Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

Valla biz bulunduğumuz yerden farklı bir şehire geçicektik evlenince bu nedenle evi şehir dışında tuttuk. Eşim ben çalışıyorduk, eşyalarda sabah gelcek diorlardı akşam oluyordu fln uğraşılmıyordu. Kayınpederim devlet memuru içerde çok izni vardı yıllık izne çıktı, gelen eşyaları bekledi, evin sonn rütüşlarını yaptı fln. Benim de ev temizlenmiş yerleşmişti tek tük gelmeyen mobilyan vardı onlar için kayınpederim kaldı. İyikide kalmış. Ne olacak yani benden önce kaldı die eşya sonuçta.

:cool:Aman herkes haksız konusu. Kaynana takımı düşüncesizlik etmiş. Aileniz arayıp davet etmemiş ( Genelde beklenir böyle bişey farklı şehirde yaşanıyorsa ). Siz eşyalara fazla anlam yüklüyorsunuz. Nişanlınız daha şimdiden orta yol, çözüm filan bulamıyor. Bu evlilikten çok konu gelir buraya daha şimdiden anlaşılıyor.

Bundan 7 yıl evvel evi temizleyip (başka sehire gekin gittim) dizip gitmiştim.
Görümcem cips ivir zıvir alip eşime bizim evde mac izleme tekkifinde bukunmuştu ve yapmışlardi.
bende cok kirlmistim buraya konu açmistim hatta o zamanlar ama linc yemistim:) insan başına gelmeden anlamıyor..
ilk heves,sen herşeye ilk başlamak istiyosun.
seni anlıyorum bu yüzden

Evmiş eşyaymış hic umurum olmazdı da, ortada bi terbiyesizlik bi saygısızlık var.... cocugun da olsa boyle davranamazsın... resmen izinsiz ve saygısızca eve çöküyorlar yuh yani!

Mesajı sonuna kadar okudunuz mu bilmiyorum ama burada sadece 1 aileden bahsedilmiyor kaynanası bizim gelecek diğer akrabaları da o evde ağırlarız demiş Allah bilir kaç kişi girip çıkacak o eve gelen herkes odasını orasını burasını meraktan kurcalayacak ( bunu düşünmemin sebebi ailesinden o enerjiyi aldım) resmen kız huzursuz olsun diye yapılmış birşey. E ne güzel akrabanız falan size hiç sormadan gelip evinizde 5-6 gün kalıversin.
Bir de bile isteye bir şeyi döküp, kırınca zarar verince burnundan fitil fitil getirsen ne pek bir anlamı kalmıyor artık :)

Ufak bir düzeltme ; @Bittercoffee 'nin attığı son 2 yorumu okursanız belki durumu daha iyi anlarsınız.
Valla en sevdigim misafir tipi ben evde yokken gelendir :D
Esimin ailesi düğünden 2 gun once geldiler yasadigim sehre. Ben kendim teklif ettim gelin evde kalin diye ayip olur diye istemediler otelde kaldilar. Hala otele verdikleri paraya acirim keske kalsalardi.
Dogum yaptigimda yine teklif ettim biz hastanedeyiz gel git yapmayin gelin kalin evde diye yine kabul etmediler.
Bana da bu garip geliyor. Ortada yasanacak bir yer var iken ki bu ogullarinin evi neticede hayir olmaz demek bana daha ters.

Valla en sevdigim misafir tipi ben evde yokken gelendir :KK70:
Esimin ailesi düğünden 2 gun once geldiler yasadigim sehre. Ben kendim teklif ettim gelin evde kalin diye ayip olur diye istemediler otelde kaldilar. Hala otele verdikleri paraya acirim keske kalsalardi.
Dogum yaptigimda yine teklif ettim biz hastanedeyiz gel git yapmayin gelin kalin evde diye yine kabul etmediler.
Bana da bu garip geliyor. Ortada yasanacak bir yer var iken ki bu ogullarinin evi neticede hayir olmaz demek bana daha ters.
Bakın normal şartlarda tabi ki onun ailesi gelip kalacaklar doğru olan bu gidip otelde kalmak saçmadır ama yeni gelin evine daha gelin gelip oturmamışken nispet yapar gibi tavırlı/tripli tüm sülaleyi toplayıp gitmekte ayıptır. En büyük saçmalık izinsiz kendi kafalarında plan kurup uygulamaları sonrası kendileri yetmezmiş gibi akrabaları toplamaları. Oğlu olmaz öyle baba dediğinde de trip atıp telefonu suratına kapatmaları büyük saçmalık.

Annenlerin davet etmesi doğru olan yada kendileri bir otel veya öğretmenevi gibi bir yerde kalmaları.Yeni evde kalmaları hoş değil kim olsa istemez yanlışınız.

Nedir bu milletin evinde kalma sevdasi anlamiyorum, ben yeni gelinin/damadin, dunurun bilmemnenin evinde 3-5 gun kalamam yahu, rahat edemem, uzun uzun tuvaltte oturamazsin, banyonu yapamazsin, ayagini uzatip yatamazsin, buna ragmen nedir bu evde kalma sevdasi?
Ya gunluk kiralık ev tutun ya da ucuz yollu bir otel ayarlayin, simdiden alismasinlar da gelip kalmaya.

Valla en sevdigim misafir tipi ben evde yokken gelendir :D

Ben de kalamam kimsede, kardesimin evinde bile kalamiyorum, muhtemelen ilerde kızım evlenir ya da arkadaşıyla falan yasamaya baslarsa onun da evinde kalamam. Cok çok zorunlu bir durum olmali (hasta olana bakmak vs gibi) yoksa max 2 gecedir birinde kalma limitim.

