- 6 Ağustos 2012
- 250
- 7
- 26
- Konu Sahibi Rabbulbeyt
-
çıkabilirdi alerji canım( biz çok üzüldük ama yapacak bir şey yoktu
bana bir arkadaşım senin evinden bir şey yenmez artık bile dedi
yok ev kokarmış yok evimden bir şey yenmez miş
biizim hayatımızı onlarınkinden daha değerli yapan ne ???
hangi hayvan kendi cinsine tecavüz ediyor ,cinayet işliyor işkence yapıyor ...
hangisi sapkın hangisi tehlikeli
acaba
insan eğer şerefiyle yaşayabiliyorsa değerlidir yoksa her canlı eşit doğar bu şerefte ancak tüm canlılara sonsuz bir sevgi duyarak edinilir
müslüman olduğunu söyleyen insanların diğer canlılara gösterdiği tahammülsüzlüğü anlamadım anlamayacağım
ben yunus emre ile mevlanın inandığı yaratılan her şeye aşkla bakılan merhamet edinilen dine inanıyorum diğerlerini bilmem
Hepte beni bulur böyle şeyler..daha mayıs ayında yine böyle bir kedi bulmuştum..Eki Görüntüle 540540 Onu sadece 4 gün bakmıştım sonra süt anne buldum ona şanslı kedi..kocaman kaplan oldu sonra...ozamanda o hafta sonu kayınvalideme gidicektik..ben gidemedim eşim çocukları alıp gitti..kayınvalidem arayıp öyle bir trip attıki..sen şimdi bi kediden sebepmi gelmedin diye..onun anlamasını hiç beklemedim zaten..oyüzden takmadım..ama bize kedi sevgisini aşılayan annem ve babamın tepkileri beniçok yaraladı..
Birde şimdi ölen kedişimi aldığım zaman orda bana iki kişi bu kediler burda 2 taneydi dediler..ama ben başka ses duymadım..ertesi gün oğlumu okula götürürken şimdi ordan geçmiyimde varsada ben görmiyim dedim..karşı kaldırımdan geçiyodumki duymamak ne mümkün sokak inliyo sesinden..hemen belediyeyi aradım..birini ben aldım ama ikincisini alamam hem öyle biyere düşmüşki bahçe duvarıyla doğalgaz kutusunu arasındaki kir karışlık yerde ve almam mümkün değil..anlattım hemen bir ekip yolladılar..kedişi kurtardılar..Ne yapıcaksınız bunu şimdi dedim..barınakta büyütülüp sokağa salınıcak dedi..ama ben elimdeki kediyi vermedim..ona ben bakarım dedim..verseydim belki kurtarırlardı..şimdi kardeşi yaşıyomu çok merak ediyorum..barınağı arayıp sorucam..[/QUOTE
Öncelikle yaşadığınız duruma çok üzüldüğümü söylemek istiyorum.Burada yazılanları okuyunca bu kadar duyarlı insanları görünce çok mutlu oldum gerçekten.Benimde 5 yıldır 2 kedim var ve çevreden çok tepki almama rağmen hiç yılmadan çocuk gibi onlara bakmaya devam ediyorum.Ama bazı insanlardan hayvanların çok daha anlayışlı oldukları bir gerçek.Şimdi 1 yaşında bir oğlum var aynı evde hep birlikte yaşamak dahada zorlaşsada onlarda bizim çocuklarımız gibiler.Savunmasızlar ve bize muhtaçlar.Herkes onlara biraz anlayışlı olsa ne kadar güzel olur.Sokak kedileri ve köpekleri için belediyemize defalarca mail atmama rağmen hiç bir yardımları olmuyor hayvanlara.Allah tüm savunmasız canlıların yardımcısı olsun
Hepte beni bulur böyle şeyler..daha mayıs ayında yine böyle bir kedi bulmuştum..Eki Görüntüle 540540 Onu sadece 4 gün bakmıştım sonra süt anne buldum ona şanslı kedi..kocaman kaplan oldu sonra...ozamanda o hafta sonu kayınvalideme gidicektik..ben gidemedim eşim çocukları alıp gitti..kayınvalidem arayıp öyle bir trip attıki..sen şimdi bi kediden sebepmi gelmedin diye..onun anlamasını hiç beklemedim zaten..oyüzden takmadım..ama bize kedi sevgisini aşılayan annem ve babamın tepkileri beniçok yaraladı..
