Kaynanam yüzünden bunalıma girdim..

Kocama söylüyorum annemi babamı bırakamam diyor
Kimse kocana ana babani birak demiyor, olayi farkli yere cekip boğmasin.. Evlenirken tek hayalin bu muydu? Gereken zaman olur, yardim edilir ama 2 evin her isini gucunu yapmak senin uzerine farz degil.. Sanki olmasi gereken bu gibi bi de uste cikmasinlar "anam babam" diye..

Eşime böyle devam etmez ben yapamıyorum deyip gittim o evden oda bazen kızıyor bazen düzgün konuşuyor annesinin yaptıklarını söyledim annedir ne yapayım bilmiyorum ki diyor beni evime götür sorunu çöz diyorum ama daha bişey yok sadece konuşmalar oluyor

Anladim, demek ki esin senin gercekden onu terkedecegini düsünmüyor, nasilsa bir kac gün sonra tipis tipis gelir diyor. Bence ailen esinle konussun, eger bu durum bu sekilde devam ederse yollamiyoruz geriye desinler. Biz annene hizmetci diye yetistirmedik kizimizi desinler. Ki esin ve ailesi anlasin, arkanin bos olmadigini.

CANIM BENİM YA ALLAH SABIR VERSİN EŞİNLE UYGUN BİR DİLLE KONUŞ BU KONUYU ZITLAŞMADAN

Esine, anne babasini atmasini filan istemedigini, bu sacmaliga izin vermemesinin "ana babasini çiğnemek" olmadigini anlat öncelikle.. Hasta degiller, yasli degiller anladigim kadariyla.. Hem niye evlendiniz ki boyle olacaksa? Siz de artik ayri bi ailesiniz..

Senin isteklerini kabul etmeden sakın eve gitme.Kabul ettirmeden dönersen eğer evden ayrılmanın hiçbir değeri kalmaz,nasıl olsa gidiyor gidiyor dönüyor der,ciddiye almaz seni.İyi bir ders ver.

Babanızın evine döneli, kaç gün oldu. Eşiniz hala durumu çözemedi mi? Eşiniz gayet rahat hiçbir şeyi çözmeye çalıştığı filan yok.

Boşver gittiği gibi döner, ailesi 2 aylık çocukla istemez yakında evine gönderirler diyorlardır. Eşiniz ciddiye almış olsa şimdiye kadar bir yolunu bulup evi taşımıştı.

aferim sana zararın neresinden dönersen kardır. yaptıkların sana hayat tecrübesi olacaktır en azından. baştan ipleri sağlam tutmak gerek. bu kadın için de böyle erkek içinde. şimdi sakın geri adım atma. ailen bir harika. hemen geldiler sana sahip çıktılar. yuvandır, o da annenedir, babandır diye bik bik yapmadılar. kıymetini bil

Babaevinde misin bilemiyorum ama blöf atmak icin gitmemis ol oraya lutfen.. Boyle seyler ters tepip geri dönüş de yaşanırsa daha kotu olabiliyor, her seyi goze almış olmak lazim yani.. Eger ordaysan eşin aramaz veya tehdit ederse panikleyip alttan alma lutfen.. Madem bi tavir koydun, biseye benzesin.. Bi de zaten hatasini anlamayan, aramayan sormayan adam ile barissan bile daha cok sorun yaşarsın.. O yuzden sessizde ve beklemede kal, annenlere de tum detaylari verip onlari da soğutma iyice..
Esin veya ailesi görüşmek, konusmak isterlerse kavga etmeden anlat derdini ki hakliyken haksiz duruma dusme..
Gelin degil hizmetci almak oluyor bazilarinin zihniyeti ama iş kocada bitiyor, o sınırı çizmeli.. Yoksa esin ailesiyle ayni kafada olup sen tam tersi davranirsan huzursuzluklar bitmez.. Esinin anlamasi gerek ve insaAllah anlar fazla yipranmadan..

Silah zoruyla çıkarıyorlar sanırım..

ben aslında anlıyorum. altlı üslü oturuyor. loğusa kadın. kocası evine tüp bağlatmamış düşünün. yemeklik falan da almıyordur. mecbur iniyordur. birşey deyince lafı en tersine çekiyor adam. anamla babamı bırakmam diyor. halbuki karısı bırak demiyor. herkesin yuvası ayrı diyor. sabır sabır demiş ama olmamış. bu insanlar ancak kadının evden gitmesinden anlarlardı. umarım anlamışlardır.

Gitmese esiyle huzursuz oluyordur veya olacaktir, laf söz kavga olacaktir, mecburen gidiyordur bence de.. Gelmemesine anlayis gosterecek insanlar olsalar zaten konu sahibi de rahat olurdu, surekli sorun cikmasindan korkmazdi.. Ama onemli olan eş, onun iyice bi anlamasi lazim, bi empati bu kadar zor olmamali.. Ama zor demek ki, bunca sıkıntı yaşayan insan olduguna gore..

her şeyi tamamlanmamış bir eve neden gelin gitmiş ki keşke en başından net olsaydı, net olmaktan korktuğumuz için, bizi açık sözlüyüz diye istemezler ve sevmezler diye düşünerek çok büyük hata yapıyoruz. ama biz kadınlar karşımızdaki erkeği ve ailesinin yükünü çekmeye dünden razıyız,çok yanlış..
konu sahibi evin dört dörtlük bir şekilde dizilmeden ve kocan artık kendi ailesinin sen ve çocuğu olduğunu anlamadan evine dönme bari de bir işe yarasın tavrın...

işine gelmiyor adamın. bu konu çok sinirimi bozdu benim ya. neyse kızacağız güvende. şimdi anneciği dinlendirir güzelce ilgilenir.

empati zor bir şey değil bence, erkeklerin işine gelmiyor düşünmek..

ben böyle düşünmüyorum. mesela benim de gazım yoktu il taşındığımda. evde eksiklikler vardı. ama çözüm ürettik küçük tüp aldık mesela. bunlarda evi falan bir güzel dizmişler etmişler. yaptıracağız diye kandırmışlar. yani dürüst değilmişler. bazıları gerçekten iyi niyeti suiistimal ediyor. Allah ıslah etsin onları.

Evimde yiyecek hiç bişey yok bem mecbur inip çıkıyorum yoksa aç kalacam kaç defa söyledim kocama kek bisküvi alıp koydu eve dün akşamda çok kötü tartıştık hala ailesini savunuyor benim abarttığımı söylüyor eğer içime koysaydım herşeyi yaparmılım gelip gidermişim ev işlerde ne varki bi toplayacaksın diyor bütün anneler uykusız kalıyor hepsi yoruluyor bi tek sen öyle değilsin diyor sanki 2 km yürüyorsun 2 3 merdiven çıkıp ineceksin diyor diyorda diyor beni zerre kadar anlamıyor kendileri üste çıkıyorlar gerçekten beynim durmuş durumda şimdi

Siz tekrardan döndünüz mü? Hem de sorunlar çözülmeden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…