Adam tır üstündeymiş sabah akşam ne yapsın daha. Yetişemediği yerde yetişmeyeceksek yok olalım. Bu zamanda kolaymı iyi meslek sahibi olmayanın karinini doyurması. Böyle vicdansızları Allah bir yudum suya muhtaç etsin. Ben kimseden nokta kadar hayır görmeden büyüttüm çocuğumu. Canımda feda yoluna son nefesime kadar. (eşek gibi yatan biri olmadığı müddetçe) bugün onda olmaz ben ona yarın bende olmaz o bana. Düşmez kalkmaz bir Allah. Düşünmek lazım. Çocuğu yaparken gelirin iyidir yerindedir. Birşeyler ters gider batar çıkarsın aaa neden yaptım dersin sonra doğmuş çocuğa günah bunlar. Hayatta her zaman hesaplar kitaplar tutmayada bilir. Ufacık cocuklar söz konusuyken paranın adı anılmaz lafı olmaz. Onlar günahsız melekler. Keşke gücüm olsa dünyadaki tüm maddi manevi sevgiye ihtiyacı olan çocukları kucaklayabilsem. Keşke hiç bir bebek diğer bebekten daha aşağıda daha zor şartlarda yasamasa. Kaldiki aynı apartmanda bebekli cocugumu elektriksiz bırakacağım. Bunu yapacağıma Allah alsın canımı. Ben aç uyuyan üşüyerek uyuyan çocukların olduğu dünyada rahat bir yaşam sürdüğüm için utanıyorum ağlıyorum. Benim çocuğum çalışmayıp yatiyorsa bile düşünmeden yaptığı çocuğu alırım elinden titreye titreye gene bakarım ninede olsam. O çocukların günahı neEvlat sevgisi ayri evladi da hayata hazırlamak lazım. 2 yasinda memeden kesersin ama zamani gelince de cüzdanın akışını kesersin .. asalak gibi anaya babaya yapışmak nedir anlamış değilim . Kv kp oğlunun evinin ihtiyacini karşılamak zorunda degil... çalışamayacak kadar hasta olur engelli olur o ayrı.. .
Kayinpeder bnm ne dedi biliyor musun gelini seversem torunuda severim ; sevmezsem torunuda sevmem .. zihniyet bu ..Adam tır üstündeymiş sabah akşam ne yapsın daha. Yetişemediği yerde yetişmeyeceksek yok olalım. Bu zamanda kolaymı iyi meslek sahibi olmayanın karinini doyurması. Böyle vicdansızları Allah bir yudum suya muhtaç etsin. Ben kimseden nokta kadar hayır görmeden büyüttüm çocuğumu. Canımda feda yoluna son nefesime kadar. (eşek gibi yatan biri olmadığı müddetçe) bugün onda olmaz ben ona yarın bende olmaz o bana. Düşmez kalkmaz bir Allah. Düşünmek lazım. Çocuğu yaparken gelirin iyidir yerindedir. Birşeyler ters gider batar çıkarsın aaa neden yaptım dersin sonra doğmuş çocuğa günah bunlar. Hayatta her zaman hesaplar kitaplar tutmayada bilir. Ufacık cocuklar söz konusuyken paranın adı anılmaz lafı olmaz. Onlar günahsız melekler. Keşke gücüm olsa dünyadaki tüm maddi manevi sevgiye ihtiyacı olan çocukları kucaklayabilsem. Keşke hiç bir bebek diğer bebekten daha aşağıda daha zor şartlarda yasamasa. Kaldiki aynı apartmanda bebekli cocugumu elektriksiz bırakacağım. Bunu yapacağıma Allah alsın canımı. Ben aç uyuyan üşüyerek uyuyan çocukların olduğu dünyada rahat bir yaşam sürdüğüm için utanıyorum ağlıyorum. Benim çocuğum çalışmayıp yatiyorsa bile düşünmeden yaptığı çocuğu alırım elinden titreye titreye gene bakarım ninede olsam. O çocukların günahı ne
Bu nasıl çağdışı bir düşünce?Şok oldum.Kayinpeder bnm ne dedi biliyor musun gelini seversem totunuda severim ; sevmezsem torunuda sevmem .. zihniyet bu ..
herkes sizin gibi düşünmez.....deki seviyor mu seni sevmez sevgisine de ihtiyacım yok..
İşte bu insanların kalbi kötü. Evet düz bakarsan kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil. Kimsenin ipi ile kuyuya inilmez.Ama bu kayinbabanız gibi insanların kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Allah ellerine düşürmesin.Kayinpeder bnm ne dedi biliyor musun gelini seversem torunuda severim ; sevmezsem torunuda sevmem .. zihniyet bu ..
herkes sizin gibi düşünmez.....deki seviyor mu seni sevmez sevgisine de ihtiyacım yok..
Gülüp gectim o kadar.. . Zamani gelince demezmiyim beni sevmeyen kv kp bi kap yemek vermem diye..Bu nasıl çağdışı bir düşünce?Şok oldum.
