Kaynanamdan bir iğne görmedim diyenler

Ama olmaz ki
Evlenecek olgunluğa erişmiş iki insan nasıl geçineceğini de bilmeli
Kimse mecbur değil yapmaya, tutun ki öldüler ne yapacak kadın kocasını mı boşayacak yardım gelmeyince
Evlenen iki insan çalışacak, didinecek, gayret edecek, çözümünü bulacak ki evliliğin kıymeti olsun, kadın çalışmıyorsa bulduğunu yettirecek, evinde ekonomi yapacak, şikayet etmeyecek, aileye güvenilip evlenilir mi hiç asıl bu boşanma sebebi doğurur ileride, inanın bana hayatta en tatlısı kendi yaptığınız

Ben de 1 iğne bile görmedim. Ama durumları çok iyi değil, olsa iyiydi ama ne diyeyim. Sağlık olsun.

Esim bana 17 bohca yaptırdı ailesine. Karsiliginda bir corap gormedim. Altın ne istersin diye sormustu siz bilirsiniz dedim ODUNC altin takildi. Ablasindan istemis takip dugun bitince cikarir veririm demis. Esya ne istersin dedi gerektigi kadar dedim. Eski esyalarini getirdi. Sadece bulasik makinesi alindi.

Eskiyi karistirmak kimseye birsey kazandirmiyor. Bu yuzden ben eskiyi unutmasamda dusunmemeye calisiyorum. Laf gelirse solerim yuzlerine kv kp esim farketmez:) huyum kurusun:) ama surekli bu tarz seyleri dusunup uzuleceksen o evliligi bitirmek daha mantikli. Kan bagi var ne de olsa. Nasil diyeyim ailenle gorusme, demem diyemem.

Bize de kimse destek olmadı .ama zaten imkanları da yoktu. Nasip yokmuş demek.bazılarına kilolarca altın takılır kimisine de bir çöp bile alınmaz tamamen kısmet bence

Evet tek iğne dahi görmedim ama bunu hiç sorgulamadım istemedim de zaten...ikimiz de çalışıyoruz...hayatımızı kendimiz kurduk hiç bir şeyimize karışmadılar karışamıyorlar... kimse hiç birşey yapmak zorunda değil...

Bunun için oturup dertlenecek değilim...evlendiğumde yemek masam yoku mutfak masasında yemek yiyorduk şükür şimdi evimde var arabamda...iki cocukla istediğim şeyi alabiliyorum...

Sürekli olarak demiyorum ama yeni evlenen çiftlere de ailelerin katkısı olmalı diye düşünüyorum

Herşeyi eşim yaptı ama kv kendisinin yaptığını iddaa etti biz kız tarafı olarak yatak odası aldık bide mutfak gereçleri yemek takımını( tabak çatal kaşık set iki çeşit) aldık . Borcumuzda YÖK üstüne de kredi çektik araba aldık onu da bitirdik . Kv yi evime hiç davet etmedim kendim gittim kaldım

Kaynananla kayinbaban boşanmışlar mi?

İkimizin de iş durumu iyi olduğu için eşyalarımızı ortak aldık ve ödedik. Düğünümüzü de ben istediğim için yemekli yaptık ve düğün paramızdan karşıladık. Düğün öncesi erkek tarafının alması gereken (bizim buralarda adettendir, yoksa hiç takmadım) altınları da sağolsun kayınbabam aldı. Aldıklarının dışında da sağolsun düğünde de ayrıca takmak için 2 bilezik almıştı. Kb,eşyaya da yardımcı olmak (diğer çocuklarının düğününü kendisi yaptığı için) istedi ama benim babamın durumu çok iyi olmadığı için onların da almasına gönlüm elvermedi. Düğün takılarımıza da hiç karışmadılar tamamen bizde kaldı. KK'nün şanslı gelinlerindenim sanırım

Öncelikle kocaman Amin diyorum ...
Dilerim Allah tez zamanda iş kapısı açar bana.

