Kaynanasıyla konuşmayanlar hikayenizi anlatırmısınız

Balayı na neden kv göndersin ki sizin paranız yok muydu. Annenle kv maddi anlamda çok içli dışlı olmuş. Bazen insanın düğününü derneğini kendisinin yapması en güzelidir. Kimseye laf düşmez. Ayrıca bizim nişanı annem yapti. Düğün salonunu biz eşimle tuttuk. Onlar da gelen kendi tarafının altınlarını cebe indirdi. Balayina kendi paramızla gittik . Tamam para harcadık ama her şey içimize sindi. Kimseye eyvallah demedik

Ya kusura bakmayinda kendinizi hakli cikarmak icin uyduruyorsunuz. Baktim Belcikadaymissuniz. Almanyadaki, Fransadaki, Hollandadaki, Avusturyadaki ve Belcikadaki Tüekler Türk orf ve adetleri gore evlenirler. Yani Nisani kiz yapar. Birde avrupalilarda (türk olanlar degil) zaten evlilik teklifi alibca nisanlinoluyorsun onlar biz gibi ayri nisan yapmaz.

Hakli cikicam diye insanlari aptal yerine koyamazsiniz

çokta küsülecek bir neden değil benimkinin yanında benimki beni hiç istemedi düğünümde kulagıma gelip eve gidince beni döveceğini söyledi sırf düğünde korkup ayrılmam için son ona kadar ayırmak için çabaladı ve daha neler neler şuan konuşmuyorum ve mutluyum çocuğumu da göstermeyi düşünmüyorum acıdım gösterdim bana çocuk seni çok sevmiyor dedi babasını seviyor dedi bunun üstüne göstermeyi de düşünmüyorum artık çünkü bu kadın insan olmaz hiç bir zaman benim ne zorluklarla doğurduğum baktığım daha 6 aylık çocugumun beni sevmediğini söylüyor üstelik yaptığı onca kötülükten sonra ben onu affetmişken yani sizinki bence deve de kulak

Kv sizle mi yaşıyor anlamadım o kısmı?

bacim sen Türk müsün?
Niye kendini Avrupalı olarak tanimliyorsun?
Görümcem 25 sene Hollanda da yaşamış 2 oğlu orada doğmuş yetişmiş ama ne inanclarindan ne milliyetciliklerinden ne de Türklüklerinden ödün vermemişler.
Biz Türküz diyorlar..Sen nesin?

Bende konuşmuyorum yani artık arada bir iki kelam ediyoruz benimki eş falan değil çocuğum benden aile büyüğüne kini öğrenmesin diye arada zaten dünya yol var ara sıra telefonla konuşup herkesin gazını alıyorum ama kocam biliyor ki sapına kadar haklıyım birşey demiyor hoş demeye çalıştığı zaman yediği lafları da biliyor ya neyse işte en önemlisi kocanın tavrı o isterde konuşmasan daha çok sorun yaşarsınız ama o da konuşmamana birşey demezse niye yorasın kendini

Avrupa derken nerde oturuyorsunuz??
Anlamadım bn , gurbetçi olunca adetler farklı mi oluyor asliniz Türkiye değil mi orda başka bir kültüre mi evrildiniz? Madem Avrupa'da yaşıyorsunuz Avrupa'daki yabancılar kendi işlerini kendi hallediyor 18 yaşından ayrı ev tutup ailelerinden kopuyor siz niye hala düğün dron parası bilmemne gibi varoş şeylerle uğraşıyorsunuz. Yaşadığınız kültüre adapte olsaniza
Neden anneniz biseyler istiyo
Neden kamerayı öde diyo neden siz düğün paketindeki kamerayı beğenmediniz
Ay böyle pazarlık çok çirkin olmuş onu sen bunu ben bu ne ya evlilik bu mudur

Ayrıca bunlar görüşmemek için geçerli sebepler değil siz şimdiden eşinizin annesinden ayırmaya çalışıyorsunuz tam bı kötü gelin

Son düzenleme:
Türk olmayi mi istemiyorsunuz :))

Ya uyduruyor kendini hakli cikarmak icin. Avrupadaki Türkler bildigin Türk orf ve adetlerine gore evleniyor. Isteme, Nisan, Kina ve Dügün. Ve bazi Gurbetciler diyim cok sever oyle sacma sapan ihtisamli gelin cikarmayi. Dronlar, uzun uzun konvoylar, koca koca bayraklar. Bunu yapablari zaten siddetle kiniyorum. Birak guzel olmayi sacma sapan rezil birsey.

