- Konu Sahibi abiyekuzu26
-
Çok tatlıya bende almak istiyorum eşim istemiyor evdePsikolog ve buradaki arkadaşların tavsiyesi ile kedi sahiplendim. İlk sahiplerinin çocukları zarar verdiği için ben sahiplendim.
çok mutlu olacaktım onunla ilgilenirken her şey unutacaktım.
Ne içimde sorumluluk duygusu var ne sevgi.
Elbet maması suyu taraması temizliği her şeyi ile ilgileniyorum. Tüylerini seviyorum okŞuyorum
Ama bu kadar. niye böyle oldu hiç bilmiyorum
Yalnızlığıma ortak etmek için bir canlı yanlıştı belkide.
Oyy trip atarken bile ne kadar tatlıdır :)Benimde aynı cins kızım var. Bebekken geldi ama bizi cok zorladı. İlk 2 gun yerinde durmadı ne oyunlar oynadık. Sonra durgunlaştı koridorda tek başına oturmalar başladı ve mama yemeği kesti. Çok zayıfladı ve soluğu veterinerde aldık. Sonuç stres ve trip :) İnanılmaz mama seçti, yemiyordu asla yaş mamanın yüzüne bakmıyordu hala da öyle paşamız jel dışında asla yemez.
1-2 hafta boyunca elimde şırınga ile mama yedirdim belli saatlerde. senmisin bana trip atan su dahi içmiyordu onu da şırınga ile hallettim.
Sonra kendine geldi yavrum tabi hala tripler var mama seçmeleri beni benden alıyor.
Şimdi 8 aylık oldu ismini bilir çağırdığımda koşa koşa yanıma gelir, sevmesi ayrı derttir zor tutarım kucağımda ama oyun delisidir. En buyuk özelliğidir mutfakta iş yapanı izlemeye bayılırlar.
Konu sahibine gelirsem eğer alışacaksın tabıkıde hatta kendinden daha çok onu düşüneceksin emin ol biraz zaman sadece...
Kediler icin bu cok doğru değil sanki ya sevmeye calisinca pati yiyoruzSiz sadece yemek su ve barınma ihtiyacınız giderilse mutlu olur musunuz? Olmazsiniz. Kedi de aynı şekilde. Sevgiye, oyun oynamaya, ilgiye ihtiyacı var.
YUH ARTIK !! Bu mantıktaki insanlar yüzünden yetiskin hayvanları sahiplendirmede sıkıntı yaşıyoruz yavruyken iyi hoş büyüyünce sokağa. Kediler de canlıdır ikinci el mal değildir. Psikolojik sorunları olan biri yavru kedi değil,yetiskin kedi beslemelidir. Yetiskinde bağ kurar o da sever,sevdirir. Yavru kedinin sorumluluğu fazladır hasta olmaya yatkındır,oyun isteği enerjisi fazladır. Kum terbiyesi zaman alır. Köpeğimle tanistigimda 3 yaşındaydı su an 5 yasini geçti. Gayette bağ kurduk hicbir yavru köpeği tınağına değişmem. Yetiskin kedi sahiolenipte pisman olanı duymadım hiç.yavru bebek alsaydiniz daha kolay bag kurabilirdiniz belki.. direkt sizinle beraber olurdu. simdi bir onceki sahipleri oldugunu bilmek sanki baskasininmis hissi verebilir.
yavru alin buyuyunce sokaga atarsiniz demisim gibi cevap vermenize gerek yok. konu sahibinin bir derdi var ben de alternatif fikir uretiyorum. sorunun nedeni bu olabilir mi acaba diye.. siz yetiskin bir hayvanla bag kurabildiniz diye genelleme yapmayin bence.. ben kendimi biliyorum alirsam yavruyken almak isterim mesela.. her seyiyle ilgilenmek, egitimini vermek beni ona baglar.. sizin icin oyle degilse degildir. ama bu bana saldirmanizi da gerektirmez.YUH ARTIK !! Bu mantıktaki insanlar yüzünden yetiskin hayvanları sahiplendirmede sıkıntı yaşıyoruz yavruyken iyi hoş büyüyünce sokağa. Kediler de canlıdır ikinci el mal değildir. Psikolojik sorunları olan biri yavru kedi değil,yetiskin kedi beslemelidir. Yetiskinde bağ kurar o da sever,sevdirir. Yavru kedinin sorumluluğu fazladır hasta olmaya yatkındır,oyun isteği enerjisi fazladır. Kum terbiyesi zaman alır. Köpeğimle tanistigimda 3 yaşındaydı su an 5 yasini geçti. Gayette bağ kurduk hicbir yavru köpeği tınağına değişmem. Yetiskin kedi sahiolenipte pisman olanı duymadım hiç.
British muhtemelen. Sırnaşmaz, kendini sevdirmez kolay kolay. Konu sahibi bu yüzden de bağ kuramayacak, sıradan kedilere benzemez bu sıpalar.
