- 31 Mayıs 2015
- 1.511
- 1.555
- 133
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Görüşemiyoruz dogru düzgün, hem meslegi hem de ailesinin sürekli çikardigi işlerden dolayi . Geldiginde erken dönmek zorunda kaliyor. Bir defasinda sadece bir buçuk saat kalabildi , zaten farkli sehirdeyiz 2-3 haftada bir görüşebiliyoruz. Bu nedenle sorunlar yaşadik bir dönem ama atlattik çok şükür.Mümkün olduğunca görüşmeyin. Nişanlınızla ne gibi sorunlarınız vardı?
KesinlikleOğlunu kıskanıyor
Ben de bunu istiyorum lakin pek ümitli degilim. En kücük çocuğu bir başka düsüyorlar üstüne . Nişanlim farkinda ama o da düskün annesine bilemem orta yolu bulabilecek mi.Eşin müdahale etmeli sen ne söylesen neticede gelin derler.. Orta yolu nişanlın bulacak
Anladım. Yani ailevi kaynaklı onların sözüyle hareket eden biri değil gibi duruyor. Önemli olan böyle sorunlar olmaması.Görüşemiyoruz dogru düzgün, hem meslegi hem de ailesinin sürekli çikardigi işlerden dolayi . Geldiginde erken dönmek zorunda kaliyor. Bir defasinda sadece bir buçuk saat kalabildi , zaten farkli sehirdeyiz 2-3 haftada bir görüşebiliyoruz. Bu nedenle sorunlar yaşadik bir dönem ama atlattik çok şükür.
Benim onerilerim var baştan tavrını koyacaksın mesafeli davranacaksin sadece iki kişilik bı aile kurmak için bu yola çıktığını onların sadece aile büyüğü olarak kalacağını her defasında belirteceksin bunlara nişanlın tam destek verecek eğer seni savunmuyosa Sana destek vermiyosa ailesine bişey diyemiyosa hiç bı yolu yok ilerde eşinlede mutsuz olursunP
Zindan edecek anladim da . En az hasarla nasil atlatilir öneriniz var mi ?
Yinede Allah korusum diyecegim bu pislik kayinvalide ve kayinpederler yuzunden cok yuva yikildi bilhassa benim. Ama birsey diyecegim bu kaynanan ve gorumcelerin senin evlendiginde yuvani yikar. Esine fazla guvenme evlenmeden once bana sen bana aile oldun herseyim sensin iste dunyalari ayagina sererim derdi. Sevgiliyken kuyumculardan pahali yerlereden cikarmazdi yollarda sarila sarila ope ope birakamazdi yuruurken. Evlendik ailesine tapti. Aman onlar yasli aman bir tane annem var aman bir tane babam var. Yani demem o ki nisanliyada fazla itimat etme. Ve sana bir tavsiyem aileni hep yaninda tut. Asla atma satma. Sana onlar ilerde lazim olacakNişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
Canim benimkide degildi.operesyonlara cikardi ailesini aramaz beni arardi.onlar bana bakmadi etmedi diye. Nasil evlendik aile kiymete bindi. Neymis aile farkliymis annesi babasi sehitl olursa ona sfaat edermis. Onlarsiz olmazmis. Saolsun onlarda yuvamj yikti.Anladım. Yani ailevi kaynaklı onların sözüyle hareket eden biri değil gibi duruyor. Önemli olan böyle sorunlar olmaması.
Bazen annemi ara diye tutturuyor bir şey mi oldu diyorum hiç aramiyorsun hal hatir sor diyor . Bu kadari da normal sanirim dimi . Annesine çok düşkün kendi şikayet ediyor bazen ama ben hiç yorum yapmiyorum sadece dinliyorum . Bu konudan bahsettigimde de annem iyi niyetle demistir yanlis anlatmistir ben konusurum sen dert etme diyerek beni rahatlatti .Anladım. Yani ailevi kaynaklı onların sözüyle hareket eden biri değil gibi duruyor. Önemli olan böyle sorunlar olmaması.
