Kaynanam düğünde gelen üç beş kuruşu cebe atmış...

Bence bazı seylerde sesini cıkar. Biz esimin ailesinden uzakta yasıyoruz hicbir sey demiyordum baktım kp avucuna almak istiyor yönetmek istiyor koydum ağırlığımı. Hiç pisman degilim herkes nerde nasıl mesafe koyması gerektigini bilecek.

Boşver huzurunu kaçırmaya değmez.benim eşimin annesi de bana gelen hiçbir hediyeyi vermedi benden 3ay sonra kendi yigeni evlenecekti o hediyelerle onun evini çeyizini duzduler insanın salak yerine koyulmak zoruna gidiyor ama şimdi bakıyorum o hediye yi alan kız o kadar mutsuz huzursuz ki ilahi adalet diyorum çıkıyor iste mal mülk yalan Allah huzur versin

3-5 kuruş için huzurunuzu bozmayın lütfen

o paraları gelmemeiş farzet...boşver eşinle aranı bozmaya değmez..çünkü eşinle alakalı olmayan bir durum..

Eşinizle mutlu olmaya bakın, zamanla eşiniz size daha güzellerini alır, benim kv.beş bilezik takdı, onuda evin içini yaptırmak için bozdurdum, sözde kırk tane takacaktı, emin olun eşim bana daha çok aldı alnının teriyle, hiç degilse şunu verdim diye başa kalkamaz, huzurunuzu bozmayın.

benimki de yapmıştı. umursamadım bile. kendi ayıbı. bana ailemden takılanlar onlarınkine göre fazla fazlaydı zaten bir de bir çeyrek için de kimse ile yüz göz olmadım. boşver eşinle olan mutluluğuna bak.

Benim kaynanam da düğünde kendi taraflarından yapılan altını parayı vermedi, aksine annemler en ufak hediyeye kadar bize teslim ettiler.
Pişkin pişkin hareketlerine devam ediyor kaynanam hala. Eşim utancından yerin dibine geçti tabi.
Hatta benim düğünümden sonra kurban bayramı vardı 2 yıl önce, o paralardan kurban bile kesti kaynanam.
Hiç bir zaman hakkımı helal etmedim ama istemedim de para ve altınları.
İnanıyorum ki düğünümüze misafir gibi gelen ve kuruş harcama yapmayan kaynanamdan bunların acısı bir gün çıkacak.
İlahi adalete güveniyorum.

Ohooo senin yaşadığın devede kulak.
Ama içinde kalmasın, niçin böyle davrandıklarını güzel bir dille anlatabilirsin.

Ben sana yaşadığımı anlatayım.
Benim evlendikten sonra takılan bütün altınlarımı düğün gecesinin ertesinde kayınvalideme bıraktık.
Haftasonuna denk geldiği ve bankaya koyamayacağımız için, gelin evi de bilindik yer olduğu için evde tutmayalım dedik.
Bütün altınlarımı teslim ederken kayınvalidem dedi ki "hepsine bir bakın, ayrıca kimin ne taktığını biliyorsanız söyleyin ki ben de karşı tarafa borcumu bileyim"
Tamam dedik, kayınvalidemin evinde salonda oturduk tek tek altınlara baktık.
Bu şundan bu bundan falan filan derken hepsini tek bir poşete kaldırdık.
Kayınvalidem de "saklarım ben bunları, siz dönünce de alırsınız nasıl isterseniz öyle saklarsınız" dedi.
Bu noktaya kadar problem yok.

Balayına gittik geldik.
Aradan 1 hafta geçti dedim eşime sen altınları al da bir kasaya bir şeye koyalım.
Bizim evimizde alarm sistemi var fakat annenlerde yok, Allah korusun birşey olmasın, ki daha önce evinde hırsız vakası yaşanmış kayınvalidemin.
Eşim tamam dedi, gitti aldı altınları geldi.
Açalım bakalım dedi eşim, kullanmak istediklerini içinden al.
Tamam dedim açtık.
1 tane kolye vardı çalıştığım yerdeki genel müdürüm hediye etmişti.
O içinde yok.
Dedim eşime bu kolye eksik, haberin olsun annene söylersin.
Tam 8 ay geçti üstünden, kolye yok.

Benim babam yurtdışında.
Yıllık izne gelmişti, bize yemeğe aldım onları tabii kayınvalidemleri de davet ettim.
kayınvalidem geldi kapıyı açtım, gözlerim yuvalarından fırlayacaktı.
O kayıp olan kolye kayınvalidemin boynunda!

