- 25 Haziran 2010
- 790
- 1.164
- 333
- Konu Sahibi jane eyre_
-
bunu nasıl yaptınız?
kumun üzerine bir iki defa koyunca kendiliğinden alıştı bizimki. kedi eve gelmeden düzenini oturtmak iyi fikir, rahat edersin.konuyu bende takip edeyim. arkadasimin buldugu yavru kediyi sahiplendim henüz bana gelmedi baska ilde. o zamana kadar ne alinir ne yapmaliyim merak icindeydim. klozete alistiran arkadas nasil yapti acaba. ben hic evde kedi beslemedim disarda baktigim cokca var. kuma nasil alistiracagim onu bilmiyorum.
tesekkür ederim almam gerekneleri toparlayip alirsam daha rahat olur. birde üniversite hastanesinde veteriner bakarmi evime yakin orasikumun üzerine bir iki defa koyunca kendiliğinden alıştı bizimki. kedi eve gelmeden düzenini oturtmak iyi fikir, rahat edersin.
gidip bi sor istersen hiç devlette tedavi olmadı kedimiztesekkür ederim almam gerekneleri toparlayip alirsam daha rahat olur. birde üniversite hastanesinde veteriner bakarmi evime yakin orasi
tesekkür ederim almam gerekneleri toparlayip alirsam daha rahat olur. birde üniversite hastanesinde veteriner bakarmi evime yakin orasi
tesekkür ederim arayip sorayim.gidip bi sor istersen hiç devlette tedavi olmadı kedimiz
tesekkür ederim cok faydali oldu buna göre liste yapabilirim. haftaya gidip getirecegiz insallah kedimizi sahibi vermek istiyormus yavru kedi. insallah mutlu edebiliriz.Kum kabi, kum, mama, mama kabi, tirnak makasi, tarak, tüy toplayaci, yatak alabilirsiniz.
Kapali yataklari biraz daha cok seviyorlar. Benim kedimin bir tane kapali ve perdeli yatagi var, birde peteğe asılan hamak gibi bir yatagi var ikisinide cok seviyor.
Mama kabıni porselen tercih ettim. Saglik açısindan.
Su kabi kullanmayi biraktim. Su şelalesi kullaniyorum drinkwell mini.
Kum kabida kapali olanlardan.
tesekkür ederim arayip sorayim.
tesekkür ederim cok faydali oldu buna göre liste yapabilirim. haftaya gidip getirecegiz insallah kedimizi sahibi vermek istiyormus yavru kedi. insallah mutlu edebiliriz.
Çok teşekkürler :) burdan çok şey öğreneceğimTirmalama tahtasini unutmusum. O da lazimzaten petshopcular yönlendiriyor lazim olabilecek şeyler konusunda ama mama yönlendirmelerini pek dinlemeyin. Onu siz arastirin. Yaş mama olarak ben suan schesir kullaniyorum yavru icin olani var mi bilmiyorum ama gimcat in urunleride guzeldir yavru icin yas mamalari var. Multivitaminleri, ödülleri var. :) Multivitamin ve odul cubuklarini kullaniyorum.
Çok teşekkürler :) burdan çok şey öğreneceğimyalnız bu tırnak kesimi nasıl olacak onu yapabilirim inşallah
Sanırım ben bunu biraz zor yaparım korkarım canı acır diye eşim yapabilir belki. İlk etapta veteriner mantıklı dediğiniz gibi. Çok teşekkürler. Bende eve getirince sizinle fotoğraf paylaşırım şimdiden heyecanlıyım:)Tirnak kesimini veteriner hekimlerde yapabiliyor ucret karsiliginda.
Ben kendim kesiyorum. Patisini hafif bastirinca tirnaklari disari cikiyor. Tirnaklarinin diplerinde canli doku var oralar biraz daha pembemsi oluyor o kisimlara yaklaşma bile. Cok acir, kanar, tehlikeliymiş. Sadece sivri kanca kismi alacaksiniz.
Ben uykuluyken , uyuyorken degil ama uykuluyken kesiyorum sakin duruyor cunku :) hareketliyken pek denememek lazim makas kayar filan.
Birde zorla tutmamak lazim elini cekiyorsa birakin bidaha deneyin sobra ben oyle yapiyorum. Ama dikkatli olmak lazim.
Sanırım ben bunu biraz zor yaparım korkarım canı acır diye eşim yapabilir belki. İlk etapta veteriner mantıklı dediğiniz gibi. Çok teşekkürler. Bende eve getirince sizinle fotoğraf paylaşırım şimdiden heyecanlıyım:)
Mutlaka etiketleyeceğim :) eşimin köpekleri var bakımlarını falan yapar kocaman kangal iki tane inşallah bunu da becerirMutlaka at, unutma beni etiketlegoreyim minnoşu.
Ilk seferlerde hekim mantikli evet. Benimde eşim yapamaz hayatta :))
miaBiz bir bebeğe yapılan masraf kadar harcıyoruz herhalde kedimize.. Eşim her şeyin en iyisi en kalitelisi olsun istiyor - evlenirken kedimi pek istememişti laf aramızda - ama şimdi deli gibi şımartıyorÇocuk olunca bunu verirsiniz diyenlere çocuğu veririm bunu vermem diyor o derece
Alacağınız mama ve kum sizin maddi durumunuza bağlı olarak değişir. Yine de böyle bir sorumluluk altına giriliyorsa adam gibi bir mama verilmesi taraftarıyım yoksa sahiplenmemek daha iyi.. Aşıları da önemli, özellikle parazit ilaçları.. Zaten parazit ilaçları pek bir şey tutmuyor. Yine de ani gelişecek veteriner masraflarının garantisi yok. Hasta oldu mu yüzlerce lira gidebiliyor tek ayda.. Genelde yavru kedilerde daha sık oluyor hastalık, 1 yaşından sonra veteriner masrafı azalıyor.