Kediler icin bu cok doğru değil sanki ya sevmeye calisinca pati yiyoruzönüne oyuncak vereceksin mamasini suyunu koyacaksin sabahin köründe seni sevilmek icin uyandirirsa seveceksin. Baska da dokunmayacaksin öyle canlılar bunlar
Bu mantigin sonu bu oluyor hiç şaşmaz. Sayisiz hayvan sahiplendirdim. Yetiskin bir hayvanı sahiplenipte bağ kuramayan yoktur,yavruyu sahiplenip bağ kuramayanda yoktur aynı şekilde. Çünkü sevgi yaştan,cinsten bağımsızdır. Evet siz gerçekten yavrudan büyütmeyi seçmiş olabilirsiniz cok da güzel bakmissinizdir,cok da güzel büyütmüşsünüzdür. Ama yetiskin olduğu icin bağ kuramamışsınızdır demek hiç olmadı. Konu sahibinin zaten psikolojisi bozukmuş. Böyle birine bunu derseniz yetiskini verip yavruyu alayım kafasına girernyavru alin buyuyunce sokaga atarsiniz demisim gibi cevap vermenize gerek yok. konu sahibinin bir derdi var ben de alternatif fikir uretiyorum. sorunun nedeni bu olabilir mi acaba diye.. siz yetiskin bir hayvanla bag kurabildiniz diye genelleme yapmayin bence.. ben kendimi biliyorum alirsam yavruyken almak isterim mesela.. her seyiyle ilgilenmek, egitimini vermek beni ona baglar.. sizin icin oyle degilse degildir. ama bu bana saldirmanizi da gerektirmez.
Britishler evet soğukkanlı hayvanlar,arkadasimin bebeklikten baktigi britishi var o da kendini sevdirmez sevgisini arkadaşımın pesinde dolanarak belli eder. Ama arada istisnalarda yok değil.lk defa kedi besleyecekse bence uygun seçim agirkanlıPatidostu ben aslinda bunu demeye calistim ama cinsinden oturu demedigim icin anlasilmadim sanirim. bu cins kediler buyuyunce uzak duruyor evin icinde sakin sakin kendi takiliyor. insanlarla cok isi olmuyor. ama bebekken oyle degiller daha insanlara yakinlar. sahibiyle daha cok oynayan tekir, sarman, van kedisi cinslerinden olsa buyuk de olsa yanasir sahibine.
Sokak kedileri bile sevmiyor beni mama verene kadar meuv meuv sonra yüzüme bakan yok. Sayisiz kediye gecici yuvalık yapmıştım yavru dahi olsa geneli kendini sevdirmezdi gerçi ben de sert seviyorum ayi yavrusunu sevdirirken öldürür misali onlar da haklıKedilerin karakterleri farkli farkli ya. Benim kuzucuğum sevgi isteyen bir kedi hatta uyumaya calisirken bile gelip kolumu patisiyle cekiştirmeye çalişir açarim örtüyü üstüme yatar miir mirr sevdirir.
Gün içinde de kendini sevdirmeye gelir. Bazen ben çok abartiyorum sarilip operken o zaman biraz darlaniyor kacmaya calisiyor sadece.Tam bir bebek sevgisiz yapamaz kesinlikle. ❤
Sokak kedileri bile sevmiyor beni mama verene kadar meuv meuv sonra yüzüme bakan yok. Sayisiz kediye gecici yuvalık yapmıştım yavru dahi olsa geneli kendini sevdirmezdi gerçi ben de sert seviyorum ayi yavrusunu sevdirirken öldürür misali onlar da haklı
Benimde aynı cins kızım var. Bebekken geldi ama bizi cok zorladı. İlk 2 gun yerinde durmadı ne oyunlar oynadık. Sonra durgunlaştı koridorda tek başına oturmalar başladı ve mama yemeği kesti. Çok zayıfladı ve soluğu veterinerde aldık. Sonuç stres ve trip :) İnanılmaz mama seçti, yemiyordu asla yaş mamanın yüzüne bakmıyordu hala da öyle paşamız jel dışında asla yemez.
1-2 hafta boyunca elimde şırınga ile mama yedirdim belli saatlerde. senmisin bana trip atan su dahi içmiyordu onu da şırınga ile hallettim.
Sonra kendine geldi yavrum tabi hala tripler var mama seçmeleri beni benden alıyor.
Şimdi 8 aylık oldu ismini bilir çağırdığımda koşa koşa yanıma gelir, sevmesi ayrı derttir zor tutarım kucağımda ama oyun delisidir. En buyuk özelliğidir mutfakta iş yapanı izlemeye bayılırlar.
Konu sahibine gelirsem eğer alışacaksın tabıkıde hatta kendinden daha çok onu düşüneceksin emin ol biraz zaman sadece...
Psikolog ve buradaki arkadaşların tavsiyesi ile kedi sahiplendim. İlk sahiplerinin çocukları zarar verdiği için ben sahiplendim.
çok mutlu olacaktım onunla ilgilenirken her şey unutacaktım.
Ne içimde sorumluluk duygusu var ne sevgi.
Elbet maması suyu taraması temizliği her şeyi ile ilgileniyorum. Tüylerini seviyorum okŞuyorum
Ama bu kadar. niye böyle oldu hiç bilmiyorum
Yalnızlığıma ortak etmek için bir canlı yanlıştı belkide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?