Kaynanamdan bir iğne görmedim diyenler

7 aylık evli koltuklardan sıkıl L koltuk al...
hava atmaniza gerek yok :)
önemli olan eşinle mutlu ol eşyalarla degil..
siz anlaşiyorsaniz gerisi boş..

Benim abim de anneme kredi cektirip ev Aldi. Zavalli annem 5 sene kredi odedi. Bana ise arabasini aldirdi. Simdi karisi agzini aciyor bizim icin ne yaptiniz diyor. Gel de sinirlenme. Allah nankor insanları Islah etsin

Bizimkilerinde ilginç yanı çok :) eşim bohça pasarası vermiş baya bir annesine o yapsın diye, gelen bohça pazardan alınan tek seferlik giyilecek kalitesizlikte kullan at yani o biçim. nişan düğün takılarını da eşim kendi aldı bir kısmını onlara verdi, onlar da geldiler nişanda düğünde taktılar o altınları

Kp altın taktı diye mi birtane ?

Karı koca ayrilar mi ?

Siz neyin kafasındasınız, sizin gibilerde bizden uzak dursun ne dıruyosun KV'nle yaşamamlısın ömür boyu..

Bazıları eşimle ikimiz çalısıyorsuk herşeyi kendimiz yaptık diyor ama ;
herkesin eşi çalışmıyor, herkesin babadan kalma malı işi gücü parası olmuyor, asgarü ücretle çalışan bir insanın kredi çekip hem düğün yaptığını hem de geçinmeye çalsıtığını düşünün işin içime çocuk da girince bu adam nasıl gecinecek , ne yiyecek ne içecek hiç mi gezip tozmayacak, kadın bir süre sonra bunlara dayanamayacak ve baba evine gidecek, k.bakmayın kimse eziyet çekmek için aç kalmak için evlenmiyor, bir yuvanın huzuru için ailelerin maddi manevi desteği olmalı ..
Her şeyi kendimiz yaptık diye , ailesi yardım etmedi diye kv kp ile ilgili söylemediklerinizi bırakmıyorsunuz ,şimdi gelmiş yardım etmek zorunda değil! Size yardım edilmedi diye başkalarına da yardım etmek zorunda değil diye bişey yok.

Herseyimi kayınvalidemle kayınpederim yaptı..
Benim ailemin nerdeyse hic katkısı olamadı(hastalık va sebeplerden)
Cok sükür esimin ailesi bana tek birşey isteyecek fırsat vermedi

Çeyiz tabak çanak onları annem aldı. Evin diğer tüm eksiklerini annemle kv yarı yarıya aldılar . Çok şükür herşey gayet güzel oldu . Kimse benim evime eşya aldı diye söz sahibi olmaya çalışamaz ki öyle bir çabaya düşende olmadı çok şükür

Eşimin annesi yok. Evimizin yarı esyasini benim ailem kalan eşyaları eşimle ikimiz aldik,kafamız rahat minnet edenimiz yok... Rahmetli kayinpederimin maddiyati yoktu benim itirazlarima rağmen borçla beş bilezik yaptı Allah razı olsun. Destekleri yok ama sever sayarim... Onlarda beni sever sayar...

Alllah kolaylık versin inşallah bir an önce iş bulursunuz
sanırım mühendis siniz
özel ders vermeyi düşündünüz mü
belki geçici olarak kasiyer satış danışmanı vs gibi bir ise girseniz
benim eşim de 9 ay işsiz kaldı. bizim kredimiz yoktu ama sizi çok iyi anlıyorum

beklentisi olan bi benmiyim ya ama benim eşim 15 yıldır çalışıp eve veriyormuş bence hakediyordu.
bizim kp alıp bize ödetmek istedi bende gerek yok odalarım boş olsun borçla evlenmek istemiyorum dedim.
ablaları ev hediye beyaz eşya ve halı perde aldı. kp yatak odası aldı bende oturma grubumuzu aldım. düğün salonunda da annem destek oldu.
erkek tarafı ne kadar altın taktıysa benim ailemde aynı taktı. aynı evin içindeki ablam ve abimdende bilezik geldi :)

Siz neyin kafasındasınız, sizin gibilerde bizden uzak dursun ne dıruyosun KV'nle yaşamamlısın ömür boyu..

Toprak , kv. Ile sorun yaşıyor olabilirsin , kötü kalpli olabilir, sevgi nedir , yuva nedir bilmiyor olabilir ; bu şartlarda iletişim kopukluğu elbet olur.

Ancak evime şunu almadı , bana bunu yapmadı diye kv. Söz hakkına sahip değil, uzak dursun denilmez.

