Yazdıkların hep maddi şeyler, bence bırak o olmadı o alınmadı onu yapmadı demeyi.. Bnm kayınvalidem maddiyatı geçtim manevi olarak o kadar yıprattı ki.. Anlatsam seninkini öpüp başına bile koyarsın :) Kendi evlatları bile anneleriyle görüşmüyolar evliliğimize sebep olacaklar diye.. Ve ben bi gelin olarak çok üzülüyorum eşim için, her ne kadar kendisi üzülmese bileYaklaşık 2 yıldır evliyim. Her zaman saygılı güler yüzlü bir gelin olmaya çalıştım. Nişanlıyken zaten bi kaç istediğim bişeyler varken hemen ben yapamam edemem diyen bir kadın ne olursa olsun oğlunun mutluluğu için katlanamazmı annem birşey ister diye annemin evine ayak basmadı oysa sadece kızıma bir nişan yapın yeter demişti. hısımlık nazikliktir her zaman annem adım atarken o hep kaçtı nasıl gelin almak bu? 1 sene nişanlı kaldık 1 kere ayak bastı annemin evine 15 dk lik yerde oturuyo.. ya neyse onuda geçtim hiç yere annemide sevmezse sevmesin ama kocamı sevmesem görücü usulu birşey olsa çoktan defteri kapatmıştım. Günümüzde düğün klipleri dron çekimleri var malum bunları dahi istemiyordu bu yüzden olaylar yarattı evlenesiye burnumdan geldi gelmiyorum düğüne nikaha diye istemiyorum filan ya keşke birşey istesem göz var nizam var günümüzde ne yapılıyosa yap be kadın ne istiyorum ben senden fazlasıyla. Altınları gitti arkamdan aldı bana danışmadan eyvallah nikah kıyıldı nikah yemeği kaynanamda yenmeliydi benim tarafımdan kimseyi çağırmadı neyse ben gittim sadıcımla suratıma bile bakmadı öyle yapınca eşim kalk gidiyoruz diye çıktık evden sonra zaten ben mesafe koymaya başladım baktiki mesafeyi koydum düğünden sonra balayında aramaya başlıyor bu arada balayınada kendimiz gittik hiçbi katkısı yok her neyse ben tepki vermedim balayından geri gelince birşey yokmuş gibi ariyor gel filan diye. Şöyle diyim aşırı dengesiz biri bi öyle bi böyle bazen gelirim evine suratı 5 karış bazen güler karşılar ama bu huyu beni daha çok rahatsız ediyordu. Neyse biz daire aldık noter için annemden ve kaynanamdan para aldık ama ödeyecez tabiki verdikten 1 ay sonra parayı istedi ihtiyacım var diye ama daha biriktiremedik en sonunda beni sıkıştırdı oğluna söylemesi gerekirken tamam verecem dedim. Ama ben parayı daha vermeden hep burnumdan geldi suratsizlik yaptı laf çarpıttı sürekli ve birde bardaği taşıran son damla acı günler yaşadım babaannemi kaybettim ne aradı ne sordu ne geldi ne gitti ne ailemi aradı hiçbirşey bi para bu kadar vicdansızlık yaptırıyosa şimdiye kadar en ufak saygısızlık yapmadım ona karşı hep sustum gittim altınımı sattım sabretseydi ben gene öderdim ama sıkıştırdı insan evlatlarını sıkıştırmaz. Ben böyle annelerde olmaz olsun oğlunu çok rencide etti annemlere karşıda oysa annem her acı gününde yanında oldu tüm yaptıklarına rağmen yazıklar olsun.
Sanki kadın adamın başına silah dayadı görüşmeyeksin diye acısından napacağını bilememiş sanırımBir yakınımız 20 yıl görüşmedi.adamın ailesi ölünce adam senin yüzünden aileme hasret kaldım diyerek eşini boşadı.
