Kaynanam yüzünden boşanıyoruz...

ne kadar günah yeni evli ive birbirini seven nsanların arasına girmek ne kadar günah evine yeni gelmiş sizden sevgi saygı bekleyen yen geline bu şekilde hareketler ve hakaretler.

yeni evli çiftin arasına girmeye şeytan bile korkarmış. ama yinede yapacağını yaprmış işte. hadi o şeytanda bu kaynanalar nedir. bunlarda 2 ayklı şeytan oluyor herhalde. ya keşke eşinle oturup konuşabilseniz biraz seni kalbinden isteyerk dinlese anlayabilse.

saol bitanem.evt malesef inandık,güvendik,ve yanıldık ..ailecek öle kandırılmış hissediyoruz ki kendimizi,öyle çok üzüldük ki..hala kötüyüm.atlatmaya çalışıyorum.3 ay önceki halimi tanıyamıyorum,şaka gibi,rüya gibi geliyo yaşadıklarım.çevremde o kadar begenilen,o kadar takdir edilen,ve kendimi övmüyorum ama biçok konuda iyi olan ben bunları haketmemiştim.
keşke evlenmeseydim.1 ayda insan sırf kıskançlık için bunu yapar mı evladına?analık bu mudur,nasıl bir vicdandır,nasıl insanlıl?hiç mi yok diyorum allah korkusu?
ya bunu anlamayan kör bakan kocama ne demeli?anne agzıyla mı hareket edilir bu kadar?niye evlendin de girdiniz günahıma diye haykırıyorum hergün içimden,gülen yüzüm soldu,sürekli aglıyorum,uyku yok,saglıgım bozuldu,psikolojim bozuldu,43 kiloya düştüm.
ben perişan,hayallerim niğme niğme,yuvam yıkık,ve sırtımda kambur gibi taşıdıgım evlilik,ama zafer nidalarıyla dolaşan bi kaynana.
3 ay boyunca istediler beni,ama biz mutlu oldukça kıskanmalar, huysuzluklar başladı.evlenince geçer,evlenelim hele yapamayacak izin vermicem,sahip çıkıcam diyen koca; annesi bana hakaretler küfürler ederken öylece oturdu,sustu.ve bir deil üç deil.her karşılaşmada bu olmasına ragmen gitmeye zorladı beni.gitmediğimde ise evimize gelip yaptı aynı şeyleri.yalvardım,anne naaptım ben sana die,tek sebep oglumu aldın,oglumu aldınn...
daha ne diyim.şimdi kalan eşylarımla mutlu o kadın,gelin arıyomuş kendine. oglu mu tabiki yanında deil,arkadaşlarında kalıo,annesinde deil.annesinde kalan kredi kartı.anladınız dimi? (
bu kadr mı ucuz mu bi genç kızın hayatı peki?para pulla,dünya malıyla ödenir mi benden çaldıkları?belli etmiyorum ama,zor tutyorum kendimi bazen.allahım aklıma mukayete ol...

canım ne olur kızma bana ama ben bunlara sahtekar diyeceğim. ya neden evlendikten sonra erkek tarfının ailsei bir kıymete biner. belliki eşinin de annesine karşı bir tepkisi var ama sen yokken verdiği tepkiyi 1-2kez annesine verse kadın der (( oğlum elden gidiyor gelin onu avcunun içine almış bari ben iyi davranayım)) der. işte sen kendini üzme diyeceğim ama nafile. yeni evlisin birde ya şu yaşadıklarına bak. ah ah benim k.valide ve görümce düğünden önce uzak yerden geldikleri için benim gelin gireceğim evde kalmışlardı. annemin aldığı fırını tekmelemişler yatak odamı çizik çizik etmişlerdi. allahtan mobilyacı sonra taşıma esnasında olmuş diye bir evrak hazırlatıp değiştirmişti yatak odamı. ne kıskançlıktır bu ya. al gelin giti oğlun da gitti ne oldu şimdi zafer kaznmış bir kahraman mı oldu. Allah cezasını versin onun

