7 aylık evli koltuklardan sıkıl L koltuk al...Umrumda da değil,yine de söz sahibi olmaya kalkar gibi oldu. Yani karışır gibi olacaktı ki izin vermedim,ama ben maymun istahliyim. 7 aylik evliyim oturma odamdaki kanepelerden sıkıldım. L alacam. Eşim tamam dedi satcaz bunu 2. El. Yeni koltuk alcaz.Eşle alakalı bazı seyler.
Kimi erkekte der ki,ne gerek var
Bi esya bozulur kırılır ya da eksiktir idare et der
Bide biz borcsuz evlendik benim tuzum kuru biraz anlayacağın keske tüm gencler borcsuz harçsız evlense. Ailenin eline bakmasa
Ben şanslıydım.
Iyi koca bulmusum di mi?
Benim abim de anneme kredi cektirip ev Aldi. Zavalli annem 5 sene kredi odedi. Bana ise arabasini aldirdi. Simdi karisi agzini aciyor bizim icin ne yaptiniz diyor. Gel de sinirlenme. Allah nankor insanları Islah etsinBen de abimn dugununde 10 bin masraf yaptim babam da ayni sekilde kredi cekmis baya masraf yapmis, tabi abim zaten maasi iyiydi ve calisiyordu 25 bin kredi o cekmis, biz bu kadar seyi yaptik babam imkani olmadigi halde zorladi kendini ve dugun paralarina falan dokunulmadi sonra ne mi oldu siz bizim dugunumize ne yaptinz ki biz borcla kaldik(dugun takilaryla araba almayi tercih ettiler cunku) dediler farkli sebepleri bahane ederek tatsizlik cokardilar ve konusmadilar bizmle...ben duginu icin bu masrafi yaparken ondan maddi bir beklentim olmamisti ama o birakin maddi bir seyi sacma kuslukleri bahane edip be dugunume bile gelmedi bu da benm icimde boyle bir yara iste...
Benimde kv bana sadece bohca yapti o da zaten nuh nebi zamanindan gibiydi gerisini esim ve kp birlikte yaptilar ve kp birtanedir borcsuz dugun yapti takılan butun takilarida bize verdi banada baya bi bilezik takmisti bu arada kv ise hirsindan kendine esya almakla mesguldu :)
Siz neyin kafasındasınız, sizin gibilerde bizden uzak dursun ne dıruyosun KV'nle yaşamamlısın ömür boyu.." Kv. bir şey yapmadı , bu yüzden söz hakkı yok " böyle düşünen kişilerden uzak etsin Allah bizi.
" Eşim yaptı her şeyi " tabi ki yapacak , essek kadar adam olmuş. Evlenmeye karar verdiyse harcamasini yapacak.
Bu yaşa kadar getirmiş kadın zaten oğlunu, kızını elbette yapmak zorunda değil.
Alllah kolaylık versin inşallah bir an önce iş bulursunuzBir kırık iğne yapmadı KV bize, zaten evi de kınamızın olduğu gün gördü...
Koşa koşa gelinlik provalarıma geldi, annem ilk taksidi ödemesine rağmen bi elini cebine atıp o kadar geldi bi taksidi ödemedi...
Elbette yapmak zorunda değil ama varlık içinde yapmamış olmaları cidden üzdü... Durumları çok çok iyi...
Ben altın felan istemedim evlenirken, bana bir pırlanta set almışlar düğünde gördüm, belki çok değerli ama kesinlikle zevkim değil, kasaya koyduk, 1,5 senedir bir kere heves edipte gidip bankadan alayım bi özel günde takayım demedim, beğenmedim ki, zaten şu an neye benzediğini hatırlamıyorum bile ahahaha...
Evlendik, Benin kredisini ödediğim eve oturduk, o sebeple eşyaları güzel alalım dedim marka vermeyeyim ama epey pahalı bir markadan aldık, kredi kartlarımıza taksit yaptırdık 1,5 senedir ödüyoruz ama 4 ay önce beni işten çıkarttılar epey zorlanıyoruz şu an...
Eşim evlendikten 6 ay sonra çok ciddi bir hastalık geçirdi, hastaneye dahi gelmediler, epey sosyetiklerdir de, hastalık bize bulaşır sandılar sanırım.... Bir şeye ihtiyacınız var mı diye aradı, o an cidden özel hastanede yattığımız için epey sıkıştığımız için dedim ki özel hastane işte öderiz inşallah... çıkana kadar bir daha beni aramadı para isterim diye... özel sağlık sigortası ödedi ama elbette bi dolu bizim de masrafımız oldu... bu olay beni çok üzdüğü için şimdi işten çıkarttıklarını da söylemedik nasıl olsa yardım etmeyecekler diye... eşim de zaten söylemeyelim faydaları zaten olmayacak dedi...
Şimdi 4 aydır yana yakıla iş arıyorum ama yok işte... eşimin bireysel emekliliğini bozduracağız eğer bi kaç ay daha iş bulamazsam... ev kredisi, araba kredisi, eşya kredisi... dağ gibi borçlar ahhhhh ah...