Düğünümde takıcaz diyip hicbir şey takmadiklari ve evliliğime sürekli müdahalelerde bulundukları için aylarca görüşmemiştim. Gorudmedigim sürede evliliğimde kötü gitti. Ne zaman ki eşim bu evliliğe sahip çıkıp ailesine duvar ördü, o zaman her şey rayına oturdu. Başlarda resmi bir sekilde görüştüm. Araya hastalık hamilelik vs girdiğinde bana çok fedakkar ve samimi yaklaştılar. O zaman buzlar eridi. Şimdi iyiyiz çok şükür. Bu benim hikayemin özeti... eğer ki karşı tarafla görüşmek istemiyorsanız tabiki kimse sizi zorlayamaz. Ama iş eşte bitiyor. Onun tavrı önemli. Ailesini gözü kapalı savunan erkek ve karisi 2. Plana atan erkek çok zor. Ama ömür boyu gorusmeyecegim demek bizim toplumumuzda zor asiri ekstrem bisey olmadigi surece...

Ya arkadaşlar gözünüzü seveyim beni uğraştırmayın her yazdığınıza açıklık getiriyorum hala neden istedin onu bunu diyosunuz size artık kendimi ifade etmeyi çalışmicam çünkü birinize cevap veriyorum öteki es geçiyor aynı sorular tekrar soruluyo çok istemişsin filan diye. Size inandıracak değilim ben hiçbirşey istemedim ve hiçbir beklentim yoktu. Bizde genelikle nişanı oğlan tarafı yapıyor vee balayına genelde oğlanın anne babası gönderiyor doğdum doğalı bildim bileli öyle fransada holandada avusturyada vs.. daha farklıdır orası beni ilgilendirmez burda öyle. Ha keşke herkesin adeti bir olsa Türkiyede sanki bölge bölge değişmiyormu adetler bu benlik birşeymi ? Bence kendini haklı durumuna düşürmeye çalışıyorsun diyen biri var kendimi niye haklı çıkarmaya çalişim ben ? Elime ne vereceksiniz ? Sizden benim hiçbir beklentim yok ben sorudada sorduğum gibi kaynanayla arada olan ilişki evliliğe yansırmı sorusu sordum ve hikayelerinizi anlatırmısınız dedim merak ettim bu. Biride neden kaynanamla konuşmadığım sormuş bende anlattım neden maddi konuları anlatmışsın çoğunlukla gözün maddiyatdaydı diyosunuz ben onu o niyetle anlatmadım altını ciziyorum hiçbirşey istemedim sadece balayına katkısı yok yazdım oda burada öyle olduğu için bende gelin olarak bekledim istedim yapmadı yapmasın. Bu arada dron mevzusu günümüzde etrafımızda bu genelde avrupada düğünlerde görüyorsunuz sosyal medyalarda filan baya özenerek yapıyolar kiminiz kınaya bilirsiniz sevmeye bilirsiniz yapanlarda çok bi okadar düğün paketin içinde o vardı kaynanam kendi olay yaptı onları filan benlik birşey değil İSTEDİĞİMDEN DEĞİL. Herşeyi kendi kendine olay yaptığı için ben bunları anlattım nişan konusunu uzatmayacağiım kendim istemişim gibi tepki veriyorsunuz. Aslında sorun o değil sorun her seferinde bişey istemem korkusuyla geri çekilmesiydi bişey istemediğim halde anlatıklarımı nasıl algıladınız bilmiyorumda artık. Annemle hiçbir şekilde onu bunu istiyoruz şu kadar altın istiyoruz muhabbeti bile geçmedi. Ya neyse ilaki zaten böyle ister İstemez anlaşamamazlıklar oluyor genelde tüm isteme nişan olaylarında nelere şahidiz sonuçta kaynanamda ona göre atılmalıydı ya bişey isterlerse diye hazırlıklı olmalıydı bence çünkü coğu onu bunu isteyen aileler var tadsızlık cıkmasın diye yapıyor veya bi şekilde anlaşmaya çalışıyor. yani bir insan oğlunu everince bilmiyorum herşeyine koşturmak ister bunu seve seve yapmazmı benmi yanlış biliyorum tatlı telaşlar sonuçta onu geçtim benim zoruma giden evliliğimden sonra yaşananlar küsme nedenimde bu kendi keyfi gibi hareket etmesi acı günümde yanımda olmaması annem her acı gününde yanında olupta onun sanki kanlı bıcaklı düşmanıymış gibi davranması çünkü etrafımda kuzenlerim var kocasından ayrı kaynanaları babaannem ölünce aradı sordu yanlarında oldu teselli oldu ama ben kaynanamla konuştuğum halde annemle bi araya gelmemek için ne annemi aradı nede beni aradı baş sağlığına filan gelmedi kendinizi benim yerime koyun. Acı günde yanında olmayanın varlığından ne faydasını göreceksin o yüzden lazım değil ha bunuda maddiyat yüzünden yapanda o ben değil. Oğluyla konuşması gereken konuları gelip benimle konuşuyor vetli vetsiz kendi kaynanasını bana kovalıyor oysa kendiside bi kaynana bende gelini. Yani bu durumda ne düşünürsünüz bilmiyorum ama saygı duyuyorum. Ha coğunuz diyorki namusuna irzına iftira atılmadıkca kaynanayla küsmek bahane değil filan olabilir şuan konuşmuyorum zamanla ne olur bilmem ama gerçekten artık her işine koşturan hep yanında olan zırt pırt gelip giden gelini olmam. Bu arada arkadaşlar ben türküm avrupalıyım saçmalığını bile bile ortaya koydum çoğunuz baya ciddiye almış türklüğümden taviz vermek değil amacım tabikide türküm milliyetci bir insanım ben. Ve ben artık bu konuda daha fazla yorum yapmayacağim baya uzadı çünkü, ilaki karşılık verirsiniz yine haksızsın diyebilirsiniz konuyu ben burada kapatıyorum. Yinede yorumlarınız için sağolun.

