- 13 Mayıs 2025
- 16
- -51
- 1
- 28
- Konu Sahibi PINARCIGIM
-
Yani bir de hamile kal, gizli nikah yap sonra her adet olmuş gibi kınada elimi açmam de. Komik.Siz atamanız olana kadar kayınvalidenin üst katında otursaydınız bile su kaldırır bir yanı vardı, eyvallahınız yoktu maddi bağınız yoktu ağzını açıp bir şey diyemezdi.
Konu sahibi evlenmek için acele etmemeliydi, hiçbir şeyi beklemeden evlenmek için atama, tayin vb zorunlulukları yoktu, evini kur düğün yapacak kıvama gel ondan sonra evleniriz diyebilirdi ya da madem nikah yaptılar sen evimizi kurana kadar baba evinde kalacağım diyebilirdi.
Eşi evin tek erkek çocuğuymuş galiba buna güvendi, tek erkek çocuklarıyla evleniyorum beni el üstünde tutarlar her istediğimi yaparlar diye düşünmüş hayal kırıklığına uğramış olabilir.
Tamam belki yalan söyledi belki kandırdı ama Allah bu kıza akıl fikir vermemiş mi? Dememiş mi önce bi evimizi hazır edelim, nikah kaçıyor muydu? Ailesinin rızasını bile almaya gerek görmeden yapmışlar nikahı.Affınıza sığınarak soruyorum beli ki iyi bir ailede yetişmişiniz bu kadar zorlanmanıza değdi mi? Gerçekten çok üzülüyorum böyle konuları okuyunca. Eşinize ne denir bilmiyorum.Nefret ediyorum böyle kadınları kandırıp evlenip sonrada arkalarında durmayan erkeklerden.
Valla Khomyuk gelenekçi biri değilim, düğün kına vs illa olsun olmazsa olmaz diyeceğim şeyler değil, yapanlara yapmak isteyenlere saygım var herkesin isteği kendisini bağlar ama şöyle bir durumda bir kız annesi olarak şahsen benim talebim ne düğün ne kına olurdu, kızım madem evlenmiş damadımla kızımdan tek isteğim ayrı ev açmaları olurdu, bunu da dünürlerden istemezdim sorumluluk alacak kadar kendilerine güvenip evlenen kızımla damadımdan isterdim, ki kızım evlenmeye karar verdiğinde 2 aile bir araya geldi hepimiz dedik ki 30 yaşında koca kazıksınız sizden tek isteğimiz evinizi kurun birbirinize saygılı olun, dünya hali bu olur da bir gün çabaladığınız halde maddi olarak tökezlerseniz biz yanınızdayız, koca insanlar evleniyorsa tahtlarını da kendi yapacak.Yani bir de hamile kal, gizli nikah yap sonra her adet olmuş gibi kınada elimi açmam de. Komik.
Çocuk bile olmuş hangi kına hangi el açması.
O kadar geleneklerine bağlıysan aileleri çiğnemeyeceksin
Benim oğlum henüz çok küçük. Ama düşünüyorum da böyle nikahını bile görmeden ben evlendim diye gelse aynı ay hamileyim dese öfkelenirim.Valla Khomyuk gelenekçi biri değilim, düğün kına vs illa olsun olmazsa olmaz diyeceğim şeyler değil, yapanlara yapmak isteyenlere saygım var herkesin isteği kendisini bağlar ama şöyle bir durumda bir kız annesi olarak şahsen benim talebim ne düğün ne kına olurdu, kızım madem evlenmiş damadımla kızımdan tek isteğim ayrı ev açmaları olurdu, bunu da dünürlerden istemezdim sorumluluk alacak kadar kendilerine güvenip evlenen kızımla damadımdan isterdim, ki kızım evlenmeye karar verdiğinde 2 aile bir araya geldi hepimiz dedik ki 30 yaşında koca kazıksınız sizden tek isteğimiz evinizi kurun birbirinize saygılı olun, dünya hali bu olur da bir gün çabaladığınız halde maddi olarak tökezlerseniz biz yanınızdayız, koca insanlar evleniyorsa tahtlarını da kendi yapacak.