Inşallah basiniza gelmezKonuya üzüldüm ama böyle olacağı belliymis. Eşiniz keşke "en az 8 yıldır bedava oturuyoruz, kovulmakla tehdit ediliyoruz,en ucuz kira bu civarda 2000,gücümüz yetmez" diye düşünüp ayda en azından bin lira, bin beşyüz lira falan verseydi ailesine. Sonuçta işgalci gibi olmuşsunuz, bin defa 'evden çıkın kiraya vereceğim' demiş,cikmamissiniz.
Öteki kardesler de muhtemelen sizi savunmuyordur çünkü anne babanin evi var ama yıllardır tek çocuk sefasını sürüyor, digerleri de o ailenin çocuğu,aslinda evde onların da hakkı var...
Böyle işler her zaman sorunlar çıkarır. O yüzden aile evinde ne aile evinde kalmak lazım baştan,ne aynı apartmanda oturmak...
Ben kaynanaya da çok kızamıyorum, kendi torununa bile parayla bakan dediniz (gerçi emek veriyor, tam zamanlı emek verdiği bir şeyden para alması neden ayiplaniyor insanların hiç anlamam). Demek ki kadın para seviyor. Siz de zaten ilkokula giden çocuğunuz olduğuna göre en az 8 senedir evde bedava oturuyorsunuz. Civardaki evlerin değeri yüksek. Kadın pekala baskasina vermek ya da sizden kira ederinde para almak isteyebilir. Ha evladi,istemese daha iyiydi ama kadın istiyor yani, ne yapsın.
'yok,oturduk bir kere' diye ayak diremenin alemi yok. Hele ölsünler, o zaman rahat rahat evlerden payınızı alırsınız ama sağ insanlar. Sizin hoşunuza gitmese de onların tasavvuru. İster 'oglan çok oturdu,biraz da kız otursun' derler,ister kiracıya verirler, ister evi satar yazlık alırlar. Onların evi sonucta
Kesinlikle haklısınız annelik bile.cikar ilişkisine dönmüşÇok üzüldüm umarım çocuklarınızın yaşadığı son zorluk olur. Hayatlarında bir daha hiç üşümezler sıcacık yuvanızı kurabilirsiniz inşallah Allah yardımcınız olsun. Ben olsam rezil ederdim tüm akrabalarına konu komşuya duyururdum bir şekilde. İnsan evladının çocuklarına kıyamaz yemez yedirir giymez giydirir. İnsanlığını kaybetmiş bir mahluk olmuş o
Biz ona asla yük olmadık hep yardımda ettik kocası zulm etti biz sahip çıktık zamanında ödeyemediği faturaları bile biz ödedikFaturayı kv ödese ne olur. Ufacık bebeği olan oğlunun elektrik faturasını ödemek çok mu büyük fedakarlık . Benim oğlum yollarda tir şoförü olsa. Her an yüreğim agzimda olur. Çocuklarını nasıl korur kollarım nasıl bir faydam olur diye didinirim
Paraya tapma sorun tam olarakPeki sorun nedir. Neden böyle bişi yaptı
Aminnnn teşekkür ederim sağolunÇok üzüldüm ya benim de küçük bebeğim var. Allah yardımcınız olsun.. umarım feraha erersiniz
Bilip bilmeden konuşmak o kadar kolay ki kocası kaç kez parasız bıraktı eşim okuyamadi bile annesine çalışıp bakmaktan baba parası hiç yemedi kardeşlerini okuttu annesine baktı evi gecindirdi ortaokuldan beri yapılır mıydıKonuya üzüldüm ama böyle olacağı belliymis. Eşiniz keşke "en az 8 yıldır bedava oturuyoruz, kovulmakla tehdit ediliyoruz,en ucuz kira bu civarda 2000,gücümüz yetmez" diye düşünüp ayda en azından bin lira, bin beşyüz lira falan verseydi ailesine. Sonuçta işgalci gibi olmuşsunuz, bin defa 'evden çıkın kiraya vereceğim' demiş,cikmamissiniz.
Öteki kardesler de muhtemelen sizi savunmuyordur çünkü anne babanin evi var ama yıllardır tek çocuk sefasını sürüyor, digerleri de o ailenin çocuğu,aslinda evde onların da hakkı var...
Böyle işler her zaman sorunlar çıkarır. O yüzden aile evinde ne aile evinde kalmak lazım baştan,ne aynı apartmanda oturmak...
Ben kaynanaya da çok kızamıyorum, kendi torununa bile parayla bakan dediniz (gerçi emek veriyor, tam zamanlı emek verdiği bir şeyden para alması neden ayiplaniyor insanların hiç anlamam). Demek ki kadın para seviyor. Siz de zaten ilkokula giden çocuğunuz olduğuna göre en az 8 senedir evde bedava oturuyorsunuz. Civardaki evlerin değeri yüksek. Kadın pekala baskasina vermek ya da sizden kira ederinde para almak isteyebilir. Ha evladi,istemese daha iyiydi ama kadın istiyor yani, ne yapsın.