yorum yapılmasını istemiyorsanız konunuzu kapattırabilirsiniz

Lafta istememişsiniz hiçbirşey ama hep bi beklenti içinde olmuşsunuz. Olay burda kopmuş zaten. Bakın, istemeyin demiyorum hobi olarak yine isteyin. Ama şunu da unutmayın, evinizi alan, balayına gönderen kaynana hizmet beklerdi, maddi hibe beklerdi, haftada 1 gün temizliğe gelmenizi de isterdi. Buralarda böyle. Kaşıkla verip sonra bir ömür kepçe ile alırlar.

Nişanı kız tarafı yapar ama. Sizde ailenizde az degilsiniz. Evlerden ırak. Yoksa yoktur. Benimde düğünüm olacak parasını kendi odedigim şeyleri gönlümce aldım. Ailelere biraktigimiz şeylerde bin kez fikirlerini aldım ince eledim sık dokudum. İnsanlar zorunda mı ? Bence siz ve mükemmel aileniz iğneyi kendinize cuvaldizi başkalarına batırın.

Ailesi doğma büyüme Avrupalı biri olarak söylüyorum Avrupa'da sonradan görme Türklerden söz ediyorsunuz sanırım. Lakin Avrupa'nın böyle içi boş gelenekleri yoktur. Oraya sonradan gelen aslen doğulu Türkler işine gelen şeyleri kural gibi sunup "bizde bunu kız yapar erkek yapar" diye diye oralara da bu cahillikleri katmaya calisiyorlar ama umarım başarısız olurlar.

Benim kayinvalidem olacak kadin nisanliyken saolsun yapmadigi terbiyesizlik, hakaret, tehdit olmayan seyleri uydurma önce kendini inandirdi sonra esimin babasini abisini vs. Sonuc itivari ile nisanliliktan beri konusmuyoruz esim de dahil evlendik herseyimizi kendimiz yaptik bi de cicugumuz var Allah uzun omurler versin. Ailece gorusmuyoruz. Kafamiz inanilmaz rahat. Esimde ailesinin cirkinliklerini iftiralarini gorunce sogudu ve o da gorusmek istemedi zamanla herkes iyice alisti bu duruma zaten. Öyle ki torunlarini bile umursamiyorlar amann umursamasinlar uzak olsunlar da. Bu is biraz eş kisisinde bitiyor ama. Ben evlenirken esimle detaylica konusmustum ben omrum boyunca gorusmem senin de cok sık gorusmeni hazmedemem ona gore evlenmeyi kabul ediyorsan demistim. Fakat herkes kumar oynadigimi evlendikten sonra o isin oyle olmayacagini soylemisti. 5 bucuk senedir hicbi sikintimiz olmadi biz o insanlari hayatimizdan cikardik gitti. Oluyor mu oluyor ama sanirim benimki azinlik bir ornek

