- 21 Ocak 2018
- 8.609
- 21.362
- 348
- 32
Göstermiyor diye kapıya dayanır bu modeller. O yüzden günlük dozunu verip sonra gün boyu telefona bakmamak en iyisi bence. Huzuru daha çok kacar bu sefer konu sahibinin. Kendisi bilir tabii.Sınırlarınızı siz belirlersiniz o da size ayak uydurur. Yukarıdaki arkdaşın dediği gibi her sabah torunu göstermeye başlamayın sakın, ne münasebet. Mecbur musunuz her sabah gözünüzü açar açmaz görevmiş gibi torun göstermeye? O aradığında o an müsaitseniz ve canınız da isterse açar konuşursunuz, ya da canınızın istediği bir vakit geri dönersiniz. Haftada birden fazla telefonlaşma bence fazla ama siz daha sık görüşmek isterseniz bilemem. Şimdiden sen de alış seni de bukadar çok arayacağım dediğinde anne ben genel olarak bukadar çok telefonda görüşmeyi sevmiyorum diyin. Bebeğinizle ilgili siz sormadan tavsiye vermesine müsade etmeyin. Öyle bir şey yaptığında direkt hayır ben mesela doktorumun önerdiği gibi/ kitaplardan/ seminerlerden öğrendiğim şekilde yapacağım bunu diyin. En azından ben böyle yaptım ve çok rahat ettim.
İnşallah gerçekten atanmayı dört gözle bekliyorum sadece bu meseleler için değil genel anlamda çalışmak istiyorum teşekkür ederim.Bu konuda sansliymissin umarım biran önce atanırsınız
Dediğiniz gibi yaparım tabi ki ben de bunları düşündüm ama bu bana tartışma olarak dönecek işte ve lohusalık zamanımda olacak ben bu durumu yaşamayı istemiyorum lohusalıkta siz de bilirsiniz pireyi deve yapıp üzülüyoruz. Bu meseleler o zaman beni çok daha fazla rahatsız edecek. Bu yüzden şu andan itibaren önüne geçmek istiyorum kendisiyle eşimin konuşmasını istedim yarın bu konuyu konuşacak ve sonrasında kaynanam zaten bana tavır alacak mesafeli bir şekilde ilişkimiz devam edecek. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.Sınırlarınızı siz belirlersiniz o da size ayak uydurur. Yukarıdaki arkdaşın dediği gibi her sabah torunu göstermeye başlamayın sakın, ne münasebet. Mecbur musunuz her sabah gözünüzü açar açmaz görevmiş gibi torun göstermeye? O aradığında o an müsaitseniz ve canınız da isterse açar konuşursunuz, ya da canınızın istediği bir vakit geri dönersiniz. Haftada birden fazla telefonlaşma bence fazla ama siz daha sık görüşmek isterseniz bilemem. Şimdiden sen de alış seni de bukadar çok arayacağım dediğinde anne ben genel olarak bukadar çok telefonda görüşmeyi sevmiyorum diyin. Bebeğinizle ilgili siz sormadan tavsiye vermesine müsade etmeyin. Öyle bir şey yaptığında direkt hayır ben mesela doktorumun önerdiği gibi/ kitaplardan/ seminerlerden öğrendiğim şekilde yapacağım bunu diyin. En azından ben böyle yaptım ve çok rahat ettim.
Bunu kendisi çok iyi biliyor zaten. Bildiği içinde şimdiden söylüyor ki ben kendimi bu duruma hazırlıyayım. Aşırı ilginç geliyor bana bu tarz zihniyete sahip olan insanlar her şeyin fazlası zarar dozunda güzel neden bu kadar bağımlı gibi davranıyorlar bir türlü anlam veremiyorum. Sanırım tepkilerimin biraz daha sert olması gerekiyor. Küserse küssün.Telefonu acarsam konusursun ben oyle surekli sizinle telefonda konuşamam diceksiniz isim var gucum var musait olmuyorum dersiniz eimdi oyle konussun dursun zamanı gelince gunde bir kere acarsiniz gerisini acmazsiniz cok onemli degil
Hayır bakmaya gelince yok. Sadece sevmeye varTelefon sizin elinizde açmazsınız olur biter hamileliğinizde stres yapacak en gereksiz konu gerçekten yahu. Bebeğinize odaklanın boşverin bunları :)
Ayrıca yakınınızdaysa bebeğinizi arada emanet edeceğiniz bu kadar seven bir babaanne gerçekten iyi duruyor. Biraz da kullanın.
