Kaynanam yüzünden bunalıma girdim..

Yok bazen kizlarimizin hikayelerini dinledikden sonra diyorum insan kendini bunu nasil yasatir. Hele ki anne olmus bi genc bi kadin var karsimizda. Sen kendine saygi duyduracaksin ki, evlandinda seni saysin, ilerde esini saysin.
Evet ya cok uzuluyorum kendilerine layik gordukleri seye. Bir adam ugruna cekilir mi ya.

Kocama söylüyorum annemi babamı bırakamam diyor

o zaman sizi bıraksın. bu ne vicdansızlık ya valla okurken içim bunaldı. ben yeri geliyor kendim için bile kılımı kıpırdatmak istemiyorum. bide o halinizle onlara hizmet mi ediyorsunuz. çok mu yaşlılar veya eli ayağı tutmuyor mu kadının. yazık gerçekten kimse acımıyor mu size? siz bari acıyın kendinize.

Nasıl kullandırtıyorsunuz kendinizi yaa.
Yemin ediyorum ben sinirlendim.
İlk önce yüz veriyorsunuz, ondan sonra düzeltmeye çalışıyorsunuz durumu.

Bi insana sürekli iyilik yaparsan, bi müddet sonra bu durum iyilikten çıkar ve sizin göreviniz haline gelir.
İyi niyetini kullanmışlar, kabak gibi her şey ortada.
Bana bunları yapacak kv var ya olay çıkartır rezil ederim onu.
Gitmeyin, zorla mı?
Adam çok istiyorsa gitsin kendi sevap işlesin. Net!

22 YAŞINDAYIM saygımdan bişey demiyorum ama gerçekten çok bunaldım bu akşam kocamla konuşacsm olmasa aileme söyleyecm

Evet ya cok uzuluyorum kendilerine layik gordukleri seye. Bir adam ugruna cekilir mi ya.

On kocan olsa bir ben etmez yaaa! Malesef ama insan bazi tecrübelerden sonra anliyor. Ben evledigim yasta bu aklim olsaydi, akil verenleri dinleseydim, bir cok seyi farkli yapardim. Keske o zamandan bilseydim kk yi

Çok yaşlı değil eli ayağı tutuyor gayet iyi

22 YAŞINDAYIM saygımdan bişey demiyorum ama gerçekten çok bunaldım bu akşam kocamla konuşacsm olmasa aileme söyleyecm

Simdiden söyle ki ailene bilsinler canim. Hic yoksa annene söyle. Baktin aksam kavga cikiyor arasin babani gidersin yada gelir alir.

Aksamda ne zaman konusacaksan? Zaten kv yaninda degilmisiniz siz hep? Su anda nerdesin kendi evinde mi?

aferim sakın vazgeçme. burası bizim yuvamız eksiklerimizi tamamlamakla işe başlayalım de. gaz mı yok küçük tüp alsın. buzdolabı mı yok küçük dolap alsın. ailene de alsın size de alsın. herkes kendi evinde yesin içsin. ara sıra gidip gelin. torun sevsinler o kadar. ha kadın hasta mı sevabına yardım edersin hepsi bu.

Hala korkuyorsun kocanin ne demesinibekliyosun ki cnm?Adam zaten ezdirmia ezdirecegi kadar.Yapmak zorundasin onlar yasli diyecek idare et diyecek diyecek te diyecek.Adama sert yapip ariza cikarmazsan bisey degismez.Bence de annene simdiden soyle bilsinler

Simdiden söyle ki ailene bilsinler canim. Hic yoksa annene söyle. Baktin aksam kavga cikiyor arasin babani gidersin yada gelir alir.

Aksamda ne zaman konusacaksan? Zaten kv yaninda degilmisiniz siz hep? Su anda nerdesin kendi evinde mi?
Akşam işten gelsin konuşacam ne olursa oşsun artık şimdi onlaedayım

On kocan olsa bir ben etmez yaaa! Malesef ama insan bazi tecrübelerden sonra anliyor. Ben evledigim yasta bu aklim olsaydi, akil verenleri dinleseydim, bir cok seyi farkli yapardim. Keske o zamandan bilseydim kk yi
Aynen ben de burayi gec kesfettim.Hersey cok daha farkli olurdu eminim

klasik koca savunması....annemi babamı bırakamam....
iyi de kimse kimseden annesi babasını bırakmasını istemiyor ki.anne baba bırakılmaz ki.eşinin yetişemediğini mutsuz olduğunu hissettiğinde gördüğünde o annemi babamı bırakamam diyen evlat devreye girip yetişmeli işlere el atmalı. kimse kusura bakmasın evlilik bu değil. siz eş değil resmen hizmetçi olarak seçilmişsiniz.Yeri gelir bir hafta yeri gelir bir ay beraber yer aksama kadar vakit geçirebilirsiniz ama bu başkaları istediği için değil siz istediğiniz için olmalı.

Evimde herşey var sadece tüp alınacak anneme söyleyecem

koy mesafeni gitme yahu sen hizmetcimisn ne gebelign var onlara gelinsen gelinsin. onların kolesi değil
eşin nasıl izin veriyor
merak ettm kv kızı var mı ? onlarda gelir mi böyle eğer var ise..
senin yapcagın saglam bi rest cekeceksn ilk başta kocana.. sonrada koyacaksn mesafeni ya tasınacaksn yada o imkanının yok ise eğer gitmeyeceksn zorlamı götürecekler ? döveceklermi senn benm de bir evim var bebegim var kendi evime yetişmek istiyorum dersin olur biter. herkez kendi evinde yesin içsin zırt pırt oramı bekleyeceksn ruhum daraldı yemin ederim.
işte insnalara iyilik yaramaz kötülükle yaklasacaksn !

Yol şu: kocanı ikna et, yok ikna olmuyor da hizmetçi olmana göz yumuyorsa boşa vicdansızı. Başka ne yolu olacak?

Fii tarihteki kadınları
Annelerimiz anneannelerimizi gelinlik zamanı böyle çalıştırırlarmış
Bu devirde böyle hizmetler gelinlik etmeler kaldı mı
Çalışsın çalışmasın gelinler burnundan kıl aldırmıyor (haklı olarak)
İlginç
Kaynananıza bu kadar yapıyorsunuz da
O karnınızdaki minicik evlatta sizle birlikte hırpalanıyor yoruluyor strese giriyor onun hakkına giriyorsunuz buna hakkınız yok biraz da evladınızı düşünün oturup onunla ilgilenin milletin işi gücü derdi hizmeti bitmez hizmetçiliğe çok mu heveslisiniz
Yap mı yo rum
Bu kadar basit

Kızı var evli il dışında oturuyor ben artık tavrımı koyacam ne olursa olsun bıktım artık kimse benim halimi görmüyor

Kızı var evli il dışında oturuyor ben artık tavrımı koyacam ne olursa olsun bıktım artık kimse benim halimi görmüyor
anladm tabiki koy sakın vazgecme tavrndan saglam durusun olsun seni cok ezmsler ses etmemişin cok kullanıdrmssn kendini artık dur demelisin yazık değil mi gencecik kızsn yahu
hasta olyur yatalak olur o ayrı ama geyet iyiymiş kaynanacgın..!! ah nasılda kullanıyor gelini köle gibi..
ailemden ayrılmam diyen bir eş ne entrika ne entrika
sanki kocana aileni sil görüşme dedin... adama bak savunmaya bak ya.

Tubakat en mantıklısı bu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…