- 26 Ocak 2016
- 1.420
- 788
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
3-5 kuruş için huzurunuzu bozmayın lütfenHala şoktayım...Eşim annesinin öyle birşey yapmayacağını yaptıysada ettiğini daha sonrada ben düğünde ne gelirse vereceğim demiştim ondan aldı demek ki dedi bence durumu alttan almak için böyle konuştu.Nasıl bir enayiyim bilmiyorum benim annem bana gelen en ufak hediyeleri bile hala bana verirken onun annesi neden bizden kırpmaya çalışır gerçekten çok üzgünüm huzurum bozuldu herşeyi unutmaya çalıştıkça yeni şeyler çıkıyor(Kaynanamın herşeye rağmen değişmeyen tavrı utanmayan yüzü sahte gülüşü beni artık çileden çıkarıyor öyle ki iki ay dolmadan evimi terketmeyi bile düşündüm eşim izin vermedi bırak istedikleri olsun gözler,ne soksunlar seni dedim olan bana olur yapma dedi ne yapayım ne edeyim lütfen bana akıl verin...
Hala şoktayım...Eşim annesinin öyle birşey yapmayacağını yaptıysada ettiğini daha sonrada ben düğünde ne gelirse vereceğim demiştim ondan aldı demek ki dedi bence durumu alttan almak için böyle konuştu.Nasıl bir enayiyim bilmiyorum benim annem bana gelen en ufak hediyeleri bile hala bana verirken onun annesi neden bizden kırpmaya çalışır gerçekten çok üzgünüm huzurum bozuldu herşeyi unutmaya çalıştıkça yeni şeyler çıkıyor(Kaynanamın herşeye rağmen değişmeyen tavrı utanmayan yüzü sahte gülüşü beni artık çileden çıkarıyor öyle ki iki ay dolmadan evimi terketmeyi bile düşündüm eşim izin vermedi bırak istedikleri olsun gözler,ne soksunlar seni dedim olan bana olur yapma dedi ne yapayım ne edeyim lütfen bana akıl verin...
Hala şoktayım...Eşim annesinin öyle birşey yapmayacağını yaptıysada ettiğini daha sonrada ben düğünde ne gelirse vereceğim demiştim ondan aldı demek ki dedi bence durumu alttan almak için böyle konuştu.Nasıl bir enayiyim bilmiyorum benim annem bana gelen en ufak hediyeleri bile hala bana verirken onun annesi neden bizden kırpmaya çalışır gerçekten çok üzgünüm huzurum bozuldu herşeyi unutmaya çalıştıkça yeni şeyler çıkıyor(Kaynanamın herşeye rağmen değişmeyen tavrı utanmayan yüzü sahte gülüşü beni artık çileden çıkarıyor öyle ki iki ay dolmadan evimi terketmeyi bile düşündüm eşim izin vermedi bırak istedikleri olsun gözler,ne soksunlar seni dedim olan bana olur yapma dedi ne yapayım ne edeyim lütfen bana akıl verin...
İnanmıyorum ne kadar ac gözlüymüş kv biz kınada takılanları annemlere bıraktık. Komple erkek tarafındakini de biz aldık. Ne kadar olabilir ki bu para insan cocuklar alsın der.
Hala şoktayım...Eşim annesinin öyle birşey yapmayacağını yaptıysada ettiğini daha sonrada ben düğünde ne gelirse vereceğim demiştim ondan aldı demek ki dedi bence durumu alttan almak için böyle konuştu.Nasıl bir enayiyim bilmiyorum benim annem bana gelen en ufak hediyeleri bile hala bana verirken onun annesi neden bizden kırpmaya çalışır gerçekten çok üzgünüm huzurum bozuldu herşeyi unutmaya çalıştıkça yeni şeyler çıkıyor(Kaynanamın herşeye rağmen değişmeyen tavrı utanmayan yüzü sahte gülüşü beni artık çileden çıkarıyor öyle ki iki ay dolmadan evimi terketmeyi bile düşündüm eşim izin vermedi bırak istedikleri olsun gözler,ne soksunlar seni dedim olan bana olur yapma dedi ne yapayım ne edeyim lütfen bana akıl verin...[/QUOT
Bunun için ev mi terkedilir
Hangi kvalide yapmıyor ki bunu :)))
hayır üç beş kuruş için değil bu kadar kavga gürültüÜç beş kuruş için mi bu kadar kavga gürültü?
Ohooo senin yaşadığın devede kulak.
Ama içinde kalmasın, niçin böyle davrandıklarını güzel bir dille anlatabilirsin.
Ben sana yaşadığımı anlatayım.
Benim evlendikten sonra takılan bütün altınlarımı düğün gecesinin ertesinde kayınvalideme bıraktık.
Haftasonuna denk geldiği ve bankaya koyamayacağımız için, gelin evi de bilindik yer olduğu için evde tutmayalım dedik.
Bütün altınlarımı teslim ederken kayınvalidem dedi ki "hepsine bir bakın, ayrıca kimin ne taktığını biliyorsanız söyleyin ki ben de karşı tarafa borcumu bileyim"
Tamam dedik, kayınvalidemin evinde salonda oturduk tek tek altınlara baktık.
Bu şundan bu bundan falan filan derken hepsini tek bir poşete kaldırdık.
Kayınvalidem de "saklarım ben bunları, siz dönünce de alırsınız nasıl isterseniz öyle saklarsınız" dedi.
Bu noktaya kadar problem yok.
Balayına gittik geldik.
Aradan 1 hafta geçti dedim eşime sen altınları al da bir kasaya bir şeye koyalım.
Bizim evimizde alarm sistemi var fakat annenlerde yok, Allah korusun birşey olmasın, ki daha önce evinde hırsız vakası yaşanmış kayınvalidemin.
