• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynınıza maddi yardım yapar mısınız?

Öyle her zaman yardim degilde, arada bir hediye yada coluk cocuga mont ayakkabi , okul gibi ihtiyaclarini karsilar, onlara gidince eli bos gitmezdim ben olsam. Yoksa herkesin dedigi gibi bende oturup calismayayim o zaman.

kızlar merhaba eşimle ben çalışıyoruz çok şükür maaş toplamımız 8 bin. kaynımın eşi çalışmıyor ve eve giren para 1500 , bazen kaynanam ,kanımıza yardım etmemizi ister gibi.Kaynanam kendide çalışıp zaten yardım ediyor kaynımgile. Onlarında evi var (eski yapı) bizimde var çok şükür bizimkini kendimiz sıfır aldık. Onlarınki miras düştü hatta onların evinde bizimde kendi payımız vardı durumları kötü olduğu için evden hak ettiğimiz payın yarısının ücretini aldık .Kaynanam arada bir tripli davranıo ,kaynım bizden para isteyip vermediğimizde. Ama normalde iyi biridir o yüzden merak edip yazdım siz yardım ettirr miydiniz diye.
Sürekli yapılacak bir yardımdan bahsediyorsanız düşündürücü ancak nadir yardımlarsa yardım ederdim. Başimizin gözümüzün sadakası olsun filan derdim ancak sizin paranızla değil, eşiniz kendi kazancından vermeli. İşin aile boyutu var, eşinizin kardeşi nihayetinde. Kalbinizi karartmayın, sizin geliriniz de bereketlenir inancımıza göre. Para yardımı bile olmasına gerek yok bence, market alişverişi, ihtiyaçları olan bir şey, önemli bir eksiklerini karşilardım. Ben boşandım, eski eşimden nafaka aliyorum, biriktiriyorum ama bakıyorum gelinlerin ya da kardeşlerimin bir şeye ihtiyacı var, alip evlerine götürüyorum. Tahsil gördüm ancak sağlık sorunlarım yüzünden çalişamıyorum, ben de kendimce böyle destek oluyorum.

Kime yediriyorsan yedir ama eltinin bogazina girmesin nankordurler tabi bazilari ama sonrada degisenlerde var kiz biriktirsene kocandan. yetmesin ona desin ki eve 8 bin giriyor. ama yetmiyor altin al biriktir. Ondan habersiz ayri onunla ayri her ay bir burma bilezik alsana dunya halidir. Ki fazla si insani bozar tabi bazilari icin. Esim yeni ise girdi. Sozlesmeli daha 4 ay oldu. Abisiyle konusmuyor biz karisiyla düşman . maasi 2500 kiradayiz inanki eksiklerimiz var duygu sumursu yapiyor yok uegenime elbise alacam. Yaw birak duygu sumurusunu dedim daha senin oglunun uzerinde dogru dirust visi yok sen yegenim demissin inanki bir yandan iyiki konusmuyoruz yoksa esim yardim bile ederdi. Bide üstünde iftira yalan dedikodu yapardi.iyyyyyy

Evin eski yapi olduğunu sizinkinin sifir olduğunu neden belirtme geregi duydunuz:KK69: kayniniz iyi biriyse cocugu vs varsa yardim edin bence gerekli durumlarda :KK5:

Yardim ederim ama borc olarak. Neden cunku ben verdikce alisir rahatlar . Insanoglu boyledir. Sonra borc yapar yapar kendini salar calismaz neden cunku bi kere yuz bulmustur. Borc iyidir. Yardim yapilacak bir durumlarinin olacagini sanmiyorum. Ve eli ayagi tutan bir adamin yardim alacak kadar alcalmasi benim kabul edebilcegim birsey degil..

Evin eski yapi olduğunu sizinkinin sifir olduğunu neden belirtme geregi duydunuz:KK69: kayniniz iyi biriyse cocugu vs varsa yardim edin bence gerekli durumlarda :KK5:
neden küstüğünü anlatmak için sırf kaloriferli ev aldık diye çocugu olduğu halde kaynanamı soba yakmayacağım diye tehdit edior çok detaya girmek istemeden yüzeysel öle yazdım.Biz ev almadan önce çok seviyordu odun sobasını şidi yakmak istemiyormuş çocuk kaç defa hasta oldu ki odununu da kaynanam alıor.