Patates ıcın bahane olmus, kadın keske bunu gorebılse ve 20yili buna ziyan etmeden kendısı en basta bosasaydı.Sanki kadın adamın başına silah dayadı görüşmeyeksin diye acısından napacağını bilememiş sanırım
Ya aslında o teyze de maddiyat yüzünden küsmüştü cocukları gösterme de zorluk falan cıkardı adam dolup dolup bir anda patladı sanırım. Cok istiyorsa daha erken bosansa daha iyiyidiSanki kadın adamın başına silah dayadı görüşmeyeksin diye acısından napacağını bilememiş sanırım
allah kolaylık versin çok iyi yapmışsınız siz yeterince özveride bulunmuşsunuz ama yüzsüzce astarını da istemişlerGeçen sene kaynım ve görümcem bende kaldılar, görümcem bebeğime bakıyordu kaynım da dershaneye hazırlanıyordu. Ama hiç rızam yokken oldu, bir yıl boyunca huzur denen bir şeyim kalmamıştı, kv iki çocuğunu attı başıma kızıma şunu öğret bunu öğret diye anca emir yağdırırdı. Hiç nasılsın iyisin dimi diye sormak yok yani. Bu sene bakıcı için haber saldım her yere, hastane kontrolü için de kv geldi şu an bizde. Dün bakıcıyla görüşmem vardı kv ilk kez duydu bakıcı fikrini şoka girdi, kızım vardı neden bakıcı tutuyorsun o da senden bir şeyler ogreniyordu yok bakıcıya nasıl guveneceksin yok doverse çocuğu diye söylenmeye başladı, gayet net bir şekilde sadece bakıcıyi uygun gördüm dedim. Sonra üniversite sonuçları açıklandı kaynım yine kazanamamış, kv diyor ki kaynın yine siz de hadi bir sene daha. Kime sordunuz kim dedi ne zaman dedi, dedim. O şansını geçen sene kullandı bu sene kimse benim üzerimden plan yapmasın diyeceklerim bu kadar dedim. Kv ikinci şoku da yaşayınca şimdi aynı evin içinde konuşmuyoruz, konuşmayı da düşünmüyorum. Aynı odada benimle oturmuyo ben geldiğim gibi odayı terk ediyor. Umrumda mı değil. Keyfi bilir. Bu durum evime de yansımaz yansirsa da eşime git kardeşlerinle ev tut onlarla yaşa derim. Milletin kahrını çekmek için mi var bu gelinler ben anlamadım ki. Siz de dert etmeyin eğer hakliysaniz bir adım bile geri atmayın herkes yerinde mutlu olsun.
E ne güzel mesafeliymis işte . Her gün evinize gelse ,size de gelin dese pesinizden ayrılmasa daha mi iyi .Dengesizlik olayına gelince kaynanaların yüzde doksanı dengesiz zaten. Çok abartılacak bir durum yok bence iletişimi kesecek kadar .Yaklaşık 2 yıldır evliyim. Her zaman saygılı güler yüzlü bir gelin olmaya çalıştım. Nişanlıyken zaten bi kaç istediğim bişeyler varken hemen ben yapamam edemem diyen bir kadın ne olursa olsun oğlunun mutluluğu için katlanamazmı annem birşey ister diye annemin evine ayak basmadı oysa sadece kızıma bir nişan yapın yeter demişti. hısımlık nazikliktir her zaman annem adım atarken o hep kaçtı nasıl gelin almak bu? 1 sene nişanlı kaldık 1 kere ayak bastı annemin evine 15 dk lik yerde oturuyo.. ya neyse onuda geçtim hiç yere annemide sevmezse sevmesin ama kocamı sevmesem görücü usulu birşey olsa çoktan defteri kapatmıştım. Günümüzde düğün klipleri dron çekimleri var malum bunları dahi istemiyordu bu yüzden olaylar yarattı evlenesiye burnumdan geldi gelmiyorum düğüne nikaha diye istemiyorum filan ya keşke birşey istesem göz var nizam var günümüzde ne yapılıyosa yap be kadın ne istiyorum ben senden fazlasıyla. Altınları gitti arkamdan aldı bana danışmadan eyvallah nikah kıyıldı nikah yemeği kaynanamda yenmeliydi benim tarafımdan kimseyi çağırmadı neyse ben gittim sadıcımla suratıma bile bakmadı öyle yapınca eşim kalk gidiyoruz diye çıktık evden sonra zaten ben mesafe koymaya başladım baktiki mesafeyi koydum düğünden sonra balayında aramaya başlıyor bu arada balayınada kendimiz gittik hiçbi katkısı yok her neyse ben tepki vermedim balayından geri gelince birşey yokmuş gibi ariyor gel filan diye. Şöyle diyim aşırı dengesiz biri bi öyle bi böyle bazen gelirim evine suratı 5 karış bazen güler karşılar ama bu huyu beni daha çok rahatsız ediyordu. Neyse biz daire aldık noter için annemden ve kaynanamdan para aldık ama ödeyecez tabiki verdikten 1 ay sonra parayı istedi ihtiyacım var diye ama daha biriktiremedik en sonunda beni sıkıştırdı oğluna söylemesi gerekirken tamam verecem dedim. Ama ben parayı daha vermeden hep burnumdan geldi suratsizlik yaptı laf çarpıttı sürekli ve birde bardaği taşıran son damla acı günler yaşadım babaannemi kaybettim ne aradı ne sordu ne geldi ne gitti ne ailemi aradı hiçbirşey bi para bu kadar vicdansızlık yaptırıyosa şimdiye kadar en ufak saygısızlık yapmadım ona karşı hep sustum gittim altınımı sattım sabretseydi ben gene öderdim ama sıkıştırdı insan evlatlarını sıkıştırmaz. Ben böyle annelerde olmaz olsun oğlunu çok rencide etti annemlere karşıda oysa annem her acı gününde yanında oldu tüm yaptıklarına rağmen yazıklar olsun.
