Kaynanam düğünde gelen üç beş kuruşu cebe atmış...

bayramda kahve yapmadım diye düğünden bir hafta önce ayrılalım diye kapımıza dayandılar mesela benden gelin olmazmış resmi nikah çoktan olmuştu.
Senden hizmetci olmaz demek istemis onlar. Benmki de ikinci cayi icer misiniz diye sormamisin soylenmisti. Kalk al hizmetci miyim dedim. Cahil bunlar cahil. Yil olmus 2016...

eee eşinin ailesine ait hiç bir şey kullanma tenezülünde bulunmayıp , onların yaptıkları diyip duracaksan

malı sahibine aide ett...

nihayetinde kayınvalide suçladığın nokta düğününde kayınvalide tarafından gelen hediyeyi sana vermemesi ...

kullanmıyorsan tenezülün yoksa,istemiyorsan bunada alınmayacaksın

bunlarla uğraşmaya değmez,
evlilik zordur,uzundur, yıpratıcıdır

Ya ki torenindeki altinlari kv nasil cebe atiyor bunlar gelinle damata takilmiuormu nasil gelip cikariptami aliyorlar uzerinizden

ha bir de hani burada hep yazıyorlar ya eşim gerceği görmesine rağmen bir kere de bana sen haklısın demez ailesi yüzünden kavga ederiz diye , hiççç merak etmesinler bal gibi de gerceği görüyor o eşler ama yiğitliği b.ka çaldırmamak adına işi kavgaya vurduruyorlar ama ortada bır haksızlık varsa da bu akıllarının bır köşesine giriyor
aslında anlıyorlar ve zaten anladıkları için saldırganlaşıp kavga edıyorlar

bu arada kayınvaldelerı sevmenıze hıc bır ıtırazım yok
benım de kayınvaldem ben gelmeden ölmüş olsaydı kendısını ben de pek bi severdim

Boşver en azından eşin "o benim annem alcak tabi istediğini yapar" dememiş.
Arayı bulmaya çalışıyor, sünger çek geçmişe ve bundan sonra taviz verme kayınvalidene.
Almış artık takıları, tantana çıkarsan da vermeyecek kavga ettiğinle kalacaksın evindeki huzurunu bozma.

O altinlar ya da üç beş kuruş para kayınvalide taktığı için geri gelenler ama. Gelin mi takmış onları yıllarca kayınvalidenin akrabalarına? Hepsini alsa haklı diyeceğim de sonradan gelen üç beş kuruşun lafı yapılmaz.

Benim düğünümde takılanlardan sadece bileziklerimi aldım geri kalanları anneme bıraktım mesela. Ki biz düğünümüzü kendimiz yaptık her şeyiyle. Buna rapmen annemler misafir ağırladı etti diye masrafları olmuştur dedim bıraktım. Eşim bunu sorun etse ben bu adamla mı evlendim derdim. Kayınvalidem olsa muhtemelen paylaştırırdım. Altın için para için kavga edilmez. Ben böyle gördüm.

Ben hep empati yapıyorum işte. Mesela siz annenize toz kondurur musunuz? Ben kondurmam. Eşim ailemi şikayet etse bana kavga ederiz. O da ailesine toz kondurmaz.

Benim de güllük gülistanlık hayatım yok her ne kadar burda öyle sansalar da. İki görümcem var, sizlerin kayınvalidelerinizle yaşıt. İki kayınvalidem var yani. Bir süredir sorun yaşıyoruz. Ben sorunu farkettim en baştan eşim farketmedi. Ama gidip de senin ablan böyle yapıyor, şöyle yapıyor demedim. Zamanla onun farkedeceği boyuta geldi ama hatayı bizde gördü özür dileyelim dedi. Tamam dedim yine. Bir süre sonra da gerçekleri görmeye başladı. Hatanın bizde olmadığını kavradı. Şimdi çözme noktasındayız. Yaklaşık 9 senedir hayatımda eşim, 4 senedir evliyiz ne ben şikayet ettim şimdiye kadar ne o beni ezdirdi. Hatta o ablalarından şikayet etti genelde bana, ben dakinleştirdim. Bu daha sağlıklı bir sistem gibi geliyor bana.

bu arada kayınvaldelerı sevmenıze hıc bır ıtırazım yok
benım de kayınvaldem ben gelmeden ölmüş olsaydı kendısını ben de pek bi severdim

Kayınvalidemi severim demedim, kayınvalideleri severim dedim. Benim annem de bir kayınvalide. Muhtemelen sizin anneniz de öyle.