Tam da dediğiniz gibi olacak bu arada. Çok güzel özetlemişsiniz.Göstermiyor diye kapıya dayanır bu modeller. O yüzden günlük dozunu verip sonra gün boyu telefona bakmamak en iyisi bence. Huzuru daha çok kacar bu sefer konu sahibinin. Kendisi bilir tabii.
Doktor ne derse o diyorsun sana diyor ki doktorlar çok mu biliyor sanki. Her şeye cevapları var ve bildiklerini okuyorlar. Siz denk gelmediniz sanırım, sıkıntılı tipler bunlar biraz idare etmek gerekiyor
Sormayın hayatımda bu zihniyete sahip ilk tanıdığım insan olur kendisi. Hiç bu kadar torun bağımlısı biriyle denk gelmedim. Şimdiden beni her aradığında torunuyla konuşuyor daha doğmamış karnımdaki torunuylaKaç yaşında bu kv, yaşı geçmediyse yapıversin bir tanede düşsün yakanızdan bana fenalık geldi, tamam torunlarını sevmesi güzel iyi hoşta fazlası bunaltıcı hayatsız mıdır nedir, eşi arkadaş çevresi falan yok mu torunlarla bu kadar kafayı yemek hiç normal değil.
Var öyleleri var kızım sariliktan ışın tedavisi alıyorken kv 1 bucuk günde 4 5 defa gelip bebegimi görmüştü küvezin icine elini sokup bebegime elliyordu emzirmek icin cihazin icinden aliyorduk mesela onun disinda cihazin icinde durmasi gerekiyordu ama kv bize sormadan cocugu sırf kucagında tutmak icin küvezden alıp cikariyordu özlüyormus dokunmak istiyormus eşim en sonunda anne sacmalama artik dedi de öyle bıraktı nelere susmusum diyor insan üstelik o zaman pandemiydi neden susmusum simdi olsa paralarım lohusalikta bazen insan alıklaşıyor galibaSormayın hayatımda bu zihniyete sahip ilk tanıdığım insan olur kendisi. Hiç bu kadar torun bağımlısı biriyle denk gelmedim. Şimdiden beni her aradığında torunuyla konuşuyor daha doğmamış karnımdaki torunuyla54 yaşlarında bir kadın ve çevresi de gayet geniş gittiği çevreye de sürekli gelinini ve torununu peşinden sürükleyen biri aynısını benden de bekleyecek.
