Çok teşekkür ederim beni hiç tanımamanıza rağmen siz bu kadar düşünceliyken söz de çok yakınım olan insanların bu şekilde davranması çok garibime gidiyor. Eltim bu konuda kimsenin eline su dökemez on kere görüntülü arasa kaynanam onunu da açar. Lohusalıkta bu durumla baş etmek istemediğim için eşimin şimdiden konuşmasını istedim muhtemelen bu konuşmadan sonra tavır alacak ve mesafeli olacak bana.Benimkilerin huyu böyle. Görümcemede aynı şekilde davranıyorlar. Müsait mi değil mi sormadan her akşam illa görüntülü ararlar
Eltiniz nasıl başarıyor bilmiyorum ama bebiş doğduktan sonra gerçekten öyle günde birkaç defa görüntülü konuşacak kadar bol vakit olmuyor.
Zaten riskli bir gebelik geçiriyormuşsunuz şimdiden bunları düşünüp sıkmayın kendinizi. Siz nasıl alıştırırsanız öyle gider. Şimdilik sadece sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almaya odaklanın
Kötü biri diyemem açıkçası sadece fazla geleneksel yaşayan bir aile ve benden de beklentisi bu yönde oldu. En basit örneği gittiği her misafielikte benim de olmamı bekliyordu, ya da evine çağırdığı her misafir de benim de kaynanamın yanında olmam gerekiyordu çünkü gelinim. Bu vb davranışlarından ötürü mesafeliyim kendisine ve bu mesafeyi çizip korumak benim için zor olmuştu, tekrar her şeyin alt üst olmasından çok korkuyorum o yüzden bunun önüne tamamen geçmenin bu şehirden gitmek olduğunu düşünüyorum.Kaynananız kötü biri mi? Size ne gibi zararlar verdi?
Dediğiniz gibi stres yapmamaya çalışayım. Eşim şu an için tamamen beni destekliyor ama dediğiniz gibi doğum sonrasını bilemem.Çocuk doğunca o da babaannesi, torununu görmesin mi falan diyebilir. Bunlar yaşanacak şimdiden düşünüp strese girme. Günde 1 kere telefon aç baktın her gün geliyor eşinle konuş. Zaten sürekli yorgun olacaksın onunla uğraşmaya vaktin olmaz.
Bir şey diyim mi? Çocuk olunca destek olacak birine öyle ihtiyacı oluyor ki insanın. Benim kaynanam benden arabayla 5dk uzaklıkta ama asla bana çocuklarıma hayrı yok. Kızım ameliyat oldu geldi ama aynı gün kaçarak gitti. Onda bile yardım etmedi. Ben hastayım mesela bi tabak çorba bile getirmez ama belli ki sizin kaynana yapar. Şimdi yok falan dersiniz ama bir de atanacağım diyorsunuz çocuğa bakması etmesi babaanneden daha iyi bir destek asla bulamazsınız.Kötü biri diyemem açıkçası sadece fazla geleneksel yaşayan bir aile ve benden de beklentisi bu yönde oldu. En basit örneği gittiği her misafielikte benim de olmamı bekliyordu, ya da evine çağırdığı her misafir de benim de kaynanamın yanında olmam gerekiyordu çünkü gelinim. Bu vb davranışlarından ötürü mesafeliyim kendisine ve bu mesafeyi çizip korumak benim için zor olmuştu, tekrar her şeyin alt üst olmasından çok korkuyorum o yüzden bunun önüne tamamen geçmenin bu şehirden gitmek olduğunu düşünüyorum.
Öyle zamanlarda eşinize paslayın, o arasın. Biraz sürdürürseniz inanın sıklığı azaltır. Bir de her şeyi idare etmek zorunda değiliz, mesafe koymak istiyorsak karşı taraf da bunu fark etsin. Hissettirmeden yapmak diye bir şey yok. Niye hissetmesinler ki onlar darlarken iyi de biz durunca mı problem var?Açıkça telefonda söyledim kendisine ben telefonu sessizde kullanıyorum, sürekli açamam dedim. Gördüğün de dönersin telefonu eline alıyorsun dedi sonuçta kaldım öyle.