Buyut evlenip barklanmasına kadar ilgilen 5 gün evde kalıcaksın diye sitem etsinler. Ah ah bizim nesilin gelinleri fazla haşin. 😁

Eşyalara bu kadar anlam yüklemeseniz mi acaba sonra çok üzülürsünüz. Yani sonuçta evlendiğiniz de de size gelip misafir olacaklar. Siz rahatsız oluyorsunuz haklı olarak ilk siz girmek istiyorsunuz. O zaman nişanliniza dert yanmak yerine kv arayıp anne sizi ve akrabaları annemlerde misafir edeceğiz diyebilirsin. Annende arayıp davet edebilir. Bu kadar büyütülmesi saçma olmuş. Böyle durumlarda düğün evinde ya da düğün evinin komsunda bir yakınında ağırlanır gelen misafirler.

Ben size hak verdim. Bir hevesle aldığınız eşyaları ilk onlar kullanacak. Ben de sinir olurdum. Ben sizin yerinizde olsam evde mobilya hariç ne var ne yok toplardım mutfak tabaklarına Eflak'ları filan hepsini toplar kutulara koyar bantlar yatak odama koyar kaısını da. Kitlerim ayrıca nevresim vs de hiç ortalıkta bırakmazdım bir barsak kalık bile bırakmazdım maden her şeyini kullanacak deri Kv utanmadan ben de böyle yapardım. Sadece büyük mobilyalar kalırdı üzerlerine örtecek battaniye yastık bile bulamazlardı. Sonra onlar gittikten sonra tekrar yavaş yavaş düzerdim çeyizimi.

Kaynanamlar uzak bir şehirde yaşıyorlar bizde evlenevğim kili ile başka bir şehirdeyiz evimizi burdan aldık burda kurucaz düzenimizi. Kaynanam ve kayınbabam bide görümcem düğünden birkaç gün önce gelicek buraya ama bizim yeni kurduğumuz çeyizlerimi dizip kapattığım evi açıp kalacaklarmış burdaki düğünden önce gelip düğün bitene kadar yanş rahat 5-6 gün. Nişanlım beni haklı buluyor. Fakat babama ne diyeceğim ben orda kalacağım dedi diyor ben çeyizi dizilmiş olcak baba dedim diyor telefpnu kapattı diyor. Bende niaşnlıma ben niye önce kaynanam görümcem kayınbbabamın kullandığı eve gidiyorum diye siren ettim. O kadar üzüldüm içim burkuldu ki ne yapacağımı bilmiyorum. Kaynanam zaten sürekki benle brişey konussun bunu başka şekilde gidip nişanlıma anlatıyor bana karşı doldurmaya çalışıyor. Bana ben düğünden önce evde kalırım biten yatak odana girmem geri kalan herşeyi kullanıcam dedi. Hiçbirşey demedim konusmadım. Nişanlımda dedi ki annenler hiş aramadıkları için babam orda kalıcam diyo dedi annenle bir konuş bizimkileri arasınlar davet etsinler. O zaman kalmazlar belki dedi. Hatta için buruk kalmasın olurda babamlar gelip kalır kullanırlarsa esyalarını ben o evdeki tüm esyaları çöpe atar sana yenisini alırım için buruk kalmasın dedi. Bende annenlerin yaptığı brişeyin acısını senden çıkarmam öyle brişey yapmana gerek yok ama hevesim kırıldı dedim eşyada bakasım yok alasımda yok alsam kaybanam kayınbabam gelşp kurulacakalr benimd üzenleyip temizlediğim evi dedim. Evlendiğim gecede gelip ev temizlerim bir haftada ev kirlenir dedim. Ya bu hangş yörede var nerde var yani nerde görülmüş gelinin öeyizi dizilip kapanan eve girip kalındığı kaynana kayınbabanın. Ha şunuda eklemeyş unutmuşum bide demişlerki annesigil e bizim akrabalarımızda gelir düğüne onlarıda ağırlarız orda. Yani ne yapacağın şaşırdım. kendi kalacakları yetmiyomuş gibi bide akrabalarını ağırlayacaklarmış 😭. ben kendi annemle nasıl konusup halledebilirim bunu bizimkieler arasa sizce kalmazlar mı ? Bana fikir verin çok moralim bozuk
Yanlıs anlamayın ama bence abartmısısnız onların yerinde kendi aileniz olsa da kalmayın dermıydınız sonucta o insanlarla akraba olacaksınız bazı seylerde hosgorulu olmak gerek bir de ben hala anlamadım kalsalar ne olacak

Kaynana köyden mi, onlar otel bilmez, ayıp onlar otelde kalamazlar
Ancak mekkeye gittiklerinde otelde kalınır

Ya ev konusunda haklısın da senin ailende buyur etmemiş adamlar kendileri de demişler çağrılmadık diye
Mesela bizde düğün evinde yer yoksa akrabalar komşular şehir dışından gelenleri misafir eder
Yani bi davet edilir gerekirse yaz günü yerlere yatak serilir herkes bi yere devrilir yani
Senin ailende de hata var bi buyrun kalacak yer buluruz demeleri lazımdı

Ailen kvgili davet ederse orda kalirlar sizden once evinizde kalmalarindan iyi olur .

Son düzenleme:
Bu herkese göre degisken bir durum.. biz evlenmeden önce düğün oncesi 14 saatlik yoldn geldi kaynana kyinbaba esimin teyzesi amcsi kuzeni benim yeni dizdigim evde kaldılar hic aklima bile gelmedi sizin dusunceleriniz ben kayin trafini seviyordum gerçi onun da etkisi var sanirim

Back
X