Kaynanam düğünden önce yeni kurulmuş evimde kalacakmış?

Benim de eşimin ailesi 18 saat uzaktan geldi.Benim gelin evimde kaldılar.Gitmeden temizliği yapıp bıraktılar.Bu kadar dert edilecek bişey yok.Ha evimde yol geçen hanı olmadi sonrasında...

ben size hak veriyorum.benim esimde kina gecesi ablamlar gelecek kalacaklar dedi.kesinlikle kabul etmedim o evde ilk ben yasamaliyim heleki sizinkiler bide akrabalari getirecek.sakin kabul etmeyin burdaki uyelerde takma diyor ne demek takma evlenmis olsaniz neyse ama siz gelmeden nasil misafir agirlaniyor o ev sizin

sizin ki yine iyiymis farkli sehirden benim ki ayni mahallede kalicam diye tutturmustu nasil yaparsiniz bilemem ama bugun alacaginiz karar hayatinizin kalanini etkileyecek bilin uzaktan geliyorlar tabi eger cok masraf yaptiysalar otelde iyice yipratabilir onlari maddi acidan ama ozaman da sizin gonlunuzu yaparak sormalari gerekirdi bir kac uyeninde dedigi gibi inatlasmak icin yapmis gibi oglumun evi gibi olmus

benimkilerde farkli ilden kalkıp geldiler, 2 hafta kaldilar kayinvalidem 2 elti 2 kaynım 3 çocuk daha teyzeler enisteleri saymıyorum bile..
ne olmuş yani? koltuklarimin yüzü mü eskidi?
tencerelerimin dibi mi tuttu?
aile olmak mesele..

Mesele tencerenin dibinin tutup tutmaması değil, konu sahibini adam yerine koyan yok. Bu gidişlede sizin dediğiniz aile zor olur

Nasıl niye üzülmüş? Normal mi bu? Bence haklı kız. Onlar düşüncesizlik yap

Kız belli ki kuracağı düzeni ilk kendisi kullanmak istiyor. Neden bu kadar anlayışsız lık? Tabiki de ya otelde ya annemlerde diyecek. Yok öyle diretip gönül yapmadan ben kalıcam ben kullanıcam diyen bir kaynanaya boyun eğmek. Kendinden ödün vererek başlarsa o şekilde devam eder. Ben öyle başladım keşke de başlamasaydım.
Onların yaptığı kabalık zaten, asla savunmuyorum ama hepi topu eşya 🤷‍♀️
Onlar kullanırsa içim buruk olur, bilmem ne. Eşyaya mana yüklemek anlamsız. Biraz uç bir örnek olacak ama insanların depremde ne hayallerle aldıkları evler eşyalar kendilerine mezar oldu 😔😔😔
Allah sağlık sıhhat versin. 🤲🤲

En güzel gününü sırf eşyaları kullandılar diye berbat mı geçirsin?
Gerdek gecesi bunun için oturup ağlasın mı? 🤦‍♀️

Mesele tencerenin dibinin tutup tutmaması değil, konu sahibini adam yerine koyan yok. Bu gidişlede sizin dediğiniz aile zor olur

Evliliğe 1 kala mı farketmiş bunu konu sahibi?
bu zamana kadar hep adam yerine konmuş bu olayda mi konmamış yani?
siz olayın ana fikrine epey hakimsiniz o yüzden size sorayım..

Evet fani dünyada bu tür şeyler dert edinip kafaya takılacak konular değil ben şahsen senin gibi düşünmüyorum. Ama bir gerçek var ki karşı taraf düşüncesiz ve saygısız ayrıca görgüden bir haberler. Bunu gör ve ona göre hareket et derim. İçinden gelmiyorsa benimde akrabalarım geliyor uzaktan bizde yer yok yeni gelin evide uygun düşmez diye istemedik apart ayarlandı benimde içime sinmez zaten daha benim girmediğim evde kalınması sizede daha rahat bir yer ayarlarız de konuyu kes kapat.

