- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Senden hizmetci olmaz demek istemis onlar. Benmki de ikinci cayi icer misiniz diye sormamisin soylenmisti. Kalk al hizmetci miyim dedim. Cahil bunlar cahil. Yil olmus 2016...bayramda kahve yapmadım diye düğünden bir hafta önce ayrılalım diye kapımıza dayandılar mesela benden gelin olmazmış resmi nikah çoktan olmuştu.
eee eşinin ailesine ait hiç bir şey kullanma tenezülünde bulunmayıp , onların yaptıkları diyip duracaksanBen onları eşimin ailesinden esirgeyecek değildim gizli saklı çalınmış gibi oldu söylenmedi bile o bana mehir sayılıyor eşim bile habersiz harcayamaz.Eşyalarımı altınlarımı onlar yaptı evet ama ben har vurup harman savurmadım ne aldıkları altınları takıyorum ne aldıkları eşyalarda oturuyorum yatak odası mutfak girip çıktığım yer benim içimden gelmiyor o hale geldim.Benim tarafımdan olanları ben yaptım eşime düşeni ailesi belki siz eşinizle yaptınız herşeyi bu yüzden canınız yandı bilemem Allah herkese vicdan merhamet versin.
ha bir de hani burada hep yazıyorlar ya eşim gerceği görmesine rağmen bir kere de bana sen haklısın demez ailesi yüzünden kavga ederiz diye , hiççç merak etmesinler bal gibi de gerceği görüyor o eşler ama yiğitliği b.ka çaldırmamak adına işi kavgaya vurduruyorlar ama ortada bır haksızlık varsa da bu akıllarının bır köşesine giriyorhayır size sinirlenmedim , sizi bazı yorumlarınızdan dolayı burda mantıklı buldugum bir kaç üye içindesiniz sizi severim demek istedim
ben kırıcı konusmadım fıkrınıze katılmadıgımı soyledım
tabıkı burada butun sorunlu kaynanalar burdakı gelınlerı bulmus cunku burası bdv zaten derdı olmayan o nadıde gelınler burada degıldır
pekı tek taraflı degılmış bu gelın dugunun ılk gunu ne yapmıs olabılır de kaynanası da buna karsılık üç beş kurusu cebe indirmiş olabilir ?
herşey karsılıklı evet saygı da karsılıklı olur hep siz saygı gosterıp dıger taraf cırkeflıge devam ettıgınde o eziklik oluyor artık
haa bunlara sınırlenıp eşi ile atışıp evi terk etmeye kalkmasına tabıkı ben de kaılmıyorum
ama '' üç beş kurus için mi bu kadar gürültü '' diye basitleştirilecek kadar da basit oldugunu düşünmüyorum
ben su sekılde düşündüm hep, kendımden ornek verırsem bılmıyorum yanlıs mıyım ama
mesela evlılıgın benımde ılk zamanlarımda esıme annen bunu yaptı annen bana bunu dedı dıye sıkayet ederdım
bızde kavgalar ettık
ama hala yaptıgımın doğru oldugunu dusunuyorum cunku o zaman da esımın hıc bırseyden haberı olmayınca anam melek anam garıp anam oluyordu esım anasını melek bılıyor ama anası o yokken benım canıma okuyor haa oyle mı kavga etmek pahasına da olsa ben soyleyecem anasının oyle agzı var dılı yok melek garıp oldugunu sanmasın kımın ne oldugunu bılsın kım ne yaptıgını bılsın dıyordum
ben bu sekılde ese soylememe yok o uzulmesın dıye hıssettırmeme konusuna pek katılmıyorum
ha tabı evı terk etmeler falan bu sekılde degıl ama annen bak bunu yapmıs bunu bıl dıye soylenmelı bence
erkekler analarına toz konduramıyor ama o melek sandıkları anacıklarının neler yaptıgını bılmelıler bence
bu arada kayınvaldelerı sevmenıze hıc bır ıtırazım yokSiz neden bu kadar sinirlendiniz?
Kayınvalideleri severim ben, var mı bir itirazınız? Hiç bir şeyin normal şartlar altında tek taraflı olmadığına inanırım. Karşınızda cidd anlamda hasta insanlar yoksa ve eşinizin ailesiyle sorun yaşıyorsanız biraz kendinize de dönüp bakın diyorum her zaman. Türkiyenin bütün hasta kayınvalideleri buradaki gelinlere denk gelmiş olamaz dimi?