Demekki biz avrupalılar çok görgüsüz insanlarız kendimiz yapmiyoruz onlardan bekliyoruz
Ya olmayınca olmuyor . Bi insanla görüşmek istemiyorsak vardır sebebi kimse kıymetli yerinden element uydurupta araya mesafe koymuyor . Benim kv Allahım yarabbim Allah düşmanımın başına vermesin o kadar diyorum. konuşmuyorum kadınla daha beni dilinden düşürmüyor . En son gidip ya sen benden ne istiyorsun kadın diyeceğim.Patates ıcın bahane olmus, kadın keske bunu gorebılse ve 20yili buna ziyan etmeden kendısı en basta bosasaydı.
Sakin deme, dogru cevabı vermeyecek hatta belki cevap bile vermeyecek daha cok sınır olacaksın.Ya olmayınca olmuyor . Bi insanla görüşmek istemiyorsak vardır sebebi kimse kıymetli yerinden element uydurupta araya mesafe koymuyor . Benim kv Allahım yarabbim Allah düşmanımın başına vermesin o kadar diyorum. konuşmuyorum kadınla daha beni dilinden düşürmüyor . En son gidip ya sen benden ne istiyorsun kadın diyeceğim.
Bazen diyorum ben kimin ahını aldım Allahım kurtlar sofrasındayım resmen. Huzursuzluk sinir stres endişeSakin deme, dogru cevabı vermeyecek hatta belki cevap bile vermeyecek daha cok sınır olacaksın.
Acı öyle insanlara.
Adını anmadıgın gorusmedigin bırının yedi yırmı dort sana takıntılı olması cok uzucu bır durum. Asırı zavallı geliyor bana oyle ınsanlar.
Sende acı ve uzak dur.
Avrupada millet alip basini gidiyor kendi kendine evlenip geliyor yav ne nisani ne dugunu?Hanfendi, Avrupa demişsiniz ama Ortadoğulu gibi evlilik istiyorsunuz. Kaynana evi alsın, altın versin, dronlu çekim tatil masrafını ödesin eee? Benim bildiğim Avrupalı bir kadın bu kadar talepkar olmaz eş ailesine.
Bizim ülkemizde bunlar yapılır iyi hoş ama karşılığı da gıdım gıdım alınır ömür boyu. Kaynana hizmet bekler karşılığında, yaşlılığında bakım bekler, buna da var mısınız?
Bizim ülkemizde bile balayı parasını ödemek, erkek tarafının buna mecbur tutulması çok görülen birşey değildir bence, level atlamislar bu konuda.Hanfendi, Avrupa demişsiniz ama Ortadoğulu gibi evlilik istiyorsunuz. Kaynana evi alsın, altın versin, dronlu çekim tatil masrafını ödesin eee? Benim bildiğim Avrupalı bir kadın bu kadar talepkar olmaz eş ailesine.
Bizim ülkemizde bunlar yapılır iyi hoş ama karşılığı da gıdım gıdım alınır ömür boyu. Kaynana hizmet bekler karşılığında, yaşlılığında bakım bekler, buna da var mısınız?
HaklısınızBidakine avrupada demeyim tüm avrupalılar üzerine alınıyor avrupada böyle diyorum avrupalının birisi bizde öyle değil diyor vs.. Valla bölge bölge değişir adetler bizde böyle arkadaş ne yapalım yani. O yüzden kimse yok sen haksızsın öyle şeymi olur kız tarafı bunu yapmalı erkek tarafı bunu yapmalı o buna aitir filan polemiğine girmesin misal her yörenin adetleride farklıdır sonuçta. Nasıl sizin adetiniz kız tarafının nişan yapmasıysa bizim adetimizdede nişanı coğunluk erkek tarafı yapıyor. Saygılar
O zaman neden anlattınızBen bu nedenle küsmedim hikayemi net okursanız sevinirim
Olan bitenleri yaşananları anlattım ve ayriyetten neden küstüğümüde açıkladımO zaman neden anlattınız
Bizden ne istiyorsunuz pekiOlan bitenleri yaşananları anlattım ve ayriyetten neden küstüğümüde açıkladım
Bende avrupadayim. Avrupadaki Türklerdede nisani kiz tarafi yapar. Balayinida cift oder. Siz cok beklentiye girmissinizDemekki biz avrupalılar çok görgüsüz insanlarız kendimiz yapmiyoruz onlardan bekliyoruz
Etkisi olmasa anlatmazdınız, kahvaltıda ne yediğinizi, bugün ne yaptığınızı anlatmaya gerek duymadığınız gibi.Olan bitenleri yaşananları anlattım ve ayriyetten neden küstüğümüde açıkladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?