Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz?

Milavis

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2018
132
47
13
31
selam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?

UMURSamıyorum çünkü gerçekten şizofren ;) sen de takmamaya çalış işe yarıyor mesela laf mı soktu sende ver cevabını sonra hiç birşey yokmuş gibi gülüp geç :) ayarlarımla oynamaya çalışıyor bende kısa bir rot balans ayarı veriyorum güllük güneşlik oluyor ortam :)) kocana da belli etme derim ben söyledim anlamadı suan ona da birşey demiyorum herkes rahat!!! Baş etmenin en güzel yolu onun rolünü çalacaksın sana ne yapıyorsa öyle gideceksin üzerine

Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo.
Böyle birşey yaşarsam bir süre görüşmem ,devamı gelirse hiç görüşmem .

Kayınvalidem iyi bir insandır .beni de çok idare eder .bebelerime bakar falan :) abartıp hergün hergün başına atıp kaçmıyorum fakat hakkını yiyemem ,ne zaman işim olsa teklif etmeden gelir evime ,çocuklarıma göz kulak olur .kendisiyle baş etmemi gerektirecek bir durum yaşamadım, umarım yaşamam da ..diyelim oldu ,o zaman o kk ya konu açar ,gelinlerinizle nasıl başa çıkıyorsunuz diye :)))

Ben sinir hastası oldum artık düşüne düşüne. :)
Araya soğukluk girmesin diye çok uğraştım, sabrettim. Sonunda salıverdim ucunu.
Küs gibi birşeyiz; 2 aydır ne o beni arıyor ne de ben onu. :)
Takmayacaksın. Yapacak başka birşey yok.

Benim kaynanam hiç sorun çıkartacak bir yapıda durmuyor. Sevgilim ve çevremdekilerde aynı şeyi söylüyor ama büyük konuşmamak lazım tabi evlendikten sonra tüm ilgi değişebilir. Allah sabır versin diyorum. :110:

Benim kaynanam hiç sorun çıkartacak bir yapıda durmuyor. Sevgilim ve çevremdekilerde aynı şeyi söylüyor ama büyük konuşmamak lazım tabi evlendikten sonra tüm ilgi değişebilir. Allah sabır versin diyorum. :110:

Ah be kuzucugum ben de öyle diyordum da evlendikten sonra kan kusturdu o yüzden beklemede kal ;)

UMURSamıyorum çünkü gerçekten şizofren :KK66: sen de takmamaya çalış işe yarıyor mesela laf mı soktu sende ver cevabını sonra hiç birşey yokmuş gibi gülüp geç :) ayarlarımla oynamaya çalışıyor bende kısa bir rot balans ayarı veriyorum güllük güneşlik oluyor ortam :)) kocana da belli etme derim ben söyledim anlamadı suan ona da birşey demiyorum herkes rahat!!! Baş etmenin en güzel yolu onun rolünü çalacaksın sana ne yapıyorsa öyle gideceksin üzerine
Denicem bunu ;)

Böyle birşey yaşarsam bir süre görüşmem ,devamı gelirse hiç görüşmem .

Kayınvalidem iyi bir insandır .beni de çok idare eder .bebelerime bakar falan :) abartıp hergün hergün başına atıp kaçmıyorum fakat hakkını yiyemem ,ne zaman işim olsa teklif etmeden gelir evime ,çocuklarıma göz kulak olur .kendisiyle baş etmemi gerektirecek bir durum yaşamadım, umarım yaşamam da ..diyelim oldu ,o zaman o kk ya konu açar ,gelinlerinizle nasıl başa çıkıyorsunuz diye :)))
Umarım böyle devam eder. Senin adına çok sevindim. Keşke herkes böyle olsa

Aynen evlenmeden önce gayet iyiydi hatta evlendiğimde ilk zamanlarda da iyiydi hakkını yemeyim. Ama son zamanlarda kadın durulmuyo

Biricik prenslerini kaptın illa o pençeler çıkacak başka yolu yok ;) biz de ana kız olsak o derece anlaşırdık benimki nişan sonunda belli etti rengini düğünüm rezillikti çok çektirdi Allah’ından bulsun dilerim. Bende katmerlisi olan görümcek var bi de onu hiç bahsetmeyeyim

Ben sinir hastası oldum artık düşüne düşüne. :)
Araya soğukluk girmesin diye çok uğraştım, sabrettim. Sonunda salıverdim ucunu.
Küs gibi birşeyiz; 2 aydır ne o beni arıyor ne de ben onu. :)
Takmayacaksın. Yapacak başka birşey yok.
Takmayım diyorum bende sık sık aramıyorum oda aynu şekilde sonra annemlere şikayet ediyorlar. Kızın bizi aramıyo bize gelmiyor diye. Ne yapacağımı şaşırdım cidden

Takmayım diyorum bende sık sık aramıyorum oda aynu şekilde sonra annemlere şikayet ediyorlar. Kızın bizi aramıyo bize gelmiyor diye. Ne yapacağımı şaşırdım cidden
Şikayet ettiğiyle kalsın bırak.
Annene de tembihle, ben karışmam desin, başka laf vermesin ağzına.
Sen mesafeli ol; ayda bir ya da iki kere arayıp hal hatır sor yeter.
Laf çarpsalar bile gül geç, cevap verme.
Valla başka türlü olmuyor. Balla tereyağla yağlasan da olmuyor, acı sürsen de.. :) Takma bırakıver.

