kaynanama dayanamıyorum artıııkkkk!!!

arkadaşım sen bitmişsin okeye dönüyorsun, çözmüşsün olayı
uzmanlık alanın kaynanan belli oldu :)

olmayan geline rest çekmek :)
bunu da mı görecektik :)
burda yazılanlar kayınvalidesi problemli olanlar için geçerli
problemsiz kayınvalide var mı?
az da olsa var
siz de o azınlıktan olursanız gül gibi geçinir gidersiniz

bende erkek çocuk sahibiyim inşallah rabbim iyi bir evlilik yapmasını mutlu olmasını eşiyle beraber nasip eder. neden oğlumu arıyayımki ararım evdeyke gelinimi nasılsınız iyimisiniz oğlumu isterim onunda hal hatırını sorarım. sonra hadi kendinize iyi bakın öptüm yavrucuklarım der kapatırım. bu konuşmadada kötü bişey bulursa gelin benmi kötüyüm gelinmi siz söyleyin a dostlaaar :))

gecen ayın 9 unda geldı kv yanıma 1 ayı gectı beraberız dogum ıcın geldı dıger ıkı kızımın gebelıklerınde de gelmıstı hamdolsun o kadar ama o kadar hakkı gectı kı bana nasıl odeyecegım bılmıyorum mısal kendı annem 1 aydan fazla oldu aramadı benı bende aramadım oysa kv 20 saatlık yoldan geldı annemle aynı sehırdeyız gerısını sız dusunun......benım 7 sulalem burda dogumuma 15 gun falan kaldı esım turkmenıstanda gorevlı ıkı kızım var evden cıktıgım anda adım bası bır akrabamın evı var yanı her yanım akraba ama hıc bırısı hamılelıgım boyunca maddı manevı 1 defa olsun bır ıhtıyacın var mı demedı....demesınler hamdolsun rabbım bana oyle bır mızac vermıskı ben sıfır beklentıyle yasarım ınsanlardan yanı asla beklentıye gırmem bılırım kı beklentıler ınsanları yaralar
kv ıle ılıskıme gelınce.....maalesef oyle maddeler halınde taktıkler sıralayıp sunu yapın sunu dıyın soyle hareket edın dıyemeyecegım bes parmagın besı bır degıl cunku....tek soyleyebılecegım empatı yapın her daım ben hep bunu yaptım cok faydasını gordum herhangı bır krız asamasında kendımı onun yerıne koydum ne dusunurdu ne olsun ısterdı dıye ve zamanla karsımda benım ıcın ne dusunur ne olsun ıster dıyen bır kv olustu
sımdı burda konu sahıbı arkadasımız alınmasın onun nzdınde bazı arkadaslara da soyluyorum oyle konular okuyorum kı kendımı tutamayıp veryansın edıyorum yorumlarda kocasını kv deden kıskanan mı arasın kv sevmıyorum gozunun ustunde kası var bahanesıyle gıcıklanan mı arasın dolu yanı.....
konu sahıbı arkadasım ınan kı ben senın konunda bır sey gormedım neymıs kv ogluna yalnız mıydın dıye sormus nasıl sorarmıs oglu ıse gıderken onu gorup konusuyormus bu nasıl saygısızlık canım kaymakamlıktan ızın kagıdı almalıydı degıl mı ogluyla konusmak ıcın yapmayın allah askına ya bıraz merhamet bıraz tolerans ve her daım empatı emın olun herseyı cozecek kendınızı gercekten ama gercekten kv nın yerıne koyun sız kv olun ve olaylarda ona gore davranın ınanın sıhırlı dıyebılecegım formul bu

benım kv su anda bana bır tane bardak bıle kaldırtmıyor dahası 10 kusur yıllık gelınıyım bana ıs yaptırdıgını bılmem her sene en az 1 ay yanına gıderım esım gelemez cunku tr de degıl ben gıder kalırım her ısı kendı yaptıgı gıbı yedıgımız yemek esnasında son yudumumu alıp koydugum bardagı anında doldurur bılıyor musunuz yanı onu bıle gozler tek derdı benı ıhya etmek onore etmek mutlu gormektır kı benımde onun ıcın tek derdım budur baska da bır dusuncem olamaz

