Kaynanayla aynı evde yaşamak

PINARCIGIM

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
16
-51
1
28
Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin

Cevap vermeyeceksiniz ama size diyoruz ki problem kayınvalideniz değil

EŞ kişisi
Önce bunu bir ayırt edin de
Yok o saniyor ki dugunden sonra kocasina guncelleme gelecek
Az once esim izin vermiyor calismama dedi
Sonra da dugun hazirligi yaptigim icin su an calisamiyorum diyor
Kendince bahaneleri hazirlamis
Ne yazsak bos
Tek derdi kaynanasinin kinada avcuna altin koymayacak olmasi

Bunun farkındayım eşimlede sürekli bu yüzden kavga ediyorum artık ağzını aç susma neden bir şey söylemiyorsun diye başının etini yiyorum tamam diyor söyliycem diyor yine susuyor her gün kavga ediyoruz bu yüzden zaten ki böyle devam edersen boşanıcam bile diyorum belki anlar diye ama nafile

Dugunden sonra kesin anlar koş evlen kacirma bu gereksizi

yahu millet 6 ay 1 sene kiracıyı çıkartamıyor

hadi kaynana gelin dedi
siz neye güvendiniz?
1- kiracının hemen çıkacağına 2- kaçmış kız olarak aileler nezdinde bi' kıymetiniz olacağına, hattasizi oğullarından çok seveceklerine (vuhuuu böyle masal da az duylur) 3- yeni evli gencecik bir çift olarak ev ev üstünde ilk günler mutlu huzurlu olabileceğinize

yani hey maşallah hakketen

bu toz pembe diyarda hayat size güzel tabi, bu kadar pespembe bakarsanız hayata sonra ilk gerçek hayat deneyimizde böyle şapa oturur kalırsınız.

koca peşinde koşarsan, kaçarsan öyle olur. Ne bekliyordun, kaçarak geldiğin evde hürmet mi görecektin? Hala ne yapacağım diye soruyorsun. Ne yapacaksın, git düğün olmadan ailenin yanına da bitir bu işi, bu adamdan da ailesinden de kurtul

Ben böyle yazdım diye beğenmedim emojisi yağdı ayrılmak istemiyor eleştirenlere saydırmış bazen insanın kendisinin yaşayıp görmesi gerekiyor demekki yaşasın görsün bakalım

Bu devirde hala kaçma var mı ya yapmayın kızlar lütfen ailenize ihanet etmeyin gönüllerini alın bi şekilde aileler anlaşsın konuşsun bu tarz durumları en baştan konuşup çözmek lazım iş işten geçtikten sonra değil

Baştan o eve girince geçmiş olsun ama.
Biz atama durumu için nikahı düğünden önce yaptık. Kayınvalidem dublekste oturuyor. Atama netleşene kadar ev tutamadık gelin burda üst kat sizin olsun oturun dedi. Ben yok dedim kabul etmedim asla bir evde yaşamam dedim. Yaşayacağımız şehir netleşti evi tuttuk kendi evimizde oturmaya başladık. Bu süre bir sene dahi sürse ben kayınvalide evine gidip oturmazdım.
Sizin yaşlardaydım o zaman. Oturup bu mantığı kuracak yaşlar çünkü.
Kabullenin artık bu evde yaşayacaksınız başta akıl edecektiniz

Yahu senin kocanin parasinin kaynagi babasiyla birlikte calismasi, nasil anasına babasina karimi hos tutun diyebilir? 28 yaşındasın ablacim, adam ailesine höt dese yarin 5 parasiz kalirsiniz, diyemez, demez.

Sizin aileniz affetti diye karşı tarafın ailesinden de affetmesini bekliyorsunuz buna hakkınız yok.
Kaçarak evlenenin değeri olmaz diye boşa demiyorlar. Siz hala altın takmayacaklar, eşya almayacaklar derdindesiniz.
Size oturacak bir ev verilecekmiş ona dua edin onu da yapmayabilirlerdi.
Evi vermekten bile vazgeçebilirler. Size eziyet etmek için birlikte yaşamaya kalkabilirler.
Hazır ortada çocukta kalmamışken ailenizin yanına dönün derdim ama sizin öncelikleriniz mutluluktan ziyade altın ve eşya olduğu için dikkate bile almazsınız.