çok dolmuşum yazdım da yazdım kusura bakmayın...
Bunca zaman sonra evime ne mi aldı... 1,5 sene sonra ilk kez bi hazır yorgan... çünkü artık utandı, ben hiç bir özel günü boş geçmedim hep en iyi markalardan hediyeler götürdüm... niye yaptıysam diye bazen kendime kızıyorum... sanırım ikinci evliliğim diye kendimi sevdirmeye çalıştım....
Ne safım değil mi?
Allah rızası için okuyan bi dua etsin eğer bir aya iş bulamazsam epey kötü duruma düşeceğiz...
Siz neyin kafasındasınız, sizin gibilerde bizden uzak dursun ne dıruyosun KV'nle yaşamamlısın ömür boyu..
l koltuk hiç kullanışlı değil çok pişmanım boşa para vermeUmrumda da değil,yine de söz sahibi olmaya kalkar gibi oldu. Yani karışır gibi olacaktı ki izin vermedim,ama ben maymun istahliyim. 7 aylik evliyim oturma odamdaki kanepelerden sıkıldım. L alacam. Eşim tamam dedi satcaz bunu 2. El. Yeni koltuk alcaz.Eşle alakalı bazı seyler.
Kimi erkekte der ki,ne gerek var
Bi esya bozulur kırılır ya da eksiktir idare et der
Bide biz borcsuz evlendik benim tuzum kuru biraz anlayacağın keske tüm gencler borcsuz harçsız evlense. Ailenin eline bakmasa
Ben şanslıydım.
Iyi koca bulmusum di mi?
Toprak , kv. Ile sorun yaşıyor olabilirsin , kötü kalpli olabilir, sevgi nedir , yuva nedir bilmiyor olabilir ; bu şartlarda iletişim kopukluğu elbet olur.
Ancak evime şunu almadı , bana bunu yapmadı diye kv. Söz hakkına sahip değil, uzak dursun denilmez.
Hepimiz anneyiz , nasipse olacağız , bir evlat kolay büyümüyor.
Siz düşüncenizde haklısınız ama herkes sizin gibi naif düşünmüyor. Yaşadığım için biliyorum. Ben evlenirken de kayınpederim "artık gelenek görenek mi kaldı" diyerek hiçbir şeye el atmadı. Zaten kimseden para pul istemek, şunu yapın bunu yapın demek bana göre değil. O yüzden senelerce çalıştık, para biriktirdik, öğrenim kredilerimizi kapattık. Düğün yapmadık. Ama evlilik iki ailenin de birleşmesi oluyor. Hatır sormak, gönül almak parayla olmuyor. Ben eşimin ailesini bir istemede, bir de nikah salonunda gördüm. Benim annem yalnız bir kadındı, her şeye üçümüz koşturduk. Evlilik telaşı kolay değil. Nezaketen "bir şeye ihtiyacınız var mı, yapabileceğimiz bir şey var mı" demek lazım. Maddi anlamda değil elbette bu, dediğim gibi nezaket gereği. Değer vermek ve bunu göstermek lazım ki aile bağları da kuvvetli olsun.
Ama evlendikten sonra bir anda her şey gelenek görenek oluyor. Çok modern düşüncelere sahip görünen insanlar bir anda her hareketini irdeliyor, hiç aramayan sormayanlar evinin işleyişine karışıyor, huzur kaçırıyor. Eş de ses çıkartmıyorsa o evlilik yürümüyor işte. Ben yürütemedim. Oysaki çok isterdim eşimin ailesiyle kendi ailem gibi yakınlık kurabilmeyi. Babasız büyüdüğüm için en büyük isteğim bir gün evlendiğimde eşimin babasına içten bir şekilde baba diyebilmekti ama olmadı, benim yuvamın dağılmasına vesile oldu büyüklük yapacağına.
Katılıyorum maddi beklenti içinde de çok insan var, burada okuduklarımdan yola çıkarak bunu görebiliyorum. Ama bence pek çoğu benim bahsettiğim sebeplerden üzülüyor. Evlilik aşamasında ayrı bir birey olduğu, büyüdüğü kabul edilen evlatlar evlendikten sonra ailenin uzantısı olarak görülüyor, ayrı bir aile oldukları kabul edilmiyor. İsyan bu iki yüzlülüğe bence.
Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu?Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
İyiymiş...En başından evlenmemize izin vermedi.Bizde gittik nikah tarihi aldık, hiçbiri gelmedi.Bende tek bir çöpü bile yoktur.Doğum yapacağım zaman geldi 8 günlük lohusayken beni bebeğimle beraber burası oğlumun evi diyerek evden kovdu.Eşimde onu bindirdi otobuse gönderdi memleketine.Eşimde bende çalışıyorduk herşeyimizi kendimiz aldık.Zaten görüşmüyorum kendisi umurumda bile değil yolda görsem tanımam banane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?