- 18 Temmuz 2016
- 4.754
- 13.224
- 208
Kimse kocana ana babani birak demiyor, olayi farkli yere cekip boğmasin.. Evlenirken tek hayalin bu muydu? Gereken zaman olur, yardim edilir ama 2 evin her isini gucunu yapmak senin uzerine farz degil.. Sanki olmasi gereken bu gibi bi de uste cikmasinlar "anam babam" diye..Kocama söylüyorum annemi babamı bırakamam diyor
Eşime böyle devam etmez ben yapamıyorum deyip gittim o evden oda bazen kızıyor bazen düzgün konuşuyor annesinin yaptıklarını söyledim annedir ne yapayım bilmiyorum ki diyor beni evime götür sorunu çöz diyorum ama daha bişey yok sadece konuşmalar oluyor
CANIM BENİM YA ALLAH SABIR VERSİNBen 1 yıldır evliyim eşimi severek evlendim, iki kat evleri var alt katı bizim için sermişler üst katta kayınpederim ve kaynanam oturuyor evlendiğimden beri yatmadan yatmaya evime gidiyorum kaynanam bütün işi bana bırakır herşeyini ben yapıyorum yemek temizlik kadın elini bişeye sürmez. Kapı girişleri farklı dışarı çıkılıp öyle alt kata iniliyor. Ben hamile kaldım karnım burnumda hergün o karda kışta geldim gittim o halde olmama rağmen kimse sesini çıkarmadı yaptığım yemeği yiyemiyordum kaynanam bunu görmesine rağmen ben yaparım demedi yine bana yaptırdı. 2 ay oldu doğum yapalı ben doğumdan önce eşimle konuştum doğum yaptıktan sonra evimde kalmak istiyorum dedim banyo lavabo için rahat olamam dedim bana tamam seni anlıyorum dedi neyse doğum yaptım hastaneden çıkar çıkmaz tekrar beni annesinin evine getirdiler doğum yapanlar bilir normal doğum yaptım çok dikişlerim vardı oturamıyordum bile ben doğumdan sonra doğru düzgün pansuman yapamadım rahat banyo yapamadım o kadar ağrımın olmasına rağmen kadın hala benden yemek temizlik bekledi. Herşeye karışır bütün eşyalarımı didik didik arar.. şimdi kendi evime geçtim ama eskisi gibi yatmadan yatmaya aşağı iniyorum ve bebekle o kadar zor oluyorki hergün bebeği eşyalarını getirip götürmek ben evde yemek yapmasam kalkıp yapmaz iki evi aynı anda idare edemiyorum ben artık bir düzen istiyorum çok yoruldum, çok bunaldım lütfen bi yol gösterin..
Silah zoruyla çıkarıyorlar sanırım..Evinde otur sürükleyerek mi çıkaracaklar ?
Esine, anne babasini atmasini filan istemedigini, bu sacmaliga izin vermemesinin "ana babasini çiğnemek" olmadigini anlat öncelikle.. Hasta degiller, yasli degiller anladigim kadariyla.. Hem niye evlendiniz ki boyle olacaksa? Siz de artik ayri bi ailesiniz..Eşime böyle devam etmez ben yapamıyorum deyip gittim o evden oda bazen kızıyor bazen düzgün konuşuyor annesinin yaptıklarını söyledim annedir ne yapayım bilmiyorum ki diyor beni evime götür sorunu çöz diyorum ama daha bişey yok sadece konuşmalar oluyor
Senin isteklerini kabul etmeden sakın eve gitme.Kabul ettirmeden dönersen eğer evden ayrılmanın hiçbir değeri kalmaz,nasıl olsa gidiyor gidiyor dönüyor der,ciddiye almaz seni.İyi bir ders ver.Eşime böyle devam etmez ben yapamıyorum deyip gittim o evden oda bazen kızıyor bazen düzgün konuşuyor annesinin yaptıklarını söyledim annedir ne yapayım bilmiyorum ki diyor beni evime götür sorunu çöz diyorum ama daha bişey yok sadece konuşmalar oluyor
Silah zoruyla çıkarıyorlar sanırım..
