Kedi sahiplenmek. Kızlar yardım eder misiniz?

Harika bir duygu gerçekten.Bende sizin düşüncenizdeyim.2 kedim var.İkisini de sahiplendim.Şu an çalışmıyorum.O yüzden N&D veya Acana gibi iyi mamalar alamıyorum ama temizmamanın kısırlaştırılmış olanlar için kullanıyorum.Eskiden nd kullandım kedilerim resmen mama için sabahın köründe uyandırıyorlardı.Sanırım doymuyorlardı.Haftada 2 gün de ıslak mama veriyorum.Ben genelde evde oldugum ıcın kedilerim daha az mama tüketiyor,bunun da etkisi var.
Evde kedi olması muhteşem bir duygu,insan hayatın daha farklı bir penceresinden bakıyor hayata ister istemez.2 kedimden bir tanesi aşırı derecede bana bağlı ve bağımlı iken,diğeri son derece cool kendi istediği zaman sevdiren yanına gelen kucakta asla kendi iradesi ile durmayan bir kedi.Uykusundan uyandırıp seviyorum hep:)Kıl tüy ister istemez oluyor ama rutine bindirip 2 günde bir süpürünce tertemiz oluyor.
 
tesekkür ederim almam gerekneleri toparlayip alirsam daha rahat olur. birde üniversite hastanesinde veteriner bakarmi evime yakin orasi
Ben bursa da üniversite hastanesine baktırdım.Burada veterinerlerin yaptıkları 500 tllik masrafı inanın 45 liraya hallettim.Götürdüğüm veterinerler troit veya mantar dedier.Tahliller kedimden sürekli parça almalar.En sonunda Bursa üniversite hastanesine götürdüm.Alerji ve cilt kanseri testi yaptılar.Hiçbiri çıkmadı.Diğer vetrinerlerden daha ilgili fakat daha gerçekçiler.Muane ücreti 50 lira civarı idi.Kredi kartı geçiyor. Hayvanlara saçma sapan ilaç dayamıyorlar bazıları universite bünyesinde bazıları normal eczane de olan ilaçlardan veriyorlar.Ameliyat durumlarında fakülte hocaları giriyor.Bir arkadasımın kedisinde kalçası kırıldı.2 saatlik operasyon geçirdi 2 hoca girdi operasyona.Fakat en büyük sorun randavu,3 diyorlar 4 te alıyorlar genelde kalabalık oluyor bu yüzden işinizi kovalamanız hocaların yanına siz gitmeniz gerek.Ciddi hastalık durumlarında cok ilgililer acili de var oraya da götürmüştük.Kısacası kedi sahiplenmi düşünüyorsunuz diye yazdım ayrıntılı.Bir veterinerden daha ilgililer fakat orası bir devlet hastanesi sonuçta,ilk gittiğinizde almıyorlar veya sıra beklemeniz gerekiyor.
 
Çok teşekkür ederim ihtiyacım olan her şeyi yazmışsınız. Evet sahiplendim ama daha eve getiremedim inşallah yakın zamanda gelecek. Bende fakülteye götüreyim o zaman hem yakın. Teşekkürler tekrardan
 
Benim sahipleneceğim yavru cinsti ama ben bu yavruya aşık oldum resmen onu sokkakta bırakamam. Şehir dışında karşılaştık onunla yarın akşam evde olacağız çok kirli bir defalık yıksam problem olur mu acaba.
@RIVAVIRA
 

Yikayin ama suyun sicakligina oda sicakligina dikkat edin, havluyla, korkmazsa sac kurutmayla kurutun hasta olursa sıkıntı oluyor.
Banyodan 2-3 gun sonra ic dis parazitlerini yaptirirsiniz. (2-3 gunmuydu 1 haftamiydi hatirlayamadim. Asilama veya parazitten oncesi ve sonrasi belli bir dure su degmemeliydi)

Cok guzel bir kedi. :) Gözler
 
Çok güzel değil mi çok oyuncu nasıl sevdiriyor kendini çok tatlı. Teşekkür ederim bilgiler için. Birde şampuan konusu var yarın akşam bulacağım bir yer Yok bebek şampuanı olur mu tek seferlik
 
Çok güzel değil mi çok oyuncu nasıl sevdiriyor kendini çok tatlı. Teşekkür ederim bilgiler için. Birde şampuan konusu var yarın akşam bulacağım bir yer Yok bebek şampuanı olur mu tek seferlik

Gerçekten gozlerinden alamadim kendimi maşallah nasil guzel bir yeşil. Ömür boyu sizinle olur insallah.
Ben benim kuzuyu dalinle yıkamıştım. :) Bir sıkıntı yaşamadık.
Mumkunse iki kisi yikayin (ben tek yikadim esim korktugu icin, tirnaklar diye ) ama daha hizli olur. Hem tutmaya calişip hem yikamak zor olabilir. Banyo fasli mumkun oldugunca usumeden cabucacik olsun. Bide guzelce durulayin sampuan kalintisi kalmasin egzama filan olabiliyormuş o sekilde.
 
Çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz. Yarın temizlenmiş mis gibi halini de paylaşayım. Eşimde görür görmez cins kediyi falan boşver şu güzelliğe bak hem sokaktan kurtulacak dedi. Aynı şeyleri düşündük gözleri insanı kendine çwkiyor resmen. İnşallah mutlu olur hep bizimle olur
 

Iyi bir karar vermissiniz. Cins kediler ortada kalmiyor zaten hep isteyeni var. Ben bunu cok hos karsilamasam da. Gonlum sokaktan sahiplenmekten yana hep.
Ne guzel olmus. O nunda evi oldu artik, annesi, babasi oldu :)
 
Iyi bir karar vermissiniz. Cins kediler ortada kalmiyor zaten hep isteyeni var. Ben bunu cok hos karsilamasam da. Gonlum sokaktan sahiplenmekten yana hep.
Ne guzel olmus. O nunda evi oldu artik, annesi, babasi oldu :)
Evet haklısınız onlara sahip çıkan hep oluyor. Benim fikrim barınaktı ilk etapta ama arkadaşım bulunca o yavruyu tamam demiştim. Nasip bu bebeğeymiş. Bizim ailemizden oldu artık.
 
Evet haklısınız onlara sahip çıkan hep oluyor. Benim fikrim barınaktı ilk etapta ama arkadaşım bulunca o yavruyu tamam demiştim. Nasip bu bebeğeymiş. Bizim ailemizden oldu artık.

Kulaklarina su kacirmamaya dikkat edersiniz yalnız. Birde duş basligindan suyu acinca korkabilir. Benimki korkuyor yani. Ben o yuzden belli sicakliktaki suyu kovaya koyuyorum ordan alip alip dokuyorum. Eski usul yikadim yani :)

Senede 1 kere yikamak kafi, onu yapmasaniz bile olur. Ben gecen yaz yikamadim mesela onumuzdeki yaz yikarim belki.
 
Dikkat ederim teşekkürler tekrardan. Akşam olsun bakalım bizi ne maceralar bekliyor
 

Ay çıldırıcam nasıl güzel bir kedi buu Çok tatlı gerçekten. Kıyamam patileri de kararmıış.

Ben de kedimi yavruyken sokaktan almıştım. İlk aldığımda çok kirliydi. O yüzden lavaboda yıkamıştım. Önce musluktan sıcak su akıtıp lavabonun her yerini ısıttım. Sonra da suyu ılık suya ayarladım. Kediyi ılık suda yıkadım. Yıkarken dalin kullandım ama direkt kedinin üstüne dalin dökmedim tenine zarar vermesinden korktum. Önce elimde köpürttüm sonra kediye sürdüm. Bir de biri tutar siz yıkarsanız daha kolay olur. Dalini çok az kullanın ve yıkayabildiğiniz kadar hızlı yıkayın. Sonrasında da güzelce havluya sarın. Zaten mayışıp havludayken uyumaya başlıyorlar . İlk havlu sırılsıklam oluyor o yüzden ikinci bir havluyla tüylerini hafif hafif kurulayın. Eviniz sıcaksa sorun olmadan kurur hemen.

Çok tatlı bir kedi ya bayıldım tipine. Isırmak istiyorum onu

Eve kum koyup kediye kumu gösterirseniz hemen kuma da alışır. Tuvaleti sorun olmaz hiç.
 
Çok teşekkürler dediğiniz gibi yıkadım korkmadı pek şimdi kucak kucağa yatıyoruz. Geçici olarak wiskas yavru kedi maması aldım nöbet sonrası veterinere danışacağım mama konusunu. İnşallah yanlış bir şey yapmam
 
Kumunu bir kaç defa gösterdim ama hiç çişini yapmadı umarım öğrenir. İlk etapta kumu yanında mı olmalı banyoya koydum ama
 
Kumunu bir kaç defa gösterdim ama hiç çişini yapmadı umarım öğrenir. İlk etapta kumu yanında mı olmalı banyoya koydum ama

Yanına koymanıza gerek yok yerini öğrenmiştir. Arada bir minnoşu alıp kumun içine koyabilirsiniz. Bir kere kullanınca artık hep kumu kullanır. Tuvalet konusunda çok akıllı oluyor kediler.
 
Yanına koymanıza gerek yok yerini öğrenmiştir. Arada bir minnoşu alıp kumun içine koyabilirsiniz. Bir kere kullanınca artık hep kumu kullanır. Tuvalet konusunda çok akıllı oluyor kediler.
Teşekkürler :) inşallah çabuk öğrenir. Çok hareketli çok oyuncu
 

Hemende yanaşmış kuuzucuk ya :) mis olmuş.
Mama konusu biraz karisik bir konu. Her mama her kediye yaramayabiliyor, mama coook iyi bir marka olsa bile ama siz iyi markalari bir deneyimleyin derim. Direk buyuk paket almayin 1 kiloluk veya test mamalari bulursaniz öyle alın deneyin once mama ishal yapiyor mu, tüy dokumu yapiyor mu gibi...
Ben N&D tahilsiz serisinden kullaniyorum kedime. Ama malesef N&D nin yavru icin sadece tavuklu secenegi var diye biliyorum.
Durum varsa orijen, acana da çook daha iyidir.
Veterinerler mama konusunda genelde neyi satiyorsa onu oneriyorlar ve övüyorlar cok fazla birsey beklemeyin yani.

Mama iceriklerini kendiniz inceleyebilirsiniz.
Saglikli bir kedi mamasinda olmamasi gereken icerikleri google yardimiyla gorebilirsiniz. :) buna gore az cok butceye gore birseyler bulabilirsiniz bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…