- Konu Sahibi sahteinsanlar
-
=) Allah'ın izniyle "ben" diyebilirim... Açık ara hemde...
Karakterinizin kaldırmayacağı tepkiler vermeyin lütfen.. Mesela laf söyleyeceğim deyip ilişkinizi daha da çıkmaza sokabilirsiniz.. Eşinizi bir analiz edin bakalım. Arada annesinden şikayet ediyor mu? Bunaldığı zamanlar oluyor mu? Yoksa yalnızca sizi mi hedef alıyor kayınvalidenin hareketleri.. Kayınvalidenin modeli önemli çünkü... Benim için değil, çözüm için...
Ayrıca bir kaç yazıp çizme ile Kayınvalide sorunlarına buradan çözüm bulunmaz...
Bilmek lazım;
Kaç yıllık evlisiniz? Kayınvalide ile ilişkileriniz ve yüz göz olma dereceleriniz ne düzeydeydi ve şu an ne durumda? Kayınvalidenin çocuklarla ilişkisi nasıl... (kendi çocukları)... Aile yapıları nasıl?
Eşinizin zayıf noktası nedir? En çok ne yaparsanız size merhamet duyar? (Sessizce üzüldüğünüzde, katılarak ağladığınızda?)
Eşinizin karakterini tam anlamıyla çözdünüz mü?...
vs. vs.
"Ben de laf söyleyeceğim o halde" deyip fevri ve çok basit bir karar almak, hazırlanmamak.... Bu savaşı toyluğunuzla kaybetmenize sebep olacaktır...
Bunlar çok sarmal şekilde birbirine bağlı sorular ve çözüm adımları.. Liste biraz daha uzar başlangıç için... Ama sürekli görüyor musunuz? Değecek mi iyi kızın kötü kız olmasına? Arada görüyorsanız biraz sabır en güzeli... Ama evliliğinizi tehdit ediyorsa hareketleri, eşinizi de etkiliyorsa size karşı... o zaman değer...
allah bağışlarsa 19 ve 23 yaşında 2 oğlum var.nasip olur da evlenirlerse ben de oğullarımı eşlerinin yanında aramayacağım.çünkü burada onlarca konu okudum.kaynanam bizi rahat bırakmıyor olmadık saatte arıyor diye.o nedenle oğullarım için en müsait saatleri seçeceğim aramak için.gelinler de istediğini düşünebilir,hiç farketmez
olmayan geline rest çekmek :)
bunu da mı görecektik :)
burda yazılanlar kayınvalidesi problemli olanlar için geçerli
problemsiz kayınvalide var mı?
az da olsa var
siz de o azınlıktan olursanız gül gibi geçinir gidersiniz
allah yardımcın olsun her 10 kaynanın 7 sı bole 2 kı az kusurlu 1ı mukemmel bızı bulmaz son 3 u guselımm cekecezz sevıyosak kocaları gormuycez duymuycaz bılmıycez yoksa hayat cekılmez oluyooarkadaslar lütfen yardım bıktım artık sürekli laf sokulmasından sakin bi yapım var karsılık verip de yüz göz olmak istemiyorum ama illallah dedirtti artık içime atıyorum hep sıkldım çok lütfen yardım ne yapmalıyım?
ben senı anladım konu aslında burdan ıbaret degıl oncesı yasanmıslıkları var yoksa bu kadar konuya takılıp kalmaz kımsemesela bugün kızının ağrısı için eşimi arıyor eşim de yemekte yani görünüp gelicek iş gereği 1 saat beni de gecerken alıcaktı eşim neyse gttik hastaneye yanlarına orda gelms diyor ki sen yalnız değil miydin?muhtemelen eşime telde sordu sanki yalan söylüyomus gbi ben aradım grmcemi kv açtı soruyorum ne olduğunu eşimi söylüyor haberim yoktu benim yemekten diyo daha cok anlatılacak şeyi var ben anlıyorum onun konusmasından imalarını laf sokmalarını milleti eleştrp duruyor sanki kendi cok iyiymiş gbi kızının kv dahil
tesekkurler arkadasım olumlu bır yorumm okumak gusell2 kez okudum anlamadım arkadasım.çok karışık yazdın.tek anladıgım eşin işten hastaneye geçerken seni de almış.KV de yalancı durumuna sokmuş,nerdeydin ,kimleydin diye?Eviniz ayrı mı?Eşin öğle yemeklerinde geliyor sanırım...
Bu durumda laf dolaylı olarak sokuluyor sen ne dersen de uzaaar gider.Eşin fark etmeli ve set çekmeli böyle ghesap kitaba çekilmeye
Bu kadar kadın yazıp çiziyo KV deyle mücadeleyi kazananı görmedim.
Bir yazar demişti ki gelin-kaynana çekişmesinde yıllar yıllar sonra galip belli olur.Yaşı gereği önce ölürse kaynana gelin hükmen galip sayılır.
