• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan beklenmeyen çıkış!

Gelmek istediklerinde esiniz size bak hatalarini anladilar geliyolar diyecektir karsi cikipta kavga etmeyin geldiklerindede oyle aman aman agirlamayin mesafeli olun muhabbetlere karismayin mesela cocugunuzun uyku duzenini falan bozmayin ozlemislerdir fazla vakit gecirsinler gibisinden kayninizda gelmesin zaten birakin

Aynı olmasa da benzer durumu yaşadım. Oradan biliyorum. Benim eşimle de memleketlerimiz farklı. Kaynım kendi memleketinden birini bulunca bir göbek atmadiklari kaldı. Şimdi çok pişmanlar o ayrı.

Kv sürekli evde kaynına empoze etmiştir bizim buralı olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye o da annesini memnun etsin problem çıkmasın diye kabul etmiştir.

Anlıyorum ama sonradan pişman olduysa da bunda benim suçum yok. Ki eşim kesinlikle tasvip etmemişti görücü usulü tanışıp alelacele nişan yapılmasını...

Şimdi kendi mutsuzluklarına bizi de çekmeye çalışıyorlar.

Gelmek istediklerinde esiniz size bak hatalarini anladilar geliyolar diyecektir karsi cikipta kavga etmeyin geldiklerindede oyle aman aman agirlamayin mesafeli olun muhabbetlere karismayin mesela cocugunuzun uyku duzenini falan bozmayin ozlemislerdir fazla vakit gecirsinler gibisinden kayninizda gelmesin zaten birakin

Zaten kaynımı kabul etmem kesinlikle. O laflarından sonra olay çıkar yüzyüze gelirsek... büyük ihtimal de dediğiniz gibi olacak. Yılda 1-2 gelirler bi süre sonra herhalde ya da gelmiyorlarsa da kendileri bilirler artık.

Acaba yanlış mı yapıyorum diyordum hep ama gelen yorumlara bakarak fazla bile iyi davranmışım.

Ayy diger sayfalara simdi baktimda ne demek torunlarimi annelerine karsi doldurtcam sen kimsinki gelmek isterseler izin vermeyin once kalbini temizlesin koca kadin anne olacak bide sinir oldum burdan lafa bak

Kaynana baktı gördü eşini dolduramıyor, yanındaki oğluna bıdı bıdı edip durmuş belli ki ve istediğini almış, huzur bozmuş. Takmayın, uğraşmayın bişeyleri düzeltmek için vs. bırakın noluyorsa olsun. Siz adım atmayın.

Ayy diger sayfalara simdi baktimda ne demek torunlarimi annelerine karsi doldurtcam sen kimsinki gelmek isterseler izin vermeyin once kalbini temizlesin koca kadin anne olacak bide sinir oldum burdan lafa bak

Gelmek isterse birşey diyemem, gelsin de utansın o kadar söylediğinden ne yapayım.

Kaynana baktı gördü eşini dolduramıyor, yanındaki oğluna bıdı bıdı edip durmuş belli ki ve istediğini almış, huzur bozmuş. Takmayın, uğraşmayın bişeyleri düzeltmek için vs. bırakın noluyorsa olsun. Siz adım atmayın.

Evet galiba aynen öyle. Ama aslında eşimle başka şey için küs olduğumuz halde barıştık sayelerinde. Ve eşim de kıymetimi anlıyor yine sayelerinde. Doğru söylediğimi görüyor onlar böyle yaptıkça.

ah canım bende bir kayınvalide zede olarak bence torunlarını falan gösterme kadın çocuklarını da işle sana karşı doldurur eşin zaten senın arkanda yanındaysa hiiiççç bişey olmaz oda görüyor annesinin yaptıklarını. yarın bir gün hastalanır bişey olursa kızım diye kapını aşındırır Allahından bulsun hepsi hiç canını sıkma hatta inadına madem 15 tatil al çocukları kayak yapmaya git.
Ne kadar acımasızsınız. Onun evladı canı ciğeri torunlarını nasıl gösterme diyebiliyosunuz.

Kaynım benden 5 yaş büyük bu arada. Ben mesafeliyim ama o değil pek. Bilmiyorum yani naber falan demesini garipsememiştim. İlk defa kaynım oluyor, bilgim yok yani:KK45:
Hayır yani benim kaynım bana naber diyemez, yenge naber nasılsın der, yenge ihtiyacın var mı der, yenge der yani öyle asker arkadaşı gibi ya da sıradan erkek arkadaş gibi konuşamaz benden büyük olduğu halde. Ben en çok artık hayatında olmuycam kısmına takıldım ne münasebet. Görümce filan yazsa anlarım da sanki sevgiliye trip atar gibi yazmış komik insan

Ne kadar acımasızsınız. Onun evladı canı ciğeri torunlarını nasıl gösterme diyebiliyosunuz.

