasina giren rakip olarak bellemis. Psikolojide bunun bir adi var, ama simdi aklima gelmiyor
Bugüne dek hiç bildirmedim. Çok saçmaladım lütfen kimse benim gibi olmasın konumu okuyanlar feyz alsın, hep dedim ki eşim üzülmesin, mahçup olmasın, halbuki hiçkimse benim kadar hassas olmadı hep ben üzüldüm, bana karşı hep mahçup olundu. Kimse bu durumu da umursamadı. Görücü usulü evlilikler sonucu bence bu durum dediğiniz gibi, ben artık kadın değil anneyim, çocuğum de hayatım ve aşkım olmalı kafası geline bunu yaşatıyorTürk annelerinde muhafazakar da olsa seküler de olsa garip bir olay var ''Oğullarına aşık olma'' . Bu acaba kocalarından sevgi göremeyip çocuklarını eş yerine koyma dururumu mu yoksa bende kaynanamdan çektim gelinde çeksin durumumu çözemiyorum. Ayrı bir birey değilde parçaları gibi davranıyorlar. Eşin bu duruma izin vermemeli, o da yapmıyorsa sen cevap vermekten çekinme haddini bildir.
Hayır, asla yapmam şu durumdaMesleğiniz var çekmek zorunda değilsiniz böyle bir adamı ve ailesini hiçbir durumda, çocuğunuz var mı bu arada?
Avukatım. Maalesef benim de düzeleceğine büyük bir inancım yok, içimde boşanma gücünü bulmaya çalışıyorum kafam karışık olsa daMesleğiniz nedir ? Geçmez bacım düzelmez.
İronik olan kadın hakları alanında gönüllü çalışıyor olmam :) duruma aşinayım ama terzi kendi söküğünü dikemez sözü çok doğruymuş, kendi başıma gelince lal oldumHayir ömür geçmez. Ilk zayıf aninizda da el birligi ile burnunuzdan getirirler. Oda genelde gebelik ve lohusalik oluyor. Tam yardima ihtiyaç duyulup savunmasiz kalinan dönem.
Bosanma davalarina bakmiyosunuz sanirim. Belki bir meslektasiniz ile konusabilirsiniz. Kadinlara nasil cinnet gecirtiyolar dinleyin bence.
avukat olupta böyle bir gücünüüzün olmamasına şaşırdım doğrusu. Siz çok özelsiniz kimse sizi eleştiremez ve psikolojik şiddet uygulayamaz. Siz güçlü olucaksınız ki yapamayacaklar. Kaygılarınıznı var ?Avukatım. Maalesef benim de düzeleceğine büyük bir inancım yok, içimde boşanma gücünü bulmaya çalışıyorum kafam karışık olsa da
Evet, yapıcı olsa bir çok sıkıntı çözülebilir. Kendi savunması sen onlar hakkında olumsuz konuşuyorsun, bileniyorum, ben de senin canını acıtmak istiyorum, tabii ki sen haklısın vs oluyor ertesi gün, olay soğuyunca. gerçek düşüncelerini tam olarak çözemiyorumAnneci olur da sizinle de bir empati yapar "üzülme, annem böyle işte yaşlı kadın, huyu böyle, idare et sen de boşver" vs bir şeyler der. Siz de sinir ola ola ömrümüzü bu adamla geçirirsiniz ama her daim annesini haklı görüp size kendinize çeki düzen vermenizi söylemesi...resmen sizi suçlaması söz konusu ise ömrünüzü harcamayın sakın. Hani olur ya sizin bir hatanız olur gerçekten de, yine de size sizin tarafınızda olduğunuzu hissettirerek bu konuda şöyle bir hatan var, bu hatamızı şöyle telafi edelim, böyle yapalım şöyle yapalım demesi lazım.
“Pişman olur muyum?” düşüncesi hariç kaygım yok, bu durum ilişkimizden çıktığında hiçbir sıkıntımız yok çünkü. Protokol hazırlayıp gönderdim, boşanmak istemediği için her hakkımdan feragat etmiştim yeter ki kurtulayım diye düşünerek, kendi kendine nafaka maddesi ekleyip malvarlığımızı bana devredeceğini yazıp imzalamış. Tabii ki kabul etmeyeceğim çok ağır şartlar bunlar. Hiçbir şeyde gözü olmadığını sadece bir şans daha istediğini söylüyor. Ama tabi bu ona yine şans verirsem bininci şans falan olacak sanırım. Sadece daha evvel hiç boşanacağım dememiştim. Bu ilkavukat olupta böyle bir gücünüüzün olmamasına şaşırdım doğrusu. Siz çok özelsiniz kimse sizi eleştiremez ve psikolojik şiddet uygulayamaz. Siz güçlü olucaksınız ki yapamayacaklar. Kaygılarınıznı var ?
Cok ayip ya .size diyecegim uzak durun bayramlarda seyranlardaSadece bana değil eltime dahi “çok rahat yaşıyorlar rachel para kazanıyor mu? Oğlumu borç batağına sokacak” diye sormuşluğu var. Hadsiz insanlar
Başka sıkıntımız yok demişsiniz ama bunlar zaten yeter de artar bile.Merhabalar. 30 yaşında, iş hayatında başarılı ve yeni evli bir kadınım. Klişe manada bir kaynana problemiyle karşı karşıya olduğuma inanamıyorum. Eşimden boşanmayı düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Şöyle ki;
Esasında evlenmeden evvel de eşimin annesi ile alakalı çok fazla problem vardı. Çok laf sokardı, işine gelmeyen bir konu olduğunda hasta taklidi yapardı. Evlendiğimiz andan itibaren alalade laf sokmalar düpedüz saygısızlığa döndü. Giydiğim kıyafetten kazandığım paraya, müvekkil görüşmelerimden kirli sepetimin doluluk oranına, tatile gitmemden içki içmeme her konuda eleştiriliyorum. Eşim inanılmaz anneci, kadın suratıma tükürse ne güzel tükürdün anneciğim diyebilecek kıvamda. Ben kadınla görüşmüyorum, eşim sağolsun yemeyip içmeyip attığım her adımı yetiştiriyor. Ben de duyuyorum çevreden sürekli hakkımda söylediklerini. Uzun olmaması için anlatmadığım yüzüme yapılmış çok saygısızlık da var. İstiyorum ki eşim “karım hakkında düzgün konuşun” desin ama maalesef bana kendime çekidüzen vermemi söylüyor. Ben boşanacağımı söylediğimde de sözler verip tabii ki tutmuyor. Bu konu hariç başka hiçbir sıkıntımız yok.
SORUYORUM, ANNECİ ERKEKLE ÖMÜR GEÇER Mİ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?