- 28 Kasım 2009
- 1.133
- 321
- 323
- Konu Sahibi Melekmelegimm
-
Bakın ben esımın tek erkek cocuk olmasından,aılesıne ve mahallesıne baglılıgından esımın ıstegı uzerıne aılesının alt katına gelın gıttım.10.5 yıl dayanabıldım ama gelın gorun kı ruh saglıgımı kaybettım.En son gorumceler ıle tartıstık uzerıme yuruduler,bır tanesı benı dovmek ıcın hamle bıle yaptı.Bende cocuklarımı aldım aılemın yanına gıttım olayı duyunca da sagolsunlar aılem gerı gondermedı,esıme de ayrı bır ev tutmasını sart kostular.Pekı esımın aılesı ne yaptı bız oglumuzdan ayrılmayız o zaman bosanın dedı kayınpederım.Ama aslında kayınvalıdem ve kızları evımızı elımızden almak ıcın ugrasıyorlardı.Son zamanlardakı cogu ıskencelerı de bu sebepten dı.Esım zorlansa da cocuklarını ve benı tercıh ettı yuvamız dagılmasın dıye.3 yıldır ayrı bır bolgede oturuyorum ve omlar ıle gorusmuyorum.Evımıze de esımın ablasını oturttular yanı amaclarına ulastılar.Esım babası vefat edene kadar gıdıyor cocukları da goturuyordu.Ama 2 senedır cocuklarımı da yollamıyorum annesının tavırlarını goren esım de annesıne karsı sogudu.Yanı cok cektım ama cok sukur zorda olsa rahata erdım dıyeyım,ınanıyorum hersey daha da ıyı olacak.Darısı basınıza dıyorumKendi de görüyor ama ailesi olduğu için akan sular durulur onun icin görmemezlikten geliyor bencil evet..aynen ne anlamı kalıyor ya nasıl davranılmalı ailelere bilmiyorum mesafe koymak iyimidir
Azrailde bir melek ama can alıyorAh ah bütün iş eşlerde bitiyor aslında eşim biraz dik dursa bende yırtarım ama malesef onun gözünde ablası annesi melek melek cenneten gelmişler.
hadi inşallah belki açık kalmıştır doğalgazı saç baş konusunda da:))) birgün saç baş girişmezsek iyi :)) piskopat bildiğin 1 kere cvp vermesin aramalarına eşim deliye dönüyo birşeymi oldu niye açmadı doğalgazımı açık bıraktılar diye panik oluyor ruh sağlığından endişeliyim bunun
Hmm tuncelililer genelde zazaca konusur.. oyleyse bana yaz sana cevireyim ☺ ceviriciniz 7/ 24 a.ş.Yok canım kürtce konuşuyorlar
Aman Allahım ne saçma sapan bi aile.Sende bunları ciddiye mi alıyorsun. Yap işini gücünü isterse, sabahlara kadar görüntülü konuşsunlar telefonda. Al bebeği uyutucam de, altını değiştirince, banyo yaptırıcam de. Saçmalığa bak el kadar bebek sohbet mi edecek sözüm ona ergen koca koca insanlarla. Burda konu açacağına onların hakkından gel.merhaba önceki konularda kv dem ile olan şikayetlerimi dile getirmiştim.eşimin hemen hemen her akşam ailesiyle görüntülü konuşup bebegimi gösterdiğini yazmıştım oysaki bize 5dk uzaktalar zaten işten akşam 11 de geliyor ve ailesiyle çalışıyor yani hep beraberler onlarda akşam olunca torun gormek icin arıyorlar görüntülü 1 saat boyunca boş boş konuşuyorlaryani bize hiç vakit kalmıyor ve bana soğuk davranıyor kv dem oda onun dediğini uygulamadığım için istiyorki mama veriim ousaki anne sütü bebeğime yetiyo neymiş tombik olsun yok kat kat giydir ama 4,5 kat yani doğalgazlı evde bende doktorumu dinlediğim için bana gıcık gidiyo.. bazı olaylar olduki unutamıyorum ve soğudum açıkcası onlara karşı öyle şen şakrak olamıyorum yine saygıda kusur etmiyorum ama mesafe koydum aramıza görümcede kardeşlerine aşık biri abisinin bana olan sevgisini kıskanıyor bana sarıldığında falan gelir kendi sarılır hemen farklı biri yani ve yaşı 23 cocukta değil..dün yine görüntülü konuşuyorlar eşim slm ver diye işaret etti bende sessizce dedimki hep ben slm veriyorum onlar versin bikerede ve napıyorsun nasılsın