Kaynanam ve saçmalıkları

İyi de evi terketmengibi büyük bir olay tabii ki duyulur konuşulur borç olayı tamam da bu olayı anlatması dedikodu değil ki baya evi terketmişsin sen ben olsam ben de anlatırım yani😀
Haklısınız ama Evi terk ettim peşime onlar geldi ve hemen hallettik illa yaym as ı mı gerwkşrdi.

Annem bu olayı yaşadığı zaman bana günlerce söylemedi ben ona şüphemi söyleyince bahsetti ve çok kızdı.
Çünkü ben evi terk ettigim gün zaten geri döndüm. Millete yaymasına bence gerek yoktu. O konu aileler arasında orada kapanmıştı ve o söz de vermişti.
Hani gitsem günlerce gelmesem paylaşsa umrumda degil ama sonuçta çok kısa sürede sorunu çözdük. Orada çok özel şeyler konuşuldu ben detaylı anlatmasından da şüphe ediyorum ve daha önce vukuatlı. Neuse ki bu eşim ve bana ders oldu.
Eşiniz de dersini aldıysa diğerlerine çok takılmayın bence. Dışarıdakiler yüzünden içerdeki huzurunuz da bozulmasın.

O kv her türlü dedikodu yapacak.. Önemli olan malzeme vermemek.. Eşinle anlaşamıyorsun evden gidiyorsun sebep kv dedikodusu.. Aynı evde yaşamıyorsan kvalideyle evden gitmen çok saçma olmuş.. Kime yaptın diye bş dön sor kendine...

O kv her türlü dedikodu yapacak.. Önemli olan malzeme vermemek.. Eşinle anlaşamıyorsun evden gidiyorsun sebep kv dedikodusu.. Aynı evde yaşamıyorsan kvalideyle evden gitmen çok saçma olmuş.. Kime yaptın diye bş dön sor kendine...
Dersimizi aldık zaten. Tek sebep o degildi ama o da vardı. Takı paramla süpürge aldık kulağına nasıl gitti bilmiyorum soranlara fiyatı söyledik. Neyse ona verdiğimiz paraya bile laf etmişler. O para ile süpürge alacağıma dürer dürer g..me s..arım gibi... Eşim de bunları görmezden gelince asıl sinir oldugum bu oluyordu. Ama qrtık hiçbir şeyimizi söylemiyoruz. Özellikle de tartışma olurdsa bile ailelere belli etmek yok

Dersimizi aldık zaten. Tek sebep o degildi ama o da vardı. Takı paramla süpürge aldık kulağına nasıl gitti bilmiyorum soranlara fiyatı söyledik. Neyse ona verdiğimiz paraya bile laf etmişler. O para ile süpürge alacağıma dürer dürer g..me s..arım gibi... Eşim de bunları görmezden gelince asıl sinir oldugum bu oluyordu. Ama qrtık hiçbir şeyimizi söylemiyoruz. Özellikle de tartışma olurdsa bile ailelere belli etmek yok
Ben aldığım süpürgeyi dürüp dürüp size s...kayım o zaman de sen de rahatlarsın 😂😂

Benim için önemli bi mesele ve benim ailem kşmse ile paylaşmıyor aile sorunlarımı
Bu konuda haklısın. Benim ailem de sırrımı saklar kimseden duymam. Ama kayınvalidemin bir ağzı vardır mesela çuval. Bir şey dersin tüm kasaba öğrenir. İnsan evladının sırrını saklayamaz mı saklayamıyor işte.
Siz de bu saatten sonra eşinizle iyi olun, dışarıya kulakları tıkayın, derdinizi sırrınızı açmayın. Kayınvalideyle araya da sınır kapısı gibi mesafe koyun, anlasın yaptığını. Anlamasa da iletişimi en az seviyeye çekin merhaba merhaba.

Bu konuda haklısın. Benim ailem de sırrımı saklar kimseden duymam. Ama kayınvalidemin bir ağzı vardır mesela çuval. Bir şey dersin tüm kasaba öğrenir. İnsan evladının sırrını saklayamaz mı saklayamıyor işte.
Siz de bu saatten sonra eşinizle iyi olun, dışarıya kulakları tıkayın, derdinizi sırrınızı açmayın. Kayınvalideyle araya da sınır kapısı gibi mesafe koyun, anlasın yaptığını. Anlamasa da iletişimi en az seviyeye çekin merhaba merhaba.
O gün onla ilgili sorunlarımı da döktüm benden çekiniyor ve evime çok az gelir. Böyle olsun istemedim ama böyle gelişti.

