Kaynanayla yaşamaktan bıktım!

herkes harıka fıkırler vermıs.aklınız varsa dınleyın derım ben.vaktım olsa tek tek begenırım valla.cocuk yapmaktan uzak durun ıs bulmaya bakın.dahada olmuyorsa annenızın evıne gıdın dıcem ama esınızı sevıyorsanız bunu yapmayın o kaynana sızı ayırır bence.ben bıle 15 gun katlanmaya dayanamıyorum kaynanama allah yardımcınız olsun keske basta hayır deseydınız beraber yasamaya.

çok üzüldüm bende 12 yıl yaşadım bu durumu ...işin çok zor iyilikle güzellikle çıkamazsın oradan....kendini ayarla ve rest çek...kararlı olduğnu anlarlarsa önünde duramazlar...ama onu üzmeyim bunu sıkmayım dersen çözemezsin...aynı eve girmek kolay ama çıkmak zordur....kolay gelsin....

eşiniz çalışıyorsa, küçücük sobalı bir eve çıkabilir. sizde çalışabilirsiniz. elinizden ne geliyorsa artık. bir tanıdığım çift vardı. adam öğretmen olduğu halde eve daha çok para girsin diye inşaatta çalışırdı, kadında temizliğe giderdi. sırf ev alalım tatilimizi istediğimiz gibi yapalım diye... ha ben lüks ihtiyaçlar için okadarını yapamazdım. ancak mecbursak yapılır. 1+1 minicik ev olsada olur.

eşiniz rahatına düşkündür şimdi. oh elbebek gül bebek... önce tavırlarının değişmesi lazım... daha erkek olmanın ne demek olduğunu bilmeyen adamlar neden evlenirler ki...

anne evinden hiç ayrılmadan evlenip karısınıda o eve getiren erkeklerin
büyük çoğunluğu evli olmanın farkındalığında olamıyor maalesef
anne baba oğullarının bir birey olduğunu evli bir adam olduğunu anlayamadıklarından
eve gelen gelinide kendi içlerinde topaç gibi kullanıyorlar
evde zaten evli bir çift var hem yaşları gereği hemde konumları gereği bu çiftin sözleri üstüne söz söylenmiyor.
evdeki çekirdek çift ise bu ezikliği her alanda hissediyor
erkek zaten o evden hiç çıkmamış bir evlat rolunu üstünden atamadan koca rolüne bürünmüş
bu tip bir adamdan tek bir kişilik ne yazık ki beklenmez
adam kişilik karmaşası yaşıyor.....
velhasıl canlarım bekar kardeşlerim siz siz olun aşkınızdan gebersenizde ölsenizde anasıyla beraber oturmayı şart koşan biriyle evlenmeyin
bu adamın kişiliğinden şüphe edin
bide şu var hele bi evlenelim 2 seneye kalmaz kendi evimize çıkarız
bu yalanı yutmayın sonunuz hüsran olur....

size katılıyorum bende 2 sene önce evlenirken eşim dediki ailemle oturalım daha sonra ayrı eve çıkarız babam asla olmaz dedi varya iyikide demişaynı evde oturmadığımız halde kayınpederimden o kadar nefret ediyorum ki anlatamam düşse bir avuç toprakla kalkar o kadar paragöz bir insan hayatımda görmedim oğullarımdan ne para koparırsam kar'dır diye düşünüyor evleniceklere tavsiyem küçük ev olsun kira olsun yine de aynı evde oturmayın eskiler ev ev üstüne olmaz derlermiş çok doğru söylemişler en melek insanı bile çıldırtmaya yetiyorlar

