Kazanılan tazminat

Allah rahmet eylesin ins annenize.
benim anlamadigim niye vicdan yapiyorsunuzki o parayi almakta. ilk basta biz para alamayiz diyip tazminati reddetseydiniz zaten para mevzusu olmayacakti. ama tazminat gelmis artik, siz almasanizda birileri alcak. bari esit gerektigi gibi bolusturulsun herkes hakkini alsin.
ayrica babanin zaten ilk basta siz istemeyince kendine almasi ne mantikta oldugunu acikca gosteriyor.
babaniz istemiski Allah tahmet eylesin olen esimin tazminatiyla yeni karimi gul gibi gecindireyim calisma derdim olmasin.
en basta keske istemem demeseydiniz, simdi vazgectim istiyorum diyince olay cikacak muhtemelen. ama hic aldirmayin, isteyin hakkinizi.
siz istemeyince diger kardeste yararlanamayacak ona da vermeyecek baba gibi.
ins sorunsuz cozulur bu tatsiz konu ama asla hakkinizdan vazgecmeyin derim.
ve evet eski konuyuda biliyorum konu basligi olen annemin tazminatinda goru olan esim degil olen annemin tazminatinda gozu olan babam ve yeni karisi olmaliydi..
esinin bir sucu yok burda.

Yani hakkınsa neden vazgeciyorsn ki adama laf düsürme basına kalkar durur

Aykumsalcim ben öbür konunada sakin hakkindan vazgecme demiştim.
Parani ,hakkini al.oh ne ala ikinci hanim güzel rahat yasayacak.5 yasindaki kardese hesaplar açilacak gercek evlatlara haklarini istediler diye küsülecek oldu.
Baban kendi hakini bile aslinda size vermeliydi beyimiz annen ölünce maşaalah hemen evlenmiş.hiç annenin hasretiyle yanmamiş.ama siz ölünceye kadar hep annesiz kalacaksiniz.
Hem sen o parayla yasin geçmeden tüp bebek yaptirirsin.veya ne istersen yaparsin.canim benim insanlar cok acimasiz.benim annennemin miraslarini hep üvey dayilarim aldi.ve dedem kendi mallarinida anneme vermedi,teyzeme vermedi de daha ölmeden hepsini uvey dayilarima bagisladi .
Anneciginin kabri nur olsun kuzum.bak ölümüyle bile size yardimi dokunuyor.

Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.

Hakkını almalısın. Ne bilim annen ölmüş, başın sağolsun mekanı cennet olsun. Baban ve yeni eşi o parayla hayal kurmaları bile çok incitici , o parayı annenin arkasından hayır kurumlarına yetim ve öksüzlere veya yetimhanede ki çocuklara bağışlanması çok yerinde bir karar olurdu. Onca yıllık eşime vefa borcumu ödemiş olurdum.

Benim bu şekilde düşünmenin sebebi babam şimdiki evliliğinden olan çocuğundan bahsederken; benim en küçük çocuğum 25 yaşında ben şimdiki çocuğumun geleceğini düşünürüm sadece diyo.

saçma sapan konuşmasın
ölen karısının tazminatını da başka bir hanımdan doğan çocuğun geleceği için kullanmak nasıl bi olaydır
annenin kemikleri sızlar ya :(

herkes alsın hakkını

Başınız sağ olsun çok zor bir durum. Babanız tekrar evlenmeseydi kesinlikle almayın derdim. Ama şimdi alıp annenizin hayrina dağıtabilirsiniz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar daha önceki konumda bahsetmiştim annem trafik kazasında vefat etti 11 yıl süren dava sonuçlandı. Ben hakkımdan feragat edeceğim demiştim babama.Hatta eşimle bu yüzden tartıştık . Ben eşime bu konuya sen karışma dedim.Babam bana tazminat 200 bin civarı demişti. Daha sonra avukatla görüştüm 300 bin üzerinde olacak alacağımız para dedi.
Ben eşime karışma bu işe derken babamın karısı gelecek bu para hakkında planlar yapıyo. Ben babamın bu konuda bana art niyetli davrandığını düsrüst davranmadığını düşündüğüm için hakkım olan parayı babama vermekten vazgeçtim sizce doğru mu yapıyorum.

Canim ilk konunu okumuştum. Senin iyi niyetinde şüphe edilemez. Kardeşin kendi hakkını alıyordu. Bence sende al. Baban yetişkin insan karısı yetişkin insan. Zaten babana sizden daha çok para geçecek. Yetişkinleri yetiştirme artık. Sen onun babasi degilsin. O senin baban. O sebeple onun hayatı için kendini sorumlu hissetme. Kendi ailene bak. Senin bir tüp bebek olayın vardı. Ona harca bebisinin geleceğine harca.

