• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

Canim ya seni cok iyi anliyorum benim kizimda 6 gun kuvezde kaldi ve bende cok dikkatli ve hassah olmustum ve 4 ay bebegimi sagarak ya da silikon baslikla emzirmek zorunda kaldim ve o kadin bana sut deposu doldur falan gibi kendince sakalar yapip beni yaralardi cok uzulur hatta sinirlenirdim butun bunlar aklimdan hic cikmiyor suan bile sinirleniyorum
Ama simdi kizimi bazen almaya calisiyo evine goturmek icin kizim.istemiyo kendini yerlete atiyo sen bebegini sevginle buyutursen onu her anlamda doyurursan korkma sen onun en yakinisin her zaman annesisin canim korkma ve sevgisiz birakma ne esini ne cocugunu

öküzmü?
hiç yakıştıramadım...

dediğim gibi.... mesafe koyun

eveeeet anlamaya başladın durumu..

ben cahil değilim..bu köye o kadar saf niyetle geldim ki... "okumuş burnu büyük " demesinler diye kara lastik giydim hep.. onlarla tarlaya gittim. asla aklımdan geçmedi kınamak, hor görmek ki önmli olan içidir insanın bilirim.

ama beni onlar bu hale getirdi..hala köylü oldukları için değil, huyları, davranışları yüzünden böyle konuşuyorum. yanlış anlamayın lütfen

çok gerginsin, gevşe biraz... takma kaynanayı bu kadar, hayatına bu kadar katma, senin psikolojini bozmasına izin verme...
kaynanan çok cahilmiş.... kötü sözlerin için eleştirmeyecem zaten yanlış oldugunu yazmışssın.

Benim yorumumu tam okumadığınız belli bu demek değil ki çocuğunuzu mikroptan korumayın diye belirttim .Tekrar okursan görebilirsin

Ben sonraki yorumunuzu görmedim
Benim de 2,5 yaşında bir kızım var ve ben de hijyenik bir bebek büyütmedim ama benim kızım vaktinde doğan bir bebekti
Konu sahibinin erken doğmuş bir bebeği söz konusu

buna da tamam...

her şeyi yazmadığım için bu da bir görüştür, saygım var... çocuk konusunda haklısın..bu durumu yenmeye çalışıyorum. ama onları hakir gördüğümden değil....köylüyü beğenmediğimden değil...tekrarlıyorum KÖYLÜ EŞİTTİR PİS DEĞİLDİRRRRRRRRRRRR

bak şuan eltimin kızı bizde...annesi göndermiş. 3snyede bir hapşuruyor grip...

bi ilaç ver ona
yazıktır oda bir can bir insan evladı
annesi belki ilgilenmiyor onunla

buna da tamam...

her şeyi yazmadığım için bu da bir görüştür, saygım var... çocuk konusunda haklısın..bu durumu yenmeye çalışıyorum. ama onları hakir gördüğümden değil....köylüyü beğenmediğimden değil...tekrarlıyorum KÖYLÜ EŞİTTİR PİS DEĞİLDİRRRRRRRRRRRR

bak şuan eltimin kızı bizde...annesi göndermiş. 3snyede bir hapşuruyor grip...

Kusura bakma arkadasim, kücükcük cocuklardan bile nefret ettigini söyleyen bir insanin anlattiklarinin objektif olduguna inanamam.
Bir insan kücücük yavruvaklardan bile nefret ediyorsa, kendisindedir problem. Herseye o nefretle o öfkeyle bakiyordur.
Esinizin yaninizda olmamasinida buna bagliyorum.

yani ortada torununu sevmek isteyen, sırf köylü diye beğenilmeyen zavallı babaanne yok... siz böyle görüp beni eleştirdiniz..

oğlumun sağlığının hassaslığı geçti ama ben takıntım bu günlere nasıl geldi diye yazdım ilk kısmı...
o günler körükledi yani.. lohusalık depresyonuydu ama tuz biber oldu..