Hepimiz anneyiz , nasipse olacağız , bir evlat kolay büyümüyor.

l koltuk hiç kullanışlı değil çok pişmanım boşa para verme

Siz düşüncenizde haklısınız ama herkes sizin gibi naif düşünmüyor. Yaşadığım için biliyorum. Ben evlenirken de kayınpederim "artık gelenek görenek mi kaldı" diyerek hiçbir şeye el atmadı. Zaten kimseden para pul istemek, şunu yapın bunu yapın demek bana göre değil. O yüzden senelerce çalıştık, para biriktirdik, öğrenim kredilerimizi kapattık. Düğün yapmadık. Ama evlilik iki ailenin de birleşmesi oluyor. Hatır sormak, gönül almak parayla olmuyor. Ben eşimin ailesini bir istemede, bir de nikah salonunda gördüm. Benim annem yalnız bir kadındı, her şeye üçümüz koşturduk. Evlilik telaşı kolay değil. Nezaketen "bir şeye ihtiyacınız var mı, yapabileceğimiz bir şey var mı" demek lazım. Maddi anlamda değil elbette bu, dediğim gibi nezaket gereği. Değer vermek ve bunu göstermek lazım ki aile bağları da kuvvetli olsun.

Ama evlendikten sonra bir anda her şey gelenek görenek oluyor. Çok modern düşüncelere sahip görünen insanlar bir anda her hareketini irdeliyor, hiç aramayan sormayanlar evinin işleyişine karışıyor, huzur kaçırıyor. Eş de ses çıkartmıyorsa o evlilik yürümüyor işte. Ben yürütemedim. Oysaki çok isterdim eşimin ailesiyle kendi ailem gibi yakınlık kurabilmeyi. Babasız büyüdüğüm için en büyük isteğim bir gün evlendiğimde eşimin babasına içten bir şekilde baba diyebilmekti ama olmadı, benim yuvamın dağılmasına vesile oldu büyüklük yapacağına.

Katılıyorum maddi beklenti içinde de çok insan var, burada okuduklarımdan yola çıkarak bunu görebiliyorum. Ama bence pek çoğu benim bahsettiğim sebeplerden üzülüyor. Evlilik aşamasında ayrı bir birey olduğu, büyüdüğü kabul edilen evlatlar evlendikten sonra ailenin uzantısı olarak görülüyor, ayrı bir aile oldukları kabul edilmiyor. İsyan bu iki yüzlülüğe bence.

Allah sorsun hesabını. Yuva kurmak kolay değil.

Elbette bende ailelerin destek olmasından yanayım. Bizlerde abimi evlendirdigimizde herkes elini taşın altına soktu ki abimin kazancı iyiydi.

Ben evlendiğimde eşimin ailesi bir şey yapamadı , ( buradaki düşünceye göre ) zaten durumları yoktu. Oğulları destek oluyordu onlara . Bir evde beraber yaşıyorlardı , dolasıyla eve giren bütçe kime ait olursa olsun ortaktir, anne baba varsa ortada. Eşimin yaptığını ailesi yapmış sayılır bana göre.

Manevi desteklerini de görmedim. Bir çok şeyi ailem karşıladı.
Kv.den çok çekmiş , hala çeken biriyim. Fakat bu yüzden benim evime gelemezler diyemiyorum.

"Yaptı iyi oldu , yapmadı çok kötü denilmesine kızıyorum. Bu yüzden yapma zorunluluklari yok diye düşünüyorum.

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu?Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?

Eşimin anne ve babası Yok onların yerine bolca abisi ve ablası var herşeyimizi ikimiz aldık annemle babam yatak odası takımımızı aldılar yanı onlar beğenin biz parasını ödeyelim dediler eşimin tarafından 1 iğnem Yok evimde o yüzden evime karışamazlar. Abisinin faydası olmadığı gibi eşimin önceki yıllardan bi ihtiyaçtan dolayı aldığı 10 bin lirayı biz eşya almaya çalışırken istemişti düşün yani bari telaşımız bitsin o zaman iste be adam lanet olsun dedim oturmaya koltuğun olmasın gerekirse ama abinin parasını yolla dedim. Çok zoruma gitti çünkü Yuva kurana Allah yardım eder derler ya aynen öyle oldu borcunu da yolladık herşeyimizi de aldık mobilyacı bizi çok sevdi indirim yaptı baya. Faydaları olmayan insanların zararını gördüm hatta ben hiç unutmayacağım abisinin o yaptığını mesela

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?

Evlilik zamanı eşimin çok borcu vardı
Her şeyi kendim yaptım eşimi bile dahil etmedim hele ailesini asla
Evliliğimi neden etkilesin bu durum, kimseden bir beklentim yok ki
Düğünde takı takmalarına bile izin vermedim, üç beş bilezikle kimse beni esir alamaz, kv deme anne hiç gereği yok, koskoca insanlarız, takı istemiyorum, biz düğünden sonra bakarız gerekli bir şey olursa dedim, kibarca savuşturdum, kafam rahat, bunu bir tatsızlık yaşadığım için yapmadım, ailesi ile ilişkilerimiz çok çok iyi ancak ben üzerimde kimsenin bir iğnesini istemeyen bir modelim, eşimin bana harcama yapmasına bile daha tam olarak alışamadım öyle diyeyim

Benim rahmetli de bir şey yapmadı ama ben o neden yapmadı demedim. Saygımdan eksik etmedim. Bir çöpü yok diye o'nuda yok saymadım.
Canı sağolsun yeterdi.

İyiymiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…