Bazıları eşimle ikimiz çalısıyorsuk herşeyi kendimiz yaptık diyor ama ;
herkesin eşi çalışmıyor, herkesin babadan kalma malı işi gücü parası olmuyor, asgarü ücretle çalışan bir insanın kredi çekip hem düğün yaptığını hem de geçinmeye çalsıtığını düşünün işin içime çocuk da girince bu adam nasıl gecinecek , ne yiyecek ne içecek hiç mi gezip tozmayacak, kadın bir süre sonra bunlara dayanamayacak ve baba evine gidecek, k.bakmayın kimse eziyet çekmek için aç kalmak için evlenmiyor, bir yuvanın huzuru için ailelerin maddi manevi desteği olmalı ..
Her şeyi kendimiz yaptık diye , ailesi yardım etmedi diye kv kp ile ilgili söylemediklerinizi bırakmıyorsunuz ,şimdi gelmiş yardım etmek zorunda değil! Size yardım edilmedi diye başkalarına da yardım etmek zorunda değil diye bişey yok.
Benim rahmetli de bir şey yapmadı ama ben o neden yapmadı demedim. Saygımdan eksik etmedim. Bir çöpü yok diye o'nuda yok saymadım.
Canı sağolsun yeterdi.
Sürekli olarak demiyorum ama yeni evlenen çiftlere de ailelerin katkısı olmalı diye düşünüyorumAma olmaz ki
Evlenecek olgunluğa erişmiş iki insan nasıl geçineceğini de bilmeli
Kimse mecbur değil yapmaya, tutun ki öldüler ne yapacak kadın kocasını mı boşayacak yardım gelmeyince
Evlenen iki insan çalışacak, didinecek, gayret edecek, çözümünü bulacak ki evliliğin kıymeti olsun, kadın çalışmıyorsa bulduğunu yettirecek, evinde ekonomi yapacak, şikayet etmeyecek, aileye güvenilip evlenilir mi hiç asıl bu boşanma sebebi doğurur ileride, inanın bana hayatta en tatlısı kendi yaptığınız
Kaynananla kayinbaban boşanmışlar mi?Benimde kv bana sadece bohca yapti o da zaten nuh nebi zamanindan gibiydi gerisini esim ve kp birlikte yaptilar ve kp birtanedir borcsuz dugun yapti takılan butun takilarida bize verdi banada baya bi bilezik takmisti bu arada kv ise hirsindan kendine esya almakla mesguldu :)
Öncelikle kocaman Amin diyorum ...Alllah kolaylık versin inşallah bir an önce iş bulursunuz
sanırım mühendis siniz
özel ders vermeyi düşündünüz mü
belki geçici olarak kasiyer satış danışmanı vs gibi bir ise girseniz
benim eşim de 9 ay işsiz kaldı. bizim kredimiz yoktu ama sizi çok iyi anlıyorum
Aynen her şeyi eşim yaptı taktıkları altınları bile eşim yıllar önce birikim diye almıştı zaten hazır bilezikleri taktılar. Eşyalarımızın en iyisini aldık, gelinliğin, nişanlığın, kınalığın,en güzelini diktirdik. Kına kız tarafınındır ama kına organizasyonunu bile eşim getirtti. Hiç bir şeyde gözümü bırakmadı eşim. Kendi ailemden de birşey göremedim. Her şeye, her zaman para bulundu ama ben evleneceğim zaman hep yok yok yok denildi. Buna rağmen ailemin taktığı bilezikleri de ben aldım, giyecekleri elbiseleri de. Kendi ailemden çeyizime konulan tek çey iki tane Giresun tavası ve sandıktan çıkan havlular işlemeler bilmem ne. Anlayacağın iki taraftan da destek görmek. Zaman zaman eşime kızdım nişanlılık döneminde, ailen neden hiçbir şey yapmıyor diye benim ailem çok yapmış gibi. Bohça gelecek diye hazırlık yapıyoruz , Görümcem dan diye bohça getirmeyeceğiz ki dedi şok oldum, nişanlıma patladım. Nişanlım saydı etti bohça geldi. Bohça için sadece geline ve erkeğe yapılsın aileler karıştırılmasın istedim. Çünkü karşı tarafın bohçasını da ben hazırlayacağım için altından kalkamayacağımı biliyordum. Annem tutturdu bende bohça istiyorum diye. Bohça getirdiler herşeyin en iyisi sarar marka. Beynimden aşşa kaynar sular döküldü. Ki bilen bilir sararda bir gömlek 250 300 tl civarı gerisini saymıyorum bile çorabına varana kadar hepsi sarar. Annemle tartım konuşmadım 1 ay bu yüzden. Karşı tarafın bohçasına da yine aynı kalitede eşyalar koymak zorunda bıraktı çünkü beni. Bana yapılan alışverişi de birlikte yaptık iç çamaşırlarını bile nişanlım aldı. Eşya alacağımız zaman ikimiz 20.000 tl kredi çektik düğünden sonra çeyrekler ile kapattık kredimizi. Çeyrekleri niye bozdurdunuz diye sordular cevabını verdik. Niye bozdurduk çünkü evimize eşya aldık. Evim temizlenecek kimse yok. Ablam yeni doğum yapmıştı gelemedi. Yengem hamileydi çağırmadım. Annemle konuşmadığımız için tuttuğumuz evi bile yerleştikten sonra gördü. Kış vakti, yeni bina temizliği düşünün. Karşı taraftanda bir Allah' ın kulu gelmedi. Arkadaşım yok mu çok var hepsi can atardı yardıma gelmek için ama çağırmadım ailem yoktu ki yanımda arkadaşlarımda olmasındı. Biz hallederdik ! Eşim camları sildi ben mutfak dolaplarını. Boş evde 2 saat kartonun üstünde oturdum ağladm benim kimsem yokmuş diye. Kısacası evleneceğim zaman herkesi tanıdım ben. Öncesinde ben birtaneydim ama kimse yoktu zor zamanımda. Şimdi herkes çevremde kötü günlerimiz geçti yuvamızı kurduk çünkü. KV görümcemler yicekler sanki beni gelinimiz gelinimiz diye Ayyy yazdıkça o günlere geri döndüm. Herşey gözümde canlandı. Rabbim eşimden razı olsun. Diyeceğim şu ki yalnız değilsin. Bu devirde arık ailelerden kırık iğne desteği yok.Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Aynen o gerizekalıya diyecek hiçbir şey kalmadı zaten.Kocana ne desem bilemiyorum. Hamilesin de.
hayir kp benim icin gercekten cok kiymetlidir hatir gonul bilir ama kv ise bir o kadar kiskanctir su kadar deyim kp yesin icilsin cok sever ama kv ise hamileyken bahcesindeki 1 tane salatagi kiskanip vermeyen insandırKp altın taktı diye mi birtane ?
Karı koca ayrilar mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?