bir de şöyle bişey var diyorlarki
şimdiki gelinler kaynana şimdiki kaynanalarda gelin oldu
bu neden böyle
eskiden kızlar kaynanayla birlikte oturuyordu kaynana evin reisi gelinde hizmetçi
kaynana ne derse gelin onu yapıyordu
gelinin konuşması gülmesi kocasına bakması anne evine gezmeye gitmesi yasaktı
büyük bir kaynana otoritesi vardı gelin başlı başına bir birey değildi kaynananın kölesiydi
şimdi millet akıllandı hayat şartları değişti gelin olacaklar ayrı evde kendi hayatlarını kurdular
kendi evleri kendi yaşantısı kend hayatı vs...
kısacası evin reisi evin başkahramanı gelin oldu
eski kafalı kaynanalr bunu "gelinler kaynana" oldu lafıyla dile getiriyor.
gelinleri ezemedikleri için kıskançlıklarından böyle diyorlar (benim kaynana herzman bunu söyler)

mutluaşkyoktur, konunuzu okuyunca sanki taa içimde hissettim..
Ev evin üstünde olmuyor, gençken insan annesiyle bile problemler yaşıyor, kaldı ki kayınvalide..

neden insan evlenince yaşasın ki bunu.. Evlenmeyip annesine babasına baksa hiç olmasa cenneti kazanır.

Aynı evin içinde odadan odaya bile kavga edemiyorsa insan nasıl deşarj olacak..

İstediği gibi giyinemiyorsa,gidemiyorsa gelemiyorsa ne anlayacak kendi kayatından.

Naiflikle hakkınızı yedirmiyebilirsiniz..

Sizi telefonla aradığında '' anne lütfen çok bunalıyorum bu kadar sık aramanla,mahçup oluyorum, eşimin haberi var deyip kapatın telefonu. Çok mu zor ?

Bırakın kavga çıkarsın, bırakın sizi şikayet etsin..Birazda o şikayet etsin.

Belki eşiniz bunalırda çıkarsınız yuvanıza..Beyimizin kafası rahat..

İnsanlar nasıl isterse öyle yaşarmış, bugunden sonra siyasetle çözün işinizi.

Kırmayın, saygınızı kaybetmeyin ama kendinizin bir birey olduğunuzu ısrarla ısrarla hatırlatın onlara.

Allah kolaylık ve sabır versin..

Evlilik bu kadar zor muymuş bu kadar kötü br şey miymiş Allah ım o kadar yoruldum o kadar bıktım ki..En güzel geçirmemiz gereken zamanları bile berbat bi şekilde geçirdik..Yemeklerde kahvaltılarda hep onlarla, gezmelerimiz hep onlarla her şeyimiz onlarla geçiyor ve işin kötü tarafı eşim bundan en ufak bir rahatsızlık bile duymuyor..Hiç benimle baş başa kalmak gibi bir derdi de yok ikimiz bi çay içmeye otursak hemen annesini de çağırıyor yanımıza o da gelmem demiyor haliyle koşa koşa geliyor..Tavırlarımla onu istemediğimi yalnız eşimle başbaşa çay içmek istediğimi belli ediyorum ama anlamazlıktan geliyor taş olsa çatlar kaya olsa yıkılır un ufak olur..Kayınpederim de sürekli alttan alttan laf sokar iğneleme yapar paragöz oluşları da ayrı bir dert..Çocuk yapmayı bende düşünmüyorum eşim çok istemesine rağmen hayır dedim kaynanam bide benim çocuğuma sürekli karışırsa artık bu iş iyice çığrından çıkar.Yok çocuğa şunu yedir yok bunu giydir yok bezini değiştir yok altını yıka yok öyle yapılmaz böyle yapılır vs...Bu evden çıkınca bırakın aynı siteyi aynı şehirde bile kalmayı düşünmüyorum çok uzaklara gitmek istiyorum çokkk..

''Eşin ne yapsın'' diyorsunuz ya ..

Erkek olanların hanımları aynı evde olsalar bile paşalar gibi yaşıyorlar..Öyle değil işte.

Gidip annesine hanım şunu dedi bunu dedi değil '' anne bazı gözlemlediğim durumlar var bunların yaşanmasını istemiyorum, hanımımın gözleri çok mahsun daha fazla itina gözterilmesini istiyorum '' diyemiyor mu ?