Akıl tutulması gibi resmen çok istiyorlarsa doğursunlar bir tane tıp çok gelişti. Neyse en azından şu an sınırınız belli, inşallah bir daha bu tarz bir durumla karşılaşmazsınız.Var öyleleri var kızım sariliktan ışın tedavisi alıyorken kv 1 bucuk günde 4 5 defa gelip bebegimi görmüştü küvezin icine elini sokup bebegime elliyordu emzirmek icin cihazin icinden aliyorduk mesela onun disinda cihazin icinde durmasi gerekiyordu ama kv bize sormadan cocugu sırf kucagında tutmak icin küvezden alıp cikariyordu özlüyormus dokunmak istiyormus eşim en sonunda anne sacmalama artik dedi de öyle bıraktı nelere susmusum diyor insan üstelik o zaman pandemiydi neden susmusum simdi olsa paralarım lohusalikta bazen insan alıklaşıyor galiba
Hayır bakmaya gelince yok. Sadece sevmeye var
Alıklaşıyor da unutmuyor di mi?Var öyleleri var kızım sariliktan ışın tedavisi alıyorken kv 1 bucuk günde 4 5 defa gelip bebegimi görmüştü küvezin icine elini sokup bebegime elliyordu emzirmek icin cihazin icinden aliyorduk mesela onun disinda cihazin icinde durmasi gerekiyordu ama kv bize sormadan cocugu sırf kucagında tutmak icin küvezden alıp cikariyordu özlüyormus dokunmak istiyormus eşim en sonunda anne sacmalama artik dedi de öyle bıraktı nelere susmusum diyor insan üstelik o zaman pandemiydi neden susmusum simdi olsa paralarım lohusalikta bazen insan alıklaşıyor galiba
Hep dışarıya şak şak bekleme hali yapacak birşey bulamayan sarıyor o değilde yoksunluk krizi nedir ya herşeyin ölçüsü olur .Torun büyüyünce suratına çok bakacak sanki.Çoğu bakmıyor vallaAyy saçma sapan laflar. Görmeden yapamıyorsa resmine bakıp ağlasın yapacak bir şey yok. Böyle aşırı torun sevgisi falan bana çok itici geliyor. Gitsin meşguliyet bulsun krizi falan kalmaz.
İnşallah yaaa atama olsun ders çalışmanıza gerek kalmadan başka şehre gidin. Benim de hedefim o. atama olmadan çocuk düşünemiyorum bile artık çok müdahale edeceklerinden korkuyorum. Bu sene yeniden sınava çalışmaya başlıcam. Açıkçası bu sınır çizme durumu benim de çok sık düşündüğüm bir konu her şeye alınıyorlar laf dokunduruyolar, atanıp başka şehre gitmekten başka çare aklıma gelmiyor. İnşallah sorunsuz bir şekilde hallolur bu sürecinizAslında deneyebilirim bunu, işe yararsa bu şekilde devam ederim. Atama bekliyorum inşallah onların olduğu şehirden giderim ama atanamazsam dahi bir sonraki kpss ye hazırlanma sürecim olacak, ders çalışıyorum o yüzden yoğunum derim.
İnşallah size de en kısa sürede atanmak nasip olsun. Siz de olabildiğince sınırlarınızı koruyun, en azından atanana kadar rahat etmeye çalışın. Doğru yaptığınızı düşünüyorum önceliği atanmaya verip sonrasında bebek planı çok daha mantıklı hamileyken ders çalışmak gerçekten zor oluyor üstüne ben doğumdan sonra da ders çalışmaya devam edicem bir şekilde sınırları zorlamam gerekiyor atanabilmek için inşallah sizin de atanma süreciniz sorunsuz hallolurİnşallah yaaa atama olsun ders çalışmanıza gerek kalmadan başka şehre gidin. Benim de hedefim o. atama olmadan çocuk düşünemiyorum bile artık çok müdahale edeceklerinden korkuyorum. Bu sene yeniden sınava çalışmaya başlıcam. Açıkçası bu sınır çizme durumu benim de çok sık düşündüğüm bir konu her şeye alınıyorlar laf dokunduruyolar, atanıp başka şehre gitmekten başka çare aklıma gelmiyor. İnşallah sorunsuz bir şekilde hallolur bu süreciniz
Yani bu devri geçtim o çocuk büyüyecek arkadaşlıklar kuracak babaanne çağırsa da gitmek istemeyecek dersleri, arkadaşları ile planları her zaman önceliği olacak. Kadın o kadar korkuyor ki benim atanıp bu şehirden gitmemden sürekli buraya atansanız, gitmeseniz deyip duruyor. O kadar garip geliyor ki ablam memur, kardeşim doktor ikisi de kendi ailemden farklı memleketler de yani herkes bir şekilde kendi hayatını kuruyor kadın hepimizi dibinde istiyor.Şimdiki nesil çok farklı valla büyükanne falan darlanmaya gelemiyorlar o nedenle en çok beni sevsin torun diye yapıyorsa boş o işler bunu bilsinde öyle yapsın çocuk anneyi babayı sever en çok anane babane baksa bile bu hiç değişmez .Sonrada çevre arkadaşlar gelir babana anane gene en sonda .Hele bu devirde
Benim en sabırsız olduğum konudur. Bu aile ben evlendiğim zamandan beri böyleydi sınırlarımı koymak,belirlemek benim için çok zor olmuştu tekrardan en başa dönmek istemiyorum o yüzden şimdiden eşim konuşacak yani dahil dahi olmak istemiyorum hamilelikten mi bilmiyorum ama uğraşmak istemiyorum bana hiç bulaşılmadan eşimle annesi halletsinler çünkü lohusalık sürecinde şu an olduğum gibi sakin kalamayacağımı düşünüyorum. Çok teşekkür ediyorum desteğiniz için .Alıklaşıyor da unutmuyor di mi?
