Kaynanamın beni sürekli şikayet etmesi

limmoncicegi55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2024
55
19
3
26
Kızlar merhaba, biz yaklaşık 6 aydır yurt dışında yaşıyoruz ve aynı zamanda 7 aylıkta evliyiz. bugün Türkiye’ye uçak bileti alırken kocamın telefonuna onay kodu gönderdim bu sırada kocam uyuyordu. Neyse ben işlemleri hallettim, arka planda uygulamaları kapayıp telefonu şarja geri takacaktım ki whatsapp arka planında kayınvalidem ve kocamın mesajları ilişti gözüme dayanamadım okudum. Yani o kadar sistematik şekilde uzakta olmamıza rağmen beni şikayet edip kötülemiş ki resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yok işte aynı anası gibi, buzdolabı gibi soğuk, aramıyor sormuyor veya sürekli mutlu musun kavga ediyor musunuz diye sorup durmuş. Yani biz zaten yeni evliyiz ve yabancı bi ülkeye alışmaya çalışıyoruz, haftada bir mutlaka 2 saat konuşuyoruz. Veya eşim eve gelirken aradıysa eve girerken bana verir telefonu laflarız 10dk da olsa. Nişanda ve düğünde yaptığı çirkefliklere rağmen eşim üzülmesin laf olmasın zaten yuvam uzakta olacak diye duymazlıktan geldim ama eşim yorgunum dese bile ısrarla kavga mı ettiniz dırdır mı ediyor diye ısrarla sorup durmuş. Eşim ise yapıcı davranıp tatlı dille benim zaten aradığımı ama onun hiç aramadığını benim kendimi burada yalnız hissedebileceğimi bocalayabileceğimi ve asıl annesinin daha çok arayıp sorması gerektiğini yazmış. Ve ilginç olan bazı yerlerde yazdığı mesajları silmiş kaynanam tarafından silinmiş :D yani cidden sinirlerim bozuldu. Bende salak gibi eşime sürekli annen hasta sürekli ara sor belki benim yanımda dertleşemez bisey anlatmak ister sana aksatma anneni diye telkinlerde bulunuyorum. Şimdi Türkiye’ye ziyarete gideceğiz bunları bilirken nasıl güler yüz hoş sohbet olabilirim aynı evde yanyana vakit geçirebilirim bilmiyorum.

Vay cadaloz vay😅
Kaynanan prof. düzeyde kaynana diyeyim sana
Direkt mesajları okuduğunu söyleme ama ima et
Gahahaa annemde böyle demişti 😂yani nasıl ima yaparım onu düşünüyorum eşime de yansıtmak istemiyorum Allah’a sükür aramız iyi, evine düşkün, bana bir gün olsun bunları yansıtmamış arasan mı diye bile laf çıkmadı adamın ağzından şimdi annen bçyle yazmış diye trip yapmak istemiyorum ona ama kaynanaya bişeyleri ima etmeden duramayacağım

Ben bir kaynananın gelinini çok fazla seveceğine ve anne kız gibiyiz diyenlere çok inanmıyorum ama sizinki biraz abartmış gibi gözüküyor. Keşke okuyup moralinizi bozmasaydınız.
Bende kızı sevmesini beklemem zaten ama bu kadar ısrarlı aylardır devam eden şeyi görünce şok oldum, keşke görmeseydim :( insanın başına ne geliyorsa meraktan geliyor

Dolaylı yoldan bu konuşmalardan haberdar olduğunuzu belli edebilirsiniz. Bunu belli ettikten sonra ben olsam Surat asmak yerine bi güzel dalga u
Dolaylı yoldan bu konuşmalardan haberdar olduğunuzu belli edebilirsiniz. Bunu belli ettikten sonra ben olsam Surat asmak yerine bi güzel dalga geçerdim o utansın
utanacağını pek sanmıyorum ya 😁

Bence eşinizin bi ters yapması gerekiyor yoksa böyle adamı işleyip duracak suan size bisey demez ama bi sorun yaşarsanız adam dolmuş vaziyette gelebilir. birikiyor bilinç altında her ne kadar size suan belli etmese de kendı bile farkında olmasa da birgün patlar ama kime bilemem 🙈

Ben olsaydım direk söylerdim hayırdır anamın suratına kadar nie dedikodu mu yapıyorsun die. eşime de kızardım annen annemi eleştirirken sen nasıl beni aptal yerine koyup haftada 2 saat sohbet kurduruyorsun die . Bu benım düşüncem .