BU KADAR ZOR MU ?

(Bunu yapan var mı siye sormayın, bu konuşmayı kulaklarımla duydum.. Bunun haricindeki bazı hanımlar var tek söz söylemeye cesaret edemezsin onlara, çünkü öyle bir koruma altına alınmışlardır ki..)

Tabii alışmışlar annelerini hanımlarına devredip kafalarını dinlendirmeye.

Annlerine olan vefa borçlarını hanımlarının sırtlarına binerek ödemeye alışmışlar..

Bizlerinde nefisleri var unutuluyor..

Ruhum çok asi bugun. :)

..

Eşimle ayrı ev konusunu konuştuğumda bana kızıyor ben istemiyor muyum sanki ayrı evde oturmayı diyor ama para yok işte her şeyin başı para mutluluk bile parayla oluyormuş Eşim biraz lüksü seviyor 2 göz odada basit eşyalarla oturmaya ikna edemiyorum her şeyin en iyisi olsun istiyor.
Üstüne üstlük kiraya çıkmadan önce babasının arabasını yenilemeyi planlıyormuş..Kafasını kırmamak için zor tutuyorum kendimi..

dünden bu yana herkes bişekilde fikrini yazdı buraya
aklında şekillenen birşeyler mutalaka ki oldu
bu saatten sonra ne yapmayı planlıyorsun?
sende bizlerde iyi biliyoruzki dövünmek yakınmak insanın eline birşey geçirmiyor

Eşimin maaşına el koymayı düşünüyorum bundan sonra artık kontrolü ele alıcam çünkü bu böyle olmuycak.Eşimde kalırsa parayı kesin çar çur edecek gibi duruyor..Eşimle hiçbir şey konuşmayacağım çünkü konuşmayla anlayacak bi insan değil.Keyfi yerinde..Derdimi anlatıp rahatlamaya çok ihtiyacım vardı okuyan yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim...

ne mezunusun? çalışmayı düşünüyor musun?
eşinin maaşına el koymaktan ziyade sende çalış birlikte kiraya çıkın
taksitle fazla da lüks olmayan eşyalar alırısınız
sonuçta kendi evin kendi düzenin olur

ooh maşallahh. sizin daha başınızda eviniz yok, düzeniniz yok, eşin babasının arabasını yenileyecek.
senin yerinde olsam, dönüverirdim annemin evine. aramazdım bile, msj atardım. koca olabilceğin zaman, işlerini düzelttiğin zaman gel beni al.
yoksa ben burada daha mutluyum yazıverirdim.o düşünsün artık gerisini.

yaa bi de bu kayınvalidenin gelinin namusuna sahip çıkması da yeni mi çıktı..bisürü kendine güvensiz karısına güvenmeyen adam yetiyordu zaten memlekete..

Bir süre çalıştım ama olmadı..O sıralar eşim işsizdi şu anda hala öyle..Ama mesai saatleri vs. baya sorun oldu eve geliş saatlerim uzadı eşim de evde beklediği için aramızda sorunlar çıktı ben de ayrıldım işten.Yürütemedim anlıycanız

canım hiç bişey imkansız değildir
yukarda arkadaşta demiş zora koşacaksın
annenin evine gidip ayrı ev tutana kadar gelmeyeceğim diyeceksin
giriş çıkış saati uygun olan birde iş bulabilirsen beraber çokta iyi geçinirsiniz
kaynana esaretini çekmek zorunda değilsin

bi önce ki mesajımda da söyledim

hem eşiniz hem siz çalışmıyorsunuz o aileye muhtaçsınız nasıl ayrı eve çıkacaksınız ki

eşinizde sorumluluk yok

evi var ailesiyle oturuyor karısa da var geçim derdi yok neden ayrı eve çıksın ki rahata alışmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…