Elbette gecmez.. ama bunlari evlenmeden önce de biliyordunuz sanirim .madem öyle niye evlendiniz boşanmak nasil oluyormuş onumu denemek istediniz .kv deniz evlenmeden öncede size kötü davraniyormuş .keşke bu soruyu imza atmadan önce sordaydiniz .Merhabalar. 30 yaşında, iş hayatında başarılı ve yeni evli bir kadınım. Klişe manada bir kaynana problemiyle karşı karşıya olduğuma inanamıyorum. Eşimden boşanmayı düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Şöyle ki;
Esasında evlenmeden evvel de eşimin annesi ile alakalı çok fazla problem vardı. Çok laf sokardı, işine gelmeyen bir konu olduğunda hasta taklidi yapardı. Evlendiğimiz andan itibaren alalade laf sokmalar düpedüz saygısızlığa döndü. Giydiğim kıyafetten kazandığım paraya, müvekkil görüşmelerimden kirli sepetimin doluluk oranına, tatile gitmemden içki içmeme her konuda eleştiriliyorum. Eşim inanılmaz anneci, kadın suratıma tükürse ne güzel tükürdün anneciğim diyebilecek kıvamda. Ben kadınla görüşmüyorum, eşim sağolsun yemeyip içmeyip attığım her adımı yetiştiriyor. Ben de duyuyorum çevreden sürekli hakkımda söylediklerini. Uzun olmaması için anlatmadığım yüzüme yapılmış çok saygısızlık da var. İstiyorum ki eşim “karım hakkında düzgün konuşun” desin ama maalesef bana kendime çekidüzen vermemi söylüyor. Ben boşanacağımı söylediğimde de sözler verip tabii ki tutmuyor. Bu konu hariç başka hiçbir sıkıntımız yok.
SORUYORUM, ANNECİ ERKEKLE ÖMÜR GEÇER Mİ?
Merhabalar. 30 yaşında, iş hayatında başarılı ve yeni evli bir kadınım. Klişe manada bir kaynana problemiyle karşı karşıya olduğuma inanamıyorum. Eşimden boşanmayı düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Şöyle ki;
Esasında evlenmeden evvel de eşimin annesi ile alakalı çok fazla problem vardı. Çok laf sokardı, işine gelmeyen bir konu olduğunda hasta taklidi yapardı. Evlendiğimiz andan itibaren alalade laf sokmalar düpedüz saygısızlığa döndü. Giydiğim kıyafetten kazandığım paraya, müvekkil görüşmelerimden kirli sepetimin doluluk oranına, tatile gitmemden içki içmeme her konuda eleştiriliyorum. Eşim inanılmaz anneci, kadın suratıma tükürse ne güzel tükürdün anneciğim diyebilecek kıvamda. Ben kadınla görüşmüyorum, eşim sağolsun yemeyip içmeyip attığım her adımı yetiştiriyor. Ben de duyuyorum çevreden sürekli hakkımda söylediklerini. Uzun olmaması için anlatmadığım yüzüme yapılmış çok saygısızlık da var. İstiyorum ki eşim “karım hakkında düzgün konuşun” desin ama maalesef bana kendime çekidüzen vermemi söylüyor. Ben boşanacağımı söylediğimde de sözler verip tabii ki tutmuyor. Bu konu hariç başka hiçbir sıkıntımız yok.
Keşke cevabı yapıştırsaydınız suratına ben oğlunla aynı parayı kazanıyorum diye. Erkek annelerindeki şu şımarıklık beni bitiriyor sanki şehzade doğuruyorlar ya. Aslında bunların hakkından öyle gelinler geliyor biliyor musun. Alttan almayan, paralarını yiyen. Gurur murur hikaye güçlü, çalışan kadın gördün mü hem kullanıyorlar, hemde üzüyorlar. Eşim o benim tabiki ben yiyecem parasını deseydin.Eşim inşaat mühendisi, ben avukatım. Denk kazanıyoruz fakat nedense benim oğluna yük olduğumu düşünüyor. Teyzem ev almak istediğinde “çocukları büyütüyorsun, el kızı gelip parasını yiyor bence alma ben çok pişmanım” demişliği var benim yanımda :) sanki onun evinin bana bir hayrı varmış ya da bir kuruşlarına ihtiyacım varmış gibi
Eşim inşaat mühendisi, ben avukatım. Denk kazanıyoruz fakat nedense benim oğluna yük olduğumu düşünüyor. Teyzem ev almak istediğinde “çocukları büyütüyorsun, el kızı gelip parasını yiyor bence alma ben çok pişmanım” demişliği var benim yanımda :) sanki onun evinin bana bir hayrı varmış ya da bir kuruşlarına ihtiyacım varmış giviLaf taşıyan erkek asla değişmez. Doğru bir eş olsaydı annesini susturmayı bilirdi. Sizin aldığınız paraya laf ediyormuş haspam çok merak ettim kıymetli sünepe oğlu ne iş yapıyor? Böyle bir aileyi sırtınızda yük taşımayın bir ömür çekilecek çile değiller.