Kedim benim çocuğum gibi, bir bağlandınız mı ayrılamazsınız asla.. Canımdan bir parça, ailem nasılsa o da aynı.. Yaşamayan asla ama asla bilemez.
Kaç aylıkken kısırlaştırma işlemi yapılıyor bu arada?
Mia'dan sana öpücükler
Çok teşekkür ederim tavsiyeler içinÖncelikle kedilerile bağimi anlatarak kendimi tanitayim,
Ben kendimi bildim bileli kedisi olan evde yasadim.. dogmadan once de evimizde kedilerimiz varmis, yani doğdugumdada kedilerimiz vardi, buyurkende kedilerle ic iceydim.. suan kendi evimde 2 kedimiz var, esim 3. Kediyi gozune kestirdi:) annemde bol miktarda var sagolsun,(sayisi belirsiz) begendigi kediyi almak ister her gidisinde..:)
Şimdi sorularina gelirsem;
1) dedigim gibi 2kediye bakiyoruz, sabah cikip gec gelmeler her calisan alide oldugu gibi bizdede var. Hic sorun olmadigi gibi bazen aile ziyaretine dahi gidip yatili kalabiliyoruz, yeterki onlerinde yeterli su ve mamalari olsun..
2) bebek meselesine gelince, yukarida dedigim gibi kendim zaten oyle ortamda doğdum ve buyudum, tuy falan soylentilerine kesinlikle itibar etmeyiniz.. sadece tirnak bakimina/kesimine ozen gosterin yeterli.. onun haricinde iciniz rahat olsun.. bunu hem kedi besleyen hemde mesleki anlamda soyluyorum, hic bir problem olmayacagi gibi cocugunuzun hem gelisimine hemde sagligina katki saglarsiniz..
3) mama meselesinde oncelik tabiki kuru mama, kaliteli bir kuru mama her turlu ihtiyacini karsilar.. ustelik ekoniminizi sarsmaz.. cunku yas mamalar hem birim maliyetleri pahalidir, hemde iceriginde sivi agirlikli oldugundan parayi suya vermis olursunuz.. verirseniz cok sık vermeyin zira kuru mama yemeyi birakirlar ve hep yas mama beklentisinde olurlar..
4) masraf icin dedigim gibi alacaginiz urune bagli degismekle beraber kuru mama tercih edin, hem nispeten daha saglikli, hem totelde makul bi fiyatla bakmis olursunuz..
5) kum meselesine gelince, silikon kumlar var, koku yapmaz, daha temiz is cikartirlar.. biraz fiyati oburlerine gore farkli olsa da kampanyalari takip edip, kaliteli ucuz olan markalari yakalarsaniz ki ben oyle yapiyordum, cok memnun kalirsiniz.. ben artik kedilerimi eğittim ve klozete yapiyolar, kum masrafim yok artik..
Son bi tavsiye 1kedi az 2kedi idealdir, arkadaslik ederler..
Sormak istedikleriniz varsa sorun lutfen.
Öncelikle çook büyük sorumluluk tam net emin olunca alın lütfen .Merhaba , biliyorum bu konuyla ilgili açılmış konular var , aslında çoğunu da okudum, internetten de araştırdım, ama yine de bir kaç konuda danışmak istiyorum sizlere.Hayvanları çok seviyorum, çocukluktan beri de evde çeşitli hayvan besledik, şimdi eşimle birlikte kedi sahiplenmek istiyoruz.O yüzden naçizane aklımdakilere sizden yorum bekliyorum;
*Eşim ve ben çalışıyoruz.Sabah 8 de çıkıp akşam en erken 6'da eve geliyorum, eşim benden daha geç.Bu süre içerisinde tek başına yapabilir mi?
*Bana inandırıcı gelmemekle birlikte bebek olduğu zaman tüylerinden falan sıkıntı olabiliyormuş bebek için.Aslı astarı var mıdır?
*Mama olarak yaş mı kuru mama mı kullanıyorsunuz, hangisi daha faydalı,kumu nasıl olmalı, ince olduğu zaman kedi için sıkıntı olabiliyormuş diye duydum, doğru mudur, tuvaleti nasıl olmalıdır?
*Son olarak, kullanılan mamaya vs göre değişir tabi ama masrafı bakımından ne söyleyebilirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba , biliyorum bu konuyla ilgili açılmış konular var , aslında çoğunu da okudum, internetten de araştırdım, ama yine de bir kaç konuda danışmak istiyorum sizlere.Hayvanları çok seviyorum, çocukluktan beri de evde çeşitli hayvan besledik, şimdi eşimle birlikte kedi sahiplenmek istiyoruz.O yüzden naçizane aklımdakilere sizden yorum bekliyorum;
*Eşim ve ben çalışıyoruz.Sabah 8 de çıkıp akşam en erken 6'da eve geliyorum, eşim benden daha geç.Bu süre içerisinde tek başına yapabilir mi?
*Bana inandırıcı gelmemekle birlikte bebek olduğu zaman tüylerinden falan sıkıntı olabiliyormuş bebek için.Aslı astarı var mıdır?
*Mama olarak yaş mı kuru mama mı kullanıyorsunuz, hangisi daha faydalı,kumu nasıl olmalı, ince olduğu zaman kedi için sıkıntı olabiliyormuş diye duydum, doğru mudur, tuvaleti nasıl olmalıdır?
*Son olarak, kullanılan mamaya vs göre değişir tabi ama masrafı bakımından ne söyleyebilirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?