• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz?

süslüm demişim pardon sözlüğe gitti aklım

Valla benım kv ıle bu zaman kadar yaptıgım bıtane aktıvıte yok. O genelde mısafır cagırdıgı zaman gecesınden benı arıyo bır ıkı kere gıttım yanılıpta. Geceden tatlıyı tuzluyu yaptırmıstı kendıde koltukta yarısmasını ızledı hadı dedım olsun ertesı gun sen masayı hazırla servıs yap kahve yap. Emırerım ramazan konumuna soktu benı. Daha mı asla gıtmem. Vicdanımı oyle bos seylerle tukettı kı sımdı dusup kaldıgını gorsem bı tas corbayı dısardakı fakıre verırım ona vermeye elım gıtmez. Ne demek ıstedıgımı bu dertten muzdarıp olanlar cok ıyı anlamıstır. Vicdanım bile sızlamıyo ona karsı. Düşünün ki düşük yaptım nasıl ağlıyorum kendımı kaybetmısım bana gelmıs basıma fılancada 4tane dusuk yaptı 5.si dogdu saglıklı dıyo. Bebegını kaybetmıs bır kadına suan bu denır mı ya gecmıs olsun de gec cahıl kadın.

Aileler bu tarz sınırları eğer oğullarından görürlerse kabulleniyorlar süslüm. benim eşim ailesine çok değer verir ama çok içli disli olmaz yapısı öyle. yazın birkaç piknik aktivitesi dışında ortak yaptığımız bir şey yok. ha başlarda teklif edilmedi mi edildi. biz sıkılırız bize göre değil cevabı verdik. onlar da bunu dert edinmediler şükür.
insanlar bir sene para artırıp tatile gidiyor. onda da eşinin ailesinin hükmü altında hissetmek çok can sıkıcı. sanırım gitmemeyi tercih ederdim.

Eşimin hiç böyle hevesleri yok aslında. Ama kv deki ısrar bitmiyor nedense.

Hatta öyle ki eşim asla haftaiçi ailesine gitmez, zaten işten geç gelir, kv-kp yan apartmanda ama uğramaz. Kv beni zorla çağırır ki eşim de gelsin peşime. Sanki eşimin ailesi ile görüşmesi bana bağlı gibi davranıyorlar. Asla karışmam oysa. Gitsin görsün banane. Ama eşim tek gitmiyor. Bu sefer kv küsüyor, kv küsünce eşim hiç gitmiyor sonra kv nin barışma çabaları arkamdan konuşması derken gene aynı süreçler :)

Tatil meselesinde de eşim asla ailesiyle gitmez, hatta görümcem kaç kere beraber gidelim falan diye benim yanımda plan yapmaya kalktı eşim asla dedi. Gittiğimiz yer aile nişanıydı ve kv peşimize takıldı yoksa onu götürmezdik :) Yapıştı bırakmadı resmen, kalacak yeri varken bizimle geldi, bizim odada yatacaktı ki eşim ona oda ayarladı sağolsun :)

UMURSamıyorum çünkü gerçekten şizofren :KK66: sen de takmamaya çalış işe yarıyor mesela laf mı soktu sende ver cevabını sonra hiç birşey yokmuş gibi gülüp geç :) ayarlarımla oynamaya çalışıyor bende kısa bir rot balans ayarı veriyorum güllük güneşlik oluyor ortam :)) kocana da belli etme derim ben söyledim anlamadı suan ona da birşey demiyorum herkes rahat!!! Baş etmenin en güzel yolu onun rolünü çalacaksın sana ne yapıyorsa öyle gideceksin üzerine
Hahahaa aynen böyleyim ben. Sürekli ayarlarımı kontrol ediyor sanki, nabza göre şerbet veriyor. İyi mi kötü kestiremiyosun. Yapacagını alttan yapıyor, bende umursamayıp onu deli ediyorum. Söyledikleri tesir etmeyip kandıramayınca geri adım atıyor:KK70:

Eşimin hiç böyle hevesleri yok aslında. Ama kv deki ısrar bitmiyor nedense.