yapma,etme,deme,kırma,daha çok yeniyiz,bırak da doylaım birbirimize,tanıyalım,alışalım diye yalvardım eşime.bi müddet anneni çıkar aradan dedim.sen gel git,görüş ama madem sus diyemeyip sahip çıkmaıyosun bana,nolur bi müddet beni muhattap etme,çok üzüyo,hepsine tanıksın dedim.
sen çık ardan ,annemle kimse gireez arama dedi.ve bu evlilğin 3 kişilk oldugunu söyledi.anesiyle muhattap olmazsam onunla da muhattap olmazmışım.aynen bu cewapları verdi.
evlilik terapisi dedim,ben hasta deilim dedi.hatta psikolojimi bozdular diye sensin hasta olan dedi.
uzaga gidelim tayin iste dedim, başta he derken sonradan olmaz dedi.biliyorum ki annesi göndermek istemedi,dizinin dibinden.
ben konuşmaya çalışıp sabrettikçe,hep boşanmaktan bahsetti.sonra da korkutmak için dedim dedi.
eşyları al evi boşalt git ailenin yanına die kışkırttı,aldım ben suçlu oldum.
biliyorum beni asla haketmediğini,ondan koca olmayacagını da,ama neden acı çekiyorum?
dönsem,ilerde yine düzelmeyecek ve gelmeseydin diyecek..annesi ise asla değişmeyecek...
peki ya o boşanmışıl duygusu,çektiklerim?
biz çıkmadık hem,gördüler,begendiler,3 ay istediler,kandırdılar,inandırdılar,aldılar.sevgili deil ki bitiresin,evlilik?nasıl erkektir o,namusu şerefi bi anne ugruna harcanır mı?bu kadar günahına girilir mi?saydım 19 gün sadece aynı evi paylaşmışız.yaşanmamış o kadar çok şey vardı ki...dha hiçbir yerini ögrenememiştim gittigim memleketin,dha yemege çıkmamıştık,hiç kullanmadıgım eşylarımı açmadan getirdim,dha misafir bile agırlayamadık anesi dışında,yürümedik yollarda,söyleşmedik sabahlara kadar,bi kitabı tartışmadık tümceleriyle......
yıllardır hayalini kurdugum günlerim heder oldu.

yine kızma k. validen cadı oğluda onun yönlendirdiği süpürgesi canım. ben sana bekle derim ondan gelsin ilk adım sakın onun şartlarını kabul etme döndükten sonra kendi ayağınla geldin der iyice delirtir seni. ya gerçekten ne kadar çok yeni evli yaşıyor böyle olayları. kaynanalardaki bu öfke kin niye. sana anne diyen yeni geline yapılırmı böyle. sizde bizim gibi hata etmişsiniz işte. biz balayına gitme yerine evde kaldık telefonlarla başımızı yediler resmen. hakikaten 19 gün aynı evi paylaşmışsınız ve bu eve o kadın girip çıkmış. sen aklıma mukayet ol yarabbim ya. nasıl insan bunlar nasıl vicdan anlamadım

ya annesi ona da çok iyi davransa tama diyecem ana kuzusu,ama kadın tam bir sinir hastası.herkesi korkutmuş etrafında.sürekli bagırarak konuşur,küfürbazdır,kokoştur,sus suçlu olursun,konuş suçlu olursun.bana agzından bi kerecik kızım çıkmadı.
onu çatlatacak bişey de yapmadık ki yanında,yanında kocam bana ismimle hitap eder.hep o konuşur.bir arada oturamayız,oglu yanında,ben hizmet eden olurum.ki ben 2 üniversite bitirdim cahil deilim.
sadece sevdimmm,mallesef sevdim.
birde kıskançlıktan öte bişi deil bu.kocam benim aileme kendi annemden babamdan görmedim derdi sizden gördüğümü.gidip bunu kendi ailesine de söleince işler deişti.ee haiyle benle ilgili olacak eşim,yeni evliyiz.gecelri arayıp,bende kalmıyosun die fırça atıodu eşime.eşim de gitmeyince,arayıp hastayım ölüyorum diyodu 2 günde bir.gidiodu kocam.tabi gece 1 de gelmiş,yemeklerim sogumuş,dırdırdan kafası şişmiş,dolduruşların en süperine gelen kocadan gece birde kavgadan başka ne beklersin...huzur mu?