Burada konu üç beş kuruş için eşe edilen eziyet. Anladığım kadarıyla konu sahibi daha çok yeni evli. Böyle davranmaya eşine ailesini şikayet etmeye ya da onlar yüzünden kavga etmeye devam ederse olan kendi evliliğine olacak. Bir sene sonra buraya eşim çok aileci diye konu açacak onu aileye kendi ittiği gerçeğini göz ardı ederek. Böyle başlar sorunlu evlilikler. Her zaman söylerim bir kadın olarak düşünerek hareket etmez, aile ilişkilerini dengede tutmazsanız evliliğinizin temeline zarar verirsiniz. Malesef evlilikte bu denge kurma meselesi kadının üzerinde.
Konunun tam tersini düşünün. Bu kızın annesi sonradan gelen altınları alsaydı sesi çıkacak mıydı, bana verin geri diyecek miydi? %99 hayır... Peki eşi bunun için olay çıkartıp evi terkedeceğini söyleseydi ne hissedecekti? Öyle hep bana hep bana olmaz, arada kah sana kah bana diye düşünmek lazım. Karşınızda saygın görgülü insan görmek istiyorsanız siz de öyle olacaksınız.
hayır size sinirlenmedim , sizi bazı yorumlarınızdan dolayı burda mantıklı buldugum bir kaç üye içindesiniz sizi severim demek istedim
ben kırıcı konusmadım fıkrınıze katılmadıgımı soyledım
tabıkı burada butun sorunlu kaynanalar burdakı gelınlerı bulmus cunku burası bdv zaten derdı olmayan o nadıde gelınler burada degıldır
pekı tek taraflı degılmış bu gelın dugunun ılk gunu ne yapmıs olabılır de kaynanası da buna karsılık üç beş kurusu cebe indirmiş olabilir ?
herşey karsılıklı evet saygı da karsılıklı olur hep siz saygı gosterıp dıger taraf cırkeflıge devam ettıgınde o eziklik oluyor artık
haa bunlara sınırlenıp eşi ile atışıp evi terk etmeye kalkmasına tabıkı ben de kaılmıyorum
ama '' üç beş kurus için mi bu kadar gürültü '' diye basitleştirilecek kadar da basit oldugunu düşünmüyorum
ben su sekılde düşündüm hep, kendımden ornek verırsem bılmıyorum yanlıs mıyım ama
mesela evlılıgın benımde ılk zamanlarımda esıme annen bunu yaptı annen bana bunu dedı dıye sıkayet ederdım
bızde kavgalar ettık
ama hala yaptıgımın doğru oldugunu dusunuyorum cunku o zaman da esımın hıc bırseyden haberı olmayınca anam melek anam garıp anam oluyordu esım anasını melek bılıyor ama anası o yokken benım canıma okuyor haa oyle mı kavga etmek pahasına da olsa ben soyleyecem anasının oyle agzı var dılı yok melek garıp oldugunu sanmasın kımın ne oldugunu bılsın kım ne yaptıgını bılsın dıyordum
ben bu sekılde ese soylememe yok o uzulmesın dıye hıssettırmeme konusuna pek katılmıyorum
ha tabı evı terk etmeler falan bu sekılde degıl ama annen bak bunu yapmıs bunu bıl dıye soylenmelı bence
erkekler analarına toz konduramıyor ama o melek sandıkları anacıklarının neler yaptıgını bılmelıler bence
bu arada kayınvaldelerı sevmenıze hıc bır ıtırazım yok
benım de kayınvaldem ben gelmeden ölmüş olsaydı kendısını ben de pek bi severdim
ve çoğumuzda bir kayınvalide adayıyızKayınvalidemi severim demedim, kayınvalideleri severim dedim. Benim annem de bir kayınvalide. Muhtemelen sizin anneniz de öyle.