Hatta öyle ki eşim asla haftaiçi ailesine gitmez, zaten işten geç gelir, kv-kp yan apartmanda ama uğramaz. Kv beni zorla çağırır ki eşim de gelsin peşime. Sanki eşimin ailesi ile görüşmesi bana bağlı gibi davranıyorlar. Asla karışmam oysa. Gitsin görsün banane. Ama eşim tek gitmiyor. Bu sefer kv küsüyor, kv küsünce eşim hiç gitmiyor sonra kv nin barışma çabaları arkamdan konuşması derken gene aynı süreçler :)

Tatil meselesinde de eşim asla ailesiyle gitmez, hatta görümcem kaç kere beraber gidelim falan diye benim yanımda plan yapmaya kalktı eşim asla dedi. Gittiğimiz yer aile nişanıydı ve kv peşimize takıldı yoksa onu götürmezdik :) Yapıştı bırakmadı resmen, kalacak yeri varken bizimle geldi, bizim odada yatacaktı ki eşim ona oda ayarladı sağolsun :)
ne güzel eşniz makul tavırlar içerisindeymiş zaten. sizin buyukler ozellikle kv. biraz ilgi düşkünü sanırım. ya insanlar aile huzurunu korumak için ne fedakarlıklar yapıyor. bazen durduk yere eşiyle tartışıyor tahammülü kalmıyor. hayat bu kadar zorken bir de ailenin keyfini yapmak hiç çekilir dert değil ya. kimse oturup aman ben böyle yaptım ama oğlum kızım üzülür, bu zamanda yuvayı ayakta tutmak zor diye düşünmüyor.

ne güzel eşniz makul tavırlar içerisindeymiş zaten. sizin buyukler ozellikle kv. biraz ilgi düşkünü sanırım. ya insanlar aile huzurunu korumak için ne fedakarlıklar yapıyor. bazen durduk yere eşiyle tartışıyor tahammülü kalmıyor. hayat bu kadar zorken bir de ailenin keyfini yapmak hiç çekilir dert değil ya. kimse oturup aman ben böyle yaptım ama oğlum kızım üzülür, bu zamanda yuvayı ayakta tutmak zor diye düşünmüyor.

Aynen ama adamı bile delirtti düşünün eşim yeter artık beni seviyorsan git barışa getirdi sonunda, kadının çenesi asla durmadı, sağa sola akrabaya konu komşuya beni anlattı eşime söylediğimde çıldırdı resmen gitti kızdı annesine ama kadın asla vazgeçmiyor. Aman huzursuzluk olmasın, benim yüzümden olmasın demiyor ya şaka gibi. Bir de sizin kendi sorunlarınız var demez mi? Kendisinin hiç payı yokmuş gibi.

Kv ilgi düşkünü az kalır, hayat onun etrafında dönsün ben her şeyi bırakıp onunla ilgileneyim onun dediklerini yapayım kul köle olayım beni yönetsin derdi bu. Kim yapar bunu allahaşkına? Bir de yaptıklarını "iyilik yapıyorum" adı altında masumlaştırmaya çalışıyor ya çıldırıyorum. Kendince bize ev bakıyor, neymiş daha yeni ev alacakmışız , maddiyatımızı bilmeden, ama ev nerde, her gün onun kapısının önünden geçilen yerde, asla kaçış yok yani. Tam bir kurnaz sanıyor kendini.

Aynen ama adamı bile delirtti düşünün eşim yeter artık beni seviyorsan git barışa getirdi sonunda, kadının çenesi asla durmadı, sağa sola akrabaya konu komşuya beni anlattı eşime söylediğimde çıldırdı resmen gitti kızdı annesine ama kadın asla vazgeçmiyor. Aman huzursuzluk olmasın, benim yüzümden olmasın demiyor ya şaka gibi. Bir de sizin kendi sorunlarınız var demez mi? Kendisinin hiç payı yokmuş gibi.

