Kaynanamın torunu olduktan sonra beni çok fazla darlayacağını düşünüyorum önüne şimdiden nasıl geçebilirim?

Evet ben de bunun farkındayım ama işte şimdiden geleceği düşünüp stres yapıyorum eşim bugün keskin bir şekilde konuşacak o zaman stresim azalacak. Çok teşekkür ederim. İnşallah sizin de hamileliğiniz her zaman sorunsuz ilerler ve mutlu,kolay, sağlıklı bir doğum yaparsınız.

Benım en sevmedıgım sey. Kayınvalıdem daha cocuk yok, devamlı goruntlu arayan bı ınsandı. Acmyorum. Sonradan normal arayarak donuyorum. Kesın benımkıde yapar. Esıne pasla

Benım en sevmedıgım sey. Kayınvalıdem daha cocuk yok, devamlı goruntlu arayan bı ınsandı. Acmyorum. Sonradan normal arayarak donuyorum. Kesın benımkıde yapar. Esıne pasla
Hiç hoşlanmam lütfen şimdiden sınır koyun normalden de dönmeyin bu durumu her gün yaşıyorsanız. Sonrasında sınır koymak çok daha zor oluyor.

Çok hassas bir yerden giriyor kayınvalide. Torunumu sevmeyeyim mi, nasıl uzak durayım vs vicdanlara oynuyorlar. Kendini oğluna acındırması gerekse onu da yapar. Ben uygun olduğum zaman arar konuşur çocuğu gösteririm, bitti. Size şunun garantisini veriyorum, ne kadar hanım hanımcık saygıda kusur etmeyen içine atan gelinseniz o kadar saygısızlık görürsünüz. Tam tersi benim kuralım sınırım bu, şunu bunu yaparım veya yapmam diyen mesafeli gelinler de o kadar kıymetli olur. Çünkü çekiniyorlar aman bulaşmayayım diyorlar. Eşimin hatırına diye kabul etmeyeceğiniz şeyleri etmeyin. Kim kırılırsa kırılsın. Benim anne babamın yapmadığını seninkiler de yapamaz hayırdır diyeceksiniz. Evlilik denge ve bir adım sen bir adım ben işidir. Çocuğunuzun babasına bile hak etmediği tavizi vermeyin.

Atanmak kariyeriniz açısından faydalı ama bu gibilerden kaçarak kurtulamazsınız. Bu sefer de torun görme ayağına uzun süreli kalmaya gelecek. Savaşıp, sınırı çizip, çizginin diğer tarafında tutarsanız isterse karşı binada yaşasın. Yok öyle mahremiyet ihlali, taciz, ısrar, emrivaki.

Hayır neden genelde bunu yapan erkek anneleri oluyor anlamıyorum. Bir bizi rahat bıraksalar ne güzel olurdu.
Kiz anneleri, damadin tepkisinden, kızlarını üzmesinden, hatta pataklamasindan korkuyor çünkü. Ama sen onun oglusuna en fazla ne yapabilirsin ki, cekip gitsen canina minnet oluyor bazisinin hatta. Gelini etkisiz eleman olarak gormelerinden ötürü oluyor. Boylelerine tenhada agzinin payini verip ay annen yanlis anlamistir ben onu severim hemen arayim bak önünde deyip ondan sonra bi kac gun hic donmeyeceksin. Net dobra olursan başın agrir onlar gibi kaypak olmak gerekir cogu zaman.

Bu sınırı koymasi gereken kişi eşin aslinda. Seni o rahatlatmali. Kimsenin delisiyle ugrasmak zorunda degiliz neticede evlendik diye. Gunde on defa aramak deliliktir annesine bi hobi falan bulsun. Ya da gitsin kv den baska hayati olmayan eltiyle takilsin. Cocuk sizin cocugunuz ne zaman göstereceğinize annesi olarak siz karar verirsiniz babasi bile bi yere kadar karismali. O yuzden kapınızı kapattığınızda evin disinda kalanlara eşiniz dur desin. Yuzgoz olmayin mümkün mertebe. Tabi arsiz insanlara bu fayda etmiyor. Illa ki ara bozuluyor ama siz simdiden kendinizi stres icinde birakmayin. Su an konusma görüşme sıklığınız nedir?

