Kaynanam yüzünden boşanıyoruz...

sorun çıkarıp ortalığı karıştıran kayınvalidenizse ve eşinizin bulduğu çözüm! uzaklaşmaksa bunu görüşmeyerekte yapablirsiniz,
siz eşinizin ailesi ile eşiniz sizin ailenizle görüşmesin en azından bir süre, bunu ailelerle de uygun bir dille konuşun bence

canımcım verdiğin öneri çok güzel daha önce hiç düşünmemiştim...fakat bir problem var...oda bebiş...eşimin ailesi bebişi görmek isteyecekler buna mani olamam ve bebeğimdende ayrılamam onların görmesi için kısa sürelide olsa zaten o da emiyor ve benden ayrılmaz...güzel fikir fakat çözüm değil...yinede teşekkürler...

taşınarak uzaklaştığınız takdirde eşinizin ailesinin bebeği görme imkanları olmayacak ya
bunu taşınmadan da en aza indirebilirsiniz ve görüşmelerinizde de mesafeli tavrınızla tepkinizi belli edersiniz ailelerle konuşma önerim aslında bu yöndeydi

bence buralardan gitme fıkrı daha mantıklı olurdu..sonunçta senın bebeğin var üçüncü şahıslar yuzunden evlıliği bıtırmek ne demek..bence düşün ve gıtme kararına sıcak bak...

canım bana eşinin söyledikleri mantıklı gelmedi seven bir eş annesiyle karısının yerini ayırır ve karısını ezdirmez ayrıca şart koşmaşıda çok saçma hem neden hemen boşanmaktan bahsettiki sen bence önce eşini karşına al onunla bir konuş bence annesini bahane ediyor olabilir ayrıca boşanmak dünyanın sonu değil tabikide tek başına çocuk büyütmek çok zor ama öyle bir ortamda büyümeside daha sağlıksız o çocuğada yazık bence

benim anlamadığım neden uzaklara gitmek gerekiyorki?
yani nekadar uzağı gideceksiniz mutlu ve huzurlu olmak için
eşinin ailesi sizi uzakta rahat bırakacakmıki? hiç sanmam yapacağını uzaktanda çok rahat bi şekilde yapanlar var
senin ailen bir arıza çıkarmıyorsa onlarlan görüşmende ne sakıncası varmış aceba
hadi diyelim uzağa gitiniz bu neresi olacak? eşin işini gücünü bırakıp başka yerde iş bulabilecekmi
bana biyerlere gitmek hiç mantıklı gelmedi zaten birlikte oturmuyorsunuz ayrı evde olduğunuz halde size rahatlık vermiyorlarmış başka şehre gidince durum düzeleceğine ben şahsen hiç inanmadım
ama sen inaniyorsun durma bir dk. hemen gidin
kendi ailenlende bi süre görüşme yeterki evliliğinde huzur olsun
bebeğin varmış şuan bence annen ve babandan çok onu düşünmelisin
sen bu yaşta annen ve babandan ayrı olmayı göze alamiyorsun o minicik yavruyu nasıl babasından ayırmaya kıyabileceksin

çocuğun var yapma etme. annesin çocugun hatırına ailenden uzak kalman gerekmez mi?
ortada bir aile var senin ailen boşanmak için kurmadınız ya o yuvayı. erkeklerinde bi dayanma sınırı var bayanlar yapmayın etmeyin boşanalım demiş diye hemen onu istiyo değil. sevmese istemese zaten başka bi yere gitme fikrini sunmazdı. kendi kuduğunuz yuvayı dağıtmayın gerekiyorsa şayet eşinizin tavisyesi uyun

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim butun yorumlari okuyamadim sana birseyler yazmadanda gecemedim

Canim bende uzun yilar kaynana derdi cektim en sonunda careyi takmamakda buldum bak sana yazacagim soyleyecegim seyleri dikatli oku ve bir kac ay denemeye yapmaya calis (ayrilmayi dusunmeden once) insallah mutlu ve zafere ulasan sen olacaksin! kaynanan catlayacak esinde sana hic birsey soyleyemiyecek