Ben böyle yazdım diye beğenmedim emojisi yağdı ayrılmak istemiyor eleştirenlere saydırmış bazen insanın kendisinin yaşayıp görmesi gerekiyor demekki yaşasın görsün bakalım
Beğenmeyecek birşey yok valla ya ayrılacak yada idare edip orta yolu bulucak. Başka çare yok. Kaynana da haklı kendine göre. Çıkıp gelmis kadının evine, bakalım kadının düğün yapmaya imkanı varmı? Şu şartlarda kınada avcumu açmam diyen geline bende derim açmazsan açma diye. Madem geleneği göreneği o kadar önemsiyorsun bekleseydin gelip seni babandan isteseydik. Kendi başına çıkıp geldiğin yerde birde millete adetleri öğretiyorsun.

Siz atamanız olana kadar kayınvalidenin üst katında otursaydınız bile su kaldırır bir yanı vardı, eyvallahınız yoktu maddi bağınız yoktu ağzını açıp bir şey diyemezdi.
Konu sahibi evlenmek için acele etmemeliydi, hiçbir şeyi beklemeden evlenmek için atama, tayin vb zorunlulukları yoktu, evini kur düğün yapacak kıvama gel ondan sonra evleniriz diyebilirdi ya da madem nikah yaptılar sen evimizi kurana kadar baba evinde kalacağım diyebilirdi.

Eşi evin tek erkek çocuğuymuş galiba buna güvendi, tek erkek çocuklarıyla evleniyorum beni el üstünde tutarlar her istediğimi yaparlar diye düşünmüş hayal kırıklığına uğramış olabilir.

Son düzenleme:
Bir tane oğlum var başka da çocuğum yok.Oğlumun üstüne çok düşerim her anne gibi amma velakin elinden tutup bir kızı getirip biz evlendik dese ne haliniz varsa görün derim.Konudaki kayınvalide yine yüce gönüllüymüş evini açmış koskocaman insanlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı fikirdeyim bunu düşündüm ben de
Tek oğlum var istemediğim zamanda istemediğim şekilde bir evlilik yaparsa başının çaresine bakmayı da bilmeli
Demek ki kendisine güveniyor diye düşünürüm

Hiç bir örf adeti önemsemeyip(doğru demiyorum hepsine yanlış anlaşılmasın) kaçarak evlenip avucumu açmam kınada demek bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor insana

Aileden gizli nikahlanırken aklınız neredeydi?
Kocanız ailesinin sözünden çıkmaz, sizde kayın ailesi ile kötü olmak istemiyorsanız her türlü ev işi ve hizmette kusur etmeyin.
Ayrıca eşinizin kendine ait evi yok, kv kp evine taşınacaksınız ama yine onlara gebe kalacaksınız. Bunun ne demek olduğunu biliyorsunuzdur umarım.
Ben pek parlak göremedim geleceğinizi, başarılar diliyorum.

Değil mi yani, kayınvalideye mi güvendiniz?
Ailesi çeyiz almış kv almamış, kadının ev verdiğine şükretsinler.

Ailenin yanin niye dönmüyorsun?

Allah sizlerin ve herkesin evladını bağışlasın, hepsinin bahtı açık kaderleri güzel olsun inşallah

1 kızım var evin tek çocuğu, yine evin tek çocuğu olan bir delikanlıyla evlendi, ne kızım tek çocuk diye bizim bir beklentimiz oldu ne de dünürlerimin damadım için beklentileri, ki çocuklarımız konu sahibi ve eşiyle akran sayılır.

Evlilik düşünen kadınlar evin tek çocuğu, tek erkek evlat gibi şeylere kapılıp beklentiye girmemeli, yetişkin insanlar kendi göbeğini kesebilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…