Kv ilgi düşkünü az kalır, hayat onun etrafında dönsün ben her şeyi bırakıp onunla ilgileneyim onun dediklerini yapayım kul köle olayım beni yönetsin derdi bu. Kim yapar bunu allahaşkına? Bir de yaptıklarını "iyilik yapıyorum" adı altında masumlaştırmaya çalışıyor ya çıldırıyorum. Kendince bize ev bakıyor, neymiş daha yeni ev alacakmışız , maddiyatımızı bilmeden, ama ev nerde, her gün onun kapısının önünden geçilen yerde, asla kaçış yok yani. Tam bir kurnaz sanıyor kendini.
eşinden ilgi görememiş, hayatını hayal ettiği gibi yaşayamamiş insanlar baskalarının hayatlarını kurgulamaya çalışıyor gözlemlediğim kadarıyla. oysa durumu kabullense, belki profosyonel yardim alsa, bir işi hobisi olsa, yaşamdan beklediği tadı alsa böyle olmazdı.

eşinden ilgi görememiş, hayatını hayal ettiği gibi yaşayamamiş insanlar baskalarının hayatlarını kurgulamaya çalışıyor gözlemlediğim kadarıyla. oysa durumu kabullense, belki profosyonel yardim alsa, bir işi hobisi olsa, yaşamdan beklediği tadı alsa böyle olmazdı.

Eşinden beklentisi ne bilmiyorum ama kp habire tura gezmeye götürür, yemek beklemez,balık vs yapar pişirir, özel günlerde kv yi yemeğe çıkartır...Görümcem her gün kv yi ararmış sürekli onların peşinde, komşusu var bir ton şu bu ne bileyim kadına yetmiyor doyumsuz. Maddi manevi bir ihtiyacı yok. Kp sabah çıkar akşam gelir kv yi serbest bırakır istediği gibi gezer tozar.

Yardım alıyor ilaç vs kullanıyor sanırım ama benim yanımda çok konuşmuyorlar. Ama artık abarttığını düşünüyorum.

Hep ben çalışmadım izin vermediler der, başta inanırdım ama tamamen bahane ediyor, kimse ona okuma çalışma asla dememiş, kendisi bunu bahane gösteriyor. Hala istesen yaparsın anne, bak ben üniversitedeyken 70 yaşında amca tıp okuyordu dedim bizim yurtta görürdüm amcayı, hemen konuyu kapattı.

Kaynanadan soguyali çok olmuştu ama yinede güler yüz gösteriyordum, alttan alıyordum onu. Fakat bayramda yaptıkları bardağı taşırdı. Eski konularımda var ne yaptığı. O gün bugündür konuşmuyorum, görmüyorum o bilmiş, şeytani yüzünü.

Şuan cok rahatım, hatta süperim. O, kızları, oğulları kuduruyorlar, kudursunlar!

AÇILIN NİŞANLI GELİYOR!
Henüz çok başetmiyorum, gözlem aşamasındayım.
yaz aylarında haftasonları yazlıkta birarada oluyoruz, elbette yemeği birlikte yiyor, çayı birlikte içiyoruz. ancak ben mümkün olduğunca erkek arkadaşımla kendime göre program yapmaya çalışıyorum, sabah 'hazırsan hadi denize gidelim, aa hadi dizi izleyelim netten' gibi. müstakbel kayınvalide ise öğleden sonra kendi deniz saatinde geliyor. erkek arkadaşım olmadan ikili bir aktivite yapmadım yapmayı da pek düşünmem.

düğün nişan hazırlığında ise erkek arkadaşıma sürekli 'böyle böyle yapalım ama annene de danışalım belki görmediğimiz bir noktada fikir verebilir' diyorum. amacım elbette kayınavlidenin istediği gibi yapmak değil, sadece 'bana hiç soran yok' tribine girsin istemiyorum. fikir alsak da kendi içimize sineni, kendi kararımızı uyguluyoruz.

bilmiyorum, bekara boşanmak kolaydır derler ama burda 'kayınvalidemiz 3 gün arardım, o beni 2 kez arardı bu hafta aramadı, facebookta durumumu beğenmedi, başkasını beğendi, whatsaptan cuma mesajı atmadı, ben aradım dönüş yapmadı, mavi tik oldu' vs vs mesajları görünce şaşkına dönüyorum. kocanızın annesi diye bu kadar yoğun iletişimde olmaya gerek var mı? ben bayram seyran harici pek aramam, o da aramaz, ileride de arayıp sohbet edeceğimizi vs sanmam.

