Kaynanam !

Mümkün olduğunca görüşmeyin. Nişanlınızla ne gibi sorunlarınız vardı?
Görüşemiyoruz dogru düzgün, hem meslegi hem de ailesinin sürekli çikardigi işlerden dolayi . Geldiginde erken dönmek zorunda kaliyor. Bir defasinda sadece bir buçuk saat kalabildi , zaten farkli sehirdeyiz 2-3 haftada bir görüşebiliyoruz. Bu nedenle sorunlar yaşadik bir dönem ama atlattik çok şükür.

Eşin müdahale etmeli sen ne söylesen neticede gelin derler.. Orta yolu nişanlın bulacak
Ben de bunu istiyorum lakin pek ümitli degilim. En kücük çocuğu bir başka düsüyorlar üstüne . Nişanlim farkinda ama o da düskün annesine bilemem orta yolu bulabilecek mi.

Anladım. Yani ailevi kaynaklı onların sözüyle hareket eden biri değil gibi duruyor. Önemli olan böyle sorunlar olmaması.

P

Zindan edecek anladim da . En az hasarla nasil atlatilir öneriniz var mi ?
Benim onerilerim var baştan tavrını koyacaksın mesafeli davranacaksin sadece iki kişilik bı aile kurmak için bu yola çıktığını onların sadece aile büyüğü olarak kalacağını her defasında belirteceksin bunlara nişanlın tam destek verecek eğer seni savunmuyosa Sana destek vermiyosa ailesine bişey diyemiyosa hiç bı yolu yok ilerde eşinlede mutsuz olursun

Yinede Allah korusum diyecegim bu pislik kayinvalide ve kayinpederler yuzunden cok yuva yikildi bilhassa benim. Ama birsey diyecegim bu kaynanan ve gorumcelerin senin evlendiginde yuvani yikar. Esine fazla guvenme evlenmeden once bana sen bana aile oldun herseyim sensin iste dunyalari ayagina sererim derdi. Sevgiliyken kuyumculardan pahali yerlereden cikarmazdi yollarda sarila sarila ope ope birakamazdi yuruurken. Evlendik ailesine tapti. Aman onlar yasli aman bir tane annem var aman bir tane babam var. Yani demem o ki nisanliyada fazla itimat etme. Ve sana bir tavsiyem aileni hep yaninda tut. Asla atma satma. Sana onlar ilerde lazim olacak

Anladım. Yani ailevi kaynaklı onların sözüyle hareket eden biri değil gibi duruyor. Önemli olan böyle sorunlar olmaması.
Canim benimkide degildi.operesyonlara cikardi ailesini aramaz beni arardi.onlar bana bakmadi etmedi diye. Nasil evlendik aile kiymete bindi. Neymis aile farkliymis annesi babasi sehitl olursa ona sfaat edermis. Onlarsiz olmazmis. Saolsun onlarda yuvamj yikti.

Bazen annemi ara diye tutturuyor bir şey mi oldu diyorum hiç aramiyorsun hal hatir sor diyor . Bu kadari da normal sanirim dimi . Annesine çok düşkün kendi şikayet ediyor bazen ama ben hiç yorum yapmiyorum sadece dinliyorum . Bu konudan bahsettigimde de annem iyi niyetle demistir yanlis anlatmistir ben konusurum sen dert etme diyerek beni rahatlatti .

