- Konu Sahibi Tavuksal firtlangic
-
Kv min mutfağını yaptırdık çok elzem değildi. Süpürge aldım. Eşim telefon aldı 65 yaşına kendisi. Ütü vs daha birçok şey var hiç gözüme batmaz. Evim kira bankada birikimim yok orta halliyiz biriktiremiyoruz normal harcamalarımizi yapıyoruz. Ancak benim ihtiyacım varken benden habersiz alırsa ben essek başı miyim derim yani o kadar. Benden izin almak zorunda degil tabiki ama habersiz almasına da gerek yok. Üstelik konu sahibi ihtiyaçlarını erteliyormus baştan söylemeli beraber ödeme planı yapılmalı vs. Karı koca çekirdek ailedir. Herkes annesine istediğini alır ama eşinden habersiz degilAdamın 30 küsür yıllık anasına 1.700 TL'lik hediye alması mı sorun? Hiç ihtiyaçları olmayabilir, başka yerden kira geliri de olabilir. Belli ki kocan annesine bi jest yapmak istemiş. Belki senin haberin olmadan kocanın borçlarını kapatmışlardır, kocan altında ezilmiştir. Belki kocan annesinin kalbini feci kırmıştır ve annesinin gönlünü almak istemiştir.
Ya ben cidden bazen sizleri anlamıyorum.
Kimse ağaç kavuğundan çıkmıyor.
bende anlamiyorum guclu tasarruflu olmak suc heraldebende anlamıyorum ev alınan kaynım çalışıyor ama eltimin harcamaları yüzünden birikim yapamıyor diye kaynanamda üzülüyor oğluna elinden geleni yapıyor ama eşim borçta ödese altından kalkar gözüyle bakıyorlar
600 700 liraya telefon mu kaldı?
600-700 liralık bişey olsa bu kadar kızmazdım belki ama fiyatı fazla geldi.taksitle almış
ben çalışmıyorum 2 çocuğum var zaten bir mesleğimde yok. gayet bulunur o fiyatatelefon çok foknksiyonlu bir telefona gerek yokki kaynanam 60 yaşında ha küçümsemiyorum kendi kendine alacaksa isterse ıpho..e 11 alsın.evet borcu harcı benim takmamam lazım zaten kendimede kızıyorum eşim borç ödüyor diye ödün verdim herşeyden ama gerek yokmuş adam borç ödemekten memnun600 700 liraya telefon mu kaldı?
Çalışıyor musun bilmiyorum ama madem eşin almış borcu harcı sen neden takıyorsun ki kafana? sen de borç harç takmadan yaparsın harcamanı
Aynı tutarda sizde annenize hediye alın olsun bitsinMerhaba hanımlar
canım çok sıkkın eşim annesine 1.700 tl ye cep telefonu almış ve ben bunu kaynanamın sosyal medyada paylaştığı altına "canım oğlumdan hediye" yazdığı paylaşımla haberdar oldum.çok kızgınım eşime
bir sürü borcumuz var kiracıyız kaynanamin ise hiç ihtiyacı yok memlekette kirada 2 dairesi var 800 liralık maaşı var kayınbabamında maaşı var
Bugüne kadar çok zor zamanlardan geçtik eşim iş açtı batırdı hiçbir şekilde destek görmedik maddi manevi.küçücük bebekle yanlarına gittim 1 haftalığına diye 20 gün kalmak zorunda kaldım ne bana ne bebeğime bir iğne almadılar. ama küçük kaynıma tam tersiler ev aldılar her şekilde destekler.bunlar aklıma geldikçe o 1.700 için içim yanıyor 60 yaşındaki kadına şart mıydı bu fiyata telefon almaya
eşim evde yok bir kaç saat sonra gelecek nasıl davranayım sizce trip atıp kavga mi ediyim yoksa hiçbişey olmamiş gibi sakin mi karşılıyım
dipnot:eşimin adini yazmış yaptığı paylaşımda yani eşimin aldığından eminim
annem hayatta kabul etmez durumumuzu bildiği için ama anneler gününde o meblada olmasa da güzel bir hediye alıcamAynı tutarda sizde annenize hediye alın olsun bitsin
Konunun hepsini okudum, sizinle empati yapmaya da çalışıyorum ama yapamadım açıkçası. Evvelki sene eşimin 1 yıllık işsizlik süreci oldu. 1 sene boyunca kendi kendimizi geçindirmeye çalıştık. O süreçte kayınvalidemin telefonu bozuk gibiydi, eşimin yakasına yapışmıştım annene bir telefon al diye. Bak annen o senin alacağın altı üstü bir telefon, almazsan bizi zengin etmez alırsan da batırmaz diye adamın başının etini yedim resmen. Maddi olarak işsizlik maaşı dışında bir gelirimiz de yoktu üstelik.
Siz, sizden habersiz alınmasından çok o telefonun alınmasına kızmışsınız. Yoksa 1700lük telefona ne gerek var 600-700lük telefon da yeter demezdiniz. Kayınvalideniz 60 yaşında olabilir. Benim 80 yaşındaki anneannem dahi okuma yazma bilmemesine rağmen heves ediyor akıllı telefonlara. E günümüzde en ucuz akıllı telefon da zaten 1500den başlıyor. Ki onlar en dandikleri, hafızası küçük olanlar vs oluyor.
