Kaynanam yüzünden boşanıyoruz...

canim cok guzel soylemisin sana sonuna kadar katiliyorum ama sen bir esin nasil olmasi gerektigini yazmisin bence boyle bir es bulsaydik heralde tepemizde gezdirirdik yerimseniben iyi bir es senin anlatdigin gibi olur bula bilirsek ..

boyle olunmasi gerektigini kocalara ogretemiyoruz bende senelerce korumasiz kaldim kendi ailemde yoktu gurbetde dilini disiini bilmedigim bir ulkede beni korumaktan aciz hatda ailesinden korkan bir kocayla kaldim canavar gibi arsiz kaynana ve gorumceler neyse konu ben degilim hayatin acimasizligini anlatmaya calisiyorum sadece

Benim demek istedigim kocalari yada kaynanalari degistiremeyiz onlari oyle kabul edip onlara kendimizi kabul etdirmeyi becermeliyiz!! onuda zekamizla yapabiliriz esini seviyorsan yuvani bozmak istemiyorsan kafani calistiracaksin cok zor insan o kadar duygu yogunlugu icinde mantikli hareket etmek cok zor ama yapmaliyiz yada yapilmali diyelim ,
kocayi islemeyi bilmeliyiz onunla iyi gecinmeyi onu avcumuza almayi bilmeliyiz o beni korusun diye beklemeyi birakip kendimizi korumayi bilmeliyiz ama ustumuze suc gelmeden ilk once deneme bozma yoluyla ogrene biliriz bu inanlar neden anliyor madaralari neden goturuyor ona gore davranip sitateji kurmaliyiz erkeklerin beyni cok yuzeydir onlar kadinlarin kafasindaki sitatejiyi felan anlamazlar onlar direk yuzeysel bakarlar onlara gormesi gerekeni gostermeliyiz sengözlerimebaksanab
( UNUTMAYALIMKI ANNELERIDE KADIN onlar sitateji kurmayi bizden once ogrendiler bizim geldigimiz yolardan onlar coktan gectigi icin cok zekiler!!!)

hayat kadinlar icin o kadar zorki her konuda kadin hem beynini hem vucudunu calistirmak ve yorulmak zorunda senağlama

Canim annesinin doldurusuna gelen insan karisininda doldurusuna gelbilir :jeyyar:

hele annesinden uzaktaysa daha kolay sen avcuyun icine almalisin tetbil mekanda ferahlik vardir hele bi dasinin biraz sabirla herseyin ustesinden geleceksin sen eminimÇok üzgünüm çoook:lepi:

hemen hemen herkes böyle şeyler yaşıyor.hergün otur kavag et demiycem ama problemler geçicide olabilir.o sebeble bence acele etme bi ömür sürecek kadar sıkıntılı değilse durumunun sabret çünkü ayrılınca yeni sorunlarla sorunun dahada çok artacaktir.

canım bence bebenize yazık olur sizler hayatınızı bi şekilde devam ettirirsiniz fakat o bebecik hiç mi büyümüycek,lütfen biraz bunları düşünün eşinin dediği gibi uzaklaşın biraz en fazla 1 sene sadece gezmek amaçlı gidin memletinizee bence boşnama kakarı iyi bi karar değil iyce düşün canımmm

Rabbim yardımcın olsun......kayınvalıdenıde Allaha havale ediyorum.canım...bebek olmasa boşver katlanma derim ama bebiş varr........bir kaç gün ailen yakınsa ailene gitmenbelki iyi gelebilir......hem bebek bakımında sana yardımcı olurlar hem daha sakin düşünürsün....üzme canını.....eşinle sakin bir zamanda konuşmayı dene .......kızgınlıkla eminim söylemiştir

Eşinizin gitme konusunda kararlı olduğuna inanmıyorum ki ciddiyse tamam ben yuvam için giderim hadi derdim şahsen ben...Tamam sizde ailenize çok düşkünsünüz ama sonuçta artık sizde 3 kişilik bir ailesiniz...

