- Konu Sahibi Denizdeniz14
-
Tatlım önce şunu idrak et, ayrilacaksan evlenmeden ayrılmak daha hayırlı senin için. Ne olacağını ne kadar ileri gidebileceğini görmek için de saygı çerçevesinde tepkini koyman lazım. Sınırını çizmen lazım. Bunları yaptın kv geri durdu diyelim. Sen evlenince yine zorlayacaktir. O zaman da böyle dik durup geri püskürtmen gerekecek zaten. Şimdi tahakküm kurarsa evlendikten sonra sen onu bozabilir misin mümkün degilKaynanam her seyi ve herkesi kontrol ediyor zaten hep kendi istedigi olsun istiyor olmayinca da huysuzlaniyor evet hamimaga gibi davraniyor . Evlenince harekete geçsem gec mi kalmis olurum ?
Fazla yüzgöz olmak istemiyorum . Zaten karakterini çözdügüm için samimi olmak gibi bir niyetim de yok . Susuyorum diye üstüme gelir diye de düsunuyorum. Nisanlimin ne kadar etkili olacagini bilemiyorum ama çok da etki beklemiyorum .
Haklisiniz ben kabaca konuşamiyorum mizacim degil. Nişanlima evlendikten sonra annesinde kalmayacagimi söyledim sebebini de uygun bi dille anlattim. Ben yalniz kalabiliyorum birinin yanimda kalmasina da benim gitmemem de gerek yok . Kabul etti ama sonradan degisir mi bilmiyorum. Kaynanama küçuk küçük laf sokustursam zamanla alisirim sanirim . Elti konusu da ayri bir olay beni evden kovdu oglumun evi deyip gene gittim diyerek bana sikayet ediyordu simdi de övüyor . Çok cekecegim belliResmen cadı bir kayınvalide ile karşı karşıyasin, yapacağın şey her dediğine tamam demeyip sanane demek tabi kibarca , siz biraz zarif siniz de ondan kibarca dedim zira kaba bir şekilde diyemezsiniz gibime geliyor.lafinizi esirgemeyin söyleyin ne size nede eşinize karışamaz o kadar iyi ki doğuruyolar ya herşeye bire bir müdahale ne kadın bu kayınvalideler. Eşin nöbette olunca da asla yaninda kalmasın öyle bir alışır ki bir bakmışsın herşeyin içinde gerekirse benim ailemden biri yeğen vs gelir kalir size gerek yok deyin. Birde elti konusuna gelelim eltinin dini bütün diye mi gezmiyomus el ele
Siz zaten nikahlı sayılıyosunuz şu an insan helali ile gezer el ele kol kola , Allah yardımcın olsun bu kadın ve görümceler çok fena . Ay Kayinvalide konusu açan teyze nerde gelsin görsün bunları ya
Onlar öyle kuzum seni kızdırmak için elti ile kıyas yapıyor kendince . Halbuki iyi olsa sende ona iyi olursun geçinip gidilir , seni sevmesi için dualar falan olur ya istersen onları okuHaklisiniz ben kabaca konuşamiyorum mizacim degil. Nişanlima evlendikten sonra annesinde kalmayacagimi söyledim sebebini de uygun bi dille anlattim. Ben yalniz kalabiliyorum birinin yanimda kalmasina da benim gitmemem de gerek yok . Kabul etti ama sonradan degisir mi bilmiyorum. Kaynanama küçuk küçük laf sokustursam zamanla alisirim sanirim . Elti konusu da ayri bir olay beni evden kovdu oglumun evi deyip gene gittim diyerek bana sikayet ediyordu simdi de övüyor . Çok cekecegim belli
Ben bile tanımadığım kadından nefret ettim. Sizi düşünemedim. Allah size sabır versin ne diyim. Ömür törpüsüNişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
Devam edecegini bildigim için yorumlariniza açigim tecrübesi olan ve olmayan herkesten fikir almak dogru geliyor şu an.Ben sizi hatalı gördüm. Size öyle söylediği zaman ne demek istiyorsun sen ben ahlaklı, terbiyeli değil miyim demeniz lazımdı. Kimse de size neden böyle dedin demezdi. Siz tepki göstermediğiniz için artırarak devam edecek bence çirkin söylemlerine.