Yanniii neymiş faydasızmış...İstersen cevap ver hayatını cehennem ayarına al...İstersen ezdirmeye devam et.Onlar kafaya koyduysa burnundan gelir ...Akıllı davran,açıktan saldırma,her şeyi gözünde büyütüp olmayan şeyleri dert etme,olan dertleri eşinle paylaş orta yolu beraber bul.Annesine had bildirirsen eşin senden uzaklaşabilir.Burası çok çeşitli örneklerle dolu.Benden bu kadar.
inşallah benımde oglum var sen gıbı dusunuyorum her gun degıl haftanın 3 gunu ararım duzgun saatlerde ev telefonundan kı ne gelın ne oglum haksızlık dusunmesın... kapım her zaman acık gelmek ıstersenız buyrun derım tercıhı onlara bırakırım gelınıme evımde asla hızmet ettırmem mısafır gıbı hızmetımı ederım elım ayagım tuttugunca asla onlar davet etmeden yada yardıma ıhtıyacı olmadan evlerıne gıtmem boleee bır kaynana bunu yapmalı zır zır herseye yorum yapmamalı bısı sorunca yada rıca edınce adım atmalıdır sorun kalmaz ama buna ragmen gelınler bısı arıyosa onların kusurudur...bende erkek çocuk sahibiyim inşallah rabbim iyi bir evlilik yapmasını mutlu olmasını eşiyle beraber nasip eder. neden oğlumu arıyayımki ararım evdeyke gelinimi nasılsınız iyimisiniz oğlumu isterim onunda hal hatırını sorarım. sonra hadi kendinize iyi bakın öptüm yavrucuklarım der kapatırım. bu konuşmadada kötü bişey bulursa gelin benmi kötüyüm gelinmi siz söyleyin a dostlaaar :))
allahımmm yarabbım cocuklarımızı bole kayınvalıdelere karıstır yarabbb ayakta alkıslıyorum kayınvalıdenı bole kayın valıdem olsun ayaklarını yıkar basımda sırtımda gezdırırm yemın olsunn hızmet vs degıl tatlıdıl gosterse yeter ama bazıları cıngıraklı cılan gıbı tısla tıslaya laf sokarsa adam verem oluyo ıcıne at att konusuncada evde huzur kalmıyo ıste hayat boleee ımtıhanlarla dolu...gecen ayın 9 unda geldı kv yanıma 1 ayı gectı beraberız dogum ıcın geldı dıger ıkı kızımın gebelıklerınde de gelmıstı hamdolsun o kadar ama o kadar hakkı gectı kı bana nasıl odeyecegım bılmıyorum mısal kendı annem 1 aydan fazla oldu aramadı benı bende aramadım oysa kv 20 saatlık yoldan geldı annemle aynı sehırdeyız gerısını sız dusunun......benım 7 sulalem burda dogumuma 15 gun falan kaldı esım turkmenıstanda gorevlı ıkı kızım var evden cıktıgım anda adım bası bır akrabamın evı var yanı her yanım akraba ama hıc bırısı hamılelıgım boyunca maddı manevı 1 defa olsun bır ıhtıyacın var mı demedı....demesınler hamdolsun rabbım bana oyle bır mızac vermıskı ben sıfır beklentıyle yasarım ınsanlardan yanı asla beklentıye gırmem bılırım kı beklentıler ınsanları yaralar
kv ıle ılıskıme gelınce.....maalesef oyle maddeler halınde taktıkler sıralayıp sunu yapın sunu dıyın soyle hareket edın dıyemeyecegım bes parmagın besı bır degıl cunku....tek soyleyebılecegım empatı yapın her daım ben hep bunu yaptım cok faydasını gordum herhangı bır krız asamasında kendımı onun yerıne koydum ne dusunurdu ne olsun ısterdı dıye ve zamanla karsımda benım ıcın ne dusunur ne olsun ıster dıyen bır kv olustu
sımdı burda konu sahıbı arkadasımız alınmasın onun nzdınde bazı arkadaslara da soyluyorum oyle konular okuyorum kı kendımı tutamayıp veryansın edıyorum yorumlarda kocasını kv deden kıskanan mı arasın kv sevmıyorum gozunun ustunde kası var bahanesıyle gıcıklanan mı arasın dolu yanı.....
