- 13 Mayıs 2025
- 16
- -51
- 1
- 28
- Konu Sahibi PINARCIGIM
-
Yok o saniyor ki dugunden sonra kocasina guncelleme gelecekCevap vermeyeceksiniz ama size diyoruz ki problem kayınvalideniz değil
EŞ kişisi
Önce bunu bir ayırt edin de
Dugunden sonra kesin anlar koş evlen kacirma bu gereksiziBunun farkındayım eşimlede sürekli bu yüzden kavga ediyorum artık ağzını aç susma neden bir şey söylemiyorsun diye başının etini yiyorum tamam diyor söyliycem diyor yine susuyor her gün kavga ediyoruz bu yüzden zaten ki böyle devam edersen boşanıcam bile diyorum belki anlar diye ama nafile
yahu millet 6 ay 1 sene kiracıyı çıkartamıyorŞöyle ki biz evlendikten sonra eşimin ailesinin evine gelmeyecektik zaten bir ev tutacaktık ki eşim mekanı vardı bende çalışıyordum kaynanam buraya gelin öyle olmaz en azından kirada oturmayın kiracı çıkana kadar bizimle yaşarsınız dediği için geldik eşimde bana seni benden daha çok sevecekler emin ol göreceksin dediği için bende bunu kabul ettim şu anda evet çalışmıyorum eşim istemiyor ki evin tek oğlu mecbur kalmadılar kendileri istedi bunu
koca peşinde koşarsan, kaçarsan öyle olur. Ne bekliyordun, kaçarak geldiğin evde hürmet mi görecektin? Hala ne yapacağım diye soruyorsun. Ne yapacaksın, git düğün olmadan ailenin yanına da bitir bu işi, bu adamdan da ailesinden de kurtulArkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Ben böyle yazdım diye beğenmedim emojisi yağdıGeçmiş olsun, üzme kendini. Doğru zamanda tekrar hamile kalırsın. Önce evini kur, güzel bir düzenin olsun, ondan sonra yap bebeği.
Eşinin ailesiyle de fazla yüz göz olma. Kin de tutma. Çoğu kadın evliliğin ilk başlarında olanları ömür boyu aklından çıkaramıyor, kendine hayatı zehir ediyor. Kocaylal sürekli annen şunu dedi bunu yaptı kavgası yapıp ilişkiyi mahvediyor. Şimdi otur düşün, ben bu adamla ve bu aileyle yapabilirmiyim diye. Eğer cevabin hayırsa dön ailenin yanına. Yok devam edicem diyorsan da geçmişi bırak.
Biz dediğiniz nedir tam olarak?bizde boşanma diye bir şey yok
Bu devirde hala kaçma var mı yaArkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Baştan o eve girince geçmiş olsun ama.Bunun farkındayım eşimlede sürekli bu yüzden kavga ediyorum artık ağzını aç susma neden bir şey söylemiyorsun diye başının etini yiyorum tamam diyor söyliycem diyor yine susuyor her gün kavga ediyoruz bu yüzden zaten ki böyle devam edersen boşanıcam bile diyorum belki anlar diye ama nafile
Yahu senin kocanin parasinin kaynagi babasiyla birlikte calismasi, nasil anasına babasina karimi hos tutun diyebilir? 28 yaşındasın ablacim, adam ailesine höt dese yarin 5 parasiz kalirsiniz, diyemez, demez.Bunun farkındayım eşimlede sürekli bu yüzden kavga ediyorum artık ağzını aç susma neden bir şey söylemiyorsun diye başının etini yiyorum tamam diyor söyliycem diyor yine susuyor her gün kavga ediyoruz bu yüzden zaten ki böyle devam edersen boşanıcam bile diyorum belki anlar diye ama nafile
Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Beğenmeyecek birşey yok valla ya ayrılacak yada idare edip orta yolu bulucak. Başka çare yok. Kaynana da haklı kendine göre. Çıkıp gelmis kadının evine, bakalım kadının düğün yapmaya imkanı varmı? Şu şartlarda kınada avcumu açmam diyen geline bende derim açmazsan açma diye. Madem geleneği göreneği o kadar önemsiyorsun bekleseydin gelip seni babandan isteseydik. Kendi başına çıkıp geldiğin yerde birde millete adetleri öğretiyorsun.Ben böyle yazdım diye beğenmedim emojisi yağdıayrılmak istemiyor eleştirenlere saydırmış bazen insanın kendisinin yaşayıp görmesi gerekiyor demekki yaşasın görsün bakalım
Siz atamanız olana kadar kayınvalidenin üst katında otursaydınız bile su kaldırır bir yanı vardı, eyvallahınız yoktu maddi bağınız yoktu ağzını açıp bir şey diyemezdi.Baştan o eve girince geçmiş olsun ama.