Demekki biz avrupalılar çok görgüsüz insanlarız kendimiz yapmiyoruz onlardan bekliyoruz

Su sozu soyleyerek egonu anlayabiliyorum Allah bilir avrupaliyiz diye kvdene neler yaptîn birde onlar Turkiyeliyse annem Birsey istemedi derken nasil cani gonulden soyluyorsun ama istemissiniz apacik burda butun arkadaslara sorsan hepimiz biseyleri eksik evlenmisizdir onemli olan araya namus meselesi girmesin boyle bir konu yuzunden kadini dusman belleyip kus kalmak hos degil
Ayrica bir avrupali olarak dugunlerimizde kendi gelenek goreneklerimizde evlendigimizi soylemeden gecmek istemiyorum

Biz mesafeliyiz. Bir araya gelince güzel konuşurum ama ekstra aramam, neredeyse ocak ayından beri de evlerine gitmiyorum o gelirse gelir kalır bize hiç kötü bi şey demem güleryüzlü davranırım.
Sebebi nişanlandıktan itibaren istediğim ilgi ve değeri göremedim üstelik arada sırada kibar kibar yapacağını yapar diyeceğini der. Eşime şikayet etmedim bunu başlarda yapıyordum ben istediğim verdiğim değeri karşı taraftan alamıyorum asla saygısızlık yapmam ama samimi de olamam kusura bakma diye. Samimi olamam deyince benim soğuk bir yanım vardır eşim de öyle davranacağımı düşünüp çok üzüldü öyle olma diye. Sonra zamanla gördü Ben onlarlayken gayet güleryüzlü misafirperver davranıyorum. Şimdi O da memnun bu durumdan, kendisi de gitmek istemiyor. Gelirseniz siz gelin bizim işimiz var deyip kapatır konuyu cagirdiklarinda. Ya da mesela kardeşinin doğumgününde ben hediye bakıyordum eşime de foto attım bu nasıl beğenir mi diye. Hediye alma öyle tebrik eder kutlar geceriz dedi. Başta çok anlam veremedim sonra farkettim ki onlar da ne bana ne eşime doğumgünü hediyesi filan almamışlar, yine de insan büyük bir aile olmak adim atmak istiyor ama eşim de o adımı atmayınca ben niye kasayım ki dedim.

Neden önemli bu kadar düğünü kimin yaptığı? Nişanı falan ? Böyle şeyler bizde hiç sorun olmadı-benim ailem fazlaca herşeyi yaptı-eşimin ailesi daha az. Ama birgün olsun annem neden bizim ayarımızda şeyler yapmıyorlar demedi. Düğünden önce adetiniz nedir, takılarda ne istiyorsunuz diye sordular. Annem ‘ben ne isteyebilirim, çocuklara kalacak nasılsa tamamı, kimin neye gücü yetiyorsa’ dedi. Muhteşem bir düğünle evlendirdi beni. Son zamanlarda gördüğüm en asil, en naif düğündü dedi herkes. Görümcem gelin almasına geç gidilsin diye evden geç çıkartmış bunları, biz evde beklerken bizim yaptığımız düğüne gidip erkenden kurulmuşlar. Birşey demedik. Düğün sabahı bizim şehirde olan düğünde yani kv annemi arayıp biz diğer şehirdeki düğünde takacağız takıları dedi ki ne kadar çirkin bir cümle. Annem nasıl istersiniz dedi sadece. Ama günlerce yedi beni, nasıl böyle şey söyler diye. Ailem fersah fersah maddi anlamda, kültürel anlamda, sosyal anlamda eşimin ailesinin üstündedir-bir gün yermediler-onlara bunu hissettirmediler. Ama maalesef görümcem nişanlıyken soru çıkarttı ve tüm irtibatı kestim kendisi ile. Kv ve kp ile görüşüyoruz, ama görümcem evimi bile göremedi daha. Haketti çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…