konu sahıbı arkadasım ınan kı ben senın konunda bır sey gormedım neymıs kv ogluna yalnız mıydın dıye sormus nasıl sorarmıs oglu ıse gıderken onu gorup konusuyormus bu nasıl saygısızlık canım kaymakamlıktan ızın kagıdı almalıydı degıl mı ogluyla konusmak ıcın yapmayın allah askına ya bıraz merhamet bıraz tolerans ve her daım empatı emın olun herseyı cozecek kendınızı gercekten ama gercekten kv nın yerıne koyun sız kv olun ve olaylarda ona gore davranın ınanın sıhırlı dıyebılecegım formul bu
benım kv su anda bana bır tane bardak bıle kaldırtmıyor dahası 10 kusur yıllık gelınıyım bana ıs yaptırdıgını bılmem her sene en az 1 ay yanına gıderım esım gelemez cunku tr de degıl ben gıder kalırım her ısı kendı yaptıgı gıbı yedıgımız yemek esnasında son yudumumu alıp koydugum bardagı anında doldurur bılıyor musunuz yanı onu bıle gozler tek derdı benı ıhya etmek onore etmek mutlu gormektır kı benımde onun ıcın tek derdım budur baska da bır dusuncem olamaz
ama emın olun buluttan nem kapmak ıstersem bır dunya konu bulur baslıklar acardım boy boy .... zor degıl yanı fakat empatıyle bakıldıgında hepsı kaybedıyor hukmunu gerıye sevgı saygı gercek anne kız ılıskısı kalıyor....umarım faydalanırsınız yazdıklarımdan
allahımmm yarabbım cocuklarımızı bole kayınvalıdelere karıstır yarabbb ayakta alkıslıyorum kayınvalıdenı bole kayın valıdem olsun ayaklarını yıkar basımda sırtımda gezdırırm yemın olsunn hızmet vs degıl tatlıdıl gosterse yeter ama bazıları cıngıraklı cılan gıbı tısla tıslaya laf sokarsa adam verem oluyo ıcıne at att konusuncada evde huzur kalmıyo ıste hayat boleee ımtıhanlarla dolu...
..................................................................
bu iyi kaynananın senam'dan dolayı iyi olabileceğini düşündün mü hiç.bence gelin-kaynana birbirine ayna olmuşlar.
ayrıca sana tavsiyem asla,asla deme
allahımmm yarabbım cocuklarımızı bole kayınvalıdelere karıstır yarabbb ayakta alkıslıyorum kayınvalıdenı bole kayın valıdem olsun ayaklarını yıkar basımda sırtımda gezdırırm yemın olsunn hızmet vs degıl tatlıdıl gosterse yeter ama bazıları cıngıraklı cılan gıbı tısla tıslaya laf sokarsa adam verem oluyo ıcıne at att konusuncada evde huzur kalmıyo ıste hayat boleee ımtıhanlarla dolu...
bu iyi kaynananın senam'dan dolayı iyi olabileceğini düşündün mü hiç.bence gelin-kaynana birbirine ayna olmuşlar.
benım geçmişi oku sen karar ver guselım ne kaynanalar var bılıyomusun sen nur nımette olsan ayaklarının altınıda opsen nafıle adamın yuzune edıp bırakıyolar allah dusurmesın
sana su kadar dıyım kendı evlatlarıyla bıle devamlı sorun yasıyo bıgun bırıne kus bırın bıgune bıgun gelıp onu cekıstırıyo bıgun gelıp bunuu yorum yapamıyosunn sorun kendısı baslı basına... asla dememekte haklısın ne olcagımızı bılemeyız ...
allah bağışlarsa 19 ve 23 yaşında 2 oğlum var.nasip olur da evlenirlerse ben de oğullarımı eşlerinin yanında aramayacağım.çünkü burada onlarca konu okudum.kaynanam bizi rahat bırakmıyor olmadık saatte arıyor diye.o nedenle oğullarım için en müsait saatleri seçeceğim aramak için.gelinler de istediğini düşünebilir,hiç farketmez
:) emin olun kaynanalık derler ya hani onu yapmadığınız sürece yanndayken bile arasanız gelininizn sıkıntı olmaz...annelerin cocuğum artık ewli deyip bazı şeyleri düşünerek hareket etmesi lazım.
arkadaslar lütfen yardım bıktım artık sürekli laf sokulmasından sakin bi yapım var karsılık verip de yüz göz olmak istemiyorum ama illallah dedirtti artık içime atıyorum hep sıkldım çok lütfen yardım ne yapmalıyım?
evet sadece kaynanalar problemli değil mi,gelinler pür-ü pak.gelinler benle iyi geçinsin,kendimi gelinler için kasamam
polimik olsun diye söylemiyorum
örnek olsun diye söylüyorum
onlar birbirine ayna olmuşlar mı bilemem ama
siz tam kaynana olmuşsunuz
olmayan gelininize düşman olmuşsunuz
ne üzücü
tam benim kaynanamın biz evlenmeden önceki lafları bunlar
hiç kasamam kendimi gelin için, isterse benle iyi geçinir
oğlum o benim, ben doğurdum, kim karışır
kendimi gelinler için kasamam moduna girerseniz
oğlunuz bu moddan kaynaklı davranışlarınızdan bıkar ve suratınıza bakmaz
sonrasında siz ister kasın ister kasmayın sonuç orada sabitlenir
benden söylemesi
ayrıca kaynanalar kesinlikle suçludur, gelinler asla suçlu olmaz diye bir genelleme yapmadım
aklı başında kimse böyle bir şey demez
ille de bir genelleme yapacaksam şöyle olur
iyi kaynanasına terbiyesizlik yapan gelinler, iyi gelinlerini hiçe sayan kaynanalar suçludur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?