AÇILIN NİŞANLI GELİYOR!
Henüz çok başetmiyorum, gözlem aşamasındayım.
yaz aylarında haftasonları yazlıkta birarada oluyoruz, elbette yemeği birlikte yiyor, çayı birlikte içiyoruz. ancak ben mümkün olduğunca erkek arkadaşımla kendime göre program yapmaya çalışıyorum, sabah 'hazırsan hadi denize gidelim, aa hadi dizi izleyelim netten' gibi. müstakbel kayınvalide ise öğleden sonra kendi deniz saatinde geliyor. erkek arkadaşım olmadan ikili bir aktivite yapmadım yapmayı da pek düşünmem.

düğün nişan hazırlığında ise erkek arkadaşıma sürekli 'böyle böyle yapalım ama annene de danışalım belki görmediğimiz bir noktada fikir verebilir' diyorum. amacım elbette kayınavlidenin istediği gibi yapmak değil, sadece 'bana hiç soran yok' tribine girsin istemiyorum. fikir alsak da kendi içimize sineni, kendi kararımızı uyguluyoruz.

bilmiyorum, bekara boşanmak kolaydır derler ama burda 'kayınvalidemiz 3 gün arardım, o beni 2 kez arardı bu hafta aramadı, facebookta durumumu beğenmedi, başkasını beğendi, whatsaptan cuma mesajı atmadı, ben aradım dönüş yapmadı, mavi tik oldu' vs vs mesajları görünce şaşkına dönüyorum. kocanızın annesi diye bu kadar yoğun iletişimde olmaya gerek var mı? ben bayram seyran harici pek aramam, o da aramaz, ileride de arayıp sohbet edeceğimizi vs sanmam.

Valla bekara karı boşamak kolay derler argo oldu ama kimse kusura bakmasın. Evet ben mesajı gördüm mavi tik oldu sonra cevap vermeyi unuttum diye beni abisine şikayet eden aynı yaşta bir görümceye sahibim mesela :) İnşallah sıkıntı yaşamazsınız. Nişanlı iken "gelin adayı" deniliyor çok beklentiye girilmiyor ya da gösterilmiyor ama ne zaman nikah oluyor artık resmi gelin oluyorsunuz eteklerdeki taşlar ortaya çıkıyor.

Hahahaa aynen böyleyim ben. Sürekli ayarlarımı kontrol ediyor sanki, nabza göre şerbet veriyor. İyi mi kötü kestiremiyosun. Yapacagını alttan yapıyor, bende umursamayıp onu deli ediyorum. Söyledikleri tesir etmeyip kandıramayınca geri adım atıyor:KK70:

Çok isterdim iyi bir gelin kv ilişkim olsun saygısız biri hiç değilim ama sevgisizlik diz boyu. Gelin değil kuma alıyor kendilerine bende onlar gibi davranmakta buldum çözümü

En iyisi benimkidir.severim de.ama o bile hamile kaldıgım tarihe laf etti.dogum tarihini beğenmemiş, sonbahara kışa gelseymiş :)) "Kusura bakma o tarihlerde tutturamadık çocugu ne yapalım ?"demek vardı da Allah'ın işi deyip geçtik.hı eşime de bir ara neden şimdi olduğunu uygun bir dille anlatmasını söyledim.5 ay denedik 5. Ay tuttu ne yapalım.onu da mı söyleyelim.her seyi bilmek istiyor bu kayınvalideler ya.