Onun evladi , cani, ciğeri ise bir zahmet onlarin mutlulugunu dusunecek. Hem o evlatlarin anasini uzsun, hem de cani ciğeri olsun. Bu ne yaman celiski. Cok dusunseydi bu kadin torunlarini, annelerini uzmezdi, çünkü dolayli olarak biricik torunlari da uzulecek.

Merhabalar,

Gün gelip buraya kv, kayın, elti konusu açacağımı düşünmezdim. Tabi ki herşey güllük gülistanlık olduğundan değil. Kafama takmamaya çalıştığımdan... Ama dün akşam eşimin erkek kardeşi resmen çıkıştı bana, WhatsApptan yazarak. Sonra da engellemiş, yazdıklarımın hiçbirini okumadı. Ve sinirim de geçmedi dün akşamdan beri. Ne yapmalıyım bilmiyorum ve fikir almak istiyorum.

Konu şu: eşimin annesiyle pek anlaşamayız, dilinin kemiği yoktur. Her fırsatta benden ve diğer gelininden memnun olmadığını belirtir, laf sokar vs. En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu. Benim için de artık son damla oldu ve görüşmeme kararı aldım. Böylelikle 6-7 aydır torunlarını göremediler.

Ne zaman acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünsem, mutlaka telefonda eşime yine benimle ilgili birşeyler dediğini duydum. Bir kere eşim çok kafasına takıyor diye, onlar gelsinler birkaç gün kalıp torunlarını görsünler dedim. Gelmek istemediler. Bu süreçte eşimin babasıyla ve kardeşiyle konuştuğum zamanlarda açıkça birşey söylemedim, bi ara geliriz vs dedim geçiştirdim.

Bu sıralar sömestr tatili olduğu için gideriz diye bekliyorlardı. Ben de eşime günübirlik gidelim dedim, o da bakarız dedi kaldı öyle. Dün kardeşi aradı eşimi. Morali bozuk konuşmuş, gelmiyorsunuz annem ağlıyor sürekli, bıktım artık vs dedi. Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Sonra eşimle yine gidelim, gitmeyelim, öyle dedi böyle yaptı konusu oldu. O da haklısın ama laf anlatamıyorum anneme ne yapayım dedi. Ben de birşey demedim ama 1 gece de olsa gidip kalalım eşimin ve babasının hatrına dedim içimden. Plan yapıyordum hangi gün gidelim, hava durumu nasıl diye...

Sonra whatsapptan bana naber diye mesaj attığını gördük kaynımın. Eşime de yarın gelip seni ve yiğenimi alıp getireyim yazmış. Sanki 2,5 yaşındaki çocuk bensiz gidip kalabilecek gibi! Eşim de olmaz yazmış, niye gelmiyorsunuz demiş. Eşim de benim kırıldığımı vs yazmış, Annemler gelsin demiş. O da kimsenin ayağına yollamam demiş... Sonra bana yazmış tekrar, " yapılan iyilikleri, emekleri unutuyorsun. Senin kendini beğenmişliğinden annem hasta oldu, huzurumu mutluluğumu çaldın, hayatımı mahvettin, Güya okumuş kültürlüsün, okumanın neyi aldığı geriye ne kaldığı ortada. Bizi görmek istemeyeni biz hiç istemiyoruz. Artık benim gibi biri yok hayatında, yolun açık olsun"

Ben şoke oldum, ne alaka bana bunları söylüyor diye. Yazdım yazdım yolladım. Sonra bi baktım engellemiş beni whatsapptan. Oğlumu uyuttuğum için arayamadım, arasam açmaz zaten. Eşim de çok üzüldü olanlara, uyuyamadı kardeşine kızgınlığından...

Epey uzun yazdım ama konu bu şekilde. Şimdi hem bu hadsiz kaynımla ilgili hem de kayınvalide ile ilgili ne yapmalıyım?

Bu arada kaynım ve kv beraber yaşıyorlar. Kv ve kp torunlarını görsün diye gidecek olsam bile kaynımın bu laflarından sonra görüşmek istemem asla.
Alttan alma bence sürekli küs kalınmaz bir şekilde senden özür dilemeleri lazım ne o öyle anneye vur at bilmem ne

Hayır yani benim kaynım bana naber diyemez, yenge naber nasılsın der, yenge ihtiyacın var mı der, yenge der yani öyle asker arkadaşı gibi ya da sıradan erkek arkadaş gibi konuşamaz benden büyük olduğu halde. Ben en çok artık hayatında olmuycam kısmına takıldım ne münasebet. Görümce filan yazsa anlarım da sanki sevgiliye trip atar gibi yazmış komik insan

Size bişey daha yazmıştım onu okumadınız sanırım. Sebep o olabilir öyle yazmasında... yenge demiyor zaten, ismimle hitap ediyor. O yüzden xxx naber yazmış direkt.

Alttan alma bence sürekli küs kalınmaz bir şekilde senden özür dilemeleri lazım ne o öyle anneye vur at bilmem ne

Alttan almayı zaten düşünmüyorum, sadece ne tepki göstersem diye düşünüyordum ama sessiz kalıp böyle devam etmeyi düşünüyorum.

Tek bir cumle dikkatimi cekti. Cocuk sadece anne ve babasinin cocugudur. Siz kabul etseniz de etmeseniz de bu boyle, kanunlarda da boyle.
Çocuk tabiki de sokak çocuğu değil. Fakat bir bireydir. Anne babanın bakim ve gozetimi altındadır. Anne babasının bencil ve tutarsız davranışlarının da kurbanı olmamalıdır. Nasıl ki anne ve baba bakim yükümlülüğünü yerine getiremezse devlet koruma altina alir o zaman da onlar anne babası cocuga istedigi gibi davranir cunku onlara ait diyerek nasıl savunacaksiniz? Demek ki çocuk anne babanın diye birşey yok onun üzerinde kanuni yaptırımlar ve kurumlar var.

Neyse benim kabul edip etmemem mevcut sistemi degistirmez, çocuk anne babanın bakımı ve gözetimi altındadır fakat kesinlikle onların malı değildir, bir bireydir. Isterdiginiz kadar babaanne veya dayı ile gorusturmeyin 16 yaşına geldiğinde ustelik henüz reşit bile değilken yani sizin mantiginiz ile "size ait iken"nasıl engelleyeceksiniz?
Sonuç olarak, çocuk mal değil bireydir ve tapu gibi hakları vardır, kanunda da böyle.

Bence kv olayını abartmissiniz.o cahillik yaptı diye sizde aynı şekliyle davranmamaliydiniz.eşinizde çok ilginç. Hatali olsalarda annelerini tutarlar.
Kayinbiradere gelirsek te o tam sıyırmış. Harbi trip atıp sizi terketmis:halay:delimi ne:KK45:

Yaş büyükse yenge denir mi, diyen duymadım ben,kulağa da değişik geliyo, devamında etmeyi planladığı cümlelere de naber hafif kalıyo...değişik

Ben açıkçası namusuma aileme laf edilmediği sürece ömrü billah görüşmeme olayına sıcak bakmıyorum, hele ki çocuk varsa,bu birinci neden, ikincisi babam arada kalmış bir eş oldu her zaman,yanlışı da oldu doğrusu da öldü gitti sonunda yüksek tansiyon kaynaklı, eşim o pozisyonda olsun istemem,ne zamana kadar yalnız gider gelir diğer tarafta ailesi var elbet içi yanacak kafasını kurcalayacak

Kv telefonda annene şunu at bunu fırlat mi diyo hemen alıp telefonu lafı vermeliydin kafada büyütmeden sıcağı sıcağına lafını ver, bak senin oğlun da benim yanımda ben de onu öğütlerim böyle falan demeliydin misal

sizin aranızda ne geçerse geçsin bu torun göstermeme olayları bana çok acımazsızca geliyor.

işyerinde de ne kişilerle çalışıp ne sıkıntılar çekiyoruz ama profesyonellik adına "iş" ilişkimizi sürdürüyoruz.

kayınvalidenle ikili ilişkinizi bitirebilirsiniz ama torunuyla olan ilişkisine karışmamalısınız. oğlunuz açısından da bu daha iyi.

Ya kaynana kayınbaba bitti şimdi kayın mı çıktı?? Kim takar kaynını ya?? Boşverin Allah aşkına.

İyi de ben sizi de anlamadım.Kv ile düşman gibisiniz bir de bikaç gün evine gidip kalacaksınız çok manasız değil mi?
Ne olacak kv size lafları sokacak canınızı sıkacak nefretiniz daha da artacak eşinizle tartışacaksınız falan filan.
Bakın benim ablam yıllardır kv ve kp ile görüşmüyor ama her ikisi de torunlarını görüyorlar.
Yeğenim de çok büyük değil yani 3 yaşına yeni girdi.E sizinki de 2.5 bikaç saat ayrı kalabilir yani ne olacak ki?
Babası alıyor bikaç saatliğine mesela akşam yemeğine götürüyor babaannesine.
Veya bir avm de buluşup çocuğu oyun parkına falan götürüyorlar birlikte ama ablam asla muhatap olmuyor yüzlerini görmüyor.,
Biz de çocuğu asla doldurmuyoruz babaannesine ve dedesine karşı.
Valla siz de böyle yapsaydınız işler bu raddeye gelmezdi yani.

Back
X