- Konu Sahibi hazaldt2008
-
canım konuyu tam olarak okuyamadım ama benim nacizane fikrim.... sen fizana gitsende senin kayınvalide oraya yetişir gibime geldi, duymuyormuyuz uzakta olupta sorun çıkaran kayınvalideleri eşini arayıp dolduracak, ne bilim bu sefer uzaksınız diye belkide birkaç haftalığına yada aylığına gelmeye kalkacak vs....
önemli olan yakın yada uzak olmak değil bence asıl iş senin eşinde bitiyor o annesini idare etmesini bilmeli, mesafeyi korumasını bilmeli, ona cevap verebilmeli, seni korumalı, seni savunabilmeli, o bunları yapamadığı müddetçe nereye gitseniz bence çözüm değil. bütün bunları eşinle güzelce konuş sakin sakin ses tonunu yükseltmeden..... hakkında hayırlısı olsun rabbim yardımcın olsun....
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...yalnız olmadığım hissettim...daha güçlü hissettim kendimi...eşimle bugünkü konuşmamızda babasıyla konuşacağını annesi burgaza gitti annesi hastaymış o gelmeden evi taşıyacağını söyledi...fakat taşınmak çözümmü bilemiyorum...ya daha büyük sorunlar çıkarsa...çünkü sorun sadece kaynanada diğil ...eşimin annesinin doldurusuna gelmesi ve söz geçirememesi ...
selam kıızlar.
bende yeni geldim aranııza.kaynana ve boşşanma konusunda muzdaribim bende.
görücü usulü ama severek evlendik.kaynaa nişşandan sonra eşşimi kııskanmaya,beni ve ailemi sürekli azarlamaya,terselemeye başşladıı.eşşim de evlenince geçecek vaatleriyle sözler yeminler etti ve evlendik.düğğünüm tam anlamııyla cenazeydi.saolsun kaynanam burnumdan getirdi düğğünümü,çeyiz sermemi.
balyıından sonra el öpmeye gittik,demediğğini bıırakmadıı,tek sebep oglumu aldıın!
saglııgıım,psikolojim bozuldu.bunlara katlanıırken,eşşim de annesinin dolduruşşuna gelip beni ezmeye başşladıı.ailemden uzaga onun ailesinin yanıına gelin gelmişştim.stres topuna çevirdiler beni.ağğza alıınmayacak hakaretler,kovmalar,hıırpalamlar..
ben hep sussan,aglayan,mutsuz,huzursuz edildim.
1 ay dayanamadıım.eşşim de evden kovunca ailemi aradıım ve geldim memleketime.1 ay aramadıı eşşim beni.annesindeydi hep.çeyizimi aldıım evden.
ve dava açtıım.lanet olsun ki hala seviyorum kocamıı,ama ne ailesinden nede kocamdan bir tepki yok.eşşim sadece al çantanıı ailene de dön sıırtıınıı gel diyor.sonra da aileni ara,seni seviyolarsa eşşyanıı getirecekler,sonrada mesafe koyacaz diyo.onun ailesi dibimizde.nasııl yaparıım bunu?nasııl güvenirim?
daha 1 ayda yaşşamadııgıım eziyet kalmadıı,yüzüm gülmedi,hastanelere bile düşştüm.aileme nasııl sıırtıımıı döner giderim?
ya sonrasıı?annem asla deişşmicek diyor.özür de yok.
naapııacam bilmiyorum..senağlama:uhm::1no2:
eşinle gidin uzaklara
bebişin var anne babandan önemlimi ki bebişin
çilek perisi sakın hataya düşme...şu an ben o kadar çok sorun yaşıyorumki sen henüz yeni evlisin anladığım kadarıyla ve bebek yok...ben de severek evlendim senin vaadlerini eşim banada yaptı anneme aldırma önemli olan biziz evlenince çok mutlu edicem seni çektiği mesajlar hala telimde kayıtlı...keşkeler çözüm değil ama keşke nişanlıyken annesi yüzünden o kadar tartışmalarda ayrılsaydım şu an on aylık bebeğim var...kocamı bende çok seviyorum o da beni sevdiğini söylüyor ama olmuyor işte...sana tavsiyem bir şartla dön...ailesine uzak bir yere taşının ve ailesini sık görmeme kararı al...dinimize görede aynı şehirde otururken bir gelin isterse kaynanasını haftada bir kezden fazla görmek istemeyebilir...susma canım bende sustum çoooook sustum halada susuyorum...fakat susmak çözüm diğil
yeni evliyim evet.sadece 1 ay aynı evde kalabildik.5 aydır da ayrıyız.daha hiç birşey yaşayamadık ki!
annesi karşımda agır hakaretler ederken öle oturdu yanımda kocam.agzını açıp sen ne diyosun diyemedi.her karşılşamada hakaretlerin boyutunu arttırdı kadın bundan güç alarak.susyorum''ben duvara mı konuşuyorum mıymıy'' dedi. ''anne güzel şeyler sölemiyosun nasıl cewap veriyim'' dediğimde de sus cewap verme edepsiz saygısız dendi.
her karşılaşmada bir had daha açıldı.eşime ben onu seviyorum diyor,ama sevgi belirtsi asla yok.ve kıyıda köşede mutfakta hep kıstırılıp hakaretler...hal böyle olunca da eşim arada kalıyo.
ne nemusum kaldı dil uzatmadıgı,ne ailem,ne memleketim.hastaneye yattım 12 günlükken,aileme haber vermedirmedi eşim.ama onun ailesi aynı şehirde ne arama,ne ziyaret!
biliyorum kocam da beni seviyo,ben de seviyorum.ama onun ailesiyle dip dibe,kendi ailemden uzakta, güven yokk...ilerisi naıl olur bilmiyorum.
çevremdeki hiç kimse git dene bi daha demiyo.boşandıgımda pişman olaktan korkuyorum.
şimdi de annem değişez,mesafeyi kotuyacaz,bundan sonra izin vermicem seni ezmelerine ama senin ailenle görüşek istemiyorum diyor.(sebep eşyalarımı alırken ailemin bana yardım etmesi,ve bana sahip çıkması)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?