Kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Annesi sizi kendinsinin ogluyla arasina giren rakip olarak bellemis. Psikolojide bunun bir adi var, ama simdi aklima gelmiyor

Türk annelerinde muhafazakar da olsa seküler de olsa garip bir olay var ''Oğullarına aşık olma'' . Bu acaba kocalarından sevgi göremeyip çocuklarını eş yerine koyma dururumu mu yoksa bende kaynanamdan çektim gelinde çeksin durumumu çözemiyorum. Ayrı bir birey değilde parçaları gibi davranıyorlar. Eşin bu duruma izin vermemeli, o da yapmıyorsa sen cevap vermekten çekinme haddini bildir.

Ben de son tartışmamızda sizinle aynı cümleyi kurdum. “Ailen benim, ama sen benimle olamadın, psikolojik şiddet mağduruyum sayenizde” dedim. Çok haklısınız

Bugüne dek hiç bildirmedim. Çok saçmaladım lütfen kimse benim gibi olmasın konumu okuyanlar feyz alsın, hep dedim ki eşim üzülmesin, mahçup olmasın, halbuki hiçkimse benim kadar hassas olmadı hep ben üzüldüm, bana karşı hep mahçup olundu. Kimse bu durumu da umursamadı. Görücü usulü evlilikler sonucu bence bu durum dediğiniz gibi, ben artık kadın değil anneyim, çocuğum de hayatım ve aşkım olmalı kafası geline bunu yaşatıyor

Mesleğiniz var çekmek zorunda değilsiniz böyle bir adamı ve ailesini hiçbir durumda, çocuğunuz var mı bu arada?

Hayir ömür geçmez. Ilk zayıf aninizda da el birligi ile burnunuzdan getirirler. Oda genelde gebelik ve lohusalik oluyor. Tam yardima ihtiyaç duyulup savunmasiz kalinan dönem.
Bosanma davalarina bakmiyosunuz sanirim. Belki bir meslektasiniz ile konusabilirsiniz. Kadinlara nasil cinnet gecirtiyolar dinleyin bence.

Anneci olur da sizinle de bir empati yapar "üzülme, annem böyle işte yaşlı kadın, huyu böyle, idare et sen de boşver" vs bir şeyler der. Siz de sinir ola ola ömrümüzü bu adamla geçirirsiniz ama her daim annesini haklı görüp size kendinize çeki düzen vermenizi söylemesi...resmen sizi suçlaması söz konusu ise ömrünüzü harcamayın sakın. Hani olur ya sizin bir hatanız olur gerçekten de, yine de size sizin tarafınızda olduğunuzu hissettirerek bu konuda şöyle bir hatan var, bu hatamızı şöyle telafi edelim, böyle yapalım şöyle yapalım demesi lazım.

İronik olan kadın hakları alanında gönüllü çalışıyor olmam :) duruma aşinayım ama terzi kendi söküğünü dikemez sözü çok doğruymuş, kendi başıma gelince lal oldum

Avukatım. Maalesef benim de düzeleceğine büyük bir inancım yok, içimde boşanma gücünü bulmaya çalışıyorum kafam karışık olsa da
avukat olupta böyle bir gücünüüzün olmamasına şaşırdım doğrusu. Siz çok özelsiniz kimse sizi eleştiremez ve psikolojik şiddet uygulayamaz. Siz güçlü olucaksınız ki yapamayacaklar. Kaygılarınıznı var ?

Evet, yapıcı olsa bir çok sıkıntı çözülebilir. Kendi savunması sen onlar hakkında olumsuz konuşuyorsun, bileniyorum, ben de senin canını acıtmak istiyorum, tabii ki sen haklısın vs oluyor ertesi gün, olay soğuyunca. gerçek düşüncelerini tam olarak çözemiyorum

“Pişman olur muyum?” düşüncesi hariç kaygım yok, bu durum ilişkimizden çıktığında hiçbir sıkıntımız yok çünkü. Protokol hazırlayıp gönderdim, boşanmak istemediği için her hakkımdan feragat etmiştim yeter ki kurtulayım diye düşünerek, kendi kendine nafaka maddesi ekleyip malvarlığımızı bana devredeceğini yazıp imzalamış. Tabii ki kabul etmeyeceğim çok ağır şartlar bunlar. Hiçbir şeyde gözü olmadığını sadece bir şans daha istediğini söylüyor. Ama tabi bu ona yine şans verirsem bininci şans falan olacak sanırım. Sadece daha evvel hiç boşanacağım dememiştim. Bu ilk

Canım madem bosanmayi göze aldin, bosanacaksin. Boşanmadan once şu kadına haddini bi bildirsene. Valla benim içim şişti okuduklarimdan. Yani o kadar lafların yenilip yutulmasi burdan benim bile zoruma gidiyor. Bari seni aptal yerine koymasinlar, gerçekleri yüzlerine vur. Zaten son noktaya gelmişsin dişlerini görünce belki beri adım atarlar. Ben olsam açarım telefonu "sen nasıl annesin, senin yüzünden bizim yuvamız yıkiliyor, Allah'ta seni iki dünyaya mesut etmesin, iki dünyada da çek, benim yuvamı yıktı senin dilin" de. allah peygamber diyince drama yaşar, böyle laflardan anlıyor bazıları. Fesat kadınlar ya, utanmiyorlar gelinleriyle kıyas etmeye

Başka sıkıntımız yok demişsiniz ama bunlar zaten yeter de artar bile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…