Nasil başlarsa öyle gider, nasil alisirsa öyle devam eder. Simdiden bir seyler yapmaliyim o halde . Evliligimi de bozabilir ilerde. Şimdiden harekete geçeyim ki nişanlimin tepkisini de tam göreyim . Ipler kopacaksa simdiden kopsun diyorsunuz. Istiyorum ki ne onlar bana karissin ne de ben onlara. Herkes yeteri kadar kalsin yanimizda daha fazlasina dahil olmasin. Tatsizlik da olmaz böylece arada. Ama olmuyor iste.Tatlım önce şunu idrak et, ayrilacaksan evlenmeden ayrılmak daha hayırlı senin için. Ne olacağını ne kadar ileri gidebileceğini görmek için de saygı çerçevesinde tepkini koyman lazım. Sınırını çizmen lazım. Bunları yaptın kv geri durdu diyelim. Sen evlenince yine zorlayacaktir. O zaman da böyle dik durup geri püskürtmen gerekecek zaten. Şimdi tahakküm kurarsa evlendikten sonra sen onu bozabilir misin mümkün degil
Eğer nişanlın annesine sınır koymayı bilirse kv ne konuşursa konuşşun önemi yok. Benim kv seninki gibi değil allah var ama işte bazen düşübcesizce söylemleri olur ama ben sanki hiç o odada değilmişim o lafları duymuyormuşum gibi davranırım. Yeri gelince eşim sınırını koyar çünkü benim yüz göz olmama gerek kalmaZ. Ama nişanlınız ilerde aman ne olacak annem istiyor git kal 2 fün falan gibi dayatmalara girerse işte o zmaan huzurunuz kalmaz.Nişanlimin annesi ogluyla görüsmemi istemiyor sanki. Nişanlimla farkli şehirlerdeyiz 2-3 haftada bir defa görüşüyoruz. Her görüstügümüzde kaynanam sürekli ariyor ne zaman geleceksin , gec kalma , ekmek lazim ,yemege başlayacagiz gelmeyecek misin nerde kaldin ve daha bir sürü şey. Nişanlim bazen o kadar rahatsiz etmesine dayanamiyor azarlayici konusuyor bu defa da kendi arayamiyor görümcelerim ariyor . Bence kaynanam aratiyor çünki benim yanimda oldugunu arayacagini söylemesine ragmen uzatiyor görümcem lafi . O kapatiyor bu defa diger görümcem beni ariyor ee birlikteymissiniz ne yapiyorsunuz .Nişanlim bana yansitmiyor birçok şeyi ama son olaydan sonra anladim ailesi ciddi baski yapiyor. Bi kaç gün önce kaynanam nişanlim bizdelerdi . Kaynanam bi boşlukta benle yalniz kaldi eltimden bahsetti . Eltim çok dinibütün kadinmiş ahlakli terbiyeliymiş ogluyla nisanliyken bizim gibi gezmemis fotograf cekilmemis yanyana oturmuyormuş elini bile tutmamis bizim gibi degilmis ve daha bir sürü şey. Sinirden çatlayacak gibi oldum cevap versem hakaret edecegim dilime berbat kelimeler geliyor kendimi kontrol edemeyecegimi anlayinca odadan ciktim cevapsiz biraktim. Nişanlima bahsettim olanlardan , ben konuşurum lütfen sen bunu sorun etme bana güven dedi. Bir de bu kadin benden saygi kendine de ilgi bekliyor ya neymis evlenince eşim operasyonlarda olacakmis günlerce, kendinde kalmaliymisim evde tek basima ne yapacakmisim . Simdiden gelecegimi düzenliyor kendine göre. Ben üniverstede ev arkadaslarim olmadiginda tek kaliyordum yani yalniz kalabiliyorum çocuk degilim ve çalisiyorum evlenince de devam edecegim çalismaya senle evde oturamam dedim. Zaten damarima basmis bir de saygi bekliyor ya. Kirilmis hanimefendi . Mutfakta çayla ilgileniyorum nisanlim yanima geldi lafliyoruz ayaküstü kaynanam bitiverdi yanimizda ne konusuyorsunuz icerde konusun biz de duyalim diyor , anne gelecekle ilgili planlarimizdan konusuyoruz dedi . Neymis bu planlar biz de bilelim deyince ben sabredemedim ciktim yine odadan bu defa gene beni yakaladi neymis oglunu odalara çekip cekip konusmayacakmisim kendiler de bilmeliymis ne konusup planladigimizi. Eve döndükten sonra beni aradi telde konusuyoruz kaynanam nisanlima bagiriyor ne konusuyorsunuz bu kadar daha bugün ordaydik diye, nişanlim da biraz saygin olsun anne telefonda gelininle konusuyorum dedi. Kaynanam hep üstü kapali dolayli laf sokuyordu her görüsüp konustugumuzda (görumcelerim de öyle) ,ilk defa bu kadar açik konustu. Nişanlimla yasadigimiz bazi sorunlar vardi yeni cözdük , bir de bu yüzden iliskimizin yipranmasini istemiyorum bilemiyorum nasil davransam.
Nasil başlarsa öyle gider, nasil alisirsa öyle devam eder. Simdiden bir seyler yapmaliyim o halde . Evliligimi de bozabilir ilerde. Şimdiden harekete geçeyim ki nişanlimin tepkisini de tam göreyim . Ipler kopacaksa simdiden kopsun diyorsunuz. Istiyorum ki ne onlar bana karissin ne de ben onlara. Herkes yeteri kadar kalsin yanimizda daha fazlasina dahil olmasin. Tatsizlik da olmaz böylece arada. Ama olmuyor iste.
Melek evet annesi bir melek bunu da söyledi. Aslinda bu söylediklerinizi ben de düsünüyorum nisanlimin sinyal verdigini ama emin olamiyorum. Bana sen bir sey söyleme ben konusurum diyor. Aklimda cevabini arayan deli sorular.adam sana bütün sinyalleri vermis. okuyamiyosun
şimdi sen uzaksin sen tatlisin, evlenince ailesi tatlı gelecek. aramada sorun yasiyosa acmaz telefonu. bi sorun varsa mesaj atin diye mesaj atar ona bile luzumsuzsa cevap vermez.
cehennem is loiding senin icin. erkekler genelde anneleri seytan olsa kanadı kırık bi melek o, sen ona bakma aslinda cok iyidir der. ve senden söylediği tarz beklentileri varsa hep sus yut idare et demektir bu. o annesiyle tartışır ama sen hakliyim bile deme ister.
nisanliyken durumu tartip bicmen lazim. idare edersen anlayamazsin. bana nişanlın sağlam duracak gibi gelmedi
Biz liseli aşik degiliz nişanliyiz kaç yaşinda insanlariz gizli bulusmak hoş olmaz bence. Ben aileme söyleyebiliyorsam o erkek ailesine agirligini koymali . Kendi başina karar alip uygulayacak yaşta nişanlisiyle bulusmaya aile onayi ihtiyaci varsa beyin yaşi evlilige uygun degil demektir.Gorustugunuzden nerden haberi oluyor söylemesin oğlu sende deme teyze anne vs ne diyorsan bana soylediklerin çok dokundu ben o yapıda bi insan değilim sen oğlunu da uyar madem bana dediğin gibi oda yanasmasın fazla ben düğün olana kadar görüşmeyi dusunmuyorum de. En azından bulustugunuz zaman haberi olmaz bi bahaneyle çıkarsınız evden
Melek evet annesi bir melek bunu da söyledi. Aslinda bu söylediklerinizi ben de düsünüyorum nisanlimin sinyal verdigini ama emin olamiyorum. Bana sen bir sey söyleme ben konusurum diyor. Aklimda cevabini arayan deli sorular.