ama emın olun buluttan nem kapmak ıstersem bır dunya konu bulur baslıklar acardım boy boy .... zor degıl yanı fakat empatıyle bakıldıgında hepsı kaybedıyor hukmunu gerıye sevgı saygı gercek anne kız ılıskısı kalıyor....umarım faydalanırsınız yazdıklarımdan

evet sadece kaynanalar problemli değil mi,gelinler pür-ü pak.gelinler benle iyi geçinsin,kendimi gelinler için kasamam

allah yardımcın olsun her 10 kaynanın 7 sı bole 2 kı az kusurlu 1ı mukemmel bızı bulmaz son 3 u guselımm cekecezz sevıyosak kocaları gormuycez duymuycaz bılmıycez yoksa hayat cekılmez oluyoo
ben senı anladım konu aslında burdan ıbaret degıl oncesı yasanmıslıkları var yoksa bu kadar konuya takılıp kalmaz kımse
ne etcen gulum kocanın annesı atsan atılmaz satsan satılmaz duymuycan cevap vermıycen cok yan yana dıpdıbe olmıycan her turlu hızmetını etcen ama uzakk mesefe kocanada soleyıp rahatsız etmıycen ben gıbı buda cozum degıl cunku analarının melek oldugunu dusunuyolar hatalı sen oluyon yıne hayatın sıllesı buu rabbım gorsun haklıyı haksızı mukafatınıda cezasınıda o nasıp etsın ınsallah
tesekkurler arkadasım olumlu bır yorumm okumak gusell
inşallah benımde oglum var sen gıbı dusunuyorum her gun degıl haftanın 3 gunu ararım duzgun saatlerde ev telefonundan kı ne gelın ne oglum haksızlık dusunmesın... kapım her zaman acık gelmek ıstersenız buyrun derım tercıhı onlara bırakırım gelınıme evımde asla hızmet ettırmem mısafır gıbı hızmetımı ederım elım ayagım tuttugunca asla onlar davet etmeden yada yardıma ıhtıyacı olmadan evlerıne gıtmem boleee bır kaynana bunu yapmalı zır zır herseye yorum yapmamalı bısı sorunca yada rıca edınce adım atmalıdır sorun kalmaz ama buna ragmen gelınler bısı arıyosa onların kusurudur...
allahımmm yarabbım cocuklarımızı bole kayınvalıdelere karıstır yarabbb ayakta alkıslıyorum kayınvalıdenı bole kayın valıdem olsun ayaklarını yıkar basımda sırtımda gezdırırm yemın olsunn hızmet vs degıl tatlıdıl gosterse yeter ama bazıları cıngıraklı cılan gıbı tısla tıslaya laf sokarsa adam verem oluyo ıcıne at att konusuncada evde huzur kalmıyo ıste hayat boleee ımtıhanlarla dolu...

bu konuda ne ilk ne sonsun sen. bir çok insanda var bu dert.
içine atma, takmamaya çalış, yüz göz olma demekten başka formül aklıma gelmiyor. ben öyle yapıyorum. kafam rahat

Son düzenleme:

Son düzenleme:
bence kaynana yada kayınbaba açık açık saygısızlık yapmıyorsa geri konular büyütülmemeli ufak tefek mevzular sorun edilmemeli herşeyin altında art niyet aranmamalı yani bazen duymazdan görmezden gelirsek evimizde daha huzurlu oluruz

kadin oglunu arayamayacaksa niye dogurdu :))
istedigi gibi arar konu$ur anne bu
ortada bariz bi hakaret gibi bi$ey yok konu sahibesi arkada$im
senin canin SIKILIYOR ugra$ ariyon herhalde
kv sata$masi varsada kuçuk bi ta$ atmi$ , kafani yarmaz
sen buyugumdur de duymazdan gel bence ...

:) emin olun kaynanalık derler ya hani onu yapmadığınız sürece yanndayken bile arasanız gelininizn sıkıntı olmaz...annelerin cocuğum artık ewli deyip bazı şeyleri düşünerek hareket etmesi lazım.

herkese teşekkür ederim yorumları için:)sanırım tam anlamıyla anlatamadım bu sadece yaptklarndan biriydi:)ecmel1987 tam olarak anlamıs beni bu sürekli boyle olduğu için sıkıntı yaratıyor bnde ama dediğiniz gbi umursamamak lazım,çok içime atan bi yapım olduğu için kafama fazla takıyorum çoğunuz için belki de önemsz olan amaaaannnn bunu mu takıcam kafama dediğnz hersey bnm içn sorun olabiliyor.burda iş bana düşüyor 3 maymunu oynamak lazım:)empati demiş bazı arkadaslarm inanın cok denedim onun psikolojisini anlamaya çalıstım amaa yok yani.oğludur tabi ki arıcak sorcak görüşcek asla buna lafım olamaz benim de annem war sonucta ama bilincnde benim artk evli olduğumun...

