Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

Aynı şey başıma geldi, kaynım kalacaktı ve yeni aldığımız mobilyaların üstünde yatacaktı, izin vermedim. Aramız çok fena bozuldu. Hâlâ daha düzelebilmis degil.
Çünkü bu tip aileler sadece kendini düşünen bencil insanlar oluyor. O yüzden evlendigin zaman da bir sürü hakkını yemek istedikleri için müsaade etmeyince senden kötüsü olmuyor. Eş tavrı çok çok önemli bu noktada.
Ve mesafeni korursan rahat edersin. Sana tek diyeceğim bu.

Bence çok çirkin bir davranış. Saygısızca. Şimdiden sizi ezen bir aile ile işiniz zor. Nişanlı da pasif. Dünya kadar eşyayı çöpe atmak saçma bir düşünce. Yapılmaz da zaten. Apart, otel ayarladım oraya gidilecek diyebilir. Milletin kullandığı banyoya, tuvalete yeni gelin niye girsin. Sizin çarşafınıza, dolabınıza niye el uzatılsın. Hayret bir şey. Sokun ailenizi devreye muhatap olmayın.

Otel, misafirhane ayarlarsınız nişanlınız ailesine
Pısırık pısırık napabilirim, çöpe atar yenisini alırımla demekle olmaz o işler. Kimi kandırıyormuş karşısında çocukmu var.
Kabul etmeyin kesinlikle
5 gün kalıp dönmek değil bu, daha sizin kullanmadığınız evde başkasının işi ne. Evlendikten sonra gelir kalırlar ister 5gün ister 10gün. O ayrı ama düğün olmadan olmaz saçmalamasınlar. Kendileri yetmiyor birde akraba getirceklermiş eve. Yok artık

Fare sığamadığı deliğe kuyruğuna teneke bağlarmış. Kusura bakmasınlar.

Kaynanamlar uzak bir şehirde yaşıyorlar bizde evlenevğim kili ile başka bir şehirdeyiz evimizi burdan aldık burda kurucaz düzenimizi. Kaynanam ve kayınbabam bide görümcem düğünden birkaç gün önce gelicek buraya ama bizim yeni kurduğumuz çeyizlerimi dizip kapattığım evi açıp kalacaklarmış burdaki düğünden önce gelip düğün bitene kadar yanş rahat 5-6 gün. Nişanlım beni haklı buluyor. Fakat babama ne diyeceğim ben orda kalacağım dedi diyor ben çeyizi dizilmiş olcak baba dedim diyor telefpnu kapattı diyor. Bende niaşnlıma ben niye önce kaynanam görümcem kayınbbabamın kullandığı eve gidiyorum diye siren ettim. O kadar üzüldüm içim burkuldu ki ne yapacağımı bilmiyorum. Kaynanam zaten sürekki benle brişey konussun bunu başka şekilde gidip nişanlıma anlatıyor bana karşı doldurmaya çalışıyor. Bana ben düğünden önce evde kalırım biten yatak odana girmem geri kalan herşeyi kullanıcam dedi. Hiçbirşey demedim konusmadım. Nişanlımda dedi ki annenler hiş aramadıkları için babam orda kalıcam diyo dedi annenle bir konuş bizimkileri arasınlar davet etsinler. O zaman kalmazlar belki dedi. Hatta için buruk kalmasın olurda babamlar gelip kalır kullanırlarsa esyalarını ben o evdeki tüm esyaları çöpe atar sana yenisini alırım için buruk kalmasın dedi. Bende annenlerin yaptığı brişeyin acısını senden çıkarmam öyle brişey yapmana gerek yok ama hevesim kırıldı dedim eşyada bakasım yok alasımda yok alsam kaybanam kayınbabam gelşp kurulacakalr benimd üzenleyip temizlediğim evi dedim. Evlendiğim gecede gelip ev temizlerim bir haftada ev kirlenir dedim. Ya bu hangş yörede var nerde var yani nerde görülmüş gelinin öeyizi dizilip kapanan eve girip kalındığı kaynana kayınbabanın. Ha şunuda eklemeyş unutmuşum bide demişlerki annesigil e bizim akrabalarımızda gelir düğüne onlarıda ağırlarız orda. Yani ne yapacağın şaşırdım. kendi kalacakları yetmiyomuş gibi bide akrabalarını ağırlayacaklarmış 😭. ben kendi annemle nasıl konusup halledebilirim bunu bizimkieler arasa sizce kalmazlar mı ? Bana fikir verin çok moralim bozuk
[/QUOTE
Kaynanamlar uzak bir şehirde yaşıyorlar bizde evlenevğim kili ile başka bir şehirdeyiz evimizi burdan aldık burda kurucaz düzenimizi. Kaynanam ve kayınbabam bide görümcem düğünden birkaç gün önce gelicek buraya ama bizim yeni kurduğumuz çeyizlerimi dizip kapattığım evi açıp kalacaklarmış burdaki düğünden önce gelip düğün bitene kadar yanş rahat 5-6 gün. Nişanlım beni haklı buluyor. Fakat babama ne diyeceğim ben orda kalacağım dedi diyor ben çeyizi dizilmiş olcak baba dedim diyor telefpnu kapattı diyor. Bende niaşnlıma ben niye önce kaynanam görümcem kayınbbabamın kullandığı eve gidiyorum diye siren ettim. O kadar üzüldüm içim burkuldu ki ne yapacağımı bilmiyorum. Kaynanam zaten sürekki benle brişey konussun bunu başka şekilde gidip nişanlıma anlatıyor bana karşı doldurmaya çalışıyor. Bana ben düğünden önce evde kalırım biten yatak odana girmem geri kalan herşeyi kullanıcam dedi. Hiçbirşey demedim konusmadım. Nişanlımda dedi ki annenler hiş aramadıkları için babam orda kalıcam diyo dedi annenle bir konuş bizimkileri arasınlar davet etsinler. O zaman kalmazlar belki dedi. Hatta için buruk kalmasın olurda babamlar gelip kalır kullanırlarsa esyalarını ben o evdeki tüm esyaları çöpe atar sana yenisini alırım için buruk kalmasın dedi. Bende annenlerin yaptığı brişeyin acısını senden çıkarmam öyle brişey yapmana gerek yok ama hevesim kırıldı dedim eşyada bakasım yok alasımda yok alsam kaybanam kayınbabam gelşp kurulacakalr benimd üzenleyip temizlediğim evi dedim. Evlendiğim gecede gelip ev temizlerim bir haftada ev kirlenir dedim. Ya bu hangş yörede var nerde var yani nerde görülmüş gelinin öeyizi dizilip kapanan eve girip kalındığı kaynana kayınbabanın. Ha şunuda eklemeyş unutmuşum bide demişlerki annesigil e bizim akrabalarımızda gelir düğüne onlarıda ağırlarız orda. Yani ne yapacağın şaşırdım. kendi kalacakları yetmiyomuş gibi bide akrabalarını ağırlayacaklarmış 😭. ben kendi annemle nasıl konusup halledebilirim bunu bizimkieler arasa sizce kalmazlar mı ? Bana fikir verin çok moralim bozuk
Aynısı benim başıma gelmişti kayınvalidem ben oğlumla hallederim dedi sonunda hepsi otelde kalmak zorunda kaldı 😊