Sonra uyanınca tavrını koyuyor.
Konu sahibesi arkadaşım belki baştan mesafeyi koyamazsın da kendine gelmeye başlayınca,yapılanları ya da yapılmayanları fark edince o zaman çizgiyi çekersin.
Allahım analı babalı sağlıklı mutlu gebelik, doğum ve büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Atanmak benim için çok önemli yani evlilikle çok alakalı değil aslında benim işim özel sektör de çok yoruyor ama bu konuda da işime yarar açıkçası. Bu arada dediğiniz gibi sınır çizip sınırı korumakta çok önemli. Bu sınırı çizdim ve kolay da olmadı o da bunu bildiği için daha bebeğim doğmadan bazı şeyleri değiştirmeye çalışacağının sinyallerini çok net verdi, telefonlarını açmayacağımı da biliyor yani bir nevi işi tartışmaya kadar getirecek gibi geliyor. Açıkçası dediğiniz gibi herkes kendi ailesine dur diyebilmeli biz zaten eşimle aramızda bu şekilde anlaştık ama benim annem de babam da bir kez olsun eşimin özel alanına müdahale etmedi,rahatsız edecek tek bir kelime ve beklenti içine girmediler. Bugün eşim keskin bir şekilde konuşacağını söyledi ki gerçekten konuştuğuna inanıyorum çünkü daha önce bazı konularda konuştuktan sonra kaynanam da bana karşı net bir tavır alıyordu. Bu konudaki tek iyi yan eşimin yanımda olması, onunda annesinin bir çok davranışını yanlış bulması. Bakalım bugünki keskin konuşma sonucu ne olacak. Teşekkür ederim.Bu konular aman huzur kaçmasın aman saygısızlık olmasın diyerek çözülemez. Kendi annem bana bunu yapmıyorsa kayınvalide de yapamaz. İsteyen istediği kadar sizi kötü bilsin. Sınır baştan çizilir ve dik durulur. Eşiniz de dahil alınacaklar alınabilir, kırlacaklar kırılabilir. Kimin annesiyse sorunu o çözecek hatta olmasını önleyecek. Annemle konuşurum hallederim diyip arka planda konuşmayıp sizi eylemesin, geneli bunu yapıyor çünkü. Ne münasebet her sabah görüntülü arayıp torun göstermek? Mahremiyet kişisel alan özel hayat kavramları var ve bilmeyene öğretilmesi gerek. Yarın bir gün lazım olur çocuğa bakması gerekir diye bugünden bedel ödemeye mi başlayacaksınız? Torunu için karşılıklı değil karşılıksız sevgi duysun. İnşallah atanırım diyorsunuz bunun atanmayla ne ilgisi var, kadın görüntülü konuşma hastalığına tutulmuş, isterseniz 1.000 km ötede yaşayın.
Eşinizin kafasına şunu kazıyın, sen bu işi önle yoksa ben çok kırıcı ve ters konuşurum. Erkek milleti karısını ayrı anasını ayrı idare edip başını ağrıtmamakta master derecesinde başarılı. Kendinin de huzursuzluk yaşayacağını bilmesi gerek. Sizin anne babanız bunu yapmıyor yapamaz değil mi hemen konuşur müdahale edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?