yeni evlenen erkekler ilk günlerde hep böyle oluyor demek ki. annelerine verdikleri msjda (( sen hayatımdaki kadınların 1.sırasında yer alan kadınsın.)) onlarda bu msjı havada kapıp savaşı kazanmış gibiistedikleri gibi tepnip duryorlar. hal buki ne kadar aşağılık bir duruma düştüklerinin farkında değiller. ama eğer eşin arkadaşlarının yanında kalıyorsa mutlaka na iyi yönde akıl verecek arkadaşları olacaktır. bekle derim. kaynana savaş ilan et be .

haandecim,seninki de hata.yeni evlisin,git balayına,kapat telefonunu da!gitmedin kime yaradı? bu arada biz gittk,ama dönüşte el öpmeye gittiğimizde,kocama; beni aramadın,bu aratmadı dimi diyerek burnumuzdan getirdi.anahtar da elinde bu arada,balayındayken,evime girilmiş evim karıştırılmış,fakat inkar ediliyo tabii.komşular kaç kere görmüş girip çıkarken,ama girmedim diyo.ya oglunun evi,girsin kalsın,ama insan olsun canımı teslim edeyim..bu arada açtım ben boşanma davasını,4 aydır ailemin yanındayım,gel,ben gelip almam demekten başka yaptıgı yoktu..mayısta ilk duruşma.
seninkiler düzeldi mi peki handecim?

benzer şeyleri bende yaşadım. ama ben hiç susmadım. 1-2kez alttan alır gibi oldum baktım hepbirlikte tepeme çıkacaklar bende onların silahıyla onları vurdum. herkes halettiğine layık olacaktır merak etme. bizi öyle huzursuz ederlerdiki anlatamam sana. nişanlanmadan önce babam vefat etmişti bende belediyede çalışıyordum. eşimlede neredeyse 5-6yıldır tanışıyorduk ama son yıl çıkmaya başladık vs. eşimin ailesi babam Almanyada vefat ettiği ve uzun yıllar orada çalıştığı için bizi çok zengin ve varlıklı zannetmişler hatta eşime nişanlyın tarllaarını arsasını sat evinde ona düşen parasını al burada bağ alalım demişler utanmazlar :))

yok arkadaşım yok aklıma geldikçe sinir oluorum. bnece yeni evlendiğinizde eşinizin ailesiyle aranıza en baştan mesafe koyacaksınız yoksa aaaa bu tam benim dişime göre derler. ben dişlerine göre çıkmadım babamdan kalan hiçbirşeyi satmadım. onları hayatımdan bir şekilde çıkardım 3,5 yıllık evliyim evlerine 5-6 kez anca gittim.

evet telefonları açık bırakmakla hata ettik ama eşim uzman çavuş herhangi bir duruma karşı açık tutmak zorundaydı. her neyse k. validem ben babamdan kalanları satmadığım için düğünde ailemin taktıklarını onlara vermediğim için evimin eşyalrını kıskandıkları için eşimi arayıp inşallah ölürde bu dul kadınçocuğunun yerine sana yensini alırız demişti ama dedikten 6 ay sonra kendisi vefat etti görümcem ibir tane kızım var zaten işte ilk çocuğum kız oldğu için babasıyla eşimi doldurmaya çalıştılar keşke erkek olsaydı diye ben Allaha havele ettim şimdi görümcemin 2 kızı var. eşime yeni birini bulma hevesinde olan görümcemide eşi aldatıyor. k. pederimde dul kaldı. kızıda bana dedikleirnden oldu. yani d. adam çocuğu.oldu

ama ben senin k. valideni yanında olsam bir güzel senin için döverdim.