Kaynanan aldı diye neden sen evi terketmeye kalkıyorsun anlamadım evet yaptığı çok ayıp ama eşinin sucu ne onun oğlu olmak mı

Kayınvalidemi severim demedim, kayınvalideleri severim dedim. Benim annem de bir kayınvalide. Muhtemelen sizin anneniz de öyle.
ve çoğumuzda bir kayınvalide adayıyız
KV ile ilgili yapılan yorumların çoğunu abartılı buluyorum

ve çoğumuzda bir kayınvalide adayıyız
KV ile ilgili yapılan yorumların çoğunu abartılı buluyorum
Bir de o var, biz de belki kayınvalide olacağız.
Bana da abartılı geliyor işte. İnsanlar empati yapsalar, aynısını annem yapsa ne hisseder, ne düşünür, nasıl davranırdım deseler sorun falan kalmayacak.

tabıkı benım annem de kayınvalde olacak daha olmadı
ne dıyım allah hıdayet versın herkese
ben daha sımdıden soyluyorum anne benım ıcın ne dusunuyorsan ıkı katını gelecek gelın ıcın dusun dıyorum

İşte aynı şey gelin içinde geçerli. Anneniz için ne düşünüyorsanız iki katını değil aynısını kayınvalide için düşünseniz sorun kalmaz.

Bu gelin kayınvalide hikayesini çok kişi bilir ama koyayım şuraya okuyan olur belki.

Günün birinde güzel bir genç kız sevdiği adamla evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Çok mutludur, fakat kaynanası ile geçinememeye başlar. Kuşak farkı nedeniyle kişilikleri tamamen farklıdır. Bu nedenle ve daha birçok küçük sebeple her gün kavga edip tartışırlar. Kocası da annesi ve karısı arasında kalmaktan sıkılmış, mutsuz olmuştur.

Genç kız, bu böyle gitmez, bir şeyler yapmak gerek diye düşünür, eski bir tanıdığı olan baharatçıya gider ve derdini ona anlatır. Yaşlı adam baharatlardan bir karışım hazırlar, kaynanasını zehirlediği belli olmasın diye der ki:

– Bu karışımı 3 ay boyunca her gün kaynanan için yaptığın yemeklerin içine az bir miktar koyacaksın. Kimsenin şüphelenmemesi için ona çok iyi davranmalı, onun en sevdiği, güzel yemekleri yapmalısın.

Sevinç içinde eve dönen genç kız yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün kaynanasının sevdiği en güzel yemekleri yapar. Kaynanasının yemeğine az miktarda zehri damlatır. Kimse şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kaynanası da çok değişir ve ona kendi kızı gibi davranır. Evde artık herkes mutludur. Genç kız suçluluk duymaya başlar. Pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehrin etkisini yok edecek panzehir için yalvarır. Kaynanasının ölmesini artık istememektedir. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran genç kıza bakar, gülmeye başlar ve der ki:

– Merak etme sana verdiğim karışım çeşitli vitaminler içeriyordu. Olsa olsa kaynananı sadece daha da güçlendirdin. Gerçek zehir ise senin ile kaynanan arasındaydı. Sen ona iyi davrandıkça o da değişti ve aranızdaki zehir yerini sevgiye bıraktı, böylece siz gelin kayna değil, gerçek bir ana kız oldunuz.

Eski bir Çin atasözü; “Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.”

Kendi içimizdeki zehirlerin panzeheri birbirimize daha çok sevgiyle yaklaşmaktır.

birçoğumuz enpatinin ne olduğunu bilmiyoruz bile o kadar küçük ayrıntılar ile uğraşıyoruz ki bazen ayrıntılarla boğuluyoruz
evlilik yeni bir hayat yeni sorumluluklar yeni insanlar demek buna alışmada problem yadırgama olacaktır haliyle bu kadarını anlayabilirim fakat objektif bir bakış açısı da lazım

Eşimize alışmakta bile zorlanıyoruz çoğu zaman, çatışmalar oluyor. Aileye uyum sağlamak da oldukça zor. Ama biraz çabayla halledilecek şeyler bunlar. Bu kadar büyük sorunlar olmasını anlamıyorum ben. Karşılıklı diretme sebep sanırım.

biliyorum bu hikayeyi evet

ya düğünde gelen hediye için evden ayrılma olur mu
yarın gerçek bir sorunla karşılaşınca neler olur
bu kadar mı
evlilik bumu

Yok artık demeden geçemeyeceğim.....

Ben de böyle diyorum da, pek kimse umursamıyor.
Eşim eminim ki üzülüyordur, kim annesinden yana böyle birşey görmek ister yaşamak ister.
Fakat diğer yandan kadının suçu olduğunu düşünmüyor gibi davranıyor.
Beni de çileden çıkartan bu.

Fakat yapacak birşey yok malesef.
Ne huylu huyundan vazgeçer, ne de birşeyler değişir...

Eski bir Çin atasözü; “Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.”

Kendi içimizdeki zehirlerin panzeheri birbirimize daha çok sevgiyle yaklaşmaktır.

Keşke bu söz herkes için her koşulda geçerli olsaydı.
Fakat bazı insanlar ne tatlı sözden, ne de güzel davranıştan anlıyorlar.
Saygı duydukça ve ses çıkartmadıkça karşısındakini hor görmek marifet oluyor...

Ben yanlış anlamadım dil mi
Takı töreni haricinde kv deye verilen ektra paralardan
bahsediyorsun.

Bu insanlar düğününüzü yapıp altınlarınızı
eşyalarınızı almışlar. Kim bilir ne kadar
çıktı ceplerinden.
Onların ödediği paranın yanında kuruş olarak
değerlendirilebilecek bir miktarın
gözünüze batması cidden çok itici geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…