Sirf kv soyluyor trip yapiyor diye yardimci olmazdim icimden geliyorsa ve bana karsi iyiyse olurdum karisi neden calismiyor bu zaman da 1500 gercekten cok az bi miktar

eltim bide bizle konusmuyo mirasdan pay aldığımız için dediğim gibi hak ettiğimizin yarısını aldık zaten bir evleri olsun diye kaynama yardım ettirmem deyince adımı kıskanca cıkarıo

Hıı birden nankörlük acımayın acınacak duruma düşersiniz . Küstah insan eltiniz. Ne zorunluluğunuz var . Siz dürüstçe söylemişsiniz utanmaz insan birde size kızıyor . İsteyenin 1 yüzü vermeyenin 2 yüzü kara olurmuş . Birde utanmadan resmen dilenci gibi para istiyor haddini bilmez insanlar .

neden küstüğünü anlatmak için sırf kaloriferli ev aldık diye çocugu olduğu halde kaynanamı soba yakmayacağım diye tehdit edior çok detaya girmek istemeden yüzeysel öle yazdım.Biz ev almadan önce çok seviyordu odun sobasını şidi yakmak istemiyormuş çocuk kaç defa hasta oldu ki odununu da kaynanam alıor.

gozunu hirs burumuş kadinin..
3 bin yollayin her ayda sizden geri kalmasinlar kadina bak :işsiz: paranizin duşünü kurup cocugunu bile dusunmuyor ..allah ıslah etsin ...ben hele boyle birine hic vermezdik..3 veririm 5 ister :sinirli:

kocamın kaynıma yaptığı yardm kadaar yaparım.tabi kardeşim kabul ederse çok onurludur para almaz bnden
bizim durum kötüydü kardesi para yollardı hiç unutmam hakkını.bende abimin durumu kötüyken yollamıstım

sizi zorlamayksa 200-300 en azından yegene verir gibi arada verebilir.

yoksa tabiki katılıyorum calısısın eltinde

bizim durum kötüydü kardesi para yollardı hiç unutmam hakkını.bende abimin durumu kötüyken yollamıstım

senin kardesinle bu elti ayni mi? elti fesat 200 verse oteki ay vermedi diyecek biri

Ama neden? Niye verirdiniz? Sizde sikisik oldugunuzda keyfiniz bozulmasin diye mi calismadiniz? Yoksa gecerli bi sebebi var miydi? Kadin calismaz olmaz gururu incinir diye mi calismadiniz sizde yoksa ne bilim ufak cocuk mu vardi o dönem is arayip da bulamadiniz mi? Anlamak icin soruyorum

Ama neden? Niye verirdiniz? Sizde sikisik oldugunuzda keyfiniz bozulmasin diye mi calismadiniz? Yoksa gecerli bi sebebi var miydi? Kadin calismaz olmaz gururu incinir diye mi calismadiniz sizde yoksa ne bilim ufak cocuk mu vardi o dönem is arayip da bulamadiniz mi? Anlamak icin soruyorum
ben yeni dogurmustum esim issiz kalmıstı

ben yeni dogurmustum esim issiz kalmıstı

Hah bakin durum cok farkli. Esiniz issiz muhtemelen bu sirada yeni bir is arayisinda sizde minicik bebege bakmak zorundasiniz. Bu durumda eminim imkani olan bir cok kisi (kayin yenge elti kardes anne baba) yardim ederdi. Konu sahibinin yengesi diyor ki ben calismam bizde kadin kismi calismaz calismayi gururuna yediremez ama eltim bana para verecek.

Hah bakin durum cok farkli. Esiniz issiz muhtemelen bu sirada yeni bir is arayisinda sizde minicik bebege bakmak zorundasiniz. Bu durumda eminim imkani olan bir cok kisi (kayin yenge elti kardes anne baba) yardim ederdi. Konu sahibinin yengesi diyor ki ben calismam bizde kadin kismi calismaz calismayi gururuna yediremez ama eltim bana para verecek.
bir de çok büyük bir ihtimalle sağda solda diyecekki "kaynım bize bakıyor" yani eltinin adı bir kere bile geçmeyecek.
bu zavallı eltinin mantığı şu -eşimin ailesi bize bakmak zorunda bizde kadınlar çalışamaz ama eş tarafı gelinlere bakar:KK53:-
bakın yine elti adı geçmiyor ama parası yenmek isteniyor.

Back
X