Galiba baban ev alacaktı kendine. Sizinde tüp bebek için paraya ihtiyacınız vardı.

Kalbinin sesini dinle derim.

2. Evliliğinden olan çocuğun bu para üzerinde hiç bir hakkı yok. Karisıninda yok. Eşinizin de hakki olmadığı gibi...

Başınız sağolsun tekrar.

Aynen öyle. Bu para annenin çocuklarına mirasıdir. Hatta bence baban başkasıyla evlendi diye onun bile yok ama neyse.

babanizin söyledikleri cok kirici.Ne demek benim en kücük cocugum 25 yasinda benim icin önemli olan 5 yasindaki demesi.Bu sözlerden sonra hala böyle iyi niyetli düsünmeniz sacma.Annenizin ölümü dolayisiyla gelen paranin annenizle hic bir ilgisi olmayan insanlar tarafindan kullanilmasi adil mi sizce?babaniz kendine düsen payi ne yaparsa yapsin siz kendi payinizi alin.tüp bebek icin kullanin, dogacak cocugunuzun egitimi icin bir kenara koyun.babaniz cok bencil.ben disardan biri olarak cok sinirlendim, lütfen hakkinizi yedirmeyin.

Benim duygusal biri olduğumu bildiği için psikolojik baskı yapıyo. Ben de çok etkileniyorum. Henüz hakkımı almak istediğimi bilmiyo öğrenince nasıl bir tepki alırım bilmiyorum.

Avukat masrafları çıkınca 60-70 bin lira düşüyo kişi başına sigortadan alınacak olan hariç.

İlk konunda hepsini değil ama bir kısmını vermeden yanaydım. Ancak durum değişmiş. Sende zaten fikrini değiştirmişsin. Baban biraz art niyetli davranmaya başlamış. Seninde kararını etkilemek için yalan söylemiş. Karısı ile planlar içine girmiş vs.

Sana açık söyliyim annen açısından kızının damadı ile o parayi yemesi kocasının yeni karısının o parayi yemesinden çok çok daha hayırlı. Bu iş mirastan çok daha hassas canım.

Kardeşlerinle ve esin ile konuş sana psikolojik destek sağlasinlar ve babanı reddet.

Babana sanırım 40 bin civarı bir para kalacaktı. Sana 35 bin. Sen zaten 15 bin vermeyi düşünüyordun. Yani 55 -60 bin gibi bir para geçecekti eline. Ev alsın istiyordun. Simdi zaten o kadar para geçiyor eline. Babana sana para vermeme artık gerek yok. Zaten istediğin para daha fazlası bile eline geçecek. Diyebilirsin.

ilk konunda yorumum almaman ve kocanın bu parada söz hakkının olmadığı yönündeydi.
senin bu dürüstlüğüne baban aynı dürüstlükte davranmamış. nasıl ki bu parada kocanın hakkı yoksa, babanın karısının hiç hakkı yok.
baban 5 yaşındaki çocuğunu düşünüyor tamam da annesizliği yaşayan sizler olmuşsunuz. kardeşleriniz de siz de hakkınızı kuruşuna kadar alın.
rahmetli annenizin tazminatında evlatların daha çok hakkı var. annesizliğin telafisi yoktur.
bence annenizde kendi tazminatını evlatlarının paylaşmasını isterdi.
baban da yeni karısı da kendilerine ve şimdiki çocuklarına başka rızk kapısı bulsunlar.

para için dost kalan kırk yıl küs kalsın canım .
annesiz büyüyen sen nasıl bir ahlak yoksunu ki bu insanlar vefat eden bir kadının parası üzerinden hakları olmadan plan yapıyorlar.
Annenin mekanı cennet olsun güzel güzel hayırlar yaparsın o parayla.

Avukat dediki 40'ar bin lira kişi başı üzerinden açıldı dava en 40' ar bin lira da faizi var dedi. 300 bin üzerinde alacağımız para dedi ayriyeten sigortadan alınacak para varmış. Ben de böyle olunca neden hakkımdan vazgeçeyim dedim. Meblağ bu kadar yüksek iken neden bizim hakkımıza göz koyuluyor anlamadım. Bu alınacak miktar daha da artabilirmiş. Bi de benim hakkım herkesten fazla diyordu. Bizde inandık meğer eşitmiş.