eşimle aramda başlarda sıkıntı oluyodu bu durum ama snra snra anladım ki o da görmeye başladı yeri geldi sızlandı bana.çok şükür aştık o dönemleri biz aştık ama kv aşamadı tabi o ayrı:)

:) emin olun kaynanalık derler ya hani onu yapmadığınız sürece yanndayken bile arasanız gelininizn sıkıntı olmaz...annelerin cocuğum artık ewli deyip bazı şeyleri düşünerek hareket etmesi lazım.

çocuklar evlendikten sonra evrim mi geçirecek.kaç yaşına gelirlerse gelsinler benim evlatlarım onlar.istediğim zaman arar konuşurum onlarla,istediğim zaman da görüşürüm.ben de evlendim ne evlatlıktan feragat ettim,ne de gelinlikten

Ben de evliyim kaynanam bişey dediğinde cevap vermeden duramıyorum içime de atmam .ve kaynanam yaptığım yemekleri beğenmiyor herşeyde bi bahane buluyor yaşlı olduğu için çok üstüne gidemiyorum halbuki yaptığım yemekleri de sonuna kadar yiyor yemeğin sonuna geldiğinde beğenmedim diyor ben bu kaynanayı ne yapayım şimdi :)

Sabahtan beri konuyu okuyorum bakıyorum kayda değer hiç bir şey görmüyorum.
Bu kaynana şikayetleri gerçekten gözümü korkuttu, hem erkek arkadaşımın evleneceği kişi açısından, bakalım nasıl bir gelinimiz olacak hem kendi kaynana adayım açısından.
Benim aklıma ilk gelen sizin çok şüpheci bir gelin olduğunuz için kayınvalidenin de artık siz yokken oğluyla görüşmeyi tercih ettiği.
He öyle değil bilmediğiniz şeyler var diyorsanız da öğle yemeği yerken beraber olduğunuzu bilse belki çağırmayacaktı o nedenle "yalnız değil miydin" diye sormuş olmasın?
Yani bilemiyorum ben gerçekten konuda bir şey göremedim boşuna dert ediyorsunuz

Kayınvalide gelin konulu yazılarda ben hep empati eksikliği görüyorum ,

herkes tavrını belirlemiş çoktan yahu genelde orta yaşın çok üzerindekiler zaten bu kişiler

abuk subuk bir sürü hareketler sergiliyorlar alzheimer ,bunama başlangıçı olanlar farkında olunmayan başka hastalıklar var ...

kendi anne babanızı bir düşünün hepsi süten çıkmış ak kaşık mı ?

Allah kötüyle yüzyüze getirmesin ,gerçekten kötü insana denk gelirseniz vay halinize demektir,

benim annemde kayınvalide ama mücadeleci biri değil kardeşim 6 yıllık evli ne kardeşime ne eşine bişi demez onlar gidince konuşur

bazen öyle hareketler yapar ki benim annem değil kayınvalidem olsa bende sinir olurdum ...

insan kendi annesi olunca çekiyor ,biraz empati yapalım ...

evet sadece kaynanalar problemli değil mi,gelinler pür-ü pak.gelinler benle iyi geçinsin,kendimi gelinler için kasamam

sevgili konu sahibi, annenizle konuşurken eşinizden izin alır mısınız? ya da eşiniz, siz annenizle konuştuğunuzda size trip yapsa evliliğiniz için annenizle konuşmaktan vaz mı geçersiniz?

siz burada egem ablaya saydırıyorsunuz ancak siz de k.valideniz için kendinizi kasmıyorsunuz gördüğümüz kadarıyla.. burada bu denli yakınacağınıza "sen yalnız değil miydin?" sorusuna "hayır anne değildim" deseydin kendini zorlamış, ama uzun vadede gerilmemiş olacaktın.. özetle: kendin sağlayamadığın anlayışı karşıdakinden bekleme.. önce sen görmemeyi öğren, sonra başkalarına k.validelik dersi ver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…