Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Icinizden ne geciyorsa onu yapın.dua edin derken napalım yani ölmeleri için dua mı edelim tövbe tövbe
Benimkiler dugunde yardimci oldular epey ama karsiliginda takilan butun para ve bileziklerim disindaki altinlari aldilar. Ev esyasini da biz kendimiz aldik onlar halilari hediye ettiler. Borc odemek zor geliyor ama olsun en azindan kimseye minnet etmedikEvlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Hiç birşey görmemiştim lanet olasıcadan.Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
:)))Hiç birşey görmemiştim lanet olasıcadan.
Amin canım ya, epeyce çok bunaldık...
Kesinliklebenim kv lerin durumlari vardi hem ev yaptilar hem erkek tarafina dusen esyalari dosediler hemde hatri sayilir takimi yaptilar. ama tabi gelenek meselesi. esimle ikimiz ayni memleketliyiz. bizde boyledir. durumu olupta etliye sutluye karismayanlari anlamiyorum. benimde oglum var. ben onu onca yukun altinda param varsa asla birakmam. durumu olmayan aileler destek vermeyebilir. anlarim. ancak dugune kalkisan her aile birazcik borc harcta olsa geline damada neyse jest amacli hediye amacli ufak biseyler alabilir. o kadar da degil yani. evladin yuva kuruyor.
Verilmiş sadakan varmış kurtulmuşsun...Yıllar önce nişanlandığımda kv, evlerine ziyarete gideceğiz diye koltuk takımlarını yenilemiş ama parasını da nişanlıma kredi çektirerek almıştı. Bana da şunu dedi biz sadece burdaki düğünü yaparız başka hiçbişeye karışmayız (ben zaten onlardan hiçbişey talep etmiyordum herşeyi nişanlımla yapacaktık sanki.soran var)...
Bir de şu cümleyi kurmuştu: biz sabancının torunu değiliz....Duyan da ben çok şeyler istedim sanır halbuki paranın pulun eşyanın lafını bile açmamıştım, babam yardım ediyordu...Nişandan sonra nişanlım akraba ziyareti ve el öpme yapmamız lazım dedi köylerine gittik orda bana birkaç bilezik taktılar akrabaları ama aynı gün köyden ayrılırken bilezikleri benden geri istediler düğünde takacaklarmış...Tereddütsüz geri verdim zaten umrumda da değildi...
Kv,kp ve nişanlım sonra bizi ziyarete geldiler...Gelirken 1 kilo kuruyemiş getirmişlerdi...İşte sadece buydu gördüğüm...
Düğün alışverişi denen şeye nişanlımla ikimiz gittik, sadece takı seti alındı oda gelinlikle takmak için boş durmasın diye, ben en ekonomik olanından en incesinden seçtim çünkü zaten yine biz ödeyecektik...
Bekarken tek yaşadığım evde oturacaktık, badana yapılması gerekiyordu nişanlıma devrettim o işi 1 haftasonu. Boya kokusundan evde duramam haftasonu memlekete gideyim ben de gelinlik bakacaktım ordan. Kv bunu çok ters karşıladı...Bizde kız evi hazırlar düzer, damat bavulunu alıp gelir dedi...Benim oğlum burda yoruldu 1 gelinlik 5 dakkada alınır dedi...
Annesinin dolduruslarına gelen bu şahısla sonra nişanı attım, yüzüğü geri istedi satacakmış...şimdi burdaki konuları okuyunca sonum belliymiş iyi ki atmışım diyorum...
Bizimkiler hem yok hem bokBiz de herseyi a'dan z'ye kendimiz yaptik, maddi anlamda evet bir cop gormedim kayinvalidemden. Ama cok iyi bir insandir, cok iyi anlasiriz. Evinde cok rahat ettirir, elimi birseye attirmaz, kendi yapar eder beni yormamak icin. Demem o ki hersey maddiyat degil. Baska yonlerden destekleyici ise maddiyat sorun degil bence. Almasalar da olur yani.
Bizim evliligmz eşimin ailesinin havasıyla oldu fakat hepsi fıs çıktı. Maldan mülkiye gözüm yok. Allah'a şükür fakat söz alırken 100 bin oğluma düğün eşya masrafı kenarda. Evlennce oğluma işyeri acicacm falan filan. Evlendikten sonra eşyaları peşin verdik dediler ee hadi diyelim düğün borcu en fazla 20 bin olsun 15 bin takı parası aldılar fakat 20binden fazlaca miktar eşimle babası düğün borcu ödediler düğün borcu bitti düğün için bilmem kredi borcu varmış onu ödediler benim altın borcu çıktı onu ödediler güya babasıyla ödediler ama kenardaki paraya ne oldu bilmiyorumEvlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Verilmiş sadakan varmış kurtulmuşsun...
Aferin kız çok akıllıymışsın maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?