ilk yapmani istedigim sey bir eczaneye git ve recetesiz en hafifinden seni uyutmayacak bir anti depresan iste ve hergun al o haplair senin dayanma gucunu artiracak !!korkma hicbirsey lmaz cok hafif olanlardan , sonra kaynanana nasil davrnacaksin Allahtan ayni evde oturmuyorsunuz o buyuk avantaj ilk okudugumda cok kortum eyvah ayni evdeyseler ne yapabilir bu genc annecik diye ama bu konusda sanslisin , insallah matdi bir mecburiyetinizde yoktur onlara ? varsa gene zor durumun , simdi kaynanala cok hasir nesis ,samimi olma ve cok kibar ol cok SIK gitme ne zaman gidersen mutlaka esin yaninda olsun! ve onun sana nasil davrandigini esiyin gozune ona (caktirmadan) sokacaksin nasilmi olacak ornegin bir muhabbetde sana igneleyici bir laf soktu cevap verme hele yuksek sesle hic konusma esiyin gozlerine bak duydugunu anla eger gercekten cevap vermen gereken bir lafsa bu "ama anne neden boyle konusuyorsun biliyorsunki bende soyle yaptim" " hayir sen yanlis hatirliyorsun boyleydi" " sende iyi biliyorsun o oyle degildi" gibi cok nazik konus kocanla yaliniz kaldiginda keyfi yerinde oldugunda sakin laf cakar gibi degilde yanina otur onu oksar gibi sever gibi akilli bilincli bir sekilde "farketdinmi canim anneyin soyledigini cok uzuldum ama buyuk diye ses cikarmadim aslinda hic hak etmedigim muamele goruyorum degilmi " gibi "bize boyle yapiyorlar"" bize soyle yapiyorlar" diye onusacaksin ((siz)) diye asla soylemiyeceksin!! o zaman gercekten (onlar) oluyorlar! , ((BIZ)) diye konustugunda erkekler aile olduklarini istirak edebilirler belki yani herzaman aile (sen, kocan ve cocugun) baskalari disardaki insanlar akrabalar senin annende akrabaniz onun anneside akrabaniz ama ((sen ,esin ,cocugun , ailesiniz yani SIZ!! ))her zaman biziz diyeceksin ve cok kibar bagirarak yada yuksek sesle yada senin canin andigi icin kocayin canini yakarak degil (ilk yakmak istedigimiz can beklntilerimizin oldugu sevdilerimiz olur) onun beynini isleyerek yuvani kurtarabilirsin canim yazarak birseyleri anlatmak gerecekten cok zor insallah beynimden gecenleri sana anlatmayi az bile olsa becere bilmisimdi .
diyelimki senin sesiz kalacagin laf yerine oldukca seni incidecek birsey soyledi ordan sesizce kalk Senin evinde olmusa bu olay mutvagina git banyona git cocugunla ugras ama orda direk tepki olarak vucut hareketini kulan sozle degil , ama biryerlere vurarak ses cikararak degil zarafetinden odun vermeden ordan giderek .. kaynananin evide olmusa direk evden cik disari kocani ara askim ben daha fazla duramiyacagim sende gordun bana soyledigi sozu cevap versem kirici olabilirdim ama cevap vermemek icin ben ciktim (ev uzaksa lutfen beni eve birakirmisin , yakinsa ben eve gidiyorum istersen sen birazdaha kal istersen gel beraber gidelim diye ara sonraki gunlerde oldukca seyrek git esin gidelim dediginde kibarca mahaneler bul israr ederse git cok az duralim askim evimize gelince beraber sunu yapariz bunu yapariz gibi seylerle , kafani kulan beynini calistir duygunu biraz olsun hisetmemeye calis kocan eminim sana uyacaktir, yeterki sen BIZ demeyi beraber olmayi ve onla eglenceli vakit gecirme yi bil kadinlar cok zekidir ne isterse elde ederler

insallah iyi haberlerini yazarsin bizde okuruz kucuk anne :)
[/B
]

benim ablamın da bir kızı varken 1 sene önce kaynanası yüzünden eşinden boşandı fakat şu an çok pişman çünkü 3. kişi için yıkılan bir yuva oldu bu. yeğenim çok zor günler geçiriyor üstelik eski eniştede evlilik kararı almış bu çocuğu daha da yıktı. bence çocuğunu düşün ve 3. kişi için sakın yuvanı yıkma bencillik olur bence bu. madem butür sorunların vardı neden çocuk yaptın o zaman işte bu yüzden bebeğine karşı bencillik yapmış oluyorsun kendi isteğinle onu dünyaya getirip sonra yine kendi isteğinle onun kolunu kanadını kırma ben yakın şahidiyim çok pişman olursun çünkü eşinle bir sorun yaşamıyorsun

bence de ya taşının ordan! uzaklaşın o ortamdan! ya da bi süre görüşmeyin.. anneler dayanamayacağı için belki de taşınmak en iyisi! ailenden uzak yaşayabilirsin. görüşmene kimse engel olamaz! bu arada hepiniz aynı mahalle de falan mı oturuyorsunuz! farklı - uzak semte taşınsanız daha akıllıca olur bence! boşa yuvanı yıkma!