4 senelik evliyim eşimle birkaç kere cok büyük kavgamız olmuştur hep eşyalarımı aldım annemin evine gittim bundan ne benim annemin haberi oldu ne de kayinvalidemin eşim hep sorunlarimizi kendi halletti

O gün onla ilgili sorunlarımı da döktüm benden çekiniyor ve evime çok az gelir. Böyle olsun istemedim ama böyle gelişti.
Ne güzel işte zaten evinize az geliyormuş. Gerekli mesafeyi koymak için uygun bir ortam. Eşinizle özelinizi, ne aldığınızı ne yaptığınızı siz bilin. Benim eşim de başta annesine ev içinde sohbetlerimizi, yediğimiz yemekleri bile tek tek anlatıyordu. Bu durumdan hoşlanmadığımı belirtsem de bir süre devam etti. Ama söyleye söyleye vazgeçirdim. En son şey demiştim "nefes aldığımızı, kaç adım attığımızı da anlat". Ondan sonra vazgeçti. Şimdi anlatmıyor.
Siz eşinizle bir olun birlik olun, onlar zaten evinizin içini öğrenemez.

Ama sende şimdi buraya yazıp bizimle paylaştın yani çare arıyorsun belki o da derdini açtı çare aradı bu kötü birşey değil asıl kötü olan o şahsın sana gelip anlatması yada imada bulunması. İllaki birşey dicem diyorsan ;Bence bunu aynen böyle kv ye söyle, belki sen ona güvendin de ama o gelip bana bunu bunu dedi de.

Para mevzusunu ben söylemedim param onlardaydı eşim alırken söylemiş. Gidip kaynıma ben böyle şey görmedim diye anlatması mı gerekirdi? Buraya iç döküyorum burada kimse kimse yi tanımıyor ama elti ile yüzyüze bakıyoruz. Bilinmesini istemiyorum çünkü geri döndüm. Dönmesem zaten bilinmesi normal olurdu

Ne deseniz de ne desekte boş çünkü koskoca kadın bu saatten sonra değişmeyecek. Yapacağınız en iyi şey bundan sonra ağzına laf vermemek olur diye düşünüyorum.

Özelini, aile meseleni karı koca kimseye anlatmamaniz gerekir

Valla ben insanlar gibi iyi niyetli bakamıyorum olaya.
Kadın habire dedikodu yapıyorsa iyice bir boz aklı başına gelsin.
Bir daha dedikodunun d'sini ağzına almaz.
Böyle kadınlara çok acıyorum, orada burada gelinin/damadın dedikodusunu yapıyorlar, sırf yüzlerine söyleyemedikleri haset laflarını etrafa akıtıyorlar. Keşke insan gibi gelip yüzünüze söyleseler de dedikodu yapmasalar.

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya geçeyim
Yaklaşık bir ay önce eşimle anlaşmazlıklar yüzünden evi terk etmiştim ve baba evine gitmiştim. Sebeplerden bir tanesi de ailesiydi. Görümcem ve kv nin dedikoduları başta olmak üzere aldıgım her şeye yorum yapılması, cimrilikleri, pis olmaları vs. Bunlarda benim de haksız yönlerim olmuştu. Neyse eşim terk ettigimin üzerinden saat geçmedi ailesi ile geldi konuştuk ve eşimle barıştık ve açıkça bir daha dedikodu yapmamasını söyledim kv ye o da kabul etti.
Ancak evi terk ettigimi eltisine söylemiş. Bunlar aile apartmanındalar. Çok yakınlar biz de yakınız. Bir gün annem kv yi alıp bize kahvaltıya gelecekken bu elti ile karşılaşınca onu da davet etmişler. Elti de ' hayırdır yine mi bir şey oldu?' demiş. Ne alaka yani basbayağı anlatmış evi terketigimi. Ben de bunu söyle öğreniyorum. Bir akşam bu elti bana geliyor ve bir sürü nasihat veriyor. Eşimi ve ailesini övüyor ben de şüphe ettim annemle konuşurken bu konuyu açınca annem de o gün eltinin öyle dedigini söyledi. Yani apaçık belli ki dedikodumu yapmış.
Eşimle paylaştım annemi uyar diyor. Ama zaten o kadar tatsızlık oldu konuyu açmak istemiyorum. Bir yandan da özelimi aile meselemi anlatmasına söz verip dedikoduya devam etmesine gıcık oldum. Ne yapmam gerekir?
Basta kozu veren sensin onun cenesini baglayacak halin yok bugun solen yarin donup yine konusur. Malesef. Bundan snra esinle aranda olanlari iyi olcup tartip bic sonrasi boyle olabiliyo. Yani buyuklere yanstmayin eger toparlanacak biseyleriniz oldugu zaman

Back
X