Kesinlikle katılıyorum eşim sınırı çizsin çünkü onun kendi ailesi ben de kendi ailemle ilgili bir durum olsaydı eşimi asla uğraştırmazdım ki benim ailem de hiç bir şekil de böyle bir durum olmaz, eşimi rahatsız etmemek için iki senedir bir kere bile aramadılar o müsait olursa, konuşmak isterse arar çalışıyor,işleri vardır biz rahatsız etmeyelim dediler ama erkek annelerin de illaki geline müdahale olayları oluyor. Şu an için haftada bir yüz yüze görüşme sıklığımız oluyor bir kaç saatlik bazen değişiyor 10 gün de bir gibi de olduğu zamanlar oluyor. Telefonla konuşma durumu da 5 gün de bir gibi onda da kaynanam arıyor genelde.

Kesinlikle haklısınız fazla tolerans kendimize yaptığımız en büyük haksızlık oluyor, şu an için zaten kaynanamın gözünde uyumsuz gelinim ben. Bunlarla uğraşmak benim için yıpratıcı oluyor ailem de hiç görmediğim, alışkın olmadığım bir durumun içindeyim keskin bir şekilde sınırları tekrardan çizip korumak dışında başka çarem yok. Teşekkür ederim önerilerinizi mutlaka dikkate alıcam.

İşte hayatı çocuktan ibaret olanın yaşlılığı da torun ekseninde geçiyor üzücü halbuki o kadın dolu dolu turlara çıksa seramik kursuna katılsa bahçe kursu birşey çevresi olsa sosyal olsa arkadaşları ile gezse planlar yapsa illa şehir dışı değil şehir icide hem kendi fiziksel hem ruhsal sağlığına torun torba olayindan o kadar iyi gelirki.Yani ömrünü çocuktur kocadir harcadın zaten gittin gidiyorsun belirsiz tarlhte yaşasaba kendine gelinmiş damatmis yok torunmus sevilir elbet arada görüşülür her gün her gün artık bir süre sonra oram ağrıyor buram tutmuyor sitem naz niyaz eeee kaciyor insanlar .İşte çok korkarım buna dönüşmekten ben beni ozleyince içten arasınlar fikrindeyim her zaman görev gibi yapışmayacak sin kimsrye kendi genç halini unutmayacak sin.İnsanin zamanı ömürden gidiyor çok beklenti her zaman çok problem

Ne güzel özetlemişsiniz gerçekten bir çok kadının içinde bulunduğu durum bu. Hayat sanki sadece çocuk ve eşten ibaretmiş gibi davranıyorlar ve bir türlü kopamıyorlar yine de çevremde bu durumu erkek annelerinde daha çok görüyorum. İnşallah ben de kaynanam gibi biri olmam öyle olmayı da hiç istemem.

Zaten sorun çıkmaz onlara benzemezsek görev dediğin her türlüsü sıkar içten gelmeyen her hareket o gülümseme gözlere bile çıkmaz sahtedir .Bunu görmek istemem kimsede.Ay bide ayın altında dem uzak duruyor diyen aklieveller var onları hiç anlamıyorum umarım denk gelun ve damarlara düşeriz ilerde

Krizi geliyormuş o an görmeden yapamazmış şimdiden kendimi hazırlamam gerekiyormuş sanki tek torun sahibi o.
Ayy yemişim krizini. Gündemde olmak istiyor belli ki normal bi insan günlük hayatına dalar işe güce günde üç defa torun görmek saat kurmus gibi nasıl aklına gelir. bence mesele "sizin hayatınızda ben de varım" düşüncesini kabul ettirmek..torun bahane biraz
Çözüm dogduktan sonra teli açmamak. bir arar iki arar en sonunda bıkar bence

Bırak her gün arasın sende her aradığında aç ama her aradığında babaannesi bak torununun buna ihtiyacı var babaannemiz alır diye düşündük felan de her aramasında böyle yap bişeyler iste sürekli hem sen kötü olmazssın hem o aramayı keser ha olaki bi durum oldu eşine dersin hayatım babaannesi sonuçta nazımız ona geçiyor ondan istiyoruz gibisine kendini iyi yapmış olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…