Valla aynı kafada olmadığınız çok açık. Şu aşamada bu hareketlerinin önünü bir bir kesmeniz çok önemli. Yani size gelip böyle konuştuğunda hakaret içermeyen buz gibi cevaplarınızı veriniz. Ki bence ben çalışacağım seninle oturmam güzel yanıt. Her seferinde bunu yapın. Çünkü evlendikten sonra çok büyük kavgalara gebesiniz. Sizi böyle olduğunuz gibi kabul etmesi çok önemli. Oğlumu odalara çekip konuşamazsın dediğinde, nişanlım ile istediğim yerde istediğim kadar konuşurum diyebilirsin belki. Kadın olay çıkaracak belli. Yapacak bir şey yok senin dik durman çok önemli. Hakaret asla etmeden kendini asla ezdirme

Bana ailesi ile tanismadan önce onlar yaşli hatalari olabilir seni kiracak bir sey yaparlarsa anlayiş göster ,saygini ol ,gerisini bana birak demisti . Ben anlamamistim sebebini sordugumda yaşli insanlar patavatsiz olabiliyorlar bazen yoksa iyi iyi insanlar vs diye devam etmisti konumuz. Ah işte insan bilemiyor ne yasayacagini. Allah yardimciniz olsun beni de bu akibetten korusun insallah

Evlenene kadar sabretmek bana da mantikli geliyor aslinda .
Bence kesinlikle geri adım atmayın. Olaylar çıksın yaşansın ve siz herşeyi olduğu gibi görün. Hanım agacilik oynayan bir kadın var. Size tahakküm edemeyeceğini anlaması lazım. Evlenmeden öncesinin eliniz guclu, evlenince onun eli güçlü olacak. Bu arada aileniz biraz göz dağı versin bu kaynana hanima

Resmen cadı bir kayınvalide ile karşı karşıyasin, yapacağın şey her dediğine tamam demeyip sanane demek tabi kibarca , siz biraz zarif siniz de ondan kibarca dedim zira kaba bir şekilde diyemezsiniz gibime geliyor.lafinizi esirgemeyin söyleyin ne size nede eşinize karışamaz o kadar iyi ki doğuruyolar ya herşeye bire bir müdahale ne kadın bu kayınvalideler. Eşin nöbette olunca da asla yaninda kalmasın öyle bir alışır ki bir bakmışsın herşeyin içinde gerekirse benim ailemden biri yeğen vs gelir kalir size gerek yok deyin. Birde elti konusuna gelelim eltinin dini bütün diye mi gezmiyomus el ele
Siz zaten nikahlı sayılıyosunuz şu an insan helali ile gezer el ele kol kola , Allah yardımcın olsun bu kadın ve görümceler çok fena . Ay Kayinvalide konusu açan teyze nerde gelsin görsün bunları ya

oy oy oy annem iyi niyetle demiştir diyorsa evlendikten sonra daha fazla savunacak bence şu an köprüyü geçene kadar diyerek susuyor,belli etmiyor mesafeni baştan koy

Kaynanam her seyi ve herkesi kontrol ediyor zaten hep kendi istedigi olsun istiyor olmayinca da huysuzlaniyor evet hamimaga gibi davraniyor . Evlenince harekete geçsem gec mi kalmis olurum ?

Sizinki kadar olmasada benim kv ‘dede ayni şekilde davrandı. Evlendik düğün sabahı başladı aramaya onun yüzünden vajinusmus oldum. Haftanın 3-4 günü saçma bahanelerle arayıp eşimi çağırıyordu. Birgün eltim kaynım dışarıdayız, hep beraber kahvaltıya şehir dışına gittik, kv dem öğlen 12 de aramaya başladı, neredesiniz, bizi niye çağırmadınız diye. Sırayla hepimizi arıyor, ‘akşam yemeğe buraya gelin’ diye tutturdu. Oğulları artık annesinin telefonunu açmıyor diye bu sefer kp’in tel aramaya başladı, bu taciz akşam 8’e kadar sürdü. Şimdi 6 senelik evliyim, uzağa taşındık da evli olduğumuzu anladık. Tekrardan yakına taşınma durumumuz var, 3 aydır sol tarafıma öküz oturmuş gibi hissediyorum.

Ayrıca nişanlınada çok güvenme, evlenince ne yapayım ailem gitmezsek olmaz demeye başlıyorlar.

Daha bu sabah düşünüyordum, bunları yaşayacağımı bilsem evlenirmiydim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…