Kısacası telefon alınmış, bitmiş gitmiş. Bu saatten sonra içinizi sıkmaya değmez. Ama oturup eşinizle konuşun, bir dahakine böyle bir şey yapacağında beraber yapmanın sizi de daha mutlu edeceğini anlatın. En azından böyle bir süprizle karşılaşmazsınız.
Bence sizin yaptığınız da doğru değil..
İşsizlik maaşı dediğiniz ne kadar Allah aşkına.. Tek gelirimiz o dediğiniz şeyle geçinmek bile zor hatta imkansızken, annesine telefon almıyor diye adama carlamak da biraz şova giriyor bence.
sizin kayınvalidenizle ilişkiniz daha iyi demekki benim eşim battı zor durumda kaldı eşimin memleketteki evini suriyelilere kiraya verdiler kirayı bile bize göndermedi senelerce.gönderdiği peynirin parasını istedi eşimden.bana eski yazmalarını eski eteğini eski eşofmanını gönderdi genede saygıda kusur etmedim annesidir diye anneler gününde mutlaka hediye alıp gönderiz ama telefon pahalı geldi ihtiyacı olsa maaşı olmasa neyseeKonunun hepsini okudum, sizinle empati yapmaya da çalışıyorum ama yapamadım açıkçası. Evvelki sene eşimin 1 yıllık işsizlik süreci oldu. 1 sene boyunca kendi kendimizi geçindirmeye çalıştık. O süreçte kayınvalidemin telefonu bozuk gibiydi, eşimin yakasına yapışmıştım annene bir telefon al diye. Bak annen o senin alacağın altı üstü bir telefon, almazsan bizi zengin etmez alırsan da batırmaz diye adamın başının etini yedim resmen. Maddi olarak işsizlik maaşı dışında bir gelirimiz de yoktu üstelik.
Siz, sizden habersiz alınmasından çok o telefonun alınmasına kızmışsınız. Yoksa 1700lük telefona ne gerek var 600-700lük telefon da yeter demezdiniz. Kayınvalideniz 60 yaşında olabilir. Benim 80 yaşındaki anneannem dahi okuma yazma bilmemesine rağmen heves ediyor akıllı telefonlara. E günümüzde en ucuz akıllı telefon da zaten 1500den başlıyor. Ki onlar en dandikleri, hafızası küçük olanlar vs oluyor.
Kısacası telefon alınmış, bitmiş gitmiş. Bu saatten sonra içinizi sıkmaya değmez. Ama oturup eşinizle konuşun, bir dahakine böyle bir şey yapacağında beraber yapmanın sizi de daha mutlu edeceğini anlatın. En azından böyle bir süprizle karşılaşmazsınız.
Bizim de durumlar sıkıntılı bu aralar hatta tam çocuğu iyi bir anaokuluna gönderelim dedik işler ters gitmeye başladı. Eşim her ay 2.500tl ablasına yardım eder yine de. Kadının ihtiyacı olduğu için sesimi çıkarmiyorum o da çocuk okutuyor lisede. Empati yapınca abla kardeş arasındaki yardımlaşmaya ses çıkarmamam gerektiğine karar verdim. Sizinki farklı tabi. Siz zor durumdasınız annesi iyi durumda. Ben bu durumda tepkimi belli ederdim sonuçta ben ve çocuğum onun önceliği olmalıyız. Sağlık ve gerçek ihtiyaç dışında insanın durumu yokken başkasına kim olursa olsun pahalı hediye alması düşüncesizlik ve abartı bence. Herkes sevdiklerini mutlu etmek ister ama ayağını da yorgana göre uzatmak lazım.Merhaba hanımlar
canım çok sıkkın eşim annesine 1.700 tl ye cep telefonu almış ve ben bunu kaynanamın sosyal medyada paylaştığı altına "canım oğlumdan hediye" yazdığı paylaşımla haberdar oldum.çok kızgınım eşime
bir sürü borcumuz var kiracıyız kaynanamin ise hiç ihtiyacı yok memlekette kirada 2 dairesi var 800 liralık maaşı var kayınbabamında maaşı var
Bugüne kadar çok zor zamanlardan geçtik eşim iş açtı batırdı hiçbir şekilde destek görmedik maddi manevi.küçücük bebekle yanlarına gittim 1 haftalığına diye 20 gün kalmak zorunda kaldım ne bana ne bebeğime bir iğne almadılar. ama küçük kaynıma tam tersiler ev aldılar her şekilde destekler.bunlar aklıma geldikçe o 1.700 için içim yanıyor 60 yaşındaki kadına şart mıydı bu fiyata telefon almaya
eşim evde yok bir kaç saat sonra gelecek nasıl davranayım sizce trip atıp kavga mi ediyim yoksa hiçbişey olmamiş gibi sakin mi karşılıyım
dipnot:eşimin adini yazmış yaptığı paylaşımda yani eşimin aldığından eminim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?