'yok,oturduk bir kere' diye ayak diremenin alemi yok. Hele ölsünler, o zaman rahat rahat evlerden payınızı alırsınız ama sağ insanlar. Sizin hoşunuza gitmese de onların tasavvuru. İster 'oglan çok oturdu,biraz da kız otursun' derler,ister kiracıya verirler, ister evi satar yazlık alırlar. Onların evi sonucta
Apartman aile apartmanı değil mutahite verilip 2 daire alınmışHem ev aile apartmanıysa ne sözleşmesi yapacaksınız ki?
Artık düşman bile olamayız ömür boyuncaAy nasıl bir vicdan ya. Kendi torununa,oğluna bunu yapan kaynana olur mu ya. Böyle kaynana varken düşmana gerek yok valla.
Keşke dün akşam bunların hepsini anlatsaydınız,eşiniz aileyi sırtlanan erkek olmuş.Kayinpeder nerede?Bilip bilmeden konuşmak o kadar kolay ki kocası kaç kez parasız bıraktı eşim okuyamadi bile annesine çalışıp bakmaktan baba parası hiç yemedi kardeşlerini okuttu annesine baktı evi gecindirdi ortaokuldan beri yapılır mıydı
İyi de kadın dar gelirli,kocası şerefsizin önde gideni. İlk mesajda dediğiniz gibi çift maaşlı,bir eli yağda bir eli balda insanlar değiller demek ki.Bilip bilmeden konuşmak o kadar kolay ki kocası kaç kez parasız bıraktı eşim okuyamadi bile annesine çalışıp bakmaktan baba parası hiç yemedi kardeşlerini okuttu annesine baktı evi gecindirdi ortaokuldan beri yapılır mıydı
Çocuğu kakali olduğu için duruladim mecburen oturabileceği çocuk değil bırakıp gideyim elektrik yokken nasıl yapabilirim sıcak su gazın vanasını bile kapatmışE durulamasaydiniz, soguk suyla cocukmu durulanir ablacim hemen havluya sarip cikarsaydin cok gerekliyse ocakta biraz su isitip durulardin yani
Baba pavyon pavyon gezen sorumsuz biri millet o kadar acımasız ki benim derdimden abuk subuk şeyler çıkarıyorlarKeşke dün akşam bunların hepsini anlatsaydınız,eşiniz aileyi sırtlanan erkek olmuş.Kayinpeder nerede?
Bundan 1 yıl öncesine kadar annesine eşim baktı harçlığını kadar faturalarına kadar babası emekli aynı zamanda da çalışıyor para isteyecek bir durumları yok ama biz bu bebeğimiz doğduğunda maddi olarak çok sarsıldık bebeğimiz tek böbrek doğdu hastane masrafları felan kimseye yardım edecek durumumuz olmadı yani bir kez vermeyince para kötü mü olduk onlarda anne baba ve fazla evleri var oğlu bu kadar fedakâr ise anne babanın da fedakar olması gerekirdi diye düşünüyorum ordan bakınca ne güzel dimi yazık valla insanların derdine böyle karşılık vererek içinizi mi rahatlatiyorsunuzİyi de kadın dar gelirli,kocası şerefsizin önde gideni. İlk mesajda dediğiniz gibi çift maaşlı,bir eli yağda bir eli balda insanlar değiller demek ki.
Ellerinde bir evi var, ondan da gelir elde etmek istiyorlar.
Keşke siz para ödemeden oturmaya devam etseniz ama öyle uygun gormuş,sizden para istemişler.
Bunu ödemeye ayak diretmek neden,onu anlamadım.
Sonuçta ailenin paragöz olduğu belli. Devamlı istediklerine göre vazgeçmeyecekleri de belli. Piyasanın altinda, ödeyecek bir rakam vermek yerine 'senin durumun bizden iyi' demiş, duymazlıktan gelmişsiniz. Olayları bu noktaya getiren de biraz bu olmuş.
Yapacak bir şey yok. kayın aile hayırlısıyla öldükten sonra iki evin de 3te biri sizin, şu an hiç bir şekilde o evde hakkınız yok.
Eşiniz zamanında ailesiyle yaşarken kardeşlerini okuttu,yaşadığı eve para verdi diye bugün o ev sizin olmuyor ki. Hem fakir hem kötü aileye doğan çoğu insan gibi ailesini sirtlanmis, o zamanlarda kendince yapması gerekeni yapmış. Bunun karşılığında da kaç senedir rahatca yaşamışsiniz. Ama malesef tapu onların üzerine kayıtlı, onlar da artık sizden para istiyor .
Neyse , iyi tarafından bakmak gerekirse en azından bir ömür kaynana denen paragozü görmekten,bayramda seyranda bir araya gelmekten kurtulmuş oldun. Kocasıyla kavga edip edip sizin huzurunuzu da kaciramaz artık,yüzü yok.
Siz de eşiniz zaten uzun yol seyehatinde ayın cogunda, birkaç ay çocuklarla annenizin yanında yaşarsınız. Sonra annenizin yakınında bir ev tutar, küçük biraz büyüyünce annenize emanet eder, çalışır,bir sekilde durumunuzu toparlarsiniz.
Aminnnallah merhamet versin kaynananıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?