Bana ailesi ile tanismadan önce onlar yaşli hatalari olabilir seni kiracak bir sey yaparlarsa anlayiş göster ,saygini ol ,gerisini bana birak demisti . Ben anlamamistim sebebini sordugumda yaşli insanlar patavatsiz olabiliyorlar bazen yoksa iyi iyi insanlar vs diye devam etmisti konumuz. Ah işte insan bilemiyor ne yasayacagini. Allah yardimciniz olsun beni de bu akibetten korusun insallahYinede Allah korusum diyecegim bu pislik kayinvalide ve kayinpederler yuzunden cok yuva yikildi bilhassa benim. Ama birsey diyecegim bu kaynanan ve gorumcelerin senin evlendiginde yuvani yikar. Esine fazla guvenme evlenmeden once bana sen bana aile oldun herseyim sensin iste dunyalari ayagina sererim derdi. Sevgiliyken kuyumculardan pahali yerlereden cikarmazdi yollarda sarila sarila ope ope birakamazdi yuruurken. Evlendik ailesine tapti. Aman onlar yasli aman bir tane annem var aman bir tane babam var. Yani demem o ki nisanliyada fazla itimat etme. Ve sana bir tavsiyem aileni hep yaninda tut. Asla atma satma. Sana onlar ilerde lazim olacak
Bence kesinlikle geri adım atmayın. Olaylar çıksın yaşansın ve siz herşeyi olduğu gibi görün. Hanım agacilik oynayan bir kadın var. Size tahakküm edemeyeceğini anlaması lazım. Evlenmeden öncesinin eliniz guclu, evlenince onun eli güçlü olacak. Bu arada aileniz biraz göz dağı versin bu kaynana hanimaEvlenene kadar sabretmek bana da mantikli geliyor aslinda .
Resmen cadı bir kayınvalide ile karşı karşıyasin, yapacağın şey her dediğine tamam demeyip sanane demek tabi kibarca , siz biraz zarif siniz de ondan kibarca dedim zira kaba bir şekilde diyemezsiniz gibime geliyor.lafinizi esirgemeyin söyleyin ne size nede eşinize karışamaz o kadar iyi ki doğuruyolar ya herşeye bire bir müdahale ne kadın bu kayınvalideler. Eşin nöbette olunca da asla yaninda kalmasın öyle bir alışır ki bir bakmışsın herşeyin içinde gerekirse benim ailemden biri yeğen vs gelir kalir size gerek yok deyin. Birde elti konusuna gelelim eltinin dini bütün diye mi gezmiyomus el eleNişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
oy oy oy annem iyi niyetle demiştir diyorsa evlendikten sonra daha fazla savunacak bence şu an köprüyü geçene kadar diyerek susuyor,belli etmiyor mesafeni baştan koyBazen annemi ara diye tutturuyor bir şey mi oldu diyorum hiç aramiyorsun hal hatir sor diyor . Bu kadari da normal sanirim dimi . Annesine çok düşkün kendi şikayet ediyor bazen ama ben hiç yorum yapmiyorum sadece dinliyorum . Bu konudan bahsettigimde de annem iyi niyetle demistir yanlis anlatmistir ben konusurum sen dert etme diyerek beni rahatlatti .
Kaynanam her seyi ve herkesi kontrol ediyor zaten hep kendi istedigi olsun istiyor olmayinca da huysuzlaniyor evet hamimaga gibi davraniyor . Evlenince harekete geçsem gec mi kalmis olurum ?Bence kesinlikle geri adım atmayın. Olaylar çıksın yaşansın ve siz herşeyi olduğu gibi görün. Hanım agacilik oynayan bir kadın var. Size tahakküm edemeyeceğini anlaması lazım. Evlenmeden öncesinin eliniz guclu, evlenince onun eli güçlü olacak. Bu arada aileniz biraz göz dağı versin bu kaynana hanima
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?