- Konu Sahibi mutluaskyoktur
-
bu konular o kadar çoğaldı ki aklım almıyor 2012 deyiz hala körü körüne kayınvalideyle oturmayı kabul ediyorlar
akıl var mantık var zaten birkaç ayda para biriktirip ayrı eve çıkacağını düşünen insan düğünü o zaman yapar o kadar kısa sürede para mı biriktirilir
ayrı ev için direteceksiniz bu kadar basit
ne kadar iyi olursa olsun aynı evde huzurlu mutlu yuvaya sahip olamazsınız
neden ayrı eve çıkmıyorsunuz 1,5 sene de hala birikememiş mi o para
Anlatıyorum eşime ama beni anlamıyor her dediğimi gidip kaynanama yetiştiriyor bak böyle diyo sana şöyle diyor vs..Halbuki ben sorunu çözmemiz için çabalıyorum eşim daha da büyütüyor sorunu bu yüzden artık hiçbişeyimi onunla konuşmak istemiyorum içimden gelmiyor ona sıkıntımı anlatmak..Bide işe başlayınca ilk bikaç ay benden bişey bekleme diyo anne babasına vercekmiş sanki onların paraya ihtiyacı var bizim evimiz yok barkımız yok hala onları düşünüyor onlar da hayır demezler zaten söz konusu para olunca hemen atlıyolar yok kızım siz biriktirin de kendi evinize çıkın düzeninizi kurun diye düşünen yok..
Anlatıyorum eşime ama beni anlamıyor her dediğimi gidip kaynanama yetiştiriyor bak böyle diyo sana şöyle diyor vs..Halbuki ben sorunu çözmemiz için çabalıyorum eşim daha da büyütüyor sorunu bu yüzden artık hiçbişeyimi onunla konuşmak istemiyorum içimden gelmiyor ona sıkıntımı anlatmak..Bide işe başlayınca ilk bikaç ay benden bişey bekleme diyo anne babasına vercekmiş sanki onların paraya ihtiyacı var bizim evimiz yok barkımız yok hala onları düşünüyor onlar da hayır demezler zaten söz konusu para olunca hemen atlıyolar yok kızım siz biriktirin de kendi evinize çıkın düzeninizi kurun diye düşünen yok..
O değil de kayınvalidenden neden izin istiyorsun eşine sorar çıkarsın .Biraz fazla karışılmasına müsade etmişsin gibi geldi.Off okadar bunaldım ki geçen gün en yakın arkadaşımla görüşeyim dedim dertleşeyim dedim kaynanam sürekli aradı sürekli rahatsız etti nerdesin hadi gel eve falan diye..Özgürlğüm bile yok sürekli onlara bağımlı yaşıyorum kaynanam izin verirse çıkıyorum dışarı..İzin verdiğinde de sürekli arıyor rahatsız ediyor burnumdan geliyor.
Ben yeriniz de olsam yapabiliyorsam kenara para atardım en azından iler de maddi durumları öne sürüp ayrı eve çıkmanızı engelleyemez.Birde imkanınız varsa işe girin bu dönem de daha çabuk toparlar çıkarsınız.
Kardeşim 4yıl belki çok aman aman uzun bir süre değil ama şu evlilik hayatım da öğrendiğim şeylerden biri eşe annenin şikayet edilmemesi.
Bazı şeyleri dolaylı yoldan anlatın bırakın kendisi görsün.
O değil de kayınvalidenden neden izin istiyorsun eşine sorar çıkarsın .Biraz fazla karışılmasına müsade etmişsin gibi geldi.
İyi de canım eğri oturup doğru konuşmak gerek o an için eşinin yerine koy kendini adam ne yapsın ? Sen söyle gidip annesiyle kavgamı etsin veyahut ne desin konuya girebilmesi için bile sizin kayınvalidenizle olan diyoloğunuzu söylemesi gerek. Şunun için yazıyorum bunu eşinin az çok bu zamanlar da nasıl tepki verdiğini gördün yöntem değişmen gerek bence.Eşime şikayet tarzında anlatmıyorum ama rahatsız olduğum şeyleri gayet iyi biliyor eşim ve bunlar bazen gözünün önünde yaşanıyor..Eşim de çoğu erkeğin yaptığı gibi 3 maymunu oynuyor "duymadım,görmedim,bilmiyorum"..Ben patlayıp bişey dediğimde ise gidip onlara benim yanımda söylüyor böyle böyle olmuş böyle diyor falan diyor yani eşim sorunu benle konuşarak çözmek yerine annesine gidip anlatmayı tercih ediyor.
ya bu kayınvalideler hep böylemirdir yaa bizdede aynı yaptığın hiç birşeyi beyenmez kendi evime birşey alırım aa nasıl olucak güzel olur mu bilmem diyerek burun kıvırıyor gülümseyip bıyık altından laf sokmalar evet erkeğe anlatınca malesef yazık hep beni koruyor ama adamda arada kalıyor ama bunlarla nasıl baş edilir ya terbiyesizlik olmasın diye bir şey sölemiyorum ama bi patlarsam tam patlıycam artık kendine göre kapalı bi gelin olmadığım için her seferinde aldığım elbiselerde dekolte varmı diye süzer ama bende her seferinde dahada dekolteli alırım gıcık olsun diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?