Kaynanamın torunu olduktan sonra beni çok fazla darlayacağını düşünüyorum önüne şimdiden nasıl geçebilirim?

Burcn987

Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2024
457
330
23
26
Kendisinin iki torunu var ve aşırı derece de bağımlı günde üç dört sefer görüntülü arar konuşur. Bugün bana kendini hazırla seni de günde üç dört sefer arıycam dedi. Mesele görüntülü arama durumu da değil torundan sonra sık sık görüşme isteği olacak, haftanın üç günü diyebilirim aynı zamanda her gün de görüntülü aramalar olacak üç dört kez bu bana bütün günümün bilinmesi gibi geliyor. Şu an dahi bunu düşününce içim daralıyor. Eltim bu durumdan hoşnut ve sürekli dip dibeler her yere beraber gider gelirler. Ben hoşlanmıyorum ve iyi kötü bir sınır koymuştum torundan sonra bu sınır tamamen ortadan kalkacak gibi hissediyorum eltimden beklediği her şeyi benden de bekleyecek. Şu an için bu durumun önüne geçemez miyim? Yani bebek daha dünyaya gelmeden ilerideki sınırın aynı kalması için ne yapabilirim?
Not=Bu arada torunlarını tabi ki görebilir, özleyebilir bu duruma asla karşı değilim, ama herkesin kendi hayatı var ve bu buna çok fazla geliyor. Görüntülü aramalar da gün içinde neredeyiz, kimdeyiz, planımız, programımız her şeyimizi öğrenmiş olacak.Hamileliğim başından beri riskli geçiyor işten ayrılmak durumunda kalmıştım, şu an da da riskli devam ediyor maalesef ki işe devam etmem mümkün değildi.

Her aradığında cevap vermek zorunda değilsiniz, telefonumun sesi kısık oluyor fark etmiyorum çaldığını, telefona bakmaya fırsatım olmuyor vs vs gibi bahaneler sunulabilir. Aptal değilse bir süre sonra anlar.
Kimse kimseyle günde üç kere konuşmak zorunda değil, çok saçma.

Yerinizde olsam sabah kalkar kalkmaz bir kez arar gösteririm torununu, gün içinde aramalarına cevap vermem. Anne gündüz çok yogun oluyorum, telefonun nerde olduğundan bile haberim olmuyor derim. Aksamda fotoğraf ve video atarım yeter. Bir zaman sonra biz arayınca açmıyor müsait olduğunda kendi ariyor zaten derler. Mesafe koymak istediğinizi anlarlarsa iyice üstünüze gelirler, gerek yok.

Açıkça telefonda söyledim kendisine ben telefonu sessizde kullanıyorum, sürekli açamam dedim. Gördüğün de dönersin telefonu eline alıyorsun dedi sonuçta kaldım öyle.

Açıkça telefonda söyledim kendisine ben telefonu sessizde kullanıyorum, sürekli açamam dedim. Gördüğün de dönersin telefonu eline alıyorsun dedi sonuçta kaldım öyle.

Bence şimdiden pazarlığa bile girişmeyin. Zamanı gelince sinir bozmadan sınır çizersiniz

Çok teşekkür ederim maalesef aşırı derecede stres yaptım. Eşimle bu durumu konuştum kendisi annesi ile konuşup şimdiden bu durumun önüne geçeceğini söyledi inşallah öyle olur.

Aslında deneyebilirim bunu, işe yararsa bu şekilde devam ederim. Atama bekliyorum inşallah onların olduğu şehirden giderim ama atanamazsam dahi bir sonraki kpss ye hazırlanma sürecim olacak, ders çalışıyorum o yüzden yoğunum derim.

Sınır çizmek güzeldir Eltinizin davrandığı gibi davranmak zorunda değilsiniz.Herkesin ilişkilere bakış açısı sınır koyma mesafesi farklıdır.Şimdiden gerilmeyin. Önce hayırlısı ile o sürece girin sonra gereken yerde çat çat söyleyin....

Vallaha ne diyeyim bazen insanımızın kültürü beni o kadar boğuyor ki. İnsan torun bile olsa günde 3-4 defa neyini merak eder ki? Hayatsızlık başka bir şey değil.
Krizi geliyormuş o an görmeden yapamazmış şimdiden kendimi hazırlamam gerekiyormuş sanki tek torun sahibi o.

Nasıl alıştırırsanız öyle gider.Her aramasına cevap verip açarsanız öyle alışır ama her zaman acmayip arada ulaşılmaz olursanız o da buna alışır.Lohusalık döneminde kayinvalidesi ile arasi bozulup 5 yildir hala düzeltmemiş biri olarak endiselerinizi anlıyorum.Saglikla kavusun bebeginize ve yeni annelik sevincinize kimsenin gölge düsürmesine izin vermeyin lütfen cünkü lohusalıkta yaşananlar(aslında ilk 6 ay) asla unutulmuyor.

Ben de bunun olmasından korkuyorum çünkü lohusalıkta vereceğim tepkileri kestiremiyorum. Dediğiniz gibi arasa da açmam ama bu bana onun tarafından tartışma olarak dönecek bir süre sonra bunu biliyorum. Neden insanlar böyle anlamıyorum benim annem de asla böyle bir durum yok.

Lohusa olan siz olacaksiniz rol calmasina izin vermeyin ben izin verdim hatta ve hatta evi yakindi yasli kv sine göstermek icin evine bile götürüyordu mütemadiyen.ikinci cocugum olunca anladım lohusalik neymis bebegine kavusmak neymis bebegimle lohusalikta bag kuramadim inanin kavga edene kadar her gün ağladım sürekli gelirdi sürekli alırdı sürekli aradi video isterdi.Kimsenin benim durumuma düsmesini istemem sınırlari bastan koruyun ki üzülmeyin kötü hatirlamayin ileride

Hayır neden genelde bunu yapan erkek anneleri oluyor anlamıyorum. Bir bizi rahat bıraksalar ne güzel olurdu.
Kardesim evlendi yeni anneme diyorum ki kv min yaptigini sen geline yaparsan karsinda beni bulursun asla izin vermem haberin olsun.Herhalde kendilerini valide sultan zannediyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…