Benim anlamadigim birsey var...
Esin neden ailenden kopmani ister ki ? O kim oluyor pardon ?
Sunu iyice bil ki yarin bir gun birsey gelirse basina, herkesden once kosacak olan ailendir.
Annendir, babandir. bunu asla unutma.
Kaynanam yuzunden bosanicaz deme bence.
Esin yuzunden bosanirsiniz eger is bosanmaya giderse.
Bir erkek, karisina, annesine sesini yukseltti diye, bosaniriz bakkk der mi ?
Bu nasil bir Es ?
Bu nasil bir Baba ?

Kusura bakma..Esine hiç ama hiç guvenim yok benim.
Evet kaynanan zor gunler yasatiyor sana belki ama inan esinin sana yasattigi daha berbat.

Anne, karimi rahat birak, birazda sus artik bunaldim yeter diyemiyor.
Karisina, "susmadin, ya aileleri unutacaksin, ya bosanicaz" diyor
Kocaman bir alkis bu adama...

Yazik yazik

çok üzüldüm cnm ya neden bu kaynanalar bu kadar karışır anlamıyorum oglunun yuvasını bile bile yıkmaya çalışan kaynanaları allah ıslah etsin (((( cnm öncelikle şunu söylim ne güzel biribirinizi seviyormuşunuz bebeginizde var o sabı bebegin suçu yok cnm ya ben boşanmayı düşünme eşinle uzaklara git daha mutlu olursun hem kaynananda belki ettigi hatayı anlar hem oglunu kaybediyo hem torununu çok pişman olur tabi vijdan varsa bence yuvanı yıkma aileni seviyosunda kendi aile düzenini bozuyosun aile olmanız gerek o yavru için onun suçu yokki acele karar verme derim ben sana((( bu kadar basit olmamalı yuva yıkılmasın artık ya o sabıların suçu ne aileni seviyonda nereye kadar sen kendi yuvanı yıkıyosun olmaz cnm ya hata yapıyosun bence tekrar düşün (

yorum yapmama gerek kalmadı düşüncelerimi aynen yazmışsınız,katılıyorum size

canım konuyu tam olarak okuyamadım ama benim nacizane fikrim.... sen fizana gitsende senin kayınvalide oraya yetişir gibime geldi, duymuyormuyuz uzakta olupta sorun çıkaran kayınvalideleri eşini arayıp dolduracak, ne bilim bu sefer uzaksınız diye belkide birkaç haftalığına yada aylığına gelmeye kalkacak vs....

önemli olan yakın yada uzak olmak değil bence asıl iş senin eşinde bitiyor o annesini idare etmesini bilmeli, mesafeyi korumasını bilmeli, ona cevap verebilmeli, seni korumalı, seni savunabilmeli, o bunları yapamadığı müddetçe nereye gitseniz bence çözüm değil. bütün bunları eşinle güzelce konuş sakin sakin ses tonunu yükseltmeden..... hakkında hayırlısı olsun rabbim yardımcın olsun....

Allah yardımcın olsun canım...
Aslında fazla dıyecek bırsey de bulamıyorum..
Esını hepımızden ıyı sen bılıyorsun.. uzaga gıttıgınızde ıyı anlasabılecekmısınız sorunlar ortadan kalkacak mı bunu az cok sen anlarsın..
bız sımdı ne desek bos.. sonucta aılenı de reddetmeyeceksın ya canım..
yıne arada bır gorusursun telefonlasırsın sık sık..
tabı esının senı pişman etmeyecegıne guvenıyorsan..
Allah yavrunu bagıslasın ınsallah sorunlarınız ortadan kalkar bır bır..

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...yalnız olmadığım hissettim...daha güçlü hissettim kendimi...eşimle bugünkü konuşmamızda babasıyla konuşacağını annesi burgaza gitti annesi hastaymış o gelmeden evi taşıyacağını söyledi...fakat taşınmak çözümmü bilemiyorum...ya daha büyük sorunlar çıkarsa...çünkü sorun sadece kaynanada diğil ...eşimin annesinin doldurusuna gelmesi ve söz geçirememesi ...

bence ayrılma bebegini düşün taşının ordan zamanla herşey yoluna giirer belki hem eşin durabilecekmi ailesiyle görüşmeden de bu kadar kesin konuşabiliyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…