Gitmese esiyle huzursuz oluyordur veya olacaktir, laf söz kavga olacaktir, mecburen gidiyordur bence de.. Gelmemesine anlayis gosterecek insanlar olsalar zaten konu sahibi de rahat olurdu, surekli sorun cikmasindan korkmazdi.. Ama onemli olan eş, onun iyice bi anlamasi lazim, bi empati bu kadar zor olmamali.. Ama zor demek ki, bunca sıkıntı yaşayan insan olduguna gore..ben aslında anlıyorum. altlı üslü oturuyor. loğusa kadın. kocası evine tüp bağlatmamış düşünün. yemeklik falan da almıyordur. mecbur iniyordur. birşey deyince lafı en tersine çekiyor adam. anamla babamı bırakmam diyor. halbuki karısı bırak demiyor. herkesin yuvası ayrı diyor. sabır sabır demiş ama olmamış. bu insanlar ancak kadının evden gitmesinden anlarlardı. umarım anlamışlardır.
her şeyi tamamlanmamış bir eve neden gelin gitmiş ki keşke en başından net olsaydı, net olmaktan korktuğumuz için, bizi açık sözlüyüz diye istemezler ve sevmezler diye düşünerek çok büyük hata yapıyoruz. ama biz kadınlar karşımızdaki erkeği ve ailesinin yükünü çekmeye dünden razıyız,çok yanlış..ben aslında anlıyorum. altlı üslü oturuyor. loğusa kadın. kocası evine tüp bağlatmamış düşünün. yemeklik falan da almıyordur. mecbur iniyordur. birşey deyince lafı en tersine çekiyor adam. anamla babamı bırakmam diyor. halbuki karısı bırak demiyor. herkesin yuvası ayrı diyor. sabır sabır demiş ama olmamış. bu insanlar ancak kadının evden gitmesinden anlarlardı. umarım anlamışlardır.
Gitmese esiyle huzursuz oluyordur veya olacaktir, laf söz kavga olacaktir, mecburen gidiyordur bence de.. Gelmemesine anlayis gosterecek insanlar olsalar zaten konu sahibi de rahat olurdu, surekli sorun cikmasindan korkmazdi.. Ama onemli olan eş, onun iyice bi anlamasi lazim, bi empati bu kadar zor olmamali.. Ama zor demek ki, bunca sıkıntı yaşayan insan olduguna gore..
empati zor bir şey değil bence, erkeklerin işine gelmiyor düşünmek..Gitmese esiyle huzursuz oluyordur veya olacaktir, laf söz kavga olacaktir, mecburen gidiyordur bence de.. Gelmemesine anlayis gosterecek insanlar olsalar zaten konu sahibi de rahat olurdu, surekli sorun cikmasindan korkmazdi.. Ama onemli olan eş, onun iyice bi anlamasi lazim, bi empati bu kadar zor olmamali.. Ama zor demek ki, bunca sıkıntı yaşayan insan olduguna gore..
her şeyi tamamlanmamış bir eve neden gelin gitmiş ki keşke en başından net olsaydı, net olmaktan korktuğumuz için, bizi açık sözlüyüz diye istemezler ve sevmezler diye düşünerek çok büyük hata yapıyoruz. ama biz kadınlar karşımızdaki erkeği ve ailesinin yükünü çekmeye dünden razıyız,çok yanlış..
konu sahibi evin dört dörtlük bir şekilde dizilmeden ve kocan artık kendi ailesinin sen ve çocuğu olduğunu anlamadan evine dönme bari de bir işe yarasın tavrın...
Siz tekrardan döndünüz mü? Hem de sorunlar çözülmeden?Evimde yiyecek hiç bişey yok bem mecbur inip çıkıyorum yoksa aç kalacam kaç defa söyledim kocama kek bisküvi alıp koydu eve dün akşamda çok kötü tartıştık hala ailesini savunuyor benim abarttığımı söylüyor eğer içime koysaydım herşeyi yaparmılım gelip gidermişim ev işlerde ne varki bi toplayacaksın diyor bütün anneler uykusız kalıyor hepsi yoruluyor bi tek sen öyle değilsin diyor sanki 2 km yürüyorsun 2 3 merdiven çıkıp ineceksin diyor diyorda diyor beni zerre kadar anlamıyor kendileri üste çıkıyorlar gerçekten beynim durmuş durumda şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?