kaynananın sürekli eleştirmesi

yenigelin2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2020
34
23
3
35
Merhaba
2 yıl önce evlendik. Eşimin ailesiyle tanıştığımız süreden beri asamadigimiz konu şu ki sürekli kilom hakkında kaynanam, teyzeleri hatta ananesinin bile laf sokması ki o kadar kilom yok boyum 170 şuanda kilom 69 ama bekarken 58 kiloydum. En ufak bi göbeğim çıktığında bile dünyayı zindan ediyorlar. Sürekli her görüşmemizde kiloma laf söylüyor manken gibi olmamı istiyor. İlk evlendigimizde falan hep sarılırken kucaklasirken göbeğimi falan tutardı yanlarını siktiridi bunlar ne diye. Bu durumdan rahatsız olduğumu söylüyorum belli de ediyorum ama her görüşmede kiloma laf soyluyo aynı benzer durumu yaşayan var mı içinizde?

aa ne kadar ılgınc!bence cıddı tepkı verın hadsızlık yani ..ya da eşine soyle gercekten rahatsız oldugunu olmazsa o annesıne soylesın aslında dırekt sız soylesenız daha ıyı tabi..

Aynı durumun tersini yaşıyorum, 2 senelik evliyim bende, kilom boyuma göre normaldir zayıf değilim ama kaynanama göre 30 kilo falanım sanırım, yanında yemek yemek bile istemiyorum çünkü yediklerimi sayıp herkese söylüyo kuş kadar yiyo kedi kadar yiyo diye çok rahatsız oluyorum belli de ettim defalarca ama canımın sıkılması umrunda olmuyo pek.

Rahatsız olduğumu söyledim ama bu tarzda hiç söylemedim bı deneyim
Bence daha laubali ve patavatsız hale gelebilirler bu şekilde söylerseniz. Yüz bulabilirler daha çok. Birgün korunuyomusunuz yoksa çocuğun mu olmuyo kilon yüzünden bile derler. Ya gerçekten çok sinir bozucu rahatsız olduğunuzu söylediyseniz hala yapıyorlarsa.

Çocuk var mı sızın

Çok “Net” bi şekilde bundan rahatsız olduğunuzu dile getirin. Artık o netlik sizin aranızdaki muhabbete göre değişir

Aynenn bir de ben et yemiyorum. Onlar da aşırı etçil vejeteryan olmama da saygı duymuyolar bir gün sen de ete alışırsın diğer oğlunun karısı alışmış o da veganmis falan sen de bize uyarsın gibi saçma saçma şeyler. Her sofraya oturuşta et yeme ısrarı sebze ile doyulur mu vs sohbetleri garipler

Rahatsız olduğunuzu belirtmişsiniz. Kaynanalar için harika bir fırsatHiç takmıyor gibi yaparsanız zamanla bırakırlar.o öyle söyleyince hiç rahatsız olduğunuzu belirtmeyin kahkaha atın.

Ayy benimkiler yüzüme bişey diyemiyo ben gelince et yemeği asla yapılmazdı eşim de yemiyo benle tanıştığından beri zaten. Saygı duyulması lazım.Ama arada b12 lafı ediyodu babası (kendilerinde eksik iğne oluyolar) ay komedi valla okonuda da tepkinizi koyun bence. Herkesin kendi kararı

Eşinizin de et yememesi çok iyi

Hayır sizene yani yedigimden yemedigimden ama işte gel de anlat demek ki benzer oalylar hep yasaniyor

Ya sorununuzu küçümsemek gibi algılamayın da öyle güzel anlatmışsınız ki "yanlarımı sıktırıyor" filan diye istemsiz bi gülme aldı beni. Burada gördüğümüz diğer kaynana problemleri gibi bişey sanarak girdim o yüzden bana bi sevimli geldi durum :)
Evlendikten sonra biraz salıyoruz malum ama her kadın salmıyor, istisnaya çatmışsınız demek ki. Kendisi gibi olmanızı bekliyordur, sizi rencide etmek için söylemiyordur diye umuyorum. Çoluk çocuk da yokmuş daha biraz zayıflamaya, kendinize bakmaya gayret edin bence bunun size bir zararı olmaz. Ama tabi kayınvalideniz laf sokuyo diye diil kendiniz için yapın bunu. Sonradan çok daha zor, ararsınız bu günleri benden söylemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…