Bunu hiç düsünmemistim evet cevap vermeyebilir . Bir defasinda ben kizmistim telefonu susmak bilmedi tamamen kapatmisti cevap vermezsem alinirlar kapatayim demisti. Kirilirlar diye açiyor ama ablalarini önce önemli bir şey sanip açiyor sonrasinda cevap vermiyor. Annesine cevap vermemezlik yaptigini hatirlamiyorum sanirim olmadi olmussa da ben hatirlamiyorum şu an. Ve biz zaten çok az görüsüyoruz bunu sorun haline getirip rahatsiz etmeleri çok gereksiz . Anlatirken farkettim sanirim nişanlim ailesiyle benim aramda denge kurmaya calisip kuramiyor.belli ki nisanliniz o an parliyo sonra kaldığı yerden devam ediyo. onlar alışmış o şekilde dediklerini yaptırmaya istedikleri gibi davranmaya. en basit örneği bakin ariyolar diyosunuz, açıp idare ediyo sonra kızıp konusuyo. mantıklı bi insan amaaaan gene ariyolar der telefonu mesgule alir. ama nisanliniz bunu göze alamiyo kirilirlar kuserler kizarlar diye. bu ona normal geliyo ki hic de normal değil.
Benimki tam tersini söylüyor, sen saygili ol, bir şey olursa tepki vermeden önce bana söyle diyor. Biz bir dönem tartiştik zaten . Arada bir geliyorsun onda da sürekli telefon trafigin sonra bitmeyen işlerinle yanimda biraz kaliyorsun ve sen yoksun diye diye cümlemi ezberletmistim artik. Cok tartistik bu konuda. Kaynanam görusmemizden sikayetci ben ise görüsememekten . Keşke o da konus dese daha kolay olurdu .ben de aşırı sorun yasadim kanatsiz melegimle
ama ben kendim sustum. esim sus demedi. sonradan hata sen de bana söyleyeceğine üzülüp duracagina o an ona söyle nolcak dedi. ben senin kendini yipratmana üzülüyorum o benim annem atamam satamam ama sen kırıldığın neyse tabiki soyleyeceksin dedi.
bi daha nisanliniz ne zaman gelecekse. telefonunu ucak moduna aldırın. siz de ucak moduna alin. kimse ulasamasin. annenize de söylersiniz bu sebeple kapatcam anne merak etme diye.
açık açık da söyleyin bi daha benim yanima geldiginde o telefon açılırsa gorusmemek en iyisi diye. benim kvde de arardi ama esim hic acmazdi nisanliyken cok nadir acardi.
ayrica hepimizin annesi kendine melek. benim kvde ogullarina melek ama beni köpek yerine bile koymazdi eskiden.
Bunu hiç düsünmemistim evet cevap vermeyebilir . Bir defasinda ben kizmistim telefonu susmak bilmedi tamamen kapatmisti cevap vermezsem alinirlar kapatayim demisti. Kirilirlar diye açiyor ama ablalarini önce önemli bir şey sanip açiyor sonrasinda cevap vermiyor. Annesine cevap vermemezlik yaptigini hatirlamiyorum sanirim olmadi olmussa da ben hatirlamiyorum şu an. Ve biz zaten çok az görüsüyoruz bunu sorun haline getirip rahatsiz etmeleri çok gereksiz . Anlatirken farkettim sanirim nişanlim ailesiyle benim aramda denge kurmaya calisip kuramiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?