Şimdilik bir şey deme o arayacak sen cevap vermeyeceksin verdiğinde de hesap vermeyip duymazdan geleceksinKendisinin iki torunu var ve aşırı derece de bağımlı günde üç dört sefer görüntülü arar konuşur. Bugün bana kendini hazırla seni de günde üç dört sefer arıycam dedi. Mesele görüntülü arama durumu da değil torundan sonra sık sık görüşme isteği olacak, haftanın üç günü diyebilirim aynı zamanda her gün de görüntülü aramalar olacak üç dört kez bu bana bütün günümün bilinmesi gibi geliyor. Şu an dahi bunu düşününce içim daralıyor. Eltim bu durumdan hoşnut ve sürekli dip dibeler her yere beraber gider gelirler. Ben hoşlanmıyorum ve iyi kötü bir sınır koymuştum torundan sonra bu sınır tamamen ortadan kalkacak gibi hissediyorum eltimden beklediği her şeyi benden de bekleyecek. Şu an için bu durumun önüne geçemez miyim? Yani bebek daha dünyaya gelmeden ilerideki sınırın aynı kalması için ne yapabilirim?
Not=Bu arada torunlarını tabi ki görebilir, özleyebilir bu duruma asla karşı değilim, ama herkesin kendi hayatı var ve bu buna çok fazla geliyor. Görüntülü aramalar da gün içinde neredeyiz, kimdeyiz, planımız, programımız her şeyimizi öğrenmiş olacak.Hamileliğim başından beri riskli geçiyor işten ayrılmak durumunda kalmıştım, şu an da da riskli devam ediyor maalesef ki işe devam etmem mümkün değildi.
Maalesef durum tam da düşündüğüm gibi olacak buna adım kadar eminim o yüzden sizin dediğiniz gibi alınırsa alınsın şimdiden önüne geçicem durumun. Eşime konuşmasını söyledim konuşacak, ondan sonra da bana karşı tavırlı olacak artık yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim desteğiniz için.Öyle zamanlarda eşinize paslayın, o arasın. Biraz sürdürürseniz inanın sıklığı azaltır. Bir de her şeyi idare etmek zorunda değiliz, mesafe koymak istiyorsak karşı taraf da bunu fark etsin. Hissettirmeden yapmak diye bir şey yok. Niye hissetmesinler ki onlar darlarken iyi de biz durunca mı problem var?
Yalnız her ne olursa olsun bunları şimdi düşünmeyin, belki de hiç korktuğunuz gibi olmayacak. Zamana bırakın.
Özel sektör beni çok fazla yordu senelerdir özel sektör de çalışıyorum. İşe dönmeyi düşünmüyorum çünkü işimden istifa ettim, izin konusunda çok büyük problem çıkarıldı o yüzden mecbur kaldım. Atanmak ilk tercihim. Atanırsam ücretsiz izne ayrılırım. Sonrası herkesin mecbur kaldığı gibi kreşe yazdırırım. Bulunduğum şehre atanmam mümkün değil bölümümün en yüksek kapattığı şehir de yaşıyorum şu an.Asıl merak ettiğim konu doğum yaptıktan sonra işe tekrardan dönecek misiniz, dönerseniz bakıcı kısmında sorun yaşarsın
Bana bebek kokusunu çok özlediğini söyledi. Sürekli torunum da torunum diye beni arıyor. Sanırım o durumda cinnet geçiririm küçücük bebeğin onun saçma sapan tavırları yüzünden hasta olmasını kaldıramam. Ben lohusalık sürecinde beni bekleyen durumu çok iyi biliyorum o yüzden şu an müdahale etmek zorundayım her şey konuşulacak küserse küssün.Bu kadın yeni doğmuş bebeği salyalı salyalı da öper, hasta eder kesin. Şimdiden pazarlığa girmeyin. Telefonları açmazsınız, 2 günde bir cevap verir 10 dakika konuşursunuz, çok bile. İşi gücü yok mu bu insanların.
Zaten bana garip gelen de bu çok görmek istiyorsan oğlunu ara o göstersin her şeyi gelinden bekliyor.Akşam eşiniz eve gelince bebeği de alır kucagına arar annesini görüşürler. Merak etmeyin zaten her telefonu gerçekten de açamayacaksınız. Açmak zorunda da değilsiniz. Siz oğluyla görüştürmeye alıştırın.