Ne olur ki kalsalar ,yarın öbür gün bunlar senin karşına çıkar.
Evt benimde düğünüm benim memleketim de oldu ve gorumcemler kaynım günlerce kalmış inanın hiç takilmadim ,birde tenceremi yakmışlar onu söylediler yaktık diye önemli değil canınız sağ olsun dedim.
Yazıktır nerde kalsınlar bazılar otel demiş ama yaşlılar nasıl kalsın otelde

Ha birde benim duzenledigim evi degistirmislerdi
Ona bile bişi demedim

Siz bu konuyu biraz daha düşünün bence

sizin ki yine iyiymis farkli sehirden benimk ki ayni mahallede kalicam diye tutturmustu nasil yaparsiniz bilemem ama bugunalacaginiz larar hayatinizin kalanini etkileyecek bilin uzaktan geliyorlar tabi eger cok masraf yaptiysalar otelde iyice yipratabilir onlari maddi acidan ama ozaman da sizin gonlunuzu yaparak sormalari gerekirdi bir kac uyeninde dedigi gibi inatlasmak icin yapmis gibi oglumun evi gibi olmus
Onların yaptığı kabalık zaten, asla savunmuyorum ama hepi topu eşya 🤷‍♀️
Onlar kullanırsa içim buruk olur, bilmem ne. Eşyaya mana yüklemek anlamsız. Biraz uç bir örnek olacak ama insanların depremde ne hayallerle aldıkları evler eşyalar kendilerine mezar oldu 😔😔😔
Allah sağlık sıhhat versin. 🤲🤲

En güzel gününü sırf eşyaları kullandılar diye berbat mı geçirsin?
Gerdek gecesi bunun için oturup ağlasın mı? 🤦‍♀️
Eşyaları kullandıkları için değil ilk özel anılarını ilk defa kurdukları yuvada biriktirmek için olsa gerek üzüntüsü. Bakın bu normal bir talep değil. Kızın ailesine biz gelicez yer var mı diye sormak yerine gelicez akrabalarda olacak sizin evinizde 1 hafta kalıcaz demek normal mi? Söyleyip kabul edilmeseler veyahut yer yok diye istenmeseler neyse. Kaldı ki oğulları kadar kızın da evi orası. Nası bi mantığa sığıyor evin tek sahibi oğullarıymış gibi kızın gönlünü almadan biz kalıcaz demek?? Eşyalara yüklemeyin manayı. Kız duygusal olarak bakıyor olaya. Onlar kaldı etti kullandı diye değil. Kendisi ilkkkk illkk olan şeyleri ilk defa yaşamak istediği için. Yahu neresi anlaşılmıyor bunun çözemedim. Kendinden ödünvermek zorunda değil farklı yollar varken evini açmak zorunda değil. Yahu gelin diye istemediği şeyi yapıp yuvam olsun sağlık olsun demek zorunda değil. Yuva ortak kurulur. Ortak talepler ortak anlaşmalarla. Ayrı ayrı sorulacak kabul edilecek şeyler bir tarafı huzursuz eden davranışlar yuvanın temelinin sağlam olmama sebebidir. Lütfen azıcık düşünün. Geniş açıyla bakın.

Evliliğe 1 kala mı farketmiş bunu konu sahibi?
bu zamana kadar hep adam yerine konmuş bu olayda mi konmamış yani?
siz olayın ana fikrine epey hakimsiniz o yüzden size sorayım..
Niye bu gerginlik? Düğün öncesi herşeyde boş dahi olsa sıkıntı çıkar. Hepimiz evlenirken illaki yaşamışızdır. Yahu allasen siz evinizi açarken çok mu hoşunuza gitmişti bu durum? Neden duygularınızı isteklerinizi bastırıp duruyorsunuz?

Niye bu gerginlik? Düğün öncesi herşeyde boş dahi olsa sıkıntı çıkar. Hepimiz evlenirken illaki yaşamışızdır. Yahu allasen siz evinizi açarken çok mu hoşunuza gitmişti bu durum? Neden duygularınızı isteklerinizi bastırıp duruyorsunuz?
Evlilik tek tarafı memnun edip bugünde başımda kocam var huzurluyum demek değildir. Evlilik iki kişinin daima huzurlu olabildiği anlaşabildiği veyahut anlaşabileceği doğrultuda bir dayanışma içinde olmalarıdır. Bu kadar eşimle huzurlu olayımda ben önemli değilim kafasına girmeyin. Kendinden verdiğiniz her ödün misli misli size döner.

Biraz orta yolu bulmak zorundasınız.Gelip kalırlarsa mutlaka evi temizleyip çıkarlar.

Tam tersi olsaydı siz ailenizi otel odalarına yollamazdınız.

Nedense erkek ailelerine daha kaynaşmadan kin ve öfke besleniyor.

