- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.437
- 133
- 41
- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Bunu bir arkadaşim daha söylemişti cok merak ediyorlar madem senin yanindayken degil operasyondayken kursunlarin muhatabiyken merak etsinler diye . Onlar beni kursundan daha tehlikeli görüyorlar nedense.hayir nisanliniz denge kurmak istese bı sınır getirirdi. nisanlinizin ailesi sınırsız hareket ediyo ve nisanliniz durumu size karşı idare ediyo. yarın evlenince kardesim de mi arayamayacak beni!! annemle de mi konusamicam!! dicek size.
telefonda meşgule alma seçeneği neden var?? nisanliniz hiç düşünmüş mü acaba. meşgul olan insan acmaz gorevdeyken operasyondayken acabilecek mi.
eğer çok evhamlı korkusu olan cit kırıldım insanlar olsa sürekli nisanlinizin mesleginden yakınır şikayet ederdi. ve zamaninda o keslegi secmemesi icin kavga eder engel olmaya çalışırdı. var mi böyle bi durum sizin bildiğiniz.
Benimki tam tersini söylüyor, sen saygili ol, bir şey olursa tepki vermeden önce bana söyle diyor. Biz bir dönem tartiştik zaten . Arada bir geliyorsun onda da sürekli telefon trafigin sonra bitmeyen işlerinle yanimda biraz kaliyorsun ve sen yoksun diye diye cümlemi ezberletmistim artik. Cok tartistik bu konuda. Kaynanam görusmemizden sikayetci ben ise görüsememekten . Keşke o da konus dese daha kolay olurdu .
hah işte beklediğim laf bana bırak diyorsa asla onları suçlu görmeyecek,gerisini bana birak demisti .
Ben daha yolun başindayim şu an ve yaşayacagimdan hiç emin degilim. Nişanlim dedigini yapar bana verdigi sözleri tutarsa bir sorun yaşamayiz gibi ama kaynana yine bir şekilde mudahele eder onu da cekebilirim eşim yanimda ne de olsa . Ama nişanlim evlenince annem de annem diye beni annesinin önüne atarsa o zaman kiyamet kopar işte ben buna gelemem. Vakit de çok gelir dimiSizinki kadar olmasada benim kv ‘dede ayni şekilde davrandı. Evlendik düğün sabahı başladı aramaya onun yüzünden vajinusmus oldum. Haftanın 3-4 günü saçma bahanelerle arayıp eşimi çağırıyordu. Birgün eltim kaynım dışarıdayız, hep beraber kahvaltıya şehir dışına gittik, kv dem öğlen 12 de aramaya başladı, neredesiniz, bizi niye çağırmadınız diye. Sırayla hepimizi arıyor, ‘akşam yemeğe buraya gelin’ diye tutturdu. Oğulları artık annesinin telefonunu açmıyor diye bu sefer kp’in tel aramaya başladı, bu taciz akşam 8’e kadar sürdü. Şimdi 6 senelik evliyim, uzağa taşındık da evli olduğumuzu anladık. Tekrardan yakına taşınma durumumuz var, 3 aydır sol tarafıma öküz oturmuş gibi hissediyorum.
Ayrıca nişanlınada çok güvenme, evlenince ne yapayım ailem gitmezsek olmaz demeye başlıyorlar.
Daha bu sabah düşünüyordum, bunları yaşayacağımı bilsem evlenirmiydim diye.
Kim ister ki eşinin annesi ile kötü olmayi , kendiler başlatiyorlar . Benim kendine ailesine bir saygisizligim olmadi ,oglu beni seviyor ,ben onu seviyorum az görüşmek disinda sorunumuz yok. Bu anneler ne istiyor ya gereksizk sorun cikarmasalar hic sorun olmayacak aslinda . Ya vedud iyi geliyor diye biliyorum bunu okuyayim insallah.Onlar öyle kuzum seni kızdırmak için elti ile kıyas yapıyor kendince . Halbuki iyi olsa sende ona iyi olursun geçinip gidilir , seni sevmesi için dualar falan olur ya istersen onları oku
Senin istedigin olsun diyorlar zaten. Alip vermede skinti yok ne istersen o olsun kaynanam hep bu modda yasiyor. Ama nişanlimla başbaşa mi kaldim bi çift laf mi konustuk bakip gülüstük mü dişari mi ciktik kaynanam dayanamiyor. Geleneksel mutfak konusmamiz bize geldiklerinde hep ordayiz kaynanam da surekli iceri çagirirdi nişanlimi önceden. Son geldiginde konu acarken yazdiklarimi yasadik iste bir suru laf yedim.Mesafeni koy, susmakla anlamazlar, kesin ve net şekilde istediğini dile getir, kimsenin senin düşüncelerini okumasını bekleme. O aileden değer göreceğini sanmıyorum, ciddi ve dik dur. Nişanlına ailesini şikayet etme , sonra kıymete biniyorlar. Biz böyle seviyoruz / istiyoruz! Tarzı cevaplar ver. Onlara danışma. Biz kararımızı verdik böyle olacak de.