canım esıne guvenıyosan onla gıt derım cunku bende senınle aynı dertten muzdarıbıptım.ıkı oglum vardı dayanamadım ayrıldık ıkı oglum ıkı aılenın arasında gıdıp gelıyor esın arkandaysa gıt gulum pes etme dua et ve senı yıkmalarına ızın verme guclu olmaya calıs canım.

arkadaşlar yuvam için savacağım sizlerede çok teşekkür ediyorum ani sinirle karar vermeme bir nevi engel oldunuz bu arada bir şeyi daha öğrendim eşimde aslında boşanma taraftarı değil...fakat blöf yapıyor gibi fakat tam emin diğilim...

Eşiniz annesini daha çok sevseydi onu bırakmayı göze almazdı,demekki sizi daha çok seviyor ki annesinden ayrılmayı göze alabiliyor...boşanalım demesi de sadece arada kalmaktan bıkmış olmasından kaynaklanıyor.eşiniz annesinden ayrılma fedakarlığını gösteriyorsa siz de bu fedakarlığı yapmalısınız...

bence biraz da uzakta yaşamayı deneyin ama her şeyi göze alarak git sakın uzaga gidersek kaynanam peşimizi bırakır diye ümit etme hayal kırıklıgına ugrarsın bence.bu erkekler niye böyle anlamıyorum bizlerde düşkünüz ailemize ama kimse yüzünden eşimizi bırakmayız. aileyi kurtarma görevi erkekten çok kadına düşüyor şu anda seni çok ii anlıyorum bizde aile yüzünden çok proplem yaşadık her evde her şey oluyor eşinin iyi taraflarını görmeye çalış boşanma kararı vermek için bence erken sana diyorum ama bende bir senelik evliyim 2 ay önce vazgeçtim boşanmakatan gurur yapsaydım şuan belki ayrılmıştık o dönemde şunu düşündüm kiminle evlensem yine kötü bir özelligi mutlaka olacak ben bunu bıraktım diyelim ya ikinci eşimde kötü çıkarsa naparım belki iyi çıkar ama canım hiç garantisi yok sen elindekini yontmaya bak yavaş yavaş. sizin ayrı bir aile oldugunuzu anlamasını sagla baktın olmuyor ne acelen var sonra ayrılırsınız tabi ALLAH ayırmasın ama son çare olarak diyorum sende şunu söylersin ben elimden geleni yaptım. ama yıkıcı olmak kolay önce yapıcı olmaya çalış. erkeklerin ne boşanalım dedigine inan ne de seni hiç bırakmam dedigine iki ay önce boşanalım diyen insan şimdi ben seni hayatta bırakamam diyor bu iki sözden birini söyletmek şuan senin elinde. yani lafın kısası çocugunun hatrı için bir şans daha ver derim eger boşanmak istemiyorsanda eşinin yanında biraz kadınlıgını kullan çaktırmadan yani biraz onun hoşuna giden şeyler giy falan yani gözüne güzel gözükesin. bazı arkadaşlar bana kızmasın hep kadınlar mı mücadele edecek diye malesef bu karşınızdaki kişiye göre degişiyor o cesaretini kaybettiyse adım atamıyosa sizin atmanız lazım. eşini seviyosan hiç düşünme napsam diye bak çocuk da var yıkılmış olan köprüler yapılmaya başlamış gibi gözüküyor zaten o kaynanana tekrar fırsat vermeden yuvanı kurtar inş. hakkında hayırlısı olur canım

ah canım yaaa keşke boşanalım demeseydin.önce bi uzaklaşsaydınız ailene durumu anlatsan anlarlar onlarda senin için seni aramazlar.kaynanan oğluşunu kaybedeceğini anladığı an zaten yaptıklarından vazgeçer ve sen de rahat ederdin. eşine kaynananın dedikodusunu yapma haksız da olsa onunda kendince bildiği vardır yaşlıdır filan diye eşinin yanında onu savun. eşini kazanmak istiyorsan kaynananı kötüleme sanki çok iyiymiş gibi davran eşinin yanında ve kaynananın hatalarını sen söyleyeceğine eşin görsün bu bir taktikdir.
içim ne kadar kan ağlasada eşimin yanında kaynanam haklı modunda davranırım.oda onun yaptığı yanlışları gördük.e bana daha da bağlanır.