eşim evlenmeden evvel çok daha beni savunur davranışlar içerisindeydi, farklı olacağına dair söylediklerine de inandım ne yazık ki. Ailemde de böyle şeylere hiç şahit olmadım. Onlar da hep yuvan ayrı, eşin iyi bir insan, sıkıldığına değmez dediler. Deneyimsizliğimize geldi maalesefElbette gecmez.. ama bunlari evlenmeden önce de biliyordunuz sanirim .madem öyle niye evlendiniz boşanmak nasil oluyormuş onumu denemek istediniz .kv deniz evlenmeden öncede size kötü davraniyormuş .keşke bu soruyu imza atmadan önce sordaydiniz .
O zamanlar durum biraz daha farklıydı. Görüş baskısı yoktu, her şey benim istediğim gibi olacaktı vs. Denemek istedim, hatalı olduğumu kabul ediyorum. Bu kadar etkileneceğimi de tahmin edemedimÖncesinde de sorun varken niye evlendiniz?
Ben özellikle belli bir yaşa helmdi kadınların bu tarz meseleleri es geçip evlenmesini anlamıyorum.
Eşinizle ömür geçmeyeceğini sizde farkındasınızdir diye düşünüyorum.
Eşinizden daha cok kv de sizi cok zorluyor .siz ayri evlerde yaşiyorsaniz sizin maaşinizi sormasi başta ayip ayri evde olmasan bile sorulmazEşim inşaat mühendisi, ben avukatım. Denk kazanıyoruz fakat nedense benim oğluna yük olduğumu düşünüyor. Teyzem ev almak istediğinde “çocukları büyütüyorsun, el kızı gelip parasını yiyor bence alma ben çok pişmanım” demişliği var benim yanımda :) sanki onun evinin bana bir hayrı varmış ya da bir kuruşlarına ihtiyacım varmış givi
eşim evlenmeden evvel çok daha beni savunur davranışlar içerisindeydi, farklı olacağına dair söylediklerine de inandım ne yazık ki. Ailemde de böyle şeylere hiç şahit olmadım. Onlar da hep yuvan ayrı, eşin iyi bir insan, sıkıldığına değmez dediler. Deneyimsizliğimize geldi maalesef
Hatam şu ki hiçbir zaman saygısızlık etmek istemedim. Benden yaşça büyük oldukları için hep istedim ki ben onları üzmeyeyim, benim adıma eşim konuşsun. Ki mesleğime de mizacıma da bu durum çok ters. İyiniyetli olmak, büyüklük göstermek yanlışmış. Karşı taraf bunu eziklik algılayıp daha çok saldırıya geçiyormuş, bunu kaçırdımKeşke cevabı yapıştırsaydınız suratına ben oğlunla aynı parayı kazanıyorum diye. Erkek annelerindeki şu şımarıklık beni bitiriyor sanki şehzade doğuruyorlar ya. Aslında bunların hakkından öyle gelinler geliyor biliyor musun. Alttan almayan, paralarını yiyen. Gurur murur hikaye güçlü, çalışan kadın gördün mü hem kullanıyorlar, hemde üzüyorlar. Eşim o benim tabiki ben yiyecem parasını deseydin.