Keşke biraz sabretseydiniz aileniz ikna olacaktı zaten. Ama kendinizi ezdirmeyin kaçarak evlendiniz ama sahipsiz değilsiniz bunu da onlara hissettirin.Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Bende yaptığı şeyi doğru bulmuyorum ama iş işten geçmiş bide biz üstüne gidip daha kötü olması izin vermeyelim. Umarım ailesi destek olur ve o aileden bir an önce kurtulurTamam belki yalan söyledi belki kandırdı ama Allah bu kıza akıl fikir vermemiş mi? Dememiş mi önce bi evimizi hazır edelim, nikah kaçıyor muydu? Ailesinin rızasını bile almaya gerek görmeden yapmışlar nikahı.
Bir de k.valideden altın, eşya çeyiz bekliyor.
akıl ve mantık olmayınca iyi ailede yetişmek çok yeterli olmamış gibi.
Haklısınız, bu kötülük değil. 18 yaşında böyle bir şey yapsa cahildi toydu denir ama 28-30 yaşındaki insanların cahillik yapma lüksü yok, kendine güvenip evleniyorsan evleneceksin, ki şimdi eğri oturup doğru konuşalım konu sahibinin annesi bile vaktiyle çekmiş, birçok şeye susmuş, annesi gibi bir örnek varken 5 düşünüp 1 adım atmalıydı.Benim oğlum henüz çok küçük. Ama düşünüyorum da böyle nikahını bile görmeden ben evlendim diye gelse aynı ay hamileyim dese öfkelenirim.
Bu kadar plansızlarsa kendi başlarına baksınlar derim:
Ve şu aşamada kına düğün için de benden zırnık çıkmaz. Evimi de açmam kendilerine güvenmişler demek ki. Çocuk bakıp büyütecek kadar güvendiler kendilerine demek ki derim zırnık yardımcı olmam.
Kötüyse kötü bilsinler.
Ve daha ev bark yokken tek eksik çocuk gibi hamile kalıyorsun.Haklısınız, bu kötülük değil. 18 yaşında böyle bir şey yapsa cahildi toydu denir ama 28-30 yaşındaki insanların cahillik yapma lüksü yok, kendine güvenip evleniyorsan evleneceksin, ki şimdi eğri oturup doğru konuşalım konu sahibinin annesi bile vaktiyle çekmiş, birçok şeye susmuş, annesi gibi bir örnek varken 5 düşünüp 1 adım atmalıydı.
Evlilikte bazı şeylerin sınırları evlenmeden çizilir, sonradan çizmeye kalkarsanız dikkate alınmaz.
Birkaç arkadaşımız da değinmiş, bu konuda suçlu olan kayınvalide değil eş, gizli nikah yapacak cengaverlikteysen evini de kuracak kabiliyetin olacak, bu evden çıksalar kayınvalidenin kiradaki evinde oturacaklar yine bir bağımlılık söz konusu, ki kiracı ha deyince çıkabilecek mi bakalım
Biz hala bazı tabuları yıkamamış, eş, eş ailesi gibi konularda gelenekçi tarafımızı törpüleyememiş bir toplumuz o yüzden genç kadınlarımızın aşık oldum kapadım gözümü her şeye he dedim deme lüksü yok, iyi analiz edecekler, saray gibi evlerde lüks içinde bir yaşam olmadan evlenmeyin demiyorum, evleneceğiniz adam kendi evini kurabilecek, ailesine saygılı şefkatli ama maddi manevi onlardan bağımsız bir hayat kurabilecek yetenekte mi diye ölçüp tartın diyorum ve kadınlar mutlaka çalışmalı, meslek sahibiyse mesleği üzerine, değilse vasıfsız, hiçbiri olmazsa evden bir şeyler üretmeye başlayarak, kadın maddi olarak bağımsız olmak zorunda hem günümüz ekonomik şartları yüzünden hem de kimseye eyvallahı olmaması için.Ve daha ev bark yokken tek eksik çocuk gibi hamile kalıyorsun.