Kese olayına yıkıldım. Manyak mıdır sapık mıdır bu kaynanalar allahım yarabbım ya evlendırmıssın ıs bıtmıs sanane ıster yırtık gıydırır ıster kese atmaz:KK53:
Ama öyle deme oğlu bitanedir keselenmeli :KK48: Böyle diyo ama oğlu çok pasaklıdır :olamaz:

Büyük aldanış.
İyi diye tanımlanacak kv, 100 taneden 1 tanedir.
O 1 tane seninki mi? Şuan bilemezsin.
Evlendikten sonra herkesin bir ayarları bozuluyor.
Erkek ana kuzusu oluyor.
Kv'ler oğullarına koca muamelesi yapıyor senle yarışıyor.

Bende evlenmeden önce kv'mi iyi bilirdim.
Akrabalarım aman ha görümcene dikkat et derdi.
Tam tersi oldu.
Görümcem çok iyi kv kötü çıktı.

Düğünden sonra bana, aldığı mal gibi davranmaya başladı.
Ne hizmetçiliğim, ne beslemeliğim kaldı.
"Gelin" kelimesinden nefret ettim.

Konuya yorumum ise:
Öyle kv'ler varki onlarla baş edemezsiniz.
Görüşmemek bile yeterli çözüm değil.
En güzeli çöpsüz üzüm diye tabir edilen erkeklerdir.
Bende evlendikten sonra ne olur bilemem dedim zaten. Hayırlısi.

En iyisi benimkidir.severim de.ama o bile hamile kaldıgım tarihe laf etti.dogum tarihini beğenmemiş, sonbahara kışa gelseymiş :)) "Kusura bakma o tarihlerde tutturamadık çocugu ne yapalım ?"demek vardı da Allah'ın işi deyip geçtik.hı eşime de bir ara neden şimdi olduğunu uygun bir dille anlatmasını söyledim.5 ay denedik 5. Ay tuttu ne yapalım.onu da mı söyleyelim.her seyi bilmek istiyor bu kayınvalideler ya.
Ben 15 aylık evliyim 7 aylıkta hamileyim. Hamile kalana kadar bana sürekli git tedavi ol diyen bi kadındı kendisi. Ki çok şükür bi sorunumda yoktu. Ama zaman işte kim bilir ne zaman olur. Şükür bi gün haberi aldık. Ee sonra noldu. Kadın değişti. Üzerime gelmeler. Arayıp sormamalar. Hamile olduğumu öğrendiğim gün kavga ettik düşün. Şaka gibi ya aklıma geldikçe hala tuhaf oluyorum

Çok az kisi kaynanası ile sorun yasayacagini evlenmeden önce farkediyor. Genelde herkes melek gibi kaynanam var diyerek evlenip sonra hayal kırıklığına uğruyor. Ha bu senin kv adayının kötü olacağı anlamına gelmez, umarım öyle değildir. Cünkü o kadar çok boşanma oluyor ki aileler yüzünden.
-Bir de bir sözün dikkatimi çekti. Sevgilin annesi ile sorun yasamayacagini iddia ediyormus!!! Ee ne olacaktı. Evlenince de böyle dusunecek. Sorun yasadiginizda da.. Asla annesi hatalı, kötü niyetli olmayacak. Eğer aranızda bir sorun yasaniyorsa senden kaynaklanıyordur!!!
• Ben evlenirken de uyaran cok oldu ama ben hep söyle dusundum. 'Kıskanıyorlar, kendi evlilikleri mutsuz onun icin herkesi aynı olacak sanıyorlar' sonuç olarak; aslinda kıskanılmıyormuşum, tecrube konusuyormus.
Ne demisler bir müsibet bin nasihatten yeğdir. Genelde tecrube etmeden inanamıyoruz burada okudugumuz sorunları bizim de yasayabilecegimizi.
Ne öğrendim biliyor musun? Tecrube etmedigim bir sey hakkında yorum yapmamayı.. Eskiden bircok konuda fikrim vardı ama tecrubem yoktu. Simdi ise tam tersi..
Ben kesin konusmadim ki zaten. Şuan ki durumu yazdım yargılamadan.

Back
X