demediler bile..ben bebeğim ağlıyordu huzursuz kaç gündür emzirmekle meşgulken eşim masaya kendi geçti yemeğini tabağa koyup ve görümcem fişekliyo baakk ben sana masalar kurardım oh olsun sana haktır diyor ben bebek emzırmekle meşgulüm sanki eşimi aç bırakmışım gibi yemeği hazır tabağına kendi koyduğu icin boyle sacma sapan konustu neymiş kendi gül gibi bakıyormuş kardeşine..eşimde ailesine cok bağlı hiç kırmaz ama dün dediki karım senden daha iyi bakıyor ve ona bozuldu herhalde birdaha sesini duymadım :))..yani ben anlamıyorum eşim hep benden bekliyor slm ver konuya katıl diye onlar aralarında konuşuyorlar ( kürtce ) ve ben anlamıyorum ne konuşabilirim ve içimdende gelmiyor birsey konuşulacagında hep ahmet diye konusuyorlar ne diyebilirimki.. nasıl davranmam lazım sizce
Bence sen zaten normal davranıyorsun davranışlarını değiştirme Eşine de alttan alttan vermeye çalış yüzü ne direk söylersen tabi savunmaya geçer. Mesela üzülerek acıtasyon yapmalıydın "emzirdiğim için tabağına yemek koyamadım aşkım şimdi ablan niye böyle dedi ki" falan. Erkekler mağduru oynayanın tarafında oluyor genelde. Sen çok kafaya takmamaya bak. O görümce de okumamışsa evde kalmış psikolojisi var heralde ondan abisine sarıyor. Ayrıca eşine arattırmamaya çalış özlemişlerse onlar arasın falAn de. Ama işin çok zor çok takmamaya çalış. Eşin seni seviyor bunu kaybetmemeye çalış. Yoksa sevgisiz en ufak yanında olmaz.:)))) ayyy ayneeen benim eşimde oyle yapıyor hatta diyorum bak yapma bazen üstüm müsait olmuyor sonuçta emziriyorum daha rahat olmak icin evde uygun üstler giyiyorum begefendi beni çekiyo şakayla birşeyler söylüyor e gelde napıyorsunuz anne deme mecbur slm veriosun..valla ne yapmak lazım nasıl davranmak lazım bilmiyorum
Haklısınız ne diyim sanki onların zamaninda bukadar hastalık bukadar pislik vardı da simdiyle kiyasliyorlar. Gorumce tam dovmelik allah sabır versin gercektende hem evlensin diye ugrasiyorlar hem cekemiyorlar ne denirkiiZaten oyle cvplar verdiğim icin bana gıcık gidiyorlar :))) kv dem istiyoki sözünden çıkmiim o ne derse o olsun ama olmuyor oyke doktorumun dediğini hiçe sayıyo onlar para tuzağıymış 4 cocuk büyütmüş kendisi e her cocuk büyüten akıl vercek olsaydı ohoo..ne guzel yaa oyle olması lazım zaten ne bu çekememezlik niye guzel anlaşmak varken kıskançlık sokuluyor araya gelinleriniz şanslı o zaman :) ben ilk zamanlar evet mesafeli değildim cünkü boyle bilmiyordum hiçbirşeyi ama bazı olaylar geçti arada cok kırıcı konustu kv dem gorumcenin eşime benim hakkımda iğneleyici konusmaları ister istemez soğudum
Ay valla Allah size sabır versin kuzum. El eleyken ayırmak nedirrrrrAynısı bendede var. Bide görüntülü konuşurken eşim benim haberim olmadan telefonun arka kamerasını açıp beni gösterip baksana el salla konuş diye mecbur birakiyor. Benim kayınvalide de hani nerde ordan el sallamak olmaz gel konuş der karşısına gecincede konuşmaz sadece alttan yukarı bi süzer. Geçen gün yine aynısını yapınca işim var diyip telegonu bi kenara koydum eşim öyle kalakaldı ortada. Hiç samimi değiller. Biz yolda yürürken eşim elimi tutsa görümcem gelip ayırır hemen. Doğum yaptı bi kaç gün önce gel bak diyor kv bende gitmicem kendi var zaten sadece oraya beni çocuklara bakmam için çağırıyor. Bendr bıktım bunlardan vallaha. Eşimde çok anlayışsız bu konuda.
Nerden çıkarttın tuncelili olduklarını ki cnmHmm tuncelililer genelde zazaca konusur.. oyleyse bana yaz sana cevireyim ☺ ceviriciniz 7/ 24 a.ş.