Elbette düşündüm ders vermeyi ama benim sınava girdiğim dönemin üzerinden 10 defa değişti sistem.
Dolayısı ile ne yazık ki sisteme ve son dönem trendlerine hakim değilim, haksızlık olur öğrenciye de veliye de. İsterim ki yaptığım işi hakkıyla yapayım. Öğrenciyken üniversite de ders vermiştim ama şu an zor...

Evden kek pasta yapıp satayım diye düşündüm. İnstagramda felan reklamlar verdim ama yaşadığım yerde bir sürü büyük pastane var, dolayısıyla insanlar ucuz pastane pastalarını tercih ediyor.

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?
Aynen her şeyi eşim yaptı taktıkları altınları bile eşim yıllar önce birikim diye almıştı zaten hazır bilezikleri taktılar. Eşyalarımızın en iyisini aldık, gelinliğin, nişanlığın, kınalığın,en güzelini diktirdik. Kına kız tarafınındır ama kına organizasyonunu bile eşim getirtti. Hiç bir şeyde gözümü bırakmadı eşim. Kendi ailemden de birşey göremedim. Her şeye, her zaman para bulundu ama ben evleneceğim zaman hep yok yok yok denildi. Buna rağmen ailemin taktığı bilezikleri de ben aldım, giyecekleri elbiseleri de. Kendi ailemden çeyizime konulan tek çey iki tane Giresun tavası ve sandıktan çıkan havlular işlemeler bilmem ne. Anlayacağın iki taraftan da destek görmek. Zaman zaman eşime kızdım nişanlılık döneminde, ailen neden hiçbir şey yapmıyor diye benim ailem çok yapmış gibi. Bohça gelecek diye hazırlık yapıyoruz , Görümcem dan diye bohça getirmeyeceğiz ki dedi şok oldum, nişanlıma patladım. Nişanlım saydı etti bohça geldi. Bohça için sadece geline ve erkeğe yapılsın aileler karıştırılmasın istedim. Çünkü karşı tarafın bohçasını da ben hazırlayacağım için altından kalkamayacağımı biliyordum. Annem tutturdu bende bohça istiyorum diye. Bohça getirdiler herşeyin en iyisi sarar marka. Beynimden aşşa kaynar sular döküldü. Ki bilen bilir sararda bir gömlek 250 300 tl civarı gerisini saymıyorum bile çorabına varana kadar hepsi sarar. Annemle tartım konuşmadım 1 ay bu yüzden. Karşı tarafın bohçasına da yine aynı kalitede eşyalar koymak zorunda bıraktı çünkü beni. Bana yapılan alışverişi de birlikte yaptık iç çamaşırlarını bile nişanlım aldı. Eşya alacağımız zaman ikimiz 20.000 tl kredi çektik düğünden sonra çeyrekler ile kapattık kredimizi. Çeyrekleri niye bozdurdunuz diye sordular cevabını verdik. Niye bozdurduk çünkü evimize eşya aldık. Evim temizlenecek kimse yok. Ablam yeni doğum yapmıştı gelemedi. Yengem hamileydi çağırmadım. Annemle konuşmadığımız için tuttuğumuz evi bile yerleştikten sonra gördü. Kış vakti, yeni bina temizliği düşünün. Karşı taraftanda bir Allah' ın kulu gelmedi. Arkadaşım yok mu çok var hepsi can atardı yardıma gelmek için ama çağırmadım ailem yoktu ki yanımda arkadaşlarımda olmasındı. Biz hallederdik ! Eşim camları sildi ben mutfak dolaplarını. Boş evde 2 saat kartonun üstünde oturdum ağladm benim kimsem yokmuş diye. Kısacası evleneceğim zaman herkesi tanıdım ben. Öncesinde ben birtaneydim ama kimse yoktu zor zamanımda. Şimdi herkes çevremde kötü günlerimiz geçti yuvamızı kurduk çünkü. KV görümcemler yicekler sanki beni gelinimiz gelinimiz diye Ayyy yazdıkça o günlere geri döndüm. Herşey gözümde canlandı. Rabbim eşimden razı olsun. Diyeceğim şu ki yalnız değilsin. Bu devirde arık ailelerden kırık iğne desteği yok.