Eşim eve geldiğinde de dedim senin annenin boynunda bana hediye edilen kolye var.
Söyler misin ne işi var onun onda ayrıca 8 aydır soruyorum bu kolyeyi "ben sana verdim" dedi hep.
Nasıl bana verdi ki şu an boynunda taşıyor? dedim.
Fakat kayınvalidem ile yüzgöz olmadım hiç.

Açıklaması şu: imitasyon kolyelerin içine karışmış (nasıl olup tek konulan yerden çıktıysa o kolye)
Tartışmadım uzatmadım fakat sinek küçüktür miğde bulandırır.
Kolyeyi alır almaz bozdurup başka birşey aldım yerine...

4 senelik evliyim.
Yani bu olayın üzerinden 3,5 sene geçti.
Bu geçtiğimiz bayramın 1. günü, kayınvalidemlere gittiğimizde otururken kayınvalidem yine bir kolye çıkarttı!
"Bu senin mi" diye.
Bir baktım benim takı kutularımdan birinden alınmış gümüş kolye.
Evet benim dedim.
Bir de bana demez mi kayınpederimin ayakkabısının içinde bulmuş kolyeyi.
Fakat o kolye benim takılarımın arasından çıkarak nasıl kayınpederimin ayakkabısı içine girdi ayrı bir muamma!

Bir diğer unutulmaz lafı da şu oldu:
"Ben kuyumcuya sordum 10 liralık şeymiş zaten"...
Hayır bin liralık şey olsa ne fark eder, benim özel eşyam benim evimden çıkarda nasıl sende olur?

İşte böyle.
Şimdi düşünüyorum acaba hangi eşyam kayınvalidemden çıkacak diye...

Aynı şeyi düğünde benim ailem yapmış olsaydı yerin dibine girerdim,üstüne eşim de senin verdiğin tepkileri verseydi aşırı soğurdum. Adamın ne suçu var? Emin ol o daha çok üzülmüştür,ailesini atamaz da. Bundan sonra daha dikkatli olursun,3-5 şey için değer mi?

İnanmıyorum ne kadar ac gözlüymüş kv biz kınada takılanları annemlere bıraktık. Komple erkek tarafındakini de biz aldık. Ne kadar olabilir ki bu para insan cocuklar alsın der.

kendi ailen alınca ben bıraktım isteğimle altınları , diğer taraf alınca aç gözlülük. sizinkiler neden demedi çocuklar size kalsın diye ...

Bunun niç

düğüne gelen kişilerin düğünlerine senmi gidip taki taktin,hediye goturdun.hayir.o zaman o paralarda senin ve eşinin hakki yok.ama kaynayan ve annen verirse ne ala.şimdiki gelinler düğündeki paralar benim ,altinlar benim oh ne ala.haziran kon.düğüne gelenlere önceden gitmiştir onun karsiligi canim.hemen bosanmayi filan dusunmen yanlis.demek sen para ve taki için evlendin ,alinca iki ayda bosanacakmis..
ama sana esin ve ailesi tarafından takılan bileşiktir artik mehirin neyse,onlar senin kimse alamaz.iste o haramdir.ama para ve takilan hediyelerde aileler size verirse sizindir.

Üç beş kuruş için mi bu kadar kavga gürültü?
hayır üç beş kuruş için değil bu kadar kavga gürültü
burada yapılan rezillik için

alınmayın ama siz niye bu kadar kaynanacısınız ?bir konuda kaynananız olmadıgını yazmıssınız ondan mı ?
hayır ben de görüyorum bazıları da gercekten adı sırf kaynana diye önyargılı davranıyorlar ya da yanlıs davranıyorlar ufacık bır sakayı sırf kaynana yaptı dıye buyutenler var onlara sözüm yok

ama burada ana konuyu anlamamıs olamazsınız hanı kpss de paragraflar vardır ya paragrafın ana konusunu sorar
yanı burda ana konu üç beş kuruş mu ?
yapmayın ama siz de biliyorsunuz, konu sahibi burada kaynanasının üç beş kuruşa kadar düşüp yaptığı rezilliği kabul edemiyor ve daha kötüsü böyle bir kaynanaya düştüğü için, böyle bir insana düştüğü için kendine yediremiyor
İŞTE ANA KONU BUDUR!

insan ne hayallerle evleniyor saygın görgülü insanlarla karsılaşmayı umuyor
ama bakıyorsunuz ki karşınızdaki çirkef insan hele bunu evliliğinin ilk zamanlarında anlayınca boşluğa düşüyor
bir genç kızın yeni evlenip de '' ben ne yaptım, ben nasıl insanların içine düştüm'' demesi böyle düşünmesi gerçekten çok acı oluyor

Üçbeş kuruş için mi evinizi terk etmeyi göze alıyorsunuz ?
Mutluysam kimin ne hali varsa görsün
Kapımı kapatırım eşimle mutlu olmaya bakarım....

Gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki,düğüne gelenlerin ,takı takanların çoğu gelin ve damat için değil, aile büyükleri için geliyor.Biz Onun çocuğuna gidersek O da gelir deniliyor.Hatta takı takarken bile aile büyüklerinin görmesini istiyorlar.Daha geçen gün gittiğim düğünde masamda ki gelinin annesini çağırdı,takıyı takalım mı sana mı verelim dedi.Ondan önce gittiğim düğünde komşular takıyı oğlan annesine verdi çaktırmadan.Aslında düğün yardımlaşmadır ama aile büyüklerinin yüzünden klasik altın gününe dönmüş vaziyette.Bugün ben Ona takayım,yarın da O bana takar mantığı.

Yok artık demeden geçemeyeceğim.....

Siz neden bu kadar sinirlendiniz?

Kayınvalideleri severim ben, var mı bir itirazınız? Hiç bir şeyin normal şartlar altında tek taraflı olmadığına inanırım. Karşınızda cidd anlamda hasta insanlar yoksa ve eşinizin ailesiyle sorun yaşıyorsanız biraz kendinize de dönüp bakın diyorum her zaman. Türkiyenin bütün hasta kayınvalideleri buradaki gelinlere denk gelmiş olamaz dimi?

Burada konu üç beş kuruş için eşe edilen eziyet. Anladığım kadarıyla konu sahibi daha çok yeni evli. Böyle davranmaya eşine ailesini şikayet etmeye ya da onlar yüzünden kavga etmeye devam ederse olan kendi evliliğine olacak. Bir sene sonra buraya eşim çok aileci diye konu açacak onu aileye kendi ittiği gerçeğini göz ardı ederek. Böyle başlar sorunlu evlilikler. Her zaman söylerim bir kadın olarak düşünerek hareket etmez, aile ilişkilerini dengede tutmazsanız evliliğinizin temeline zarar verirsiniz. Malesef evlilikte bu denge kurma meselesi kadının üzerinde.

Konunun tam tersini düşünün. Bu kızın annesi sonradan gelen altınları alsaydı sesi çıkacak mıydı, bana verin geri diyecek miydi? %99 hayır... Peki eşi bunun için olay çıkartıp evi terkedeceğini söyleseydi ne hissedecekti? Öyle hep bana hep bana olmaz, arada kah sana kah bana diye düşünmek lazım. Karşınızda saygın görgülü insan görmek istiyorsanız siz de öyle olacaksınız.

hayır size sinirlenmedim , sizi bazı yorumlarınızdan dolayı burda mantıklı buldugum bir kaç üye içindesiniz sizi severim demek istedim
ben kırıcı konusmadım fıkrınıze katılmadıgımı soyledım
tabıkı burada butun sorunlu kaynanalar burdakı gelınlerı bulmus cunku burası bdv zaten derdı olmayan o nadıde gelınler burada degıldır
pekı tek taraflı degılmış bu gelın dugunun ılk gunu ne yapmıs olabılır de kaynanası da buna karsılık üç beş kurusu cebe indirmiş olabilir ?
herşey karsılıklı evet saygı da karsılıklı olur hep siz saygı gosterıp dıger taraf cırkeflıge devam ettıgınde o eziklik oluyor artık
haa bunlara sınırlenıp eşi ile atışıp evi terk etmeye kalkmasına tabıkı ben de kaılmıyorum
ama '' üç beş kurus için mi bu kadar gürültü '' diye basitleştirilecek kadar da basit oldugunu düşünmüyorum

ben su sekılde düşündüm hep, kendımden ornek verırsem bılmıyorum yanlıs mıyım ama
mesela evlılıgın benımde ılk zamanlarımda esıme annen bunu yaptı annen bana bunu dedı dıye sıkayet ederdım
bızde kavgalar ettık
ama hala yaptıgımın doğru oldugunu dusunuyorum cunku o zaman da esımın hıc bırseyden haberı olmayınca anam melek anam garıp anam oluyordu esım anasını melek bılıyor ama anası o yokken benım canıma okuyor haa oyle mı kavga etmek pahasına da olsa ben soyleyecem anasının oyle agzı var dılı yok melek garıp oldugunu sanmasın kımın ne oldugunu bılsın kım ne yaptıgını bılsın dıyordum

ben bu sekılde ese soylememe yok o uzulmesın dıye hıssettırmeme konusuna pek katılmıyorum
ha tabı evı terk etmeler falan bu sekılde degıl ama annen bak bunu yapmıs bunu bıl dıye soylenmelı bence
erkekler analarına toz konduramıyor ama o melek sandıkları anacıklarının neler yaptıgını bılmelıler bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…