selam kıızlar.
bende yeni geldim aranııza.kaynana ve boşşanma konusunda muzdaribim bende.
görücü usulü ama severek evlendik.kaynaa nişşandan sonra eşşimi kııskanmaya,beni ve ailemi sürekli azarlamaya,terselemeye başşladıı.eşşim de evlenince geçecek vaatleriyle sözler yeminler etti ve evlendik.düğğünüm tam anlamııyla cenazeydi.saolsun kaynanam burnumdan getirdi düğğünümü,çeyiz sermemi.
balyıından sonra el öpmeye gittik,demediğğini bıırakmadıı,tek sebep oglumu aldıın!
saglııgıım,psikolojim bozuldu.bunlara katlanıırken,eşşim de annesinin dolduruşşuna gelip beni ezmeye başşladıı.ailemden uzaga onun ailesinin yanıına gelin gelmişştim.stres topuna çevirdiler beni.ağğza alıınmayacak hakaretler,kovmalar,hıırpalamlar..
ben hep sussan,aglayan,mutsuz,huzursuz edildim.
1 ay dayanamadıım.eşşim de evden kovunca ailemi aradıım ve geldim memleketime.1 ay aramadıı eşşim beni.annesindeydi hep.çeyizimi aldıım evden.
ve dava açtıım.lanet olsun ki hala seviyorum kocamıı,ama ne ailesinden nede kocamdan bir tepki yok.eşşim sadece al çantanıı ailene de dön sıırtıınıı gel diyor.sonra da aileni ara,seni seviyolarsa eşşyanıı getirecekler,sonrada mesafe koyacaz diyo.onun ailesi dibimizde.nasııl yaparıım bunu?nasııl güvenirim?
daha 1 ayda yaşşamadııgıım eziyet kalmadıı,yüzüm gülmedi,hastanelere bile düşştüm.aileme nasııl sıırtıımıı döner giderim?
ya sonrasıı?annem asla deişşmicek diyor.özür de yok.
naapııacam bilmiyorum.. senağlama:uhm::1no2:

:1shok: neden ailene sırt donecekmıssın canım sakın oyle bısey yapma bı adam ıcın ustelık senı ezen ezdıren:1shok: bı adam ıcın aileye sırt donulurmu :1shok:hıc
bu adamdan koca da olmaz hıc bısey de olmaz bence

çilek perisi sakın hataya düşme...şu an ben o kadar çok sorun yaşıyorumki sen henüz yeni evlisin anladığım kadarıyla ve bebek yok...ben de severek evlendim senin vaadlerini eşim banada yaptı anneme aldırma önemli olan biziz evlenince çok mutlu edicem seni çektiği mesajlar hala telimde kayıtlı...keşkeler çözüm değil ama keşke nişanlıyken annesi yüzünden o kadar tartışmalarda ayrılsaydım şu an on aylık bebeğim var...kocamı bende çok seviyorum o da beni sevdiğini söylüyor ama olmuyor işte...sana tavsiyem bir şartla dön...ailesine uzak bir yere taşının ve ailesini sık görmeme kararı al...dinimize görede aynı şehirde otururken bir gelin isterse kaynanasını haftada bir kezden fazla görmek istemeyebilir...susma canım bende sustum çoooook sustum halada susuyorum...fakat susmak çözüm diğil