Büyük konuşmayayım ama hiç baş edilecek bir sorun olarak görmedim, kv de hiç sorun çıkarma taraftarı olmadı.
Bir kere eşimle küçük bir sürtüşme anımıza denk geldi.
Eşim haksızdı ama çok asiydi o anda ve bana bağırarak konuşuyordu vs.kendi çapında.bende cevap verip ortamı alevlendirmemekle çok üzülmek ve yutkunmak arasında gidip geliyordum.
O anda kv eşime sen benim gelinime bağıramazsın kendine gel uleeen dedi.şu kızın sana bakışındaki aşk, benim sana bakışıma yakın kör mü o gözün eşşeksıpası nasıl üzmeye kıyarsın dedi :))
O gün bugündür hiç aramız bozulmadı kv ile çok şükür.
İyi anlaşırız ama zaten özünde iyi insandır.
Genelde bir hata yapacağımda (yani daha yapmadan) ben olsam şöyle yaparım annem diyerek uyarır beni.çoğu zaman onun gösterdiği yol doğru çıkıyor.Hayat tecrübesi tabiki.saygım sonsuz.

Hiç incitici kırıcı konuşmaz, benide görümcemide( ki ikimizinde yl. seviyesinde eğitimliyiz ama ) istese bizi on kere cebinden çıkarır.çok okur mesela.65yaşında günde hala 2 gazete okumadan uyumaz vs.sürekli kütüphaneden kitap alır vs.
Bizden ve aslında tüm çevresinden İstediği tek şey, yalan olmayacak kandırmaca olmayacak ilişkilerinde.Çok şükür o kadar anlayışlıki hiç pembe yalana bile ihtiyaç duymadım sayesinde...

Birde 40 küsür sene önce öğrt.olmuş 30senelik eğitim tecrübesi olan bir kadın boş teneke değil, istese görgüsü bilgisiyle beni döver:))

Valla çok seviyorum ben kaynanamı...
KKda ki kaynanalı konuları okudukça benim kaynananın kanatsız melek olduğuna eminim :KK66:

Son düzenleme:
selam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Mimikcan olacaksın. Zaten duyguları hemen yüzünden okunan bir tipsen işin daha kolay. Şahsen ben her yolu denedim. Önce güzel güzel anlattım dinlemedi. Sonra hafif tavırlı anlattım yine dinlemedi. Baktım olmuyor çok çok az konuşmaya başladım. Artık beni görmekten sıkıldı yanımda rahat edemedi. Ne muhabbetim var ne dedikodum, gelmeler azaldı. Saygısızlık etmedim ama mesafe koydum. Benden bazı konularda çekinmesini istedim.

Bu arada çok önemli bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Ben ilk zamanlarda kaynanamı düşünmekten kendimi hasta ettim. Sürekli gelip gitmeleri, bana hiç nefes aldırmayışı, sözleri öyle canımı sıkıyordu ki artık hiçbir şeyden zevk alamıyordum. Kaynanam tek başına benim bütün gündemim oluyordu. Kafamı sırf ona takıp hiçbir şeyden mutlu olamıyordum. Bana ait bir hayatım yokmuş gibi geliyordu. Eşimle de kötü oldum bu yüzden. Sürekli çarpıntılarım olmaya başladı. Ellerim ayaklarım titriyordu. Stres bana böyle yansıyordu.
Son 1 senedir o halimden hiç eser kalmadı. Şuan o kadar rahat hissediyorum ki. Kaynanam yine 2 günde bir bende. Bazen gün aşırı bende. Ama ben mutlu olmayı biliyorum artık. Onu sorun etmiyorum. Gelsin gitsin diyorum ne olacak.. Eşim iyi bir insan. Çocugum var mutluyum.. 2 saat oturup gidiyor diyorum. Ha yine mesafeliyim. Halbuki annem gibi sarılıp öpmek isterdim. Olamadı, olsun böylesi daha sağlıklı oldu. Sende lütfen onu hayatının merkezine koyma.

Ben kaynanamla bas etmiyorum aram iyi,yapıcı,güleryüzlü bir insan. Ben dedikoduyu sevmem,o seviyor ama o huyunu sevmiyorum bana gelip biseyler anlatır hep. Kezban haaa. Evini pembik gelin gibi yapmaya basladi bide şaşırdı iyice :)
Cok muhattap olmamak gerek sizin bahsettiginiz tipte birisiyle bazi insanlar,herseyden nem kapar,lafi tersten anlar evirir çevirir, zor yani o tipler.
Benim aram iyi oldugu icin,pek bise diyemiyorum tavsiyem bu fazla muhattap olmamak

Koskoca kadının anneni arayp sikayet etmesi ne kadar sacma demi? Cocuksun sen sanki.
Salaga bak.
Birde bazi insanlar yumusak huyludur. Sanırım siz kindar biri degilsiniz. Esiniz de sizi biliyordur
Benim esim de dogal olarak beni biliyor.Ben biri bana birsey dese alttan almam katiyen. Yani kocam annem babam kizkardesim haric.
Bir ara bir densiz biseyler soyledi baktım benimki beni savunmaya gecti. Sanki ben kendimi savunamicam. Aslinda hakli ben daha pis cevap verirdim o şahısa. Cokta kotu bise soylemedi ama ben zayifim diye dis goruntumu elestirdi. Esime dedi ki karin sana iyi bakmis masallah.(esim kilo aldi)
Sonra bana dönüp dedi ki(sen ona iyi bakamamissin ama ) ben zayifim ezelden beri
Ben ona tam cevap vercektim esim atladi yok onun kilo almamasi lazim doktoru soyledi vs
Kadinda 50 kusur yasinda bisey ben ona sey dicektim.
Masallah beyefendi sizi iyi "beslemiş " ama hanimefendi
Kim beslenir bilirsiniz. Kedi kopek inek.
Iyiki esim konusmus:işsiz:

Yani huyuna gore aslinda esin de devreye girebilir bazi seylerde. Ya da annen. Hani sen ağır sozlu isen benim gibi:işsiz: o_O

Back
X