Her şeyin fazlası zarar bence bu her konu için böyledir. Bakın hiç destek olmaması bam başka destek olmak adı altında hayatınıza yerleşmesi bam başka. Ben sürekli birileriyle günde dört sefer görüntülü konuşmak zorunda değilim, mecbur da değilim. Kaynanamın olduğu şehre yani şu an benim de yaşadığım şehre atanmam mümkün değil maalesef kreşe göndermem gerekecek. Bu arada bir gün bakacağına inanmıyorum. Eltimden biliyorum sadece sever ama iş bakmaya gelince direk eltime verir.Bir şey diyim mi? Çocuk olunca destek olacak birine öyle ihtiyacı oluyor ki insanın. Benim kaynanam benden arabayla 5dk uzaklıkta ama asla bana çocuklarıma hayrı yok. Kızım ameliyat oldu geldi ama aynı gün kaçarak gitti. Onda bile yardım etmedi. Ben hastayım mesela bi tabak çorba bile getirmez ama belli ki sizin kaynana yapar. Şimdi yok falan dersiniz ama bir de atanacağım diyorsunuz çocuğa bakması etmesi babaanneden daha iyi bir destek asla bulamazsınız.
Bu anlattıklarınız çok basit şeyler. 3 çocuğum var ve cidden böyle ilgili bir babaanne için neleri vermezdim yani.
Kendinizi çok doldurmayın. Bir çocuğu bütün köy büyütürmüş. Babaannesi aramış görmüş bunlar güzel şeyler.
Daha güzel siz muhattap olmamış olursunuz bırakın eşiniz uğraşsın. Doğumdan sonra insan çok farklı bir psikolojide oluyor, iyiliğine söylenen şey bile söyleyiş tarzından dolayı rahatsız edebiliyor boşverin o yüzden mesafe iyidir kafanız rahat olurÇok teşekkür ederim beni hiç tanımamanıza rağmen siz bu kadar düşünceliyken söz de çok yakınım olan insanların bu şekilde davranması çok garibime gidiyor. Eltim bu konuda kimsenin eline su dökemez on kere görüntülü arasa kaynanam onunu da açar. Lohusalıkta bu durumla baş etmek istemediğim için eşimin şimdiden konuşmasını istedim muhtemelen bu konuşmadan sonra tavır alacak ve mesafeli olacak bana.
Zamanı gelince geç kalır mıyım, sınır çizebilir miyim korkusu oluyor bende. Benim için çok önemli bir mesele o yüzden fazlaca kafayı taktım.
Sık sık konuşmaktan hoşlanmadığını söyleyin Hergün Hergün insan bıkar yaKendisinin iki torunu var ve aşırı derece de bağımlı günde üç dört sefer görüntülü arar konuşur. Bugün bana kendini hazırla seni de günde üç dört sefer arıycam dedi. Mesele görüntülü arama durumu da değil torundan sonra sık sık görüşme isteği olacak, haftanın üç günü diyebilirim aynı zamanda her gün de görüntülü aramalar olacak üç dört kez bu bana bütün günümün bilinmesi gibi geliyor. Şu an dahi bunu düşününce içim daralıyor. Eltim bu durumdan hoşnut ve sürekli dip dibeler her yere beraber gider gelirler. Ben hoşlanmıyorum ve iyi kötü bir sınır koymuştum torundan sonra bu sınır tamamen ortadan kalkacak gibi hissediyorum eltimden beklediği her şeyi benden de bekleyecek. Şu an için bu durumun önüne geçemez miyim? Yani bebek daha dünyaya gelmeden ilerideki sınırın aynı kalması için ne yapabilirim?
Not=Bu arada torunlarını tabi ki görebilir, özleyebilir bu duruma asla karşı değilim, ama herkesin kendi hayatı var ve bu buna çok fazla geliyor. Görüntülü aramalar da gün içinde neredeyiz, kimdeyiz, planımız, programımız her şeyimizi öğrenmiş olacak.Hamileliğim başından beri riskli geçiyor işten ayrılmak durumunda kalmıştım, şu an da da riskli devam ediyor maalesef ki işe devam etmem mümkün değildi.
Bu konuda sansliymissin umarım biran önce atanırsınızÖzel sektör beni çok fazla yordu senelerdir özel sektör de çalışıyorum. İşe dönmeyi düşünmüyorum çünkü işimden istifa ettim, izin konusunda çok büyük problem çıkarıldı o yüzden mecbur kaldım. Atanmak ilk tercihim. Atanırsam ücretsiz izne ayrılırım. Sonrası herkesin mecbur kaldığı gibi kreşe yazdırırım. Bulunduğum şehre atanmam mümkün değil bölümümün en yüksek kapattığı şehir de yaşıyorum şu an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?