Onceki konusunda soylemisti yanlis hatirlamiyorsamNerden çıkarttın tuncelili olduklarını ki cnm
5 dk evlerimiz zaten her 2 güne bir görüyorlar gelmediklerindede goruntulu arıyorlar.1 haftadırda gelmiyorlar tavır yapıyorlar herhalde bana çünkü salı günü eşim izinliydi annesi bebegi gormek istedi iş yerlerine goturduk gorumce yine sacma sacma tavırlar tatlı yermisiniz diyor kv de eşimle bana gorumcede sadece eşime soruyo falan birlikte yemek yicektik eşimle annesigilide gelin dedi bende biraz surat astım neymiş surat asmışım ondan gelmiolarmış bana laf söyleyip duruyor eşimCocugu normal canli olarak gormuyolarmiki goruntulu ariyolar ayni sehirde degilmisiniz
Canım en iyisi en azından kafan rahattır amiin inşallah ..eşim bıgun izin kullandı annesine gelin dedi yine onlarda gelmedi bana kızıyor yaa niye gelmiyorlar sen surat astın salı günü o yuzden diyor demiyorki salı günü izin kullanmıştı yine annesinin iş yerine gittik tatlı yermisiniz dedi kv dem gorumcede sadece eşime soruyo çay için de sadece eşime soruyo gicik oldum tavırlı hareketler sonra dışarıda yicektik eşimle ailesinede gelin diyor gorumcede kıskançlıgına siz gidin biz aç değiliz diye kızıyor eşime kıskanç işte en sonunda geldiler tabi bende haliyle morelim bozuktu 1 haftadırda gelmiyorşar eşim bana kızıyor senin yuzunden diye kafam kaldırmıyo artık..Bakın ben esımın tek erkek cocuk olmasından,aılesıne ve mahallesıne baglılıgından esımın ıstegı uzerıne aılesının alt katına gelın gıttım.10.5 yıl dayanabıldım ama gelın gorun kı ruh saglıgımı kaybettım.En son gorumceler ıle tartıstık uzerıme yuruduler,bır tanesı benı dovmek ıcın hamle bıle yaptı.Bende cocuklarımı aldım aılemın yanına gıttım olayı duyunca da sagolsunlar aılem gerı gondermedı,esıme de ayrı bır ev tutmasını sart kostular.Pekı esımın aılesı ne yaptı bız oglumuzdan ayrılmayız o zaman bosanın dedı kayınpederım.Ama aslında kayınvalıdem ve kızları evımızı elımızden almak ıcın ugrasıyorlardı.Son zamanlardakı cogu ıskencelerı de bu sebepten dı.Esım zorlansa da cocuklarını ve benı tercıh ettı yuvamız dagılmasın dıye.3 yıldır ayrı bır bolgede oturuyorum ve omlar ıle gorusmuyorum.Evımıze de esımın ablasını oturttular yanı amaclarına ulastılar.Esım babası vefat edene kadar gıdıyor cocukları da goturuyordu.Ama 2 senedır cocuklarımı da yollamıyorum annesının tavırlarını goren esım de annesıne karsı sogudu.Yanı cok cektım ama cok sukur zorda olsa rahata erdım dıyeyım,ınanıyorum hersey daha da ıyı olacak.Darısı basınıza dıyorum
Yapıyorumda hemen beni çağırıyo dayanamıyo bebek ağlıyorya panik oluyo sıkılıyo ailem adla eşim varken konuşmaz eşinle ilgilen diye bunlar dengesiz düşüncesizGelinini kuma gibi gören kayınvalidelerden, abisini koca gibi gören görümcelerden nefret ediyorum...
Gelin hayatlarına girince kıymete biniyor. Geçmişlerine baksan aynı ilgi alaka yoktur emin olun.
Değişikler ya...
Eşin telefonu kapatınca ver çocugu kucagına biraz ilgilen seni özledi de. Git sende ailenle yada arkadaşlarınla konuş. Eğer aynısını yaşatmazsan farkına varmaz.
İnanır mısınız buraya üye olana kadar böyle kv ve görümcelerin varlığına inanmazdım. Sorun yaşayanlara da saygısızlık yapmayın kv lere derdim.ama artık anlıyorum ki gerçekten çok vicdansız ve düşüncesiz kvler görümceler var. En kötüsü de bu insanların da anne olması...Yapıyorumda hemen beni çağırıyo dayanamıyo bebek ağlıyorya panik oluyo sıkılıyo ailem adla eşim varken konuşmaz eşinle ilgilen diye bunlar dengesiz düşüncesiz
:)))) iyi bir dayak hakediyor evlenmiyorda aileden ayrılmak istemediği için şizofrenhadi inşallah belki açık kalmıştır doğalgazı saç baş konusunda dabenide çağır nerde olursam olayım seve seve gelirim yardıma kaynana ve görümceler mağduru olarak
Malesef oyle bende duydugumda gelinlerde suçu arardım sevdiğin insanın ailesiyle nasıl anlaşılmaz derdim ama evlenince kıskançlık yapıyorlar galiba paylaşamama kv dem icin cok diyemem sadece huzursuzluk çıkarıyor ama gorumce cookk kıskanıyor eltimde der bunuİnanır mısınız buraya üye olana kadar böyle kv ve görümcelerin varlığına inanmazdım. Sorun yaşayanlara da saygısızlık yapmayın kv lere derdim.ama artık anlıyorum ki gerçekten çok vicdansız ve düşüncesiz kvler görümceler var. En kötüsü de bu insanların da anne olması...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?