herşeyi eşim yaptı yarışları gibi olmuş. en çok masrafı biz ettik, ailelerden en az yardımı biz gördük vs vs.

konunun amacını anlamadım. varsa durumunuz, anlatın. yoksa xin ailesi yardım etmiş, ynin ailesi yardım etmemiş ile çözülmez meseleler.

tüm masrafı ailelere yıkmak da marifet değil, herşeyi tek başına yapmak da marifet değil. her durum kendi içinde değerlendirilmeli çünkü.

Evlenirken eşinizin ailesi ne kadar destek oldu? Her şeyini eşiyle yapanlar, bu durum sizi evlilikte etkiledi mi?

Başlıkta yazdığınız gibi kv ya da eşimib kendilerini abisiyiz ablasıyız diye öven hiç kimseden hiç birşey görmedim. Aksine kv düğün zamanı evinde ağırladığı akrabalarının masrafını bile bizden çıkardı (burnundan gelesice) Ama tepkimi ortaya koyduğumdan beri annesine benden habersiz 5 kuruş vermez de harcamaz da.

Herşeyi eşimle ikimiz yaptık benim ailemin kısmen desteği oldu ama eşimin ailesinin pek olmadı (o dönem borçları çoktu) Bunu hiç problem etmedim aksine istediğim tam da buydu. Neden mi? ola ki yarın öbürgün aramızda bir sorun oldu. biz size şunu yaptık bunu yaptık muhabbetleri olmayacak. Hala herşeyimizi eşimle ikimiz alırız. Bebeğimiz oldu sadece küçük altın taktılar. Yeter ne diyeyim. Etrafımda görüyorum beşikler alanlar bebek arabaları alanlar vs. kendi ailemdeki o heyecanı hevesi bile görmedim insan illaki üzülüyor ama bunu kafama takarak hiç kendimi mutsuz etmiyorum. Ya da eşime senin ailen neden böyle demiyorum. Bir kötülükleri yok bana karşı çok şükür. Benim de maddi bir beklentim yok hiç kimseden. Sizin de olmasın. Herkes kendi ayaklarının üzerinde dursun, inanın daha mutlu olacaksınız.

Kocana ne desem bilemiyorum. Hamilesin de.
Aynen o gerizekalıya diyecek hiçbir şey kalmadı zaten.
Ben o kadar çok konuştum ki hepsiyle hepsine anlattım yapmayın etmeyin diyerek hepsi inanmayıp 40 yalanla kandırıp yine benden habersiz o krediyi çektirdiler. Şimdi eşimde pişman ama bir şey diyemiyor bana elden ne gelir ?? üstüne bende işten çıktım. Hamile olmasam ve babasız büyümesem 1 dk katlanmam bu sıkıntıya.

başlığı okuyunca bir gülme geldi bana
iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batir derler ya.
iğne yapan kv sonra her fırsatta o iğneyi batirabilir
imkanı olan hiç destek almamalı bana göre.
yoksa onlarda elinden geleni yapmali.
ama bunun bir şartı olmamalı.
insanları hem mecbur bırakmak hemde beğenmemek
kıyas yapmak yanlış bana göre.
herşeyi gönlüne göre kendi yapamayan ailesinden herşeyi beklemeli

Kp altın taktı diye mi birtane ?

Karı koca ayrilar mi ?
hayir kp benim icin gercekten cok kiymetlidir hatir gonul bilir ama kv ise bir o kadar kiskanctir su kadar deyim kp yesin icilsin cok sever ama kv ise hamileyken bahcesindeki 1 tane salatagi kiskanip vermeyen insandır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…