Bir de o var, biz de belki kayınvalide olacağız.ve çoğumuzda bir kayınvalide adayıyız
KV ile ilgili yapılan yorumların çoğunu abartılı buluyorum
tabıkı benım annem de kayınvalde olacak daha olmadıKayınvalidemi severim demedim, kayınvalideleri severim dedim. Benim annem de bir kayınvalide. Muhtemelen sizin anneniz de öyle.
tabıkı benım annem de kayınvalde olacak daha olmadı
ne dıyım allah hıdayet versın herkese
ben daha sımdıden soyluyorum anne benım ıcın ne dusunuyorsan ıkı katını gelecek gelın ıcın dusun dıyorum
birçoğumuz enpatinin ne olduğunu bilmiyoruz bile o kadar küçük ayrıntılar ile uğraşıyoruz ki bazen ayrıntılarla boğuluyoruzBir de o var, biz de belki kayınvalide olacağız.
Bana da abartılı geliyor işte. İnsanlar empati yapsalar, aynısını annem yapsa ne hisseder, ne düşünür, nasıl davranırdım deseler sorun falan kalmayacak.
birçoğumuz enpatinin ne olduğunu bilmiyoruz bile o kadar küçük ayrıntılar ile uğraşıyoruz ki bazen ayrıntılarla boğuluyoruz
evlilik yeni bir hayat yeni sorumluluklar yeni insanlar demek buna alışmada problem yadırgama olacaktır haliyle bu kadarını anlayabilirim fakat objektif bir bakış açısı da lazım
İşte aynı şey gelin içinde geçerli. Anneniz için ne düşünüyorsanız iki katını değil aynısını kayınvalide için düşünseniz sorun kalmaz.
Bu gelin kayınvalide hikayesini çok kişi bilir ama koyayım şuraya okuyan olur belki.
Günün birinde güzel bir genç kız sevdiği adamla evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Çok mutludur, fakat kaynanası ile geçinememeye başlar. Kuşak farkı nedeniyle kişilikleri tamamen farklıdır. Bu nedenle ve daha birçok küçük sebeple her gün kavga edip tartışırlar. Kocası da annesi ve karısı arasında kalmaktan sıkılmış, mutsuz olmuştur.
Genç kız, bu böyle gitmez, bir şeyler yapmak gerek diye düşünür, eski bir tanıdığı olan baharatçıya gider ve derdini ona anlatır. Yaşlı adam baharatlardan bir karışım hazırlar, kaynanasını zehirlediği belli olmasın diye der ki:
– Bu karışımı 3 ay boyunca her gün kaynanan için yaptığın yemeklerin içine az bir miktar koyacaksın. Kimsenin şüphelenmemesi için ona çok iyi davranmalı, onun en sevdiği, güzel yemekleri yapmalısın.
Sevinç içinde eve dönen genç kız yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün kaynanasının sevdiği en güzel yemekleri yapar. Kaynanasının yemeğine az miktarda zehri damlatır. Kimse şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranır. Bir süre sonra kaynanası da çok değişir ve ona kendi kızı gibi davranır. Evde artık herkes mutludur. Genç kız suçluluk duymaya başlar. Pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehrin etkisini yok edecek panzehir için yalvarır. Kaynanasının ölmesini artık istememektedir. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran genç kıza bakar, gülmeye başlar ve der ki:
– Merak etme sana verdiğim karışım çeşitli vitaminler içeriyordu. Olsa olsa kaynananı sadece daha da güçlendirdin. Gerçek zehir ise senin ile kaynanan arasındaydı. Sen ona iyi davrandıkça o da değişti ve aranızdaki zehir yerini sevgiye bıraktı, böylece siz gelin kayna değil, gerçek bir ana kız oldunuz.
Eski bir Çin atasözü; “Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.”
Kendi içimizdeki zehirlerin panzeheri birbirimize daha çok sevgiyle yaklaşmaktır.
ya düğünde gelen hediye için evden ayrılma olur muEşimize alışmakta bile zorlanıyoruz çoğu zaman, çatışmalar oluyor. Aileye uyum sağlamak da oldukça zor. Ama biraz çabayla halledilecek şeyler bunlar. Bu kadar büyük sorunlar olmasını anlamıyorum ben. Karşılıklı diretme sebep sanırım.
Yok artık demeden geçemeyeceğim.....
Eski bir Çin atasözü; “Sevilen insan sevgisini insanlara veren insandır.”
Kendi içimizdeki zehirlerin panzeheri birbirimize daha çok sevgiyle yaklaşmaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?