- 11 Ağustos 2017
- 380
- 387
- 23
- 38
- Konu Sahibi derendefne
-
O esiemkim kime teklif etmiş birlikte oturmayı?
eğer eşinizse o zaman kaynınız kendinde bu hakkı görebilir
yok kaynınız bile bile teklif ettiyse o zaman şu anda çok hatalı
ama kardeşlik böyle olmamalı ya
eşiniz uzun süredir bir asalak gibi yaşamıyorsa eğer insan kardeşine böyle davranmamalı
hele de bekarsa, çoluğu çocuğu yoksa
aile dediğin zor günde yan yana olmalı
ama artık aile bağları bile değişti maalesef
Konuda iyice açıkladım eşim işten çıkarıldı.Eşinizle evlendiniz, Bir düzen oturttunuz, bebeğiniz oldu ve sonra herşeyi 2 yıllık bir okul için işini gücünü bir kenara mi bıraktı? Tam olarak anlayamadım?
Kızlar çok önemli birseyi eklemeyi unutmuşum. Biz zaten faturaları mutfak parasını ödüyoruz. O sadece kirayı ödüyor. Yani eskisinden daha az gideri var onun şu andaEsinin suan geliri yoksa belki mutfak masrafı faturalar falan gözüne batmış olabilir.
Sanmıyorum kira için olduğunu.
Çünkü 10 ay da olsa miktarı bellidir, geri ödenebilir
Eğer sadece kira ise yanlış yapmış kayın.
Kayniniz bu yuzden surat yapiyorsa ben olsam altta kalmak istemezdim. Arabayi satar daha dusuk bi model alir borcum ne kadarsa oderdim. Yeri ve zamani gelince de yaptigini yuzune vururdum. Umarim esiniz en kisa surede part time bi is bulur da kendinizi bi sekilde idare edersiniz.
Evet canım çok basit çözüm aslında biz de öyle düşünüdüşünüyoruz ama zaten sorun da orada kaynımın 4 aya bile tahammülü yokÖyleyse eşinizin okulu Haziran ayında bitiyor sa, işi garanti diyorsanız 4 ay kirasını kardeşi ödesin ise girdiği anda 4 ay düzeni tersine çevirirsiniz... Sizin düzen oturtmanizi ve anlasmanizi kolaylaştırır belki...
Arabayı satışa çıkardık ama değerinden Çok ddüşük fiyat veriyorlar. Satamadk o yüzden ve hâlâ satıştaKayniniz bu yuzden surat yapiyorsa ben olsam altta kalmak istemezdim. Arabayi satar daha dusuk bi model alir borcum ne kadarsa oderdim. Yeri ve zamani gelince de yaptigini yuzune vururdum. Umarim esiniz en kisa surede part time bi is bulur da kendinizi bi sekilde idare edersiniz.
Benim babam da abime yardım ediyor yıllardır. Kendi ailemde böyle iken eşimin ailesinin yaptığını aklım almıyorBen 4 sene abimin kredi çekip aldığı evde bedava oturdum. Düğün borçlarımız vardı diye abim asla almadı kira bizden.
Ki çocuk aylık 1.350 lira kredi ödüyordu.
Lanet gelsin ya ne olmuş bu insanlara böyle?
Çöplükte mi yetiştiler anasını satayım.
Şimdiye kadar hiç bir olumsuz şey olmadı aramızda. Ben yemeklerime ev düzenime çok önem veririm.o da teşekkür eder hep.Belki sizden hoslanmiyordur, goze batan abi degil de sizsinizdir.
Evet canım çok basit çözüm aslında biz de öyle düşünüdüşünüyoruz ama zaten sorun da orada kaynımın 4 aya bile tahammülü yok
İyi de yemek masrafları ve faturalar sizin yüzünüzden artmış. Kaynınız size evini açmış sizin kiraya ortak olmanız lazım ama sizin planlarınızda bir sıkıntı var. Herşeyiniz plansız programsız bu noktaya gelmeniz normal. Kaynınıza da kızmaya hakkınız yok size de çocuğunuza bakmak zorunda değil 5 bin 3 nüze yetmiyor demek ki.Merhaba kızlar o kadar sıkıntıdaym ki ne düşüneceğimi bilmiyorum. Fikirlerinize çok ihtiyacım var. Eşim beş ay önce işten çıkarıldı. Okuduğu iyi üniversite var haziranda bitiyor. Bitirince çok iyi işlere girebilecek ve eğer bu yıl da bitirmezse okuldan atılıyor. Eşimin okulu için kaynimin yaşadığı evin yakınında bi yere taşındık. Kaynım bekar. Sonra bunlar eşimle konuşmuşlar ayrı ayrı kirA odemeyelim (çünkü burada kiralar çok yüksek ) birlikte yaşayalım kirayi ortak öderiz diye. Ben de olur dedim . Çünkü kaynm uyumludur. 6 yıllık evliyim. Bi terbiyesizligini görmedim. Ne varki bize taşındıktan sonra bi kaç kirayı biz odeyemedigimiz için kendi ödemek zorunda kaldı. Ne zamandır ne adam akıllı sohbet ediyor ne konuşuyor. Bi kaç defa laf çarptı eşime. Eşim evin en büyüğü ve hepsini neredeyse eşim okutmus. Evlenmeden önce hep onlara çalışmış ve evlendikten sonra bile onlara sürekli hep yardım etti. Bunu hepsi söyler"abimiz bizim babamızdr" diye. 30unda evlendi eşim ve evlilik için beş kuruşu yoktu. Düğünde bize taktıkları takıları ceyrekleri bile eşimle yaptık adan zeye. Bu yüzden maddi manevi bir sürü problem yaşadık. ben de çalışamıyorum şu an bebeğim var. Ve kimse yok bakacak. Bu arada eşimin kardeşleri hepsi çalışıyor. Bizimle yaşayan kaynimn da maaşı 5-6 bin lira. Bu arabamız var sadece. Yıllarca eşimin bekarlık ve evlilik borçları yüzden birikim yapamadık. ona da ihtiyacımız var. Satamayiz. Beni çıldırtan sorular
1. Zaten eşimin işten çıktığını biliyordu taşınırken Ve iş parttime iş arayıp bulamadığını da biliyor. Niye bu tepki.
2. Şimdiye kadar zaten eşim hep yardım etmiş. Kendileri yardım ederken niye bu tepki
3.Kaynima o gün bi hediye aldık iki gündür bu köşede atıli duruyor açmıyor. Napim ben şimdi çok ağrıma gidiyor
Düzenleme :
1.biz mutfak giderleri ve faturaları karşılıyoruz.o sadece kirayı ödüyor. Yani onun tek yaşadığı halinden daha az gideri var.
2. Arabayı satışa çıkardık daha düşük model almak için ama kaç aydır degerinde satılmıyor ve almak isteyenler de çok düşük fiyatlar veriyor
Is arıyor ama parttime. Onu da kabul etmiyorlar yani ya okulu bırakacak ya da hazirana kadar böyle idare edicez. Zaten okul için yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi. Ve ilerde çok işine yaricak inşallah. Ve son dönem hakkı var.Eşiniz sadece 2 yıllık okul için mi böyle bi düzen kurmak istedi ?
Kaybınızın davranışı hoş değil abisini birkaç ay idare edebilirdi insanlık ölmedi en nihayetinde . Ama eşinizde böyle bırakmadan iş arasın bu düzensizliğe son verin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?