çok doğru yaptın.
annenin ruhuna bi mevlut okutursun
bi fakiri , yetimi , ihtiyacç sahibine yardımda bulunursun .
annenin ruhuna

bi şey yaptırırsın. bi hastane , bi cami, bi vakfın yapılmasında payın olur. bağış yaparsın bi miktar .

sonra torunlarının ve kızının ihtiyaçlarında kullanırsın geriye kalanını.
bence kesinlikle almalısın
neden bırakıyorsun anlamıyorum. bi şeye imza atma sakın . aman

Avukat dediki 40'ar bin lira kişi başı üzerinden açıldı dava en 40' ar bin lira da faizi var dedi. 300 bin üzerinde alacağımız para dedi ayriyeten sigortadan alınacak para varmış. Ben de böyle olunca neden hakkımdan vazgeçeyim dedim. Meblağ bu kadar yüksek iken neden bizim hakkımıza göz koyuluyor anlamadım. Bu alınacak miktar daha da artabilirmiş. Bi de benim hakkım herkesten fazla diyordu. Bizde inandık meğer eşitmiş.
neden göz koyuluyor arkadaşım biliyor musun.
dünya malına bu kadar düşkün . paraya bi kadar düşkün insanlar varken işte böyle kendi hakkıyla yetinmezlerde senin hakkına göz dikerler işte.
hakkın olanı zorla , şerle, küslükle almak isterler.
anayasa bile senden yana iken , devlet onu sana vermişsen o ne hakla alırmış . arsızlığın bu kadarı

annenizin ölüm tarihi nedir? dava hangi hükümler çerçevesinde açıldı? ölüm halinde ölenin yakınlarının destekten yoksun kalma zararının tazmini talebini içeren TBK 58'e dayanarak tazminat talep ettiyseniz zaten babanızın hakkı sizden az olacak, çünkü yeniden evlenmiş olması onun annenizin kaybı nedeniyle uğramış olduğu zararı azaltan bir sebep olarak hesaba katılır, her çocuk bile eşit olmaz, tek tek her çocuk bakımından annenin kaybının yarattığı yıkım ve yaşasaydı çocuklara hayatının kalanında vereceği olası destek hesaba katılır. bunun yanı sıra mahkeme tazminata hükmederken zarar verenin ödeme gücünü de hesaba katar, adamın tüm zararı ödeyecek bir malvarlığı yoksa paranın tümünü alamayabilirsini, paranın tümünü alsanız bile avukatın vekalet ücreti düşülecektir ki şimdiye o da şişmiştir... bence siz bütün planları yapmadan önce avukatınızdan dava dosyasının bir örneğini isteyin de neyin ne olduğundan emin olun.

annenizin ölüm tarihi nedir? dava hangi hükümler çerçevesinde açıldı? ölüm halinde ölenin yakınlarının destekten yoksun kalma zararının tazmini talebini içeren TBK 58'e dayanarak tazminat talep ettiyseniz zaten babanızın hakkı sizden az olacak, çünkü yeniden evlenmiş olması onun annenizin kaybı nedeniyle uğramış olduğu zararı azaltan bir sebep olarak hesaba katılır, her çocuk bile eşit olmaz, tek tek her çocuk bakımından annenin kaybının yarattığı yıkım ve yaşasaydı çocuklara hayatının kalanında vereceği olası destek hesaba katılır. bunun yanı sıra mahkeme tazminata hükmederken zarar verenin ödeme gücünü de hesaba katar, adamın tüm zararı ödeyecek bir malvarlığı yoksa paranın tümünü alamayabilirsini, paranın tümünü alsanız bile avukatın vekalet ücreti düşülecektir ki şimdiye o da şişmiştir... bence siz bütün planları yapmadan önce avukatınızdan dava dosyasının bir örneğini isteyin de neyin ne olduğundan emin olun.
hakkı az olacak diye mi böyle yaptı bu adam ki.
kim bilir yeni karısıyla oturup para hesabı , mal hesabı yapıyorlar . bilemeyiz.
anneciğimin bana düşen hakkını kimselere yeridtmezdim ben olsam. onu mahkeme bana vermiş .
benim olmayanı almaya çalışmıyorum çünkü

Bilmiyorum avukat üstün kötü geçmiş de olabilir. Ben avukatla daha önce hiç görüşmemeiştim vekaleti yenilememiz gerekiyo diye aradı öyle öğrendim. Gayrimenkul satışı yaptırılacakmış haciz yoluyla. Bi de sigorta şirketinden alacakların tahsili için etti madde ekletti vekaletnameye.

Back
X