Bu kadar takmak en çok size zarar verecek.

gece gece guldurdunuz beni ilahi..
niye duygumu bastırayim?
benim hic bir zaman derdim ceyiz duzup gelin olmak olmadı belki o yuzden hic takilmadim evimde kalmalarina.konu sahibinin ailesini bilemem görgü nezaket vs. ben bir kabalık görmedim eşim tarafında.
sonuc olarak netice de bir ev yahu ?
haliya ilk sen bassan ne olur onlar bassa ne olur..
neyse uzatmaya gerek yok
Allah agiz tadiyla oturmayi nasip etsin hepinize..
rica ediyorum bana ithafen yazmayiniz..
hepinize siddetli geçim dilerim

Akrabalarını agırlamaları sacma ama kendılerı kalabılır Üç kişi otelde kalmaları külfet bence. Esım tayın olup geldı kalacak yer yoktu arkadası yenı evlenıp ev kurmuslardı kız evde bıle kalmamıstı esım 15 gun kaldı kız sımdı bana dıyor sende kalsaydın esınle ne olacak. Yatak odanız özelınız onu kıtleyın dıger odaşar acık olsun zaten dagınık bırakmazlar yenı evlının evını tabı kendınız nasıl rahat edersenız oyle kendı dusuncenız ama bu kadar üzülecek bırsey yok.

Eşyaya eve haddinden fazla anlam yükleyen biri değilimdir ama bu durum çok saçma. Orası artık sizin eviniz. E malum siz düğün öncesi o evde olmayacaksınız, misafirliğe gelmişler desek ev sahibi yok. Bana da hoş gelmezdi sanırım bu durum. Kendim de evdeyken başım gözüm üstüne fakat ben yokken evimde misafir kalsın istemem. Hiç mi yok başka akrabaları, kimseleri?

Eşyaları kullandıkları için değil ilk özel anılarını ilk defa kurdukları yuvada biriktirmek için olsa gerek üzüntüsü. Bakın bu normal bir talep değil. Kızın ailesine biz gelicez yer var mı diye sormak yerine gelicez akrabalarda olacak sizin evinizde 1 hafta kalıcaz demek normal mi? Söyleyip kabul edilmeseler veyahut yer yok diye istenmeseler neyse. Kaldı ki oğulları kadar kızın da evi orası. Nası bi mantığa sığıyor evin tek sahibi oğullarıymış gibi kızın gönlünü almadan biz kalıcaz demek?? Eşyalara yüklemeyin manayı. Kız duygusal olarak bakıyor olaya. Onlar kaldı etti kullandı diye değil. Kendisi ilkkkk illkk olan şeyleri ilk defa yaşamak istediği için. Yahu neresi anlaşılmıyor bunun çözemedim. Kendinden ödünvermek zorunda değil farklı yollar varken evini açmak zorunda değil. Yahu gelin diye istemediği şeyi yapıp yuvam olsun sağlık olsun demek zorunda değil. Yuva ortak kurulur. Ortak talepler ortak anlaşmalarla. Ayrı ayrı sorulacak kabul edilecek şeyler bir tarafı huzursuz eden davranışlar yuvanın temelinin sağlam olmama sebebidir. Lütfen azıcık düşünün. Geniş açıyla bakın.
ben zaten kalsinlar demedim ki zor durumdaysalar onuda guzel bir dille ifade etselerdi sizinde gonlunuzu yapsalardi dedim ki bende kabul etmedim ama tabi benim ki daha farkliydi ayni mahallede oturuyoruz neticede kalmanin manasi yoktu

Airbnb den ev bulun uc bes gun neyse nisanliniz odesin kimseyede birsey demeyin.Size gelip kalicaklarini zannederek tuttugunuz eve goturun olsun bitsin.Hatta ufak tefek bir iki parca kahvaltilik birsey alir dolaba koyarsaniz giklari cikmaz...

Nişanlına acıdım yazık adama herşeyi çöpe atıp yenisini alırım demiş ..yazık adama arada kalmak cok kötü bisey..anne olarak oğlunu uzmemesi gerekir kv.nin
Benimde eşimin ailesi cook uzak.şehirden geldiler benim kendi ailem misafirleri paylastilar ağirladilar gelenleri hic kimse gelinin evinde kalalım falan da demedi ..cok tuaf insanlarmış..ama sizin ailenizde adım atması lazim biz sizi misafir ederiz diye..yada oğulları bi otel ayarlayacak bu kadar basit

Back
X