Foto cekinmemek ve el ele tutusmamak edepmiymişşNişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
Peki sizce nasil bi yol izlemeliyim ,başinizdan gecmis tecrubenizden istifade etmek isterim..işte bu ben annemi karşıma alamam. topu bana at göğsümde yumusaticam. gerekirse yalan yanlis soyler saklabanlik yapar annemin gönlünü alırım.
evlenince sorunlar olursa da senden beklentim + sonsuz anenmden beklentim 0 olacak demek. ve anenme asla kötü bisey diyemezsin hakkini savunamazsin laf soyleyemezsin demek.
bakın size yasamaniz muhtemel bi sorun yazicam dikkatli okuyun lütfen.
evlendiniz zaman geçti... ama kavgayla ama isteyerek esiniz operasyona gittiği için siz kvde de kaldiniz. kaldığınız süre içinde herseyinize karışıp laf söylediği için kırıldıniz. hatta eltinizden duydunuz ki kv arkanizdan konusuyo. o evde durmak istemediniz esinize tartışma olmasin operasyonda diye yansitmak istemediniz. eve gecmek istediğinizi söylediğiniz icin araniz bozuldu....
en son mecbur kalip durumu anlattiniz. bu arada kv de oğluna aglayarak farklı şekilde anlattı. esiniz de o benim annem diye size carladi.... yani düşebileceginiz durumu göz önüne alın.
insam yeri geliyo kendi hayatinda anne babasini söz sahibi etmiyo kv kp kim ki???
evlenmeden ciddi bir konuşma yap kendisine, saygı çerçevesinde...Nişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
Annesinin derdi el tutmak degil bize rahat vermemek . Kapisi acik olan bir mutfakta durmamizdan bile rahatsiz . Hadi basbasa kalmamiza gunah diyor telefonda konusmamiza bile karisiyor ne konusuyormuşuz bu kadar.Ailesi kapalı mı ? Belki yanlış bi şey yaparsınız diye mi korkuyor anlamadım ki onu dA ilgilendirmez. Namus bekçisi mi?
Hey Allahım. Allah yardımcın olsun bacı
Ben de şok geçirdim bu ifadeye zaten . Bunu gelinine söylemek edepsizligin kendisi aslinda.Foto cekinmemek ve el ele tutusmamak edepmiymişşşaka gbi bir kdın
Ben de tam da bundan korkuyorum işte. Konusmazsa kaynanam durmaz , o durmazsa ben patlarim ve bir daha nasil toparlariz bilmem.hah işte beklediğim laf bana bırak diyorsa asla onları suçlu görmeyecek
ben konuşurum vs vs diyecek ama konuşmayacak ve illaki patlama noktasına geleceksin
Kv ile mi nişanlimla mi ?evlenmeden ciddi bir konuşma yap kendisine, saygı çerçevesinde...
hangisi için gerekiyorsa, gerekiyorsa aynı anda ikisinede...yani nişanlını aracı yapma, ayrıca hazır cevap ol, istemediğin durumları anında çöz...Kv ile mi nişanlimla mi ?
En az hasarla herşeye he he diyerek atlatılır ben öyle yapıyorumP
Zindan edecek anladim da . En az hasarla nasil atlatilir öneriniz var mi ?
Bakın siz söylüyorsunuz. O kadın da o pasif oğlu da çekilecek dert değil.Biz liseli aşik degiliz nişanliyiz kaç yaşinda insanlariz gizli bulusmak hoş olmaz bence. Ben aileme söyleyebiliyorsam o erkek ailesine agirligini koymali . Kendi başina karar alip uygulayacak yaşta nişanlisiyle bulusmaya aile onayi ihtiyaci varsa beyin yaşi evlilige uygun degil demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?