Nisanlin annesini arasin. Gelin girmeden evde kalmak munasip olmaz. Ben size otel ayarladim desin.

O değil de Senin kv den cok cekecegin var bence..
Yatak odan hariç herşeyini kullanacagım demesi inadına yani....Evlenince çoook çekersin sen bundan benden söylemesi

Sayginliklarini yitirdiler daha ilk gunden. Dusuncesiz insanlar... Yeni evlenmis cift evine girmeden o eve girilir mi? Ben yapamam. Ha bir de misafirlerimizi agirlariz demisler. Yuh artik. Bir sey kaybolsa ya. Gelwn misafirlerden biri alsa gitse... Insan bu sorumluluga girer mi?

Keske ben evlencek adayi bulsamda kayinvalidem keşke gelse kalsa acilmamis evimde başimin ustunde yerleri var İnanin sorun yapmazdim dunya mali fani bosverin kimsenin kalbini kirmayin gidipte oteldemi kalsinlar zaten bir suru masraf islere girişmisler. Bunlar bana dert degil olamazdida ama sizi bilemem. Mutluluklar bu arada.

Bunu demektense esyaları atmaya razı damat beyfendi...

güya romantiklik yapiyor
Ben sana herşeyin en güzelini alırım üzülme ayakları
Sonradan da sen benim ailemi istemiyorsun, ne var bardakları kullandılarsa, seninde ailen bu eve girsinde görürüme döner
Çok gördük bu hödüklerden burda

Anne ve baban evinde kayinvalideyle onlarin misafirlerini agirlamak zorunda degil. Sizin de kendi misafirleriniz dugun telasiniz olacak sonucta. En mantiklisi otel ayarlamak. Bunu kayinvalidenler ve esininin dusunmesi gerekirdi. Bu senin problemin degil. Onlarin problemi.

Benim düğüne gelen akrabalarımdan 10-15 erkek benim evimde kalacaklardı severek açtım evimi.Tabiki ben istedim yoksa başka bir çözüm olurdu.Birsürü komşumuz dedi ağırlayalım diye bir şekilde halledilirdi.Eşinizin ailesine değilde gelecek olan akrabalardan rahatsız olmanıza takıldım ben günübirlik olur sonuçta ailesi tamamen keyfi kalıyor bende bundan rahatsız olurdum.Ama gelen misafirlerin kalması bence garip değil görümceminde başına gelmiş aynı olay o balayına gidince eşinin akrabalarına açılmış evi oda bundan rahatsız olmuş ama başkası için değil onun düğünü için gelinmiş bence bir gariplik yok bunda.

Ya iyi hadi nişanlı set çekti o evde kalmalarına engel oldu da, asıl bunu isteyebilen, kendinde bu hakkı bulabilen insanlarla akrabalık oluşturmak, uzun yıllar idare etmeye çalışmak. Bence asıl düşündürücü tarafı bu..
İşiniz çok zor..

güya romantiklik yapiyor
Ben sana herşeyin en güzelini alırım üzülme ayakları
Sonradan da sen benim ailemi istemiyorsun, ne var bardakları kullandılarsa, seninde ailen bu eve girsinde görürüme döner
Çok gördük bu hödüklerden burda

Aynen...
Hadi onu da geçtim, o kv neden ille de burda kalacam hem de eşyalarını bi.güzel kullanacam ilk ben diyor?
O zaman oğlunu evlendirmeseydi, ne kadar meraklılar ya elin kızını üzmeye..
Heves etmiş bi gıcır kullansın eşyalarını kızcagız bi bırak huzursuz edince eline ne geçecek akrabalarını doluşturacakmış bir de yeni gelin evine...İlla ki bişiler karışır dağılır coluk cocuk yani...

Öfff yine kalitesiz insanlara fazla yüz verilmiş yine hayatında saygı görmeyen insanlara bazal saygı gösterildi diye kendilerini kont ve kontes sanmışlar. Çağımızın vebası hadsizlik. Bence evinizde kalınmasında bir problem yok ama yaptıkları inadına yapar gibi yapmışlar sırf gıcık olun diye. İşte görgüsüz insanla yüzgöz olmayacaksın.

Back
X