şimdi aşırı koruduğum falan yok. sadece kaynanamın o hareketleri deli ediyor. kızlar şaka değil ya anlamıyorsunuz. cidden "öbürleri gibi bu da bana aşık olacak, seni unutturacağım" diyor.

ben cahil değilim..bu köye o kadar saf niyetle geldim ki... "okumuş burnu büyük " demesinler diye kara lastik giydim hep.. onlarla tarlaya gittim. asla aklımdan geçmedi kınamak, hor görmek ki önmli olan içidir insanın bilirim.

ama beni onlar bu hale getirdi..hala köylü oldukları için değil, huyları, davranışları yüzünden böyle konuşuyorum. yanlış anlamayın lütfen

tamamda sen onu seviyesine inme.

arkadaşım ne bekliyordun nişanlıyken köyde yaşadıklarını biliyordun

eşinle konuştun mu hiç ne diyor merak ettim

yani ortada torununu sevmek isteyen, sırf köylü diye beğenilmeyen zavallı babaanne yok... siz böyle görüp beni eleştirdiniz..

oğlumun sağlığının hassaslığı geçti ama ben takıntım bu günlere nasıl geldi diye yazdım ilk kısmı...
o günler körükledi yani.. lohusalık depresyonuydu ama tuz biber oldu..

şimdi aşırı koruduğum falan yok. sadece kaynanamın o hareketleri deli ediyor. kızlar şaka değil ya anlamıyorsunuz. cidden "öbürleri gibi bu da bana aşık olacak, seni unutturacağım" diyor.

eeee desin
ne isterse onu söylesin

bi ilaç ver ona
yazıktır oda bir can bir insan evladı
annesi belki ilgilenmiyor onunla

tabii ki ilgilenirim.. bu çocuk konusu gelgittir biraz. onlara asla yansıtmam. annelerine kızarım hasta hasta gönderdi diye.. az önce nane limon yaptım azcık..bebeğe neden yaklaşmaması gerektiğini anlattım. 8 yaşında zaten.. ama bak oğlumun bu hafta 6 ay aşısı var.. 4 ay aşısında gripli diye aşı ateş yaptı, günlerce gece fakülteye taşındık.. sence hala haksız mıyım?

türkmengelini'nin anlıyorum ben,kayınvalidesi yüzünden kayınvalidesine ait tüm değerlerden nefret etmiş.
Bıkmış,görmek konuşmak muhattap olmak ilişkide olmak istemiyor.Bu ortama ait hiçbirşeyle..
Bu kadının da psikolojisini düşünmek lazım düşünün sürekli anasını kollayan bir koca var burada?
Hanginizin kayınvalidesi sütünüzü bardağa koyup yağ oranına baktı?
Bunu yapan aklını beynini yemiş insandır,başka izahı var mı?

Kocanı çok mu seviyorsun türkmengelini yaşanlardan sonra hiç değişme olmadı mı duygularında ?
Ne kadar savaşacak gücün var,ya pes edeceksin ya terk edeceksin kimsenin değişeceği yok.
Eşini bulsam tokatlayacağım o kadar kızgınım ona.

sen bu kadınla baş etmek için aklını kullanmak istemiyorsun onu burada çekiştirelim istiyorsun kusura bakma

bunlardan çok rahatsızsan aklını kullanırsın uyanık olursun insanları idare edersin..

kadın öküz dediiii demek yerıne ben ne yaparımda bu kadını kendı yanıma çekerimi düşünmelisin bence

ama biz burad aaaa bak bak kötü kayınvalıde zavallı turkmengelını dıyelım,,senı bu rahatlatacak

bende merak ettim
eğer eşinde görüyorsa ve sesini çıkarmıyorsa demek ki ya kale alınacak pek birşey yok ortada yada umurunda değil.

ikinci şıksa çok fena

Son düzenleme:
tamamda sen onu seviyesine inme.

amaaaan kuzum benim derdim köyle köylüyle değil ki...niye anlamak istemiyorsunuz?çocuğun saçını taramayacak, söküğünü dikmeyecek, sabah yüzünü yıkamayack niye çünkü köylü..var mı böyle bir şey? her köylü böyle mi? her köy böyle mi? ısrarla beni burnu havada göstermeye çalışıyorsunuz..