Gerçekten bu kadar da akılsız olunmaz
Düğün yapıp ayrı eve cıkacagınıza şükredin bence. Yok esya almadılar yok takı takmadılar bunlar şuan cok cok önemsiz. Bana kalsa yol yakınken düğün falan yokken ailenize dönmeniz ama detayları bilemiyorum tabi.Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Can havliyle çocuk yapma bari.Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Kaçma yaşı maksimum 18 değil midir?28 yaşında kaçılır mı,hiç mi aklınız yoktu kusura bakmayın?Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşımdayım ve 2 aylık evliyim evliliğim normalin dışında oldu ailem karşı taraf Alevi diye vermek istemediği için bizde gizli nikah yaptık sonra ailemin yanına gittik ağladılar bağırdılar ama affettiler neyse gelelim diğer mevzuya evlenmeden önce eşim belli bir süre ailemin evinde yaşayacağız ama merak etme annem babam seni benden daha çok severler dedi ama hiç dediği gibi olmadı ilk bir kaç hafta her şey gayet iyiydi kaynanam görümcelerim normaldi ama zaman geçtikçe bir şeyler değişmeye başladı kaynanam sürekli bana laf sokar oldu onun evinde yaşıyorum ya ağzımızda açamıyorum sanki kaçarak ona ihanet etmişim gibi kendi ailem beni de eşimize bağrına bastı ama eşimin tarafı değişmeye başladı inanın bu evde yemek yiyeceğim zaman bile laf sokuluyor yemek yemeden kalktığım oldu masadan evlendikten 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sevinmelerini geçiyorum neredeyse kaynanam üzüldü bile görümcem de hamile ona otur kızım yorulma kızım bana şu ağır kovayı sen getir temizliği sen yap yemeği sen yap bende hamileyim kızıda neyse ben stresten bebeğimi düşürdüm bir geçmiş olsun demediler düğünümüz olacak yakında bize bir iğne ucu almadılar benim ailem bana çeyiz düzdü kıza alınması gereken tüm eşyaları aldılar kaynanam hiç bir şey yapmadı maddi durumlarıda iyi sadece bir evleri kirada kiracıyı çıkaracaklar biz oturucaz ama tüm eşya masraflarını bize yüklediler geçen gün anne komada elimi açmiycam haberin olsun dedim açmazsan açma bir şey yok eline koyacağım sen bilirsin açmazsam kına yakılmaz dedi çünkü daha önce bana düğünde altın takmayacağını söylemişti ki benim annemler bana altın bile takıyor kaçmama rağmen neyse ben ne yapacağımı bilmiyorum aileme bir şey söyleyemiyorum çünkü kaçarak evlendim kocam sesini çıkartmıyor görümcelerim yüzünü asıp duruyor intiharın eşiğindeyim yani her gün ağlıyorum uyanmak istemiyorum yemek yemek istemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin
Keşke. Ama hala kendini değil başkalarını sorumlu görüyor.Bende yaptığı şeyi doğru bulmuyorum ama iş işten geçmiş bide biz üstüne gidip daha kötü olması izin vermeyelim. Umarım ailesi destek olur ve o aileden bir an önce kurtulur
Üstümüze düşeni söyledik gerisi ona kalmış:))Keşke. Ama hala kendini değil başkalarını sorumlu görüyor.
İşleri, kişisel gelirleri, evleri, eşyaları yok. Adamın ailesinin evine, onların düzenine dahil olmuşlar bir anda. Konu sahibi tam olarak nasıl kendini ezdirmeyecek ?Keşke biraz sabretseydiniz aileniz ikna olacaktı zaten. Ama kendinizi ezdirmeyin kaçarak evlendiniz ama sahipsiz değilsiniz bunu da onlara hissettirin.
Artık şu kaçma olayını da atlatın lğtfen olmuş bitmiş artık evlisiniz siz bunu aşmaz karşı tarafa da bunu ezikliğini yansıtarsanız size daha çok baskı uygularlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?