Bence eşinizin bi ters yapması gerekiyor yoksa böyle adamı işleyip duracak suan size bisey demez ama bi sorun yaşarsanız adam dolmuş vaziyette gelebilir. birikiyor bilinç altında her ne kadar size suan belli etmese de kendı bile farkında olmasa da birgün patlar ama kime bilemem 🙈

Ben olsaydım direk söylerdim hayırdır anamın suratına kadar nie dedikodu mu yapıyorsun die. eşime de kızardım annen annemi eleştirirken sen nasıl beni aptal yerine koyup haftada 2 saat sohbet kurduruyorsun die . Bu benım düşüncem .
Bu açıdan düşününce mantıklı geliyor, ama çirkeflik yapıp adamı da soğutmaktan korkuyorum

Haftada 2 saat sohbet ediyorsunuz ve arayıp sormuyor mu diyor? 3 yıllık evliyim en fazla 20 dk konuşmuşumdur telefonda kV ile oda şuan hamileyim diye konu bebek olduğu için ister istemez uzuyor sohbet. Onun dışında ne konuşacağım ki çok saçma. Benim aramıyor mevzusu bir kere eşime demişti kv beni aramıyor tassprenses diye eşimde sen ara anne o zaman dedi ondan sonra konusu bir daha açılmadı. Mesajları görsem duramam söylerdim ben.

Bu açıdan düşününce mantıklı geliyor, ama çirkeflik yapıp adamı da soğutmaktan korkuyorum
Ben kendımı kandırılmış hissederdim . Anneniz eşiniz hakkında 6 ay kötü konuşsa annenizle tatlı tatlı sohbet etmesini içiniz vicdanen kaldırır mıydı . Kocamın arkasından annem de olsa kötü konuşanı dinlemem .

Kocam da öğrense hadi o konuştu ama sen nasıl dinledin dese ne dicem ekmegını yediğim adama 😞Bilmiorum size ters gelebılır düşüncem

ay annen ne iyi ne kaynanalar var sürekli aramıyor diye bilenen deyin eşinize laf arasında 😂😂 gidince özellikle eşinizin yanında çok ilgili davranın annesine. Onların taktikleri bu. Sizi oğluşunun yanında güzel ağırlayacak, oğlulu yokken imalar, laf sokmalar uçuşacak.

Bende salak gibi eşime sürekli annen hasta sürekli ara sor belki benim yanımda dertleşemez bisey anlatmak ister sana aksatma anneni diye telkinlerde bulunuyorum.
Ben de bunu anlamıyorum. Kaynanasından çeşit çeşit çirkeflik görmüş kadınlar size ne annesini arıyor mu aramıyor mu? Kocalarınız size bunu yapıyor mu, annenizin hasta olduğunu bile bilmezler bırak ara demeyi. Kazık kadar adamların velisi olmayın. Ben siz olsam ziyarete gittiğimde kinci davranmam, görevmiş gibi yer içer gezer dönerim. Adam zaten sizi savunmuş, arkanızdan şikayet etmemiş. Durduk yere taraf seçmeye zorlamayın. Cahil görgüsüz kayınvalidelerin tek yapabildikleri oğulları üzerinde gücü olduğunu göstermek, kuyruğu dik tutmak. Ama döndükten sonra da eşinize, annenin benim hakkımdaki gerçek duygularını biliyorum hissediyorum, beni bir şeye zorlamadığın sürece karışmam etmem ama istemediğimi bir şeylere sakın beni mecbur etme derim. Telefonda gördüklerinizden bahsetmeyin. Ben kör sağır değilim, arada derede yakaladıklarım gördüklerim var diyin.

Şunu da anlamıyorum her tatilde aileleri görmeye mi gideceksiniz? Yeni yerler yeni ülkeler görelim hevesiniz yok mu?

Görme duyma ne bekliyorsun ki benim annem de kaynana söyleyince yuooo diyor mesela her gün arayıp ne yediniz diye soruyormuş ki annem arkadaş olacağın biri geleneksel düşünmez vs. Sonra durup dururken OĞLUMM MUTSUUZZZ diye yükseliyor hangi kaynana gelinini seviyor ki iyi çok şükür diyor ki? Sen mesela kendi annen yapsa tolere edeceğin şeyi kaynanan yapsa edemezsin. Ona göre davran ben olsam kocamın yanında gülerim sonra ortamı bilerrk gererim ama sen yapma. Min 50 yaşında kirpi yavrusunu pamuğum diye sever derler ya bunlara da öyle işte oğullarına layık görmüyorlar kimseyi

Back
X