Birde şimdi ölen kedişimi aldığım zaman orda bana iki kişi bu kediler burda 2 taneydi dediler..ama ben başka ses duymadım..ertesi gün oğlumu okula götürürken şimdi ordan geçmiyimde varsada ben görmiyim dedim..karşı kaldırımdan geçiyodumki duymamak ne mümkün sokak inliyo sesinden..hemen belediyeyi aradım..birini ben aldım ama ikincisini alamam hem öyle biyere düşmüşki bahçe duvarıyla doğalgaz kutusunu arasındaki kir karışlık yerde ve almam mümkün değil..anlattım hemen bir ekip yolladılar..kedişi kurtardılar..Ne yapıcaksınız bunu şimdi dedim..barınakta büyütülüp sokağa salınıcak dedi..ama ben elimdeki kediyi vermedim..ona ben bakarım dedim..verseydim belki kurtarırlardı..şimdi kardeşi yaşıyomu çok merak ediyorum..barınağı arayıp sorucam..[/QUOTE
Öncelikle yaşadığınız duruma çok üzüldüğümü söylemek istiyorum.Burada yazılanları okuyunca bu kadar duyarlı insanları görünce çok mutlu oldum gerçekten.Benimde 5 yıldır 2 kedim var ve çevreden çok tepki almama rağmen hiç yılmadan çocuk gibi onlara bakmaya devam ediyorum.Ama bazı insanlardan hayvanların çok daha anlayışlı oldukları bir gerçek.Şimdi 1 yaşında bir oğlum var aynı evde hep birlikte yaşamak dahada zorlaşsada onlarda bizim çocuklarımız gibiler.Savunmasızlar ve bize muhtaçlar.Herkes onlara biraz anlayışlı olsa ne kadar güzel olur.Sokak kedileri ve köpekleri için belediyemize defalarca mail atmama rağmen hiç bir yardımları olmuyor hayvanlara.Allah tüm savunmasız canlıların yardımcısı olsun
Bende burda duyarlı insanlar görünce çok mutlu oldum..Kedilerinize ve bebeğinize Allah sağlıklı uzun ömürler versin..Bizim burda garip çocuklar var..4-5 köpeği yanlarına alıp kedi avına çıkıyorlar..kedilere saldırtıyorlar..şimdibu konuyu açıcam belediyeye..gerçi buna napılır bilmiyorum..köpeklerin barınağa tıkılmasınıda istemiyorum..ama artık sürü halinde geziyorlar herkes korkuyor..öylesine şartlandırılmışki köpekler hemen kedilere saldırıyolar..kaldırımlar köpek kakası dolu..yürürken önüne bakmazsan mutlaka birine basarsın...belediyeyi arayıp konuşucam bakalım ne yapılabilir bu konuda...
bizim belediye sanırım duyarlı bu konuda..çünkü her parka otomatik su kabı koydular hayvanlar susuz kalmasın diye..
Keşke barınaklar yeterli seviyede olsa..gerçi bu da bizim elimizde..internetten açıp bakın bi...Yardım bekliyolar..süt, kuru mama, gazete,Tasma..Biz elimizden geleni yapsak barınaklar daha iyi hale gelir..Havalar bozmadan çocukları alıp barınağa götürmeyi düşünüyorum..hem çocuklar için iyiolur hemde ikiüç yardım edip sevap işleriz..
Başınız sağolsun
Resimden anladığım kadarıyla bir hayli hastaymış zaten. Ancak çok kedi bakmış biri olarak öncelikle şunu belirtmeliyim, sokakta bulmuş olduğunuz her hayvana, hiç istisnasız hasta olmasa bile mutlaka bir parazit hapı verin. Şimdi yeni nesil haplar çok küçük bebeklere bile verilebiliyor, dörtte bir dozda bir kez ardından bir hafta sonra yine dörtte bir doz, bu tabi bebekler için. Parazit haplarını ben sürekli evde bulunduruyorum, rastladığım tüm sokak hayvanlarına veriyorum, kullandığım hapın adı tenizol, veterinerlerden temin edilebiliyor.Bunu genel bir bilgi olarak verdim, bu pisiciğin nesi olduğunu bilemem tabi hekim değilim.
Seni tebrik ederim konu sahibi arkadaşım, yaşamasa bile en azından son zamanlarını sevildiği, bakıldığı bir yerde geçirmiş. Senin gibi insanları gördükçe umudum çoğalıyor, yapmış olduğun şey o kadar değerli ki, Allah senden razı olsun
ben çok iyi anlıyorum ufacık bir kediyi evimize alıp bakmıştık aynı sizin gibi herkes üzerine titriyordu evde,bir gün patileri şişmeye başladı hayvan yürüyemez hale geldi hemen veterinere götürdük hiç bir şeyi yok bunun dedi geri gönderdi bizi, başka bir veterinere daha gittik oda aynısını dedi bizde mecbur eve döndük sabah uyandığımızda kedimiz ölmüştü1 hafta hep ağladım arkadaşlarım dalga geçiyordu benide kimse anlamamıştı sizin gibi sadece benimle beraber aynı duyguları annem paylaşmıştı oda çok sever hayvanları o yüzden sizi anlamayanları kafanıza takmayın içinizde rahat olsun elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız veterinerinizde çok ilgiliymiş ..biz ilçede oturuyorduk o sıra fazla veteriner yoktu olanlarında yaptığını ilgisizliğini okudunuz zaten hala aklıma geldikçe gözlerim dolar
basin sagolsun canim ama o kediden buyuk birsey nasiplendigin kesin ins....helal olsun sana icinde insanlik kalmayanlara bu yazini tavsiye etmek lazim...sen aslinda olmasi gerekeni yapmissin ama inan cok sevap almissin ins....o da sana yeter ins....bayiildim merhametine hayran kaldim...cok dindar bir kadin varmis konu sahibi arkadasim gece gunduz ibadet edermis...ve birgun bir kedi sutunu icmis bu kadinin ve sutu ictin diye vkediyi odaya hapsetmis...ve kedi acliktan ölmus...ve Allah bu kadini bu kotulugunden dolayi cehennemine koymus...ve birde ibadetten haberi olmayan bir kadin varmis birde iyi bir kadinda degilmis artik ibadetmi etmezmis bilinmez...derken kadin yolda giderken bir kopek gorur...kopek susuzluktan yas camuru yaliyormus...dili disar cikmis...Bu kadin ayakkabisini cikartip kuyudan su doldurmus ve kopege icirmis....ve Allah bu kadfincagizi affetmis ki sirf bu merhametinden dolayi...aslinda asil gaye insan olabilmek merhamet edebilmek bunlar yoksa zaten hayvandan ne farki kalir insanin...birde su hayvanlara eziyet veren insanlar merak etmeyin o hayvanlar mahaserde sizlerden haklarini aldiktan sonra yok olacaklar hayvan seven insanlara bayiliyorum hayvan seven insan sever...10 gün önce annesinden ayrılmış bir yavru kedi buldum..aldım temizledim..karnını doyurdum..Aldığım yerde iki kişi o kedinin iki gündür orda bağırdığını söylediler..iki gündür aç bir kediye göre karnı baya şişti..ve yürümüyordu..sürekli arka ayaklarının üstüne çöküyordu..
Ertesi gün hemen veterinere götürdüm..gayet sağlıklı olduğunu korkudan yürümediğini söyledi..siz bunu bi kaç gün daha bakın yine yürümezse getirin dedi..
ve söylediği gibi de oldu bir gün sonra yavaş yavaş yürümeye başladı..herşey gayet iyi gidiyordu..sağlıklı görünüyordu..veterinerden aldığım toz kesi sütünü sulandırarak besliyordum..kakasını çişini sorunsuz yapıyordu..hatta koyduğum koliden kendi kendine çıkmaya bile başlamıştı..
Bu arada annem babam başta olmak üzere kime söylesem dalga geçmeye başladılar..başka işimmi yokmuş..BIRAKSAYDIM DA ÖLSEYMİŞ..bunla uğraşana kadar Üçüncüyü doğursaymışım ya..(bu arada annem ve babam köyde hersene 4-5 kedi bakarlar..telefon ettiğimiz zamanda yarım saat kedilerin yaptıklarını anlatırlar..buna rağmen yani)
Ben pazar günü annemlarle Adapazarına ablama gittim..kedişimide yanımda götürdüm tabii..bunla bile dalga geçtiler..neyapçaktım evde yalnızmı bırakıcaktım..(bu aradada beni kedim var diye almayan metro turizmi feci şekilde kınıyorum..bidahada binmem metroya)
Cuma günü eve döndüm ama kedişim hiç kıpırdamıyordu..hiç süt için ağlamadı koliden çıkmaya çalışmadı..akşama kadar çıtı çıkmadı..bende yolda üşüttümü acaba dedim..derken gözü iltihaptan kapandı..bu sabah ona çay pansumanı yaparken hiç çıtı çıkmadan avucumda durdu..o suyu sevmeyen kedi hiç bana karşı koyamadı..
Ve ben salak gibi ne yaptım..tüm bakımlarını yapıp karnını doyurduktan sonra bayram ziyareti için teyzeme gittim..annemle babamda ordaydı..bizde burdan sana gelcez dediler..Ben sürekli hadi kalkalım kedim hasta evde dedikçe herkes gülüp durdu..sinirlerim öyle bozulduki en sonunda kalkıp giyindim annemlerde kalkmak zorunda kaldı..
Eve gelince bir baktım kedicik kanlı bir idrar yapmış..4 bacağını ileri uzatmış yatıyor..hemen elime aldım..zangır zangır titriyordu..görmeniz lazım..annem çok kedi baktığı için hemen anladı..bırak onu o ölüyo dedi..Ben hemen internetten yakın bir acil veteriner kliniği buldum..Bir yandan ağlıyorum tabii..hemen yerini tarif ettiler babamla taksi tutup gittik..Görür görmez iç parazit dediler..hemen iğne yaptılar..o titremede krizmiş..krize girmiş bu kedi..artık yapıcak bir şey yok yoğun bakıma alıp yaşama tutunmasını beklicez dediler..
Kedişimi oraya emanet edip ağlayarak eve döndük..annemde babama 'sen bunu götür doktora' diyor..Aradan ikisaat geçti veterinerden telefon geldi..üzgünüm kurtaramadık ama asıl krize burda girdi bunu görmemeniz iyi oldu dedi veteriner..gerisiyle ben ilgilencem dedi..Gömeceğini söyledi..
bir yandan ağlıyorum bir yandanda benden başka ağlayan olmadığı için kendimi tutmaya çalışıyorum..boğazıma bir düğüm oturdu..Eşim köydeydi kurban için gitmişti..arardım onla konuştum..sağolsun o destek oldu bana Hatta harcadığım paralara bile biziçok aşmasına rağmen çıt çıkarmadı..sen elinden geleni yaptın için rahat olsun dedi..
Kusura bakmayın çok uzun oldu ama şuan dertleşmeye çok ihtiyacım vardı..anlatırken hem ağladım hem rahatladım..
Allah kimseye böyle acı yaşatmasın..senelerce baktıkları hayvanları kaybedenler nasıl dayanıyor?
Çok üzgünüm çook...
Evet bu veterinere ilk kez gittim ama cidden çok ilgiliydi..fakat aşırı pahalıydı..130lira para aldı..yaptığı aşı içinmi yoksa yoğun bakım parasımı bilmiyorum ama bana çok geldi..enazından tedavi bittikten sonra fatura çıkarabilirdi..çünkü iki saat içinde öldü..eğer yoğun bakım parasıysa boşuna ödedim..gerçi biliyomusunuz umrumda değil..yaşasaydı büyük ihtimalle tedavisi devam edicekti ve dahada faturam kabaracaktı ama o andada şimdide aynı şeyi düşünüyorum yaşasaydı da olsun ne kadar tutarsa öderdim keşke yaşasaydı..
benim ilk gittiğim veteriner tanıdık olduğu için benden hiç muayene parası almazdı..ilaçların ve sütlerin biberonların parasını ödedim sadece..ama onun acili yoktu..
Az öncede kuzenim aradı..başsağlığı diliyodu..ben yine ağlayarak konuşuyodum..babam telefona yaklaşarak bugün cenaze namazı var dedi gülerek bide..bende bağırarak ensonunda kalbini kırcam o olcak dedim..şimdi gittiler giderken yüzüme bakmadı..çocuk gibidir bide küs kalırız şimdi bi süre :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?