Biz...Ne düğüne yardim ne bir igne kadar esya ne dugun nisan alisverisi hicbirsey nede evlendikten sonra tek bir iğne bileEvlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
:)))))Bizimkiler hem yok hem bok
Mesajın sonu sürpriz oldu ama oh olmuş iyi yapmışsınız.Yıllar önce nişanlandığımda kv, evlerine ziyarete gideceğiz diye koltuk takımlarını yenilemiş ama parasını da nişanlıma kredi çektirerek almıştı. Bana da şunu dedi biz sadece burdaki düğünü yaparız başka hiçbişeye karışmayız (ben zaten onlardan hiçbişey talep etmiyordum herşeyi nişanlımla yapacaktık sanki.soran var)...
Bir de şu cümleyi kurmuştu: biz sabancının torunu değiliz....Duyan da ben çok şeyler istedim sanır halbuki paranın pulun eşyanın lafını bile açmamıştım, babam yardım ediyordu...Nişandan sonra nişanlım akraba ziyareti ve el öpme yapmamız lazım dedi köylerine gittik orda bana birkaç bilezik taktılar akrabaları ama aynı gün köyden ayrılırken bilezikleri benden geri istediler düğünde takacaklarmış...Tereddütsüz geri verdim zaten umrumda da değildi...
Kv,kp ve nişanlım sonra bizi ziyarete geldiler...Gelirken 1 kilo kuruyemiş getirmişlerdi...İşte sadece buydu gördüğüm...
Düğün alışverişi denen şeye nişanlımla ikimiz gittik, sadece takı seti alındı oda gelinlikle takmak için boş durmasın diye, ben en ekonomik olanından en incesinden seçtim çünkü zaten yine biz ödeyecektik...
Bekarken tek yaşadığım evde oturacaktık, badana yapılması gerekiyordu nişanlıma devrettim o işi 1 haftasonu. Boya kokusundan evde duramam haftasonu memlekete gideyim ben de gelinlik bakacaktım ordan. Kv bunu çok ters karşıladı...Bizde kız evi hazırlar düzer, damat bavulunu alıp gelir dedi...Benim oğlum burda yoruldu 1 gelinlik 5 dakkada alınır dedi...
Annesinin dolduruslarına gelen bu şahısla sonra nişanı attım, yüzüğü geri istedi satacakmış...şimdi burdaki konuları okuyunca sonum belliymiş iyi ki atmışım diyorum...
Sözde herşeyi onlar yaptı düğünü derneği iki sene kredi ödetip takılarımi alarak gosguslerini gere gere biz şöyle düğün yaptık böyle ettik dedilerEvlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Hadsiz işte. En sinir olduğum laflardan biridir " burası benim oğlumun evi" kv lerin çoğu bunu söyluyor burada birçok kişi yazıyor bunu kv bana böyle dedi diye. Kaldı ki biz o evi eşimle birlikte kurduk.Nisan ayı eşiminde benimde prim ayımızda ikimizde 3 maaş ikramiye + maaş almıştık. mayıs başında da nikamızı yaptık zaten. Yani bende çalışıyordum ve bütün kazancımı birikimimi herşeyimi koydum ortaya.Hoş evkızı olsam bile o evin tüm eşyasını oğlu almış olsa bile burası benim oğlumun evi defol git bu evden diyemez bana.Dedi de ne oldu kendi gitti bir daha ASLA bu kapıdan giremez.Ne cesaret senin evinde seni kovuyo piskin seyyy
Şu takıları alma olayınada ekstra sinir oluyorum.Benim düğünüm olsaydı o düğünde o kadını döver yinede vermezdim.Hadi diyelim çeke çeke zorla elimden aldılar dügünün ortasında totona sok diye bağırır rezil ederdim.Hic destek olmadilar olmadiklari gbi dugunde takilan altinlarida aldilar haram zehir zkkim olsun.ben yinede affettm afftkce hatalar geldi.evli degilsen cocuguna bisey yapmayan ailenin ogluyla evlenme
Bende ne kadar safmisim diyorum kendi kendime hadi takıları verdin kredi yi niye ödüyorsunuz demi amaŞu takıları alma olayınada ekstra sinir oluyorum.Benim düğünüm olsaydı o düğünde o kadını döver yinede vermezdim.Hadi diyelim çeke çeke zorla elimden aldılar dügünün ortasında totona sok diye bağırır rezil ederdim.
Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
evlenirken kayınvalide desteği tuhaf asıl neden destek olsunlar evlenmeye karar veren bir zahmet kendi masrafını da kendi karşılasın derim ben
Herşeyi eşimle babam yaptı. O dönem ben çalışmıyordum. Eşimin bırakın birikimini, ailesine çekip verdiği kredi borçları vardı.
Yeniden kredi çekti eşya düğün için, takılar için de ek iş yaptı.
Ailesi destek olmadığı gibi, köstek oldular. Durmadan, ayakkabı al ablana bilet al babana şunu al bunu öde, abin ev alacak para ver... Hiç unutmuyorum bilezik modeli bakmaya çıktığımızda annesi de kendine küpe alacakmış, bir heyecana düştü anlatamam. Üstünde başında doğru düzgün kıyafet yok 6 sene önce avm ye bana tektaş bakmaya gidince dagiden 170 tl ye pijama aldırdı. Eşimin o dönem bırakın 170 tl verecek bir pijamaya 70 verecek parası yoktu. Ama kadın resmen pijamaya sarıldı inat etti, ben çok utandım mağaza kapısında bekledim .sonra birde nispet yaptı, oh aldı oğlum diye.... Ama tutupta kızım bir çorapta sen al oğlum ikimizde alsın demedi, buarada bohça yapılmadı :)
Üstüne düğünden önce hakaret ettiler, evlendikten sonra oğlumun evi sen gideceksin sen kimsin dediler.
5 sene oldu evimde 1 çay içemediler. Evime almıyorum. Görüşmüyoruz gitmiyoruz. Rahatız böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?