konu sahibi,

senin kvnin aynısı benim babaannemdi. o da torunlarının annelerini sevmesini istemezdi. biz onu sevmiyorduk zaten, merak etme oğlun onu sevmeyecek.

bizimki çok titizdi, jet sosyeteydi hakkını yemeyeyim. şu da bir gerçek bazı insanlar halden anlamıyor. sigara içme dersin içerler,

hastalıktan anlamazlar. işin çok zor gerçekten

Bir arkadaş yazmış bence de kayınvalideyle boşuna uğraşıp canınızı sıkıyorsunuz.
İş eşinizde bitiyor.Birçok şeye kendisi müdahele edecek,sen söyleyince kırılabilirler
ama eşiniz(çocuğu erken doğmuş bir baba,eşi bu doğumdan çok yıpranmış,psikolojisi
bozulmuş bir koca,büyük ihtimal sözünün dinleneceği bir oğul,abi ve enişte,hatta köydeymişsiniz
madem okumuş bir öğretmen) olarak konuşursa daha ikna edici olur.

bak ben senin yerinde olsam o grip olan çocuğu annesine yollarım çünkü kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değilsin madem durum bu kadar hassas

rahatla az bu sinirle daha da fevri şeyler geçebilir aranızda k.v ile..söyle eltine alsın çocuğunu...

çocukları severim ama uzaktan..hele de öyle burnu akan grip çocukları kimse yollamasın kapıma bi zahmet...

tabii ki ilgilenirim.. bu çocuk konusu gelgittir biraz. onlara asla yansıtmam. annelerine kızarım hasta hasta gönderdi diye.. az önce nane limon yaptım azcık..bebeğe neden yaklaşmaması gerektiğini anlattım. 8 yaşında zaten.. ama bak oğlumun bu hafta 6 ay aşısı var.. 4 ay aşısında gripli diye aşı ateş yaptı, günlerce gece fakülteye taşındık.. sence hala haksız mıyım?

eşin ne yapıyor bu durumda hiç sesi çıkmıyor mu

Gelin kaynana çatışması bu klasik, bir de doğum sonrası senin hassasiyetin...Çok duygusal bir anında yazmışsın, o yüzden kullandığın kelimeler için olumsuz bir yorum yapamam. Sen kayınvalidenden apayrı bir ailesin ve bu aile senden eşinden ve de bebeğinizden oluşuyor. Allah ın izniyle kimse sizi birbirinizden ayıramaz. Çocugun en çok seni sevecek ve her zaman...Çocuğun büyüdüğünde belki babaannesinin ardından belki bir komşunun belkide dolmuşta 5 dk gördüğü bir kadının ardından ağlayacak, onunla gitmek isteyecek. Bu şu mu demek oluyor o zaman, çocuğum onları daha çok seviyor? Bu imkansız birşey, her çocuk anneyi ayrı bir yerde tutar. Bence kayınvaliden de senin bu hassas noktanı biliyor ve bu yönde çalışıyor:) Aldırış etme, en çok seni sevsin de, sen babaannesin tabiki seni çok sevecek de..Ne olur ki, boşver...Ayrıca anneler oğulları evlenirken veya çocukları olduğunda daha hassaslaşıyorlar. Bir kere evlenmişsiniz o zaman oğlunu paylaşmak zorunda kalmış, şimdi bebeğiniz oldu, artık tam bir aile oldunuz. Korku yaşıyordur muhtemelen...Herşey düzelir, sen gönlünü ferah tut, zamana bırak...Dikkat et, lohusa depresyonunda olabilirsin, çoğu annede olabiliyor, benim kuzenimde de vardı...O zaman biraz destek gerekiyor...Belki sende de aynı durum olabilir, böyle bir durumda olan bir şeyi çok büyütmene neden olur. Ayrıca böyle bir durum olmasa bile bebeğe yeni hayata alışmak zor...Allah a güven, temizlik takıntını azaltmaya çalış, önlem al ama önlemini alamayacağın olaylar içinde üzülme...

Back
X