Biz atama durumu için nikahı düğünden önce yaptık. Kayınvalidem dublekste oturuyor. Atama netleşene kadar ev tutamadık gelin burda üst kat sizin olsun oturun dedi. Ben yok dedim kabul etmedim asla bir evde yaşamam dedim. Yaşayacağımız şehir netleşti evi tuttuk kendi evimizde oturmaya başladık. Bu süre bir sene dahi sürse ben kayınvalide evine gidip oturmazdım.
Sizin yaşlardaydım o zaman. Oturup bu mantığı kuracak yaşlar çünkü.
Kabullenin artık bu evde yaşayacaksınız başta akıl edecektiniz
Bir tane oğlum var başka da çocuğum yok.Oğlumun üstüne çok düşerim her anne gibi amma velakin elinden tutup bir kızı getirip biz evlendik dese ne haliniz varsa görün derim.Konudaki kayınvalide yine yüce gönüllüymüş evini açmış koskocaman insanlara.Siz atamanız olana kadar kayınvalidenin üst katında otursaydınız bile su kaldırır bir yanı vardı, eyvallahınız yoktu maddi bağınız yoktu ağzını açıp bir şey diyemezdi.
Konu sahibi evlenmek için acele etmemeliydi, hiçbir şeyi beklemeden evlenmek için atama, tayin vb zorunlulukları yoktu, evini kur düğün yapacak kıvama gel ondan sonra evleniriz diyebilirdi ya da madem nikah yaptılar sen evimizi kurana kadar baba evinde kalacağım diyebilirdi.
Eşi evin tek erkek çocuğuymuş galiba buna güvendi, tek erkek çocuklarıyla evleniyorum beni el üstünde tutarlar her istediğimi yaparlar diye düşünmüş hayal kırıklığına uğramış olabilir.
Aynı fikirdeyim bunu düşündüm ben deBir tane oğlum var başka da çocuğum yok.Oğlumun üstüne çok düşerim her anne gibi amma velakin elinden tutup bir kızı getirip biz evlendik dese ne haliniz varsa görün derim.Konudaki kayınvalide yine yüce gönüllüymüş evini açmış koskocaman insanlara.
Aileden gizli nikahlanırken aklınız neredeydi?Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Değil mi yani, kayınvalideye mi güvendiniz?Bir tane oğlum var başka da çocuğum yok.Oğlumun üstüne çok düşerim her anne gibi amma velakin elinden tutup bir kızı getirip biz evlendik dese ne haliniz varsa görün derim.Konudaki kayınvalide yine yüce gönüllüymüş evini açmış koskocaman insanlara.
Bunun farkındayım eşimlede sürekli bu yüzden kavga ediyorum artık ağzını aç susma neden bir şey söylemiyorsun diye başının etini yiyorum tamam diyor söyliycem diyor yine susuyor her gün kavga ediyoruz bu yüzden zaten ki böyle devam edersen boşanıcam bile diyorum belki anlar diye ama nafile
Bir tane oğlum var başka da çocuğum yok.Oğlumun üstüne çok düşerim her anne gibi amma velakin elinden tutup bir kızı getirip biz evlendik dese ne haliniz varsa görün derim.Konudaki kayınvalide yine yüce gönüllüymüş evini açmış koskocaman insanlara.
Allah sizlerin ve herkesin evladını bağışlasın, hepsinin bahtı açık kaderleri güzel olsun inşallahAynı fikirdeyim bunu düşündüm ben de
Tek oğlum var istemediğim zamanda istemediğim şekilde bir evlilik yaparsa başının çaresine bakmayı da bilmeli
Demek ki kendisine güveniyor diye düşünürüm
Hiç bir örf adeti önemsemeyip(doğru demiyorum hepsine yanlış anlaşılmasın) kaçarak evlenip avucumu açmam kınada demek bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?