Sadece bana değil eltime dahi “çok rahat yaşıyorlar rachel para kazanıyor mu? Oğlumu borç batağına sokacak” diye sormuşluğu var. Hadsiz insanlarEşinizden daha cok kv de sizi cok zorluyor .siz ayri evlerde yaşiyorsaniz sizin maaşinizi sormasi başta ayip ayri evde olmasan bile sorulmaz
Erkekler anneye karşı saygı ile anneci olmayı çok karıştırıyor. Ayrıca o kadar anneciyse annesinin onaylamadığı yaşam tarzına sahip bir kadınla evlenmeseydi. Bunun temelinde çok daha derin şeyler var aslında. Genelde ailesi tarafından saygı görmeyen erkekler, evlendikten sonra ailelerine yeni bir hedef sunar. Bu da evlendiği kadındır. Erkek ilk defa ailesiyle aynı cephede savaşıyor olmanın, onlar tarafından aferin almanın tatminini yaşamak için, onlarla birlikte eşi kötüler, onlara laf taşır vb. şeyler.Merhabalar. 30 yaşında, iş hayatında başarılı ve yeni evli bir kadınım. Klişe manada bir kaynana problemiyle karşı karşıya olduğuma inanamıyorum. Eşimden boşanmayı düşünüyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Şöyle ki;
Hukuki yardıma, dertleşmeye ihtiyacınız varsa yazışalım. Bu durumdan hangi kadın kurtulsa kendim kurtulmuş gibi rahatlayacak durumdayımGeçmiyor. 8.yıldan bildiriyorum. Eşim tam olarak sizinki gibi. Annesi belki daha beterdir sizinkinden. Biz boşanma durumuna geldik. Bakalım ne olacak... size de kolaylıklar diliyorum.
Şöyle ki annesi de mini etek giyen, içki içen bir insan :) kıyafetime, içkime laf etmesi bu yüzden ekstra asabımı bozuyor. Aldığım şort etekten gidip kendine de almış örneğin, bana daha çok yakıştı falan diyor garip bir tipErkekler anneye karşı saygı ile anneci olmayı çok karıştırıyor. Ayrıca o kadar anneciyse annesinin onaylamadığı yaşam tarzına sahip bir kadınla evlenmeseydi. Bunun temelinde çok daha derin şeyler var aslında. Genelde ailesi tarafından saygı görmeyen erkekler, evlendikten sonra ailelerine yeni bir hedef sunar. Bu da evlendiği kadındır. Erkek ilk defa ailesiyle aynı cephede savaşıyor olmanın, onlar tarafından aferin almanın tatminini yaşamak için, onlarla birlikte eşi kötüler, onlara laf taşır vb. şeyler.
Çok teşekkür ederim.Hukuki yardıma, dertleşmeye ihtiyacınız varsa yazışalım. Bu durumdan hangi kadın kurtulsa kendim kurtulmuş gibi rahatlayacak durumdayım
Özelden yazdım bakabilir misinizŞöyle ki annesi de mini etek giyen, içki içen bir insan :) kıyafetime, içkime laf etmesi bu yüzden ekstra asabımı bozuyor. Aldığım şort etekten gidip kendine de almış örneğin, bana daha çok yakıştı falan diyor garip bir tip
Ha bir de yadirgamadigi bir yaşam - giyim tarzını eleştirip rekabet ediyor. Pesss. Ama sorun eşinizde biliyor musunuz.. sizinle aile olamamış gibi görünüyor. Aksi halde evinin ailesinin sınırlarını herkese karşı korur ya da korunmaya çalışırdı.Şöyle ki annesi de mini etek giyen, içki içen bir insan :) kıyafetime, içkime laf etmesi bu yüzden ekstra asabımı bozuyor. Aldığım şort etekten gidip kendine de almış örneğin, bana daha çok yakıştı falan diyor garip bir tip
Hissetmiştim esasında ama başka hiçbir sıkıntımız olmadığı için mesafeyi ayarlayabileceğini de düşünmüştüm. Biliyorum bu kendi hatam. Çift terapisine gitmeyi teklif ettim, başka bir cephede daha benimle savaşmak istemediğini, anlayışlı olduğum takdirde hiçbir sıkıntı kalmayacağını söyleyerek reddetti
Neden anlayışlı olacaksınız onu anlamadim.Hissetmiştim esasında ama başka hiçbir sıkıntımız olmadığı için mesafeyi ayarlayabileceğini de düşünmüştüm. Biliyorum bu kendi hatam. Çift terapisine gitmeyi teklif ettim, başka bir cephede daha benimle savaşmak istemediğini, anlayışlı olduğum takdirde hiçbir sıkıntı kalmayacağını söyleyerek reddetti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?