Kazanılan tazminat

Tazminat nedir? Karsi taraf size maddi manevi bir zarar vermistir bunun karsiliginda kisas olarak size odemesi gereken paradir tazminat.

Tabiki annenizin acisini hicbirsey dindiremez ama annenizin vefatindan manevi zarar goren kim? Siz ve kardesiniz. Hatta babanizdan daha cok zarar gordunuz. O gitti evlendi ama siz gidip kendinize yeni bir anne bulabildiniz mi?

Simdi bu para daha cok babaniz ile yeni karisini mi hakki yoksa kardesinizle sizin mi hakkiniz?

Vicdan yapmaya gerek yok. Bu parayi harcamaya gonlunuz elvermiyor olabilir haklisiniz o zaman anneniz adina hayir yapin. Parayla yaptiginiz hayrin sevabini annenize bagislayin ama babaniza birakmak bu parayi cok mantikli degil bence.

bu tazminat sizin annesiz geçirdiğiniz yıllara bir teselli olsun en azından diye verilmiş bir şey neden feragat etmek istediniz onu da anlamadım. vicdanınızı rahatsız eden ne?
Ben meblağ daha düşük sanıyordum o yüzden vermek istedim. sonradan öğrendim ki baya yüksek olunca kendi payı ile de bir şeyler yapabilir diye düşündüm .

Siz de kendi cocugunuzu düşünün. Adam 5 yaşındaki cocugun gelecegini düşünüyor, demekki ne kadar maddiyatlı bir sey cocuk yetistirmek degil mi, siz de bunu düşünün. Allah nasip eder de bir evladınız olursa onun masrafları daha da cok tutacak. Babanız ne kadar düşünüyorsa kıymetli evladını, sizin de düşünmeniz gerekli.

Üstelik adam belli ki genc bir hanim almis, bi de ondan cocuk yapmış. Genç hanım alıp ondan cocuk yapmayı göze alıyorsa bu paraya da güvenmeyecek o halde. Madem bunlari kendinde hak olarak görüyor bir "erkek" olarak çocuğuna da karısına da güzel bir gelecek sunmak icin çalışacak. Yok öyle bitek bu cocugumu düşünürüm demek.

Ben meblağ daha düşük sanıyordum o yüzden vermek istedim. sonradan öğrendim ki baya yüksek olunca kendi payı ile de bir şeyler yapabilir diye düşündüm .

Sadece babanıza değil o kadına da yediriyorsunuz o parayı
Öyle düşünün
Annenin üstünde ne emeği var o kadının da paranıza göz dikiyor ?
Buna vicdanınız sızlamıyor da babanıza mı sızlıyor ?

Ben haklıyım dimi hakkımı almakla şimdi evlatlıktan reddetmeye kadar gider bu iş ama arkama bakmıycam para için seviyosa beni babam hiç sevmesin.
valla karsının ve yeni çocuğunun rahatlığı için para için hakkın olan hemde seni reddediyorsa güle güle derdim.. hiç canınızı sıkmayın siz haksız bir şey istemiyorsunuz ki

Bana dua edin arkadaşlar güven kendini çok yıpratmadan bu sorunun üstesinden geleyim.
Allah yardimcin olsun canim. Vicdanin rahat olsun annecigine sorulma sansi olsaydi eminim parayi son kurusuna kadar almanizi isterdi. Babaniz duygu somurusu yapabilir. Agir sozler hakaret bile edebilir ama asla ustunuze alinmayin. O kendinden utansin annenize hic mi saygisi yok bu adamin gelecek parayi yeni karisina ve cocuguna kullanmaya kalkiyo. Almazsan hakkini annenin kemikleri sizlar ben sana soylemis olayim.

Ayrica esiniz karistirmamaniz yanlis bence ona para gelecek olsa ve sizi karistirmasa butun kk hatunlari adama yapmadigini birakmazdi :) esinizle istisare edin ve paranizi som kurusuna kadar alin. Ve annenizi mutlu edecegini dusundugunuz seyler yapin o parayla

Başınız sağolsun. Babanızın yeni karısının vefat eden annenizin tazminatı üzerinde planlar kurmasını ve bunun sizin kulağınıza gidecek boyutta olmasını çirkin buldum. Babanız da annenizi unutmuş, ama siz acısını hala çekiyorsunuz. Parayı yeni karısıyla yiyecek belli. Ben canımı acıtırdı bu durum. Ben olsam hakkım olan parayı alırdım, kardeşlerimle de konuşurdum ve kendim harcamaya gonlum el vermiyorsa bi hayır kurumuna bağırlardık. Uvey annenizin çar çur etmesinden daha hayırlı bi işi vesile olurdu. Bence hakkınızdan vazgeçmeyin

Diger konunda esine uyuz olmustum ama adam hakliymis. Al kesinlikle. Babana da yaziklar olsun ki ölmüş karisinin parasini yeni karisiyla yiyecek. Birincisi bu kadinin ve kadinin cocuklarinin o paradan hicbir hakki yok.
Kesinlikle hakkinizi alin. Annenizin parasini yedirtmeyin onlara. Boyle pislik insanlardan nefret ediyorum..