yeni evliyim evet.sadece 1 ay aynı evde kalabildik.5 aydır da ayrıyız.daha hiç birşey yaşayamadık ki!
annesi karşımda agır hakaretler ederken öle oturdu yanımda kocam.agzını açıp sen ne diyosun diyemedi.her karşılşamada hakaretlerin boyutunu arttırdı kadın bundan güç alarak.susyorum''ben duvara mı konuşuyorum mıymıy'' dedi. ''anne güzel şeyler sölemiyosun nasıl cewap veriyim'' dediğimde de sus cewap verme edepsiz saygısız dendi.
her karşılaşmada bir had daha açıldı.eşime ben onu seviyorum diyor,ama sevgi belirtsi asla yok.ve kıyıda köşede mutfakta hep kıstırılıp hakaretler...hal böyle olunca da eşim arada kalıyo.
ne nemusum kaldı dil uzatmadıgı,ne ailem,ne memleketim.hastaneye yattım 12 günlükken,aileme haber vermedirmedi eşim.ama onun ailesi aynı şehirde ne arama,ne ziyaret!
biliyorum kocam da beni seviyo,ben de seviyorum.ama onun ailesiyle dip dibe,kendi ailemden uzakta, güven yokk...ilerisi naıl olur bilmiyorum.
çevremdeki hiç kimse git dene bi daha demiyo.boşandıgımda pişman olaktan korkuyorum.
şimdi de annem değişez,mesafeyi kotuyacaz,bundan sonra izin vermicem seni ezmelerine ama senin ailenle görüşek istemiyorum diyor.(sebep eşyalarımı alırken ailemin bana yardım etmesi,ve bana sahip çıkması)

tayin isteme durumu vardı.hem de zaten astımım var.gitmek hem bizim için hemde sağlıgım için iyi olacaktı.eşim de sundu bu fikri bi ara.ama kaynanam bizim için gitmenize gerek yok,karışmayız biz demiş eşime.
sonra yine de gidelim derken, eşim bi anda caydı.nasılsa yine buraya dönücem,gitmek çözüm deil,benim düzenim burda falan deyince(tabi bu kesin annesinin istegi) kaldı ölee.
hem nereye gitsem yeter bence o kadın.şu an o mutlu,biz perişan.ben ailemin yanında eşim arkadaşında kalıo. :)
kaynama da gezio,tozuyo.msn face hepsinde boy boy fotoları var 56 yaşında

canım canım arkadaşım seni okadar iyi anlıyorumki ...aslında en başta hata yaptık susmakla hata yaptık sustukta ne oldu sanki mutluyumuz yada yuvamızmı kurtuluyor...en baştan dişlerimizi göstermiş olsa idik susup oturmasaydık laf söyledimi cevabı aynen iade hakaretmi etti aynısı inan bizden daha iyisi olmayacaktı ve el üstünde tutulacaktık hem kaynananın sevgili gelini hem kocanın biricik eşi olacaktık...ah ahhhhh sorma o susup kalmanın sonuçlarını...
dün bir uzmanla görüştüm...son tartışmamızda eşim annesinden özür dilememi söylemişti suçsuz olduğum halde o büyükmüş ben küçükmüşüm...uzman beni mecbur olmadığımı söyledi...o kadar güzel konuşuyorduki biz kadınlar susup oturmaya mahkummuşuz kaynana hani büyük herşeyi söylermiş gibi geliyor hiç alakası yokmuş...çünkü ben özür diledimde ne oldu...elini öptümde ne oldu...yuvammı kurtuldu...
susmak çözüm diğilmiş...