Eşim tamam dedi, gitti aldı altınları geldi.
Açalım bakalım dedi eşim, kullanmak istediklerini içinden al.
Tamam dedim açtık.
1 tane kolye vardı çalıştığım yerdeki genel müdürüm hediye etmişti.
O içinde yok.
Dedim eşime bu kolye eksik, haberin olsun annene söylersin.
Tam 8 ay geçti üstünden, kolye yok.
Benim babam yurtdışında.
Yıllık izne gelmişti, bize yemeğe aldım onları tabii kayınvalidemleri de davet ettim.
kayınvalidem geldi kapıyı açtım, gözlerim yuvalarından fırlayacaktı.
O kayıp olan kolye kayınvalidemin boynunda!
Eşim eve geldiğinde de dedim senin annenin boynunda bana hediye edilen kolye var.
Söyler misin ne işi var onun onda ayrıca 8 aydır soruyorum bu kolyeyi "ben sana verdim" dedi hep.
Nasıl bana verdi ki şu an boynunda taşıyor? dedim.
Fakat kayınvalidem ile yüzgöz olmadım hiç.
Açıklaması şu: imitasyon kolyelerin içine karışmış (nasıl olup tek konulan yerden çıktıysa o kolye)
Tartışmadım uzatmadım fakat sinek küçüktür miğde bulandırır.
Kolyeyi alır almaz bozdurup başka birşey aldım yerine...
4 senelik evliyim.
Yani bu olayın üzerinden 3,5 sene geçti.
Bu geçtiğimiz bayramın 1. günü, kayınvalidemlere gittiğimizde otururken kayınvalidem yine bir kolye çıkarttı!
"Bu senin mi" diye.
Bir baktım benim takı kutularımdan birinden alınmış gümüş kolye.
Evet benim dedim.
Bir de bana demez mi kayınpederimin ayakkabısının içinde bulmuş kolyeyi.
Fakat o kolye benim takılarımın arasından çıkarak nasıl kayınpederimin ayakkabısı içine girdi ayrı bir muamma!
Bir diğer unutulmaz lafı da şu oldu:
"Ben kuyumcuya sordum 10 liralık şeymiş zaten"...
Hayır bin liralık şey olsa ne fark eder, benim özel eşyam benim evimden çıkarda nasıl sende olur?
İşte böyle.
Şimdi düşünüyorum acaba hangi eşyam kayınvalidemden çıkacak diye...
hayır üç beş kuruş için değil bu kadar kavga gürültü
burada yapılan rezillik için
alınmayın ama siz niye bu kadar kaynanacısınız ?bir konuda kaynananız olmadıgını yazmıssınız ondan mı ?
hayır ben de görüyorum bazıları da gercekten adı sırf kaynana diye önyargılı davranıyorlar ya da yanlıs davranıyorlar ufacık bır sakayı sırf kaynana yaptı dıye buyutenler var onlara sözüm yok
ama burada ana konuyu anlamamıs olamazsınız hanı kpss de paragraflar vardır ya paragrafın ana konusunu sorar
yanı burda ana konu üç beş kuruş mu ?
yapmayın ama siz de biliyorsunuz, konu sahibi burada kaynanasının üç beş kuruşa kadar düşüp yaptığı rezilliği kabul edemiyor ve daha kötüsü böyle bir kaynanaya düştüğü için, böyle bir insana düştüğü için kendine yediremiyor
İŞTE ANA KONU BUDUR!
insan ne hayallerle evleniyor saygın görgülü insanlarla karsılaşmayı umuyor
ama bakıyorsunuz ki karşınızdaki çirkef insan hele bunu evliliğinin ilk zamanlarında anlayınca boşluğa düşüyor
bir genç kızın yeni evlenip de '' ben ne yaptım, ben nasıl insanların içine düştüm'' demesi böyle düşünmesi gerçekten çok acı oluyor
hayır size sinirlenmedim , sizi bazı yorumlarınızdan dolayı burda mantıklı buldugum bir kaç üye içindesiniz sizi severim demek istedimSiz neden bu kadar sinirlendiniz?
Kayınvalideleri severim ben, var mı bir itirazınız? Hiç bir şeyin normal şartlar altında tek taraflı olmadığına inanırım. Karşınızda cidd anlamda hasta insanlar yoksa ve eşinizin ailesiyle sorun yaşıyorsanız biraz kendinize de dönüp bakın diyorum her zaman. Türkiyenin bütün hasta kayınvalideleri buradaki gelinlere denk gelmiş olamaz dimi?
Burada konu üç beş kuruş için eşe edilen eziyet. Anladığım kadarıyla konu sahibi daha çok yeni evli. Böyle davranmaya eşine ailesini şikayet etmeye ya da onlar yüzünden kavga etmeye devam ederse olan kendi evliliğine olacak. Bir sene sonra buraya eşim çok aileci diye konu açacak onu aileye kendi ittiği gerçeğini göz ardı ederek. Böyle başlar sorunlu evlilikler. Her zaman söylerim bir kadın olarak düşünerek hareket etmez, aile ilişkilerini dengede tutmazsanız evliliğinizin temeline zarar verirsiniz. Malesef evlilikte bu denge kurma meselesi kadının üzerinde.
Konunun tam tersini düşünün. Bu kızın annesi sonradan gelen altınları alsaydı sesi çıkacak mıydı, bana verin geri diyecek miydi? %99 hayır... Peki eşi bunun için olay çıkartıp evi terkedeceğini söyleseydi ne hissedecekti? Öyle hep bana hep bana olmaz, arada kah sana kah bana diye düşünmek lazım. Karşınızda saygın görgülü insan görmek istiyorsanız siz de öyle olacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?