Allah yardimcin olsun canim. Vicdanin rahat olsun annecigine sorulma sansi olsaydi eminim parayi son kurusuna kadar almanizi isterdi. Babaniz duygu somurusu yapabilir. Agir sozler hakaret bile edebilir ama asla ustunuze alinmayin. O kendinden utansin annenize hic mi saygisi yok bu adamin gelecek parayi yeni karisina ve cocuguna kullanmaya kalkiyo. Almazsan hakkini annenin kemikleri sizlar ben sana soylemis olayim.

Ayrica esiniz karistirmamaniz yanlis bence ona para gelecek olsa ve sizi karistirmasa butun kk hatunlari adama yapmadigini birakmazdi :) esinizle istisare edin ve paranizi som kurusuna kadar alin. Ve annenizi mutlu edecegini dusundugunuz seyler yapin o parayla
Ben karışma dedim ona sonra haksızlık ettiğimi düşündüm sonradan gelen hanım karışıyorda benim eşim niye karışmasın dedim benim eşim annenin damadı oğlu sayılır .babamın karısı annenin neyi oluyo o yüzden hakkımı almaya kadar verdim

tüm sayfaları okumadım.
ben olsam tazminatı alırım ne eşimi ne babamı karıştırırım olaya.
kendi adıma yatırım yaparım.
o para sizin hakkınız eşinizin de babanızın da değil.

Ben karışma dedim ona sonra haksızlık ettiğimi düşündüm sonradan gelen hanım karışıyorda benim eşim niye karışmasın dedim benim eşim annenin damadı oğlu sayılır .babamın karısı annenin neyi oluyo o yüzden hakkımı almaya kadar verdim

Ben zaten esin karisamaz diyemiyorum. Tabi baski yapmasin size ama burada nasil biz size fikrimizi soyluyorsak o da size bu parayi almalisin demesi sorun degil. Ayni sekilde ona bir para gelecek olsa size seni ilgilendirmez sen karisma dese zorunuza gitmez mi?

Tabi bu hassas bir durum. Baski yapmadigi surece esinizinde fikrini alin.

Kendi hayellerini anlatıyo biz de çok madfi sıkıntı taşıyoruz. Tüp bebek için arabamızı bile sattık. Alıcam hiç vijdan yapmamaya çalışacağım. İnşallah üstesinden gelirim .
Annen vefat etmiş sen annesiz kalmışsın. Baban annen vefat edince evlenmiş çocuk yapmış birde üstelik gelecek parayla o çocuk için plan yapıyor pes doğrusu. Kesinlikle siz de kardeşleriniz de hakkınızı alın.
Allah annenize rahmet eylesin. Kadıncağız istermiydi o vefat etsin de ordan sebep gelecek parayla babanızın evliliği ve olmuş olan çocuğu rahat yaşasın. Seçme hakkı olsaydı parayı kendi evlatlarına bırakmak isterdi.

Ben de öyle düşündüm herkes kendi evladını düşünüyo. İlerde benimde evladım olacak Allah izin verirse ben neden almayayım dedim.
aynen öyle!!!
babana çok kızdım ya
madem o kendi çocuğunu düşünüyor sende kendi çocuğunu düşünmelisin hayırlısıyla evlat sahibi olduğunda onun geleceği için harcarsın kesinlikle al hakkını
babanın duygu sömürülerine vs kulağını tıka lütfen
baban iyiniyetli olsa 300.000 tl'lik payı 200.000 göstermezdi resmen hak yiyor :sinirli:

Kendi hayellerini anlatıyo biz de çok madfi sıkıntı taşıyoruz. Tüp bebek için arabamızı bile sattık. Alıcam hiç vijdan yapmamaya çalışacağım. İnşallah üstesinden gelirim .
gelirsin arkadaşım
Allahın izniyle seninde çocuğun olacak
hem maddi sıkıntımız var diyorsun yazık değil mi size de
eşin ve kendin için değil çocuğun için almalısın

Ben haklıyım dimi hakkımı almakla şimdi evlatlıktan reddetmeye kadar gider bu iş ama arkama bakmıycam para için seviyosa beni babam hiç sevmesin.
bu mevzudan reddedecekse bırak reddetsin
anlıyorum babana da kıyamıyorsun
ondan vazgeçmek gibi geliyor bu hakkı istemek
ama üzgünüm bana sana çok da güzel kıyıyor böyle yaparak
haklısın al lütfen payına düşeni
bu arada annenin mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin

Back
X