of off.hem bana git,boşaıcaz,annem boşan diyo,ben yokken al eşyalarını,boşalt evi diyerek diretti.
ben evden gittim.1 ay bekledim ailemin yanında,ben tercih sunmucam annenle ben arasında çünkü hakkım yok buna dedim.ama annenin de hakkı yok dedim,bekledim.1 ay aramadı.en sonunda gittim eşyalarımı aldım,çeyizimi de.
sonra başka ev kurmuş,ama gelip beni almıyo.sadece gel diyo.ailen de getirecek eşyları seni seviyolarsa,ben almam diyo.aile eşylarımı götürecekmiş,sonra da mesafe koyacaz diyo.ama onun ailesi dibimzide,ben gurbette.mesafeyi benim aileme koyacak.ailemin tek suçuysa bana sahip çıkmaları.eşylarımı alırken benimle olmaları,yardım etmeleri.canım babam hala eşya taksidi ödüyor ama.ama beni alana kadar ne vaatler,ne gözyaşları,yeminler,sözler vermişti.ailemin güvenini de bu yüzden çok kırdı.utancından gelmiyo,aksine onlara tavır alıyor.
4 ay oldu,hala gel demekten başka yaptıgı yok.artık dayanamayıp dava açtım.şimdi de ben sinirle söledim,ben açmadım davayı sen açtın,kaderni kendin çiziyosun diye vicdan yapıyo.beni kaybetmeyi göze almadıgı için,o açmamış davayı.asla boşanmıcam da demiyo,sen istedin deip çıkıyo işin içinden.
bana bi akıl verin,hem çaba sarfetmiyo,hem annem değişmicek,katlan diyo,hem ben yaşadığım acılar geçirilmemişken,bir özür bile yokken(hem eşimden hem ailesinden) nasıl göze alıp da aileme sırtımı dönüp gideyim tekrar gurbete.
geçer mi,düzelir mi?ortada hiç suçum yokken,sadece kıskançlık ugruna,oglumu aldın diyerek ezilen gelinim.kayınvalidem ruh hastası,kimse dur diyemiyo.bana hakaret ederken eşim sadecedinliyo annesini,müdahale etmiyo.kimse agzını açamıyo kadını.saglıgımı bozdular 1 ayda.12 günlükken hastanelere düştüm.ve zorla deil aksine,çok istedikleri için evlendim.
değişmez dimi?sevgi çözüm mü,bu kadar yıpranmışken,tekrar gidersem,kıymetim bilinir mi?
düşün düşün yiyecem kafayı

canım durumun beni çok üzdü ve beni eskiye götürdü. benimde ablamın böyle bir eski bir kayınvalde adayı vardı.oğluna çok sevdiğini söyleyip arkadan laflar sokuyordu ve aynı kendi gibi kişiliksiz bir oğlu varmış ki ablam erken döndü .oda senin gibi uzağa gidicekti allah yüzümüze baktıki evlenmediler.inan senin olayını okurken ablamın ileriki hayatı bu olurda herhalde dedim.canım bence silkin kendine gel daha çok yeni yaşadıkların ama gerçekten o gibi insanlar asla düzelmezler .ablam içinde hayat çok zor olmuştu pisikolojisi değişmişti uyku bile uyuyamaz hale gelmişti.ama inan o yüzük çıktıktan sonra eskiye dönmeye başladı.ve şuanda çok mutlu ve 1,5 aylık evli .gerçekten zamanla senin ve ailenin kıymetini bilen insanlar çıkıyor.bu umudundan asla vazgeçme ve sakın geri döneyim deme bence çünkü o gibi hasta ruhlu insanlarla geçinmek sadece senin ömründe ve ailenin ömründen götürür bu gibilerin elleri herşeye uzanıyor ablam evlenmesin diye bile muskacılara gittiler ama unuttukları birşey varki herşeyden üstün allah var sakın kendini yanlız hissetme.ne mutluki yanında destekçin ailen var bence bu gibiler için ailene asla sırtını dönme asıl ozaman bittin demektir..inşallah yazdıklarım üzmez seni gerçekten seni ablamın yerine koyarak yazdım.ilahi adalet diye birşey var biz gördük seninde görmedini dilerim canım .herkez ettiğini çeker .allah yardımcın olsun .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…