çocuklarının yuvası yıkılınca ne anlıyolar bilmem. en güzeli uzak olmak.kıymetin artıyor. bende nerdeyse bosanıyordum esimden.uzaklastık ailesinden.artık çok mutluyuz ayrıca en kıymetli gelinde ben oldum.

ayrı yerlerde yaşıyosunuz o zaman eşinin ailesiyle.benimkiler dibimde.(
gerçi uzak da olsa,yakın da olsa iş kocada bitiyo.beni ezidren o oldu.kavga gürültü olabilir,normal.ama sebepsiz hakaretler,ezmler,saldırmalara yanımdayken müdahale etmeyen kocadan ne beklenir??hadi bana bagırıp çagırabiliyodu kocam,annene bagır çagır demiyorum,ama bi bakışla bile susturabilirdi annesini.ben gözüne batıyorum,kötü gelir her lafım,git anlayabilecegi bir dilden konuş,uyar anneni de dedim.yapamadı...

aslında erkeklerin hepsi ilk başlarda ailelerine karşı gelemiyorlar. bide bişey soracağım galiba k. pedrin yok senin. doğrumu anlamışım. bak sana k. validenin resmini göndereyim korkma ama aslında daha korkunçu vardıda gece gece korkma dedim.

kötükedihüso

ya tabiki ben bu yaşadıklarımın bigün mükafatını alıcam,onlar da bedel ödeyecekler muhakkak...ama olan bize oldu.
bu arada taş gibi benim kaynana hayatta ölmez.onun da kızı var,allah a havale ediyorum.sanki benden sonra gelene huzur mu verecek?gerçi ikincinin kıymetini bilir heralde kocam,bernden feyz alarak.yani bana cefası,ikinciye sefası :)))

benimkide ailesini kırmaz ama sans ya tayınımız sakaryadan marasa cıktı. 1 yıl hic görüsmedik, bi kıymetlendikki. esim ben seni savunamam sen kendini savun sana karsı cıkmam diyo. kırmadan güzellıkle kendimı savunuyorum .anlıcagın artık kendimi ezdirmiyorum. onlarda beni boyle kabullendı artık.artık benı tanıyolar. ona gore davranıyolar. artık can ciğer kuzusarmasıyız.

onu da teklif ettim semenkır :))gidelim dedim,ailelrden uzak.imkanı da vardı.başta ben demeden o demişti hatta tayin isticem die.ama nedense ailesiyle paylaşıldıktan sonra askıya alındı bu fikir :)))

hahaaa benimki de asker :)))
hadi ya yani iş yerinde tüm rüteblilere emredersiniz deyip evin komutanı olanlardan. ha birde annelerinin komutanı olabilseler. birşey daha eşinin arkadaşlarından yada büyüklerinden kimse yokmu güvenebileceğin. konuşsan. hani eşinide seviyorsan oda seni seviyor ama annesine hayır diyemiyorsa bir büyük araya girip iş tatlıya bağlayıp eşine doğru olanı gösterebilir. valla benim eşimin komutanları hep benden yanalardı. onları ararım dediğim zaman eşim kuzu olur.

benim eşim bu konularda cok sinsi. onların yanındaymıs gibi gorunuyo ama benim tarafımda. aslında hep benım dediğim oluyo. bu yuzden huzurumuz hiç bozulmuyo. artık ailesiylede cok iyiyiz ama bu durum benim esimin sayesinde oldu

evett ne kadar dişi kuş yuvayı yapar densede aslında yuvayı yapan erkektir. o ince çizgiyi koyabilseler aileleriyle aralarına sorun kalmaz. aslında tek yapacağı şey anne sen benim annemsin oda eşim ama senin evin arı benimki ayrı. bak sakın olaki barışırsanız çok samimi olma . k.validenle.

bu arada ben çıkayım kızım süt süt diyor uykusunda eşimde nöbetçi. sütünü içirip yatırayım.

Allah senin yolunu açık etsin herşey gönlüne göre olsun. eşinin aklı başına gelsin. mahkeme sizi ilk celsede boşamaz aile mahkemesi var artık. inşallah barışırsınız o cadıda çatlar orta yerinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…