Kaynimla ayni ev

derendefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
77
41
38
42
Merhaba kızlar o kadar sıkıntıdaym ki ne düşüneceğimi bilmiyorum. Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Eşim beş ay önce işten çıkarıldı. Okuduğu iyi üniversite var haziranda bitiyor. Bitirince çok iyi işlere girebilecek ve eğer bu yıl da bitirmezse okuldan atılıyor. Eşimin okulu için kaynimin yaşadığı evin yakınında bi yere taşındık. Kaynım bekar. Sonra bunlar eşimle konuşmuşlar ayrı ayrı kirA odemeyelim (çünkü burada kiralar çok yüksek ) birlikte yaşayalım kirayi ortak öderiz diye. Ben de olur dedim . Çünkü kaynm uyumludur. 6 yıllık evliyim. Bi terbiyesizligini görmedim. Ne varki bize taşındıktan sonra bi kaç kirayı biz odeyemedigimiz için kendi ödemek zorunda kaldı. Ne zamandır ne adam akıllı sohbet ediyor ne konuşuyor. Bi kaç defa laf çarptı eşime. Eşim evin en büyüğü ve hepsini neredeyse eşim okutmus. Evlenmeden önce hep onlara çalışmış ve evlendikten sonra bile onlara sürekli hep yardım etti. Bunu hepsi söyler"abimiz bizim babamızdr" diye. 30unda evlendi eşim ve evlilik için beş kuruşu yoktu. Düğünde bize taktıkları takıları ceyrekleri bile eşimle yaptık adan zeye. Bu yüzden maddi manevi bir sürü problem yaşadık. ben de çalışamıyorum şu an bebeğim var. Ve kimse yok bakacak. Bu arada eşimin kardeşleri hepsi çalışıyor. Bizimle yaşayan kaynimn da maaşı 5-6 bin lira. Bu arabamız var sadece. Yıllarca eşimin bekarlık ve evlilik borçları yüzden birikim yapamadık. ona da ihtiyacımız var. Satamayiz. Beni çıldırtan sorular
1. Zaten eşimin işten çıktığını biliyordu taşınırken Ve iş parttime iş arayıp bulamadığını da biliyor. Niye bu tepki.
2. Şimdiye kadar zaten eşim hep yardım etmiş. Kendileri yardım ederken niye bu tepki
3.Kaynima o gün bi hediye aldık iki gündür bu köşede atıli duruyor açmıyor. Napim ben şimdi çok ağrıma gidiyor

Düzenleme :
1.biz mutfak giderleri ve faturaları karşılıyoruz.o sadece kirayı ödüyor. Yani onun tek yaşadığı halinden daha az gideri var.
2. Arabayı satışa çıkardık daha düşük model almak için ama kaç aydır degerinde satılmıyor ve almak isteyenler de çok düşük fiyatlar veriyor
3. Iş bulma sözünü bizzat kaynim kendi verdi. Ama o da iş bulamadı.
4. Zaten bu yıla mahsus böyle oldu. Yazın düzen kurucaz. Ve kaynm da bunu biliyor
5. Biz düzenimizi kaynima göre kurmadık. O istedi. Gel yanıma okulunu bitir ben sana karşı iş bulurum dedi eşime sonra da iş bulamadı. Yani işler planlandığı gibi gitmedi biz kendimize göre düzen kuracaktk zaten. Eşim de ben de iş konusunda vasıflı insanlarız.

Son düzenleme:
Keşke aynı evde yaşamayı kabul etmeseydiniz. Örneğin ben asla kaynımla aynı evde yaşamak istemem. Baştan hata yapmışsınız.

Şu durumda ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama baba gibiyse kardeşleri için şunu yaptı onlara, bunu yaptı diyemezsiniz. Baba gibiyse hep ondan almaya alışmışlardır, vermek zor geliyordur şimdi.

6 senedir tip mi okuyor esiniz? 36 yasinda mi?
Bu kadar sorumsuzluk hic gormedim. Hali ortada degilmis gibi bir de cocuk yapmis. Ve siz esi olarak tum bunlara goz yumup kayninizin davranislarina aliniyorsunuz.

Edit; bunca zamandir okulu bitiremeyen adam iyi bir ise giremez. Kendinizi daha fazla kandirmayin lutfen

Yok canım eşim altı yıldır okumuyor. Iki yıllık bir okul. Onu da çalışırken okuyordu zaten. Şimdiye kadar tüm dersleri verdi. Işinden dolayı bu sene dondurmak zorunda kaldı başka hakkı yok o yuzden

Esinizin durumu kayninizin davranislarindan daha vahim bence. Kayniniz gayet normal ve hakli su an

Kardeşler bugünler için değil mi?
Sıkıntıdaki kardeşine neden surat yapıyor
Bazı talihsizlikler gelebilir insanın başına
Sanki keyfinden mi çalışmıyor

Aile ve kardeşlik bu değil
Sagolun . Beni anladığınız için. Insanın hayatı öyle birden tepetaklak olabiliyor ki bizimki öyle oldu. Şimdi bu yaptıkları çok ağrıma gidiyor.

kim kime teklif etmiş birlikte oturmayı?
eğer eşinizse o zaman kaynınız kendinde bu hakkı görebilir
yok kaynınız bile bile teklif ettiyse o zaman şu anda çok hatalı

ama kardeşlik böyle olmamalı ya
eşiniz uzun süredir bir asalak gibi yaşamıyorsa eğer insan kardeşine böyle davranmamalı
hele de bekarsa, çoluğu çocuğu yoksa